Ότι είπε ο Αρίστος και ο Πάνος είναι σωστά. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο και δεν είναι όλοι οι λογιστές ίδιοι και δεν μπορείς να σκοτίζεις τα π@π@ρι@ του κάθε επαγγελματία (έλα μωρέ 2 λεπτά θα κάνεις να μου απαντήσεις) χωρίς να τον αμείβεις.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
και στους γιατρούς σκας 5ευρα νομίζω μόνο και μόνο για να σου γράψουν φάρμακα(1 λεπτό υπόθεση)
Σιγουρα κανεις δεν παει σε ασχετο λογιστη για την εκτυπωση.....
Επομενως ο λογιστης τους πελατες του ΔΕΝ θα επρεπε να τους χρεωνει....
Αν τωρα μπει καποιος ασχετος με τους κωδικους και ζητησει εκτυπωση, ε, ναι καποια χρεωση θα την υποστει.....
πουτσ@@@@@@@@@
Τους πελάτες του ο καθένας δε θα έπρεπε να τους χρεώνει (αν είναι δυνατόν...)
Για τους υπόλοιπους, αν θέλει να ναι τίμιος, κανονικά βάζει ταμπελίτσα [ εκτυπώσεις κλπ εξυπηρετήσεις 3-5 ευρώ(και πάλι πολλά είναι) ] και για συμβουλές κλπ χρονοχρέωση (η ώρα χ ευρώ, έκατσες μισή είναι χ/2 και πάει λέγοντας)
Είναι πολύ απλό. Αν δε μπορεί να είναι τίμιος/σωστός ένας επαγγελματίας σε κάτι τόσο απλό, δύσκολα θα είναι σε κάτι άλλο. Αυτά τα 20 ευρα για μια εκτύπωση είναι ένα ακόμα προσάναμμα στη φωτιά που σιγοκαίει..Δε μπορεί να σαι στον πάτο και να σου ζητάνε 20 ευρώ για μια εκτύπωση, μην τρελλαθούμε, θα το βρει ο λογιστής και ο κάθε ένας που πατάει το διπλανό στο λαιμό, θα το βρει και δε θα του αρέσει καθόλου..και μετά θα γκρινιάζει που πήγε η κοινωνία, που πήγαν οι άνθρωποι...
Υπάρχουν άνθρωποι στη γειτονιά μου που ενώ τους ξέρω από παιδί σήμερα δεν λένε ούτε γεια.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα και η κρίση έχει εξαγριώσει τους ανθρώπους.
Παλιά κάνανε και λίγο πάσο.
Τώρα για ένα ευρώ σε δαγκώνουν
Άσε που το επίπεδο του στρες είναι πιο ψιλά και βλέπεις και ακούς απίστευτα πράγματα.
Πάντως επιμένω πως αυτό είναι σημείο των καιρών.
Προσφορά και ζήτηση
(και ελπίζω να μη γίνει ΠΟΤΕ με τα φάρμακα το νερό και την τροφή)
![]()
ανανήψαντας
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
έτσι. Και οι λοιποί επαγγελματίες πρακτικά, επειδή δεν υπάρχει πλαίσιο νομοθετικό ή άλλο για χρέωση για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, δουλεύουν τσάμπα συνεχώς μέχρι κάποιος να αποφασίσει να κάνει μιά δουλειά που δεν γίνεται να μην χρεωθεί, την οποία και πάλι θα την πληρωθεί χώμα γιατί απελευθερώθηκαν οι αμοιβές. Δικηγόροι (πλην των τοπ ονομάτων που πληρώνεις για να περάσεις την πόρτα, φημολογείται), μηχανικοί κάθε ειδικότητας, λογιστές κλπ δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν και σπούδαζαν για να διασκεδάζουν τον οποιονδήποτε έχει κέφια ν'ανοίξει κουβέντα διότι κάτι έχει στο μυαλό του να κάνει κάποτε και ψαρεύει. Και ο αγράμματος υδραυλικός έρχεται είκοι λεπτά ν'αλλάξει μιά βρύση και ένα φλεξίμ και παίρνει πενήντα έουρος μπλακ μόνεϊ συν τα υλικά. Μου τα έλεγε γελώντας ένας ηλεκτρολόγος κάποτε που έψαχνα για κατασκευή, "ρε δεν κάνω πιά οικοδομές και τέτοια. Άμα πάω σε τρία τέσσερα σπίτια την ημέρα βάζω ένα διακοσάρι τσέπη και δεν χρειάζεται καν να λερωθώ, έχω και γραφείο απέναντι από τη ΔΕΗ και βγάζω και από τα πιστοποιητικά, εσύ πως τα πας είπαμε από δουλειά;"...
Καλά χαλαρώστε....Για να σας δω στη δουλειά σας, κάνετε χάρες τσάμπα ? Και αν κάνετε χάρες τσάμπα, βγαίνει το μεροκάματο?
Η΄με άλλα λόγια (και σαν ακραίο παράδειγμα) εάν ένας λογιστής ασχολείται επί 5 ώρες με πελάτες που θέλουν εκτύπωση ΕΝΦΙΑ τσάμπα, θα προλάβει να εξυπηρετήσει εκείνον που πάει για μια πιο "σοβαρή" δουλειά ώστε να πληρωθεί?
Επίσης εάν ένας λογιστής ασχολείται διαρκώς με πελάτες που θέλουν εκτύπωση ΕΝΦΙΑ τσάμπα, για ποιο λόγο να κρατάει ανοιχτό το γραφείο του και να μην πίνει φράπα ανακατεύοντας με το καλαμάκι στη πλατεία ?
Έτσι και αλλιώς ούτε στη μια ούτε στη άλλα περίπτωση δεν βγάζει δεκαράκι..
Και το πιο σημαντικό, εάν μπορείς κάντο μόνος σου τσάμπα.
Εάν δεν μπορείς, δεν ξέρεις, βαριέσαι κτλ, τότε ρώτησε τον επαγγελματία που θα ασχοληθεί με τη πάρτυ σου πόσο κοστίζει, πλήρωσέ τον εάν συμφωνείς και πάνε στο καλό
p.s. Δεν είμαι λογιστής![]()
Τελευταία τροποποίηση από yianyian; 24/09/2014 στις 10:39.
Σε άλλη χώρα ζεις;;; Πώς χρεώνουν ό,τι να ναι οι γιατροί αφου έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ; Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι πληρώνονται με βάση αυτά τιμολόγιο που έχει καθορίσει το υπουργείο υγείας. Και σαφώς απ τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδέα ότι οι περισσότεροι ιδιώτες ιατροί έχουν να πληρώθουν τουλάχιστον ένα χρόνο και περισσότερο για εξετάσεις και συνταγές έχουν παράσχει. (εξαιρούνται μεγαλογιατροί και πανεπιστημιακοί)
Άμα δεν ξέρουμε ας μη μιλάμε για άλλους κλάδους γιατί σχηματίζεται λάθος εντύπωση.
Να ξέρεις φίλε μου ότι πολλοί γιατροί αυτή τη στιγμή παρέχουν περίθαλψη τζάμπα.
Αν θέλει να μην τον ζαλίζουν, ας βάλει ένα χαρτί στην πόρτα που να λέει ''Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ 10 € ''. Έτσι και θα γλυτώσει από τους άσχετους, και όποιος μπει δεν θα μπορεί να παραπονεθεί.
την εργατοώρα οι συνεργιατζίδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί την χρεώνουν περισσότερο. οι δε υδραυλικοί και χωρίς ακριβή επένδυση σε εξοπλισμό
Y.g.
kseroume.
gnorizoume.
apo mesa.
kala.
poly kala.
ton sygkekrimeno klado.
Lera.
Sketi Lera.
mpoxa kai vroma.
Safos Oxi oloi kai oxi pantou.
Megaaaaaaaalo pososto omos.
mpoxa kai vroma.
telos.
o kathenas prostateyei ti syntexnia tou.
logiko.
oxi ithiko omos.
Athanati ellada.
οι τιμες των λογιστων διαμορφωνονται απο την αγορα κατα κυριο λογο , δηαλδη για τον π@υτσο , το οικονομικο επιμελητηριο καθε χρονο ανακοινωνει τιμοκαταλογο ενδεικτικο και τελος ο τοπικος συλλογος που ειναι εγγεγραμμενος ο λογιστης ανακοινωνει τιμες για καθε εργασια και ο λογιστης ως επι το πλειστον ακολουθει τις τιμες του συλλογου για να μην εχει θεματα και με τους υπολοιπους συναδελφους ,
για το ενφια ( και αλλες εργασιες ) αναρτησαμε φαρδια πλατια την τιμη του τοπικου συλλογου στην εισοδο του γραφειου για περαστικους και κοβουμε αποδειξη σε αυτην την περιπτωση , σε πελατες δεν χρεωνουμε το εχουμε συμπεριλαβει στην συνολικη αμοιβη μαζι με τοσα αλλα που πλεον εχουμε αντικαταστησει το δημοσιο χωρις να πληρωνομαστε
το επαγγελμα του λογιστη ειναι το πλεον κακοπληρωμενο , εργαζομαι 17 χρονια και οι αμοιβες μου ειτε ως μισθωτος ειτε ως ελευθερος επαγγελματιας ειναι στον πατο , κατω απο 12 ωρες δεν εχω δουλεψει εκτος απο τις αρχες που ξεκινησα , ειμαι επιστημονας εχω επιβραβευτει απο ξενες εταιρειες για την ικανοτητα και την καταρτιση μου
και εχω επιτυχει κερδος και βιωσιμομητα για ελληνικες εταιρειες μεσα στην διεθνη αγορα χωρις να θιξω ουτε το δημοσιο ουτε τους εργαζομενους ,
δεν πληρωνομαι ουτε τα μισα για αυτα που προσφερω και εχω συνηδιτοποιησει οτι στην ελλαδα κατι εταιρειες λαμογιων λογιστων και οικονομολογων με τις καταλληλες διασυνδεσεις επιβιωνουν και κονομανε χωρις να εχουν δουλεψει μια ωρα και οσοι εχουμε χυσει ιδρωτα με δημιουργικοτητα και αυταπαρνηση να κρατησουμε ζωντανες τις ελληνικες επιχειρησεις θεωρουμαστε κλεφτες απατεωνες και ' γω δεν ξερω τι αλλο ,
το δογμα μου ειναι να παιρνει ο εργαζομενος αυτο που δικαιουται και καταφερα να διατηρω τις αποδοχες των εργαζομενων σε σταθερα επιπεδα που πλεον με τους μισθους που προωθει η κυβερνηση φανταζουν υπεραμοιβομενοι , η εταρεια για την οποια ημουν υπευθυνος αποδιδει σταθερα στο δημοσιο φορους χωρις βεβαια να καταστραφει εφοσον εξαντλει το νομιμο δικαιωμα της για οποιαδηποτε φοροαπαλλαγη , δοσεις κτλ,
με απιστευτο ξενυχτι και συνεχη εργασια , με οικονομικα μοντελα δικα μου , βοηθησα και προωθησα την εταιρεια σε εξαγωγικη δραστηριοτητα και καταφερα να προχωρησουμε σε συμφωνιες με κολοσσους του εξωτερικου στο ειδος της εταιρειας , το κερδος μου ηταν μονο στα λογια και τις υποσχεσεις , μου εμεινε μονο η προσωπικη μου ικανοποιηση για το επιπεδο στο οποιο εχω φτασει , θα τα θυμαμαι στα βαρια μου γεραματα να νιωθω οτι κατι εκανα ,
πλεον εργαζομαι μονο ως ελευθερος επαγγελματιας σχεδον καθημερινα , τουλαχιστον 14 ωρες σερι 6 μερες την εβδομαδα τουλαχιστον και η αμοιβες μου ειναι χαρτζιλικι και δεν μιλαω για μια γ@μωεκτυπωση , μιλαω για πολυ σοβαρες εργασιες οχι μονο λογιστικες αλλα που εμπλεκονται και σε αλλους τομεις γενικοτερα με την επιχειρηματικοτητα ,
μην κραζετε ολους τους ελληνες λογιστες , ειναι επιστημονες που δυστυχως αμειβονται τραγικα , αν εχετε καποια συγκεκριμενη περιπτωση να κραζετε αυτην , ελεος πια ολοι στο ιδιο τσουβαλι
"Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
"baby life's too short" ...........
http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk