Θα πω κι εγω την αποψαρα μου μιας κι ολοι έχουμε από μια …
δεν μπορω να καταλαβω το αγχος που μας πιανει για το αν φοραν οι αλλοι κρανος .
Επισης , δεν μπορω να καταλαβω (και θεωρω απαραδεκτες) τις «καταρες» για αυτούς που δεν φοραν κράνος .
Άμα ρωτήσεις οποιοδήποτε δεκάχρονο , θα ξέρει να σου απαντήσει σωστά στην ερώτηση «γιατί πρέπει να φοράμε κράνος στην μηχανή».
Τωρα , γιατι το δεκαχρονο όταν μεγαλώσει και γινει 17-27-37-47-57 δεν φοραει κρανος από άποψη …άβυσσος το μυαλό του άνθρωπου… μπορουμε να πούμε με μια λεξη ότι είναι ΜΑΛΑΚΑΣ και δεν παίρνει χαμπαρι ούτε από καμπάνιες , ούτε από παραδείγματα , ούτω από πρόστιμα , ούτε από αυτοκόλλητα..
Επεσε η ιδεα να παμε σε σχολεια να τους δειξουμε εμεις οι καλοι μοτοσυκλετιστες (εχει γινει από την ΛΕΜΟΤ στο παρελθόν).
Όμως , αν ειμαστε καλοι μοτοσυκλετιστες και νοιαζομαστε για το καλο των παιδιων , θα πρέπει να ειμαστε και εντιμοι απεναντι στα παιδια και να τους πουμε ΟΛΗ την αληθεια..
Να τους πουμε δλδ ότι εκει εξω είναι ζουγκλα και με την μηχανη εχεις πολλες περισσοτερες πιθανότητες να δεις τα κυπαρισια από τις ριζες ακομα και αν εισαι ντυμενος σαν αστακος ,ακομα κι αν δεν φταις , ακομα κι αν τα κανεις όλα σωστα..
Για τα αυτοκολλητα , καλα είναι αμα θελεις να κρύψεις καμια λακουβα ή καμιά γρατζουνιά.
Το να εχουν και το λογοτυπο του moto.gr , μου κανει σαν διαφήμιση επαρχιακου ΚΤΕΟ που έχει και το κοινωνικό μήνυμα..
Επι της ουσιας , ολοι ξερουμε ότι δεν πρόκειται να αλλαξουν τα μυαλα σε κανεναν.
Το μονο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να φοράμε εμείς το κράνος και όποιος θελει ακολουθει..
Γνωμη μου…
Disclaimer: τα παραπάνω είναι προσωπικες αποψεις και δεν εκφραζουν την ομαδα διαχείρισης του moto, την κυβερνηση , την αρχιεπισκοπη αθηνων , τον συλλογο κτηνοτροφων Ευρυτανιας «ο Βελιγκεκας» και οποιοδηποτε άλλο φορέα ή συλλογικοτητα