προσεξε κανεις οτι εκεινο το ερημικο εχει 17αρα με χωματινο μπροστα?
προσεξε κανεις οτι εκεινο το ερημικο εχει 17αρα με χωματινο μπροστα?
Ειχα Africa ( to 750) και KLE 500 του 2003.
Το KLE πιο μανιτζέβελο, πιο ελαφρύ, πάει παντού, δεν σπάει αλλά θέλει 2-3 πραμματακια. ( σέλα, φρένα, ανορθωτή).
Το Αφρικα πιο touring, απολαυστικό μοτέρ, υπέροχο στη χαλαρή βόλτα αλλά βαρύ σχετκά με το KLE.
Και τα δύο μηχανάκια τα έβαλα σε κάθε πιθανό τερέν ( με το Africa ειχα τρέξει σε ένα εντουράδικο trail ride το 2000 αν θυμάμαι καλά στη Πάρνηθα) και το KLE αρκετό χώμα , μέχρι και σκάλες ανεβοκατεβαινα.
Το KLE λόγω μπορστινού 21" δεν χαμπαριάζει τίποτα αρκεί να έχει γκάζι. Η ροπή του Africa αποζημιώνει και σε φτιάχνει άσχημα. Βεβαια το μπροστινό τους ειναι πολύ μαλακό και οριοθετεί αρκετά τη χρήση.
Supertenere ειχα οδηγήσει κανα δυο φορές και πέρα απο τη χειρότερη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τα άλλα δύο το μοτέρ του ήταν πραγματικό διαμάντι. Και το υπόλοιπο μηχανακι φτιαγμένο για αυτο το μοτέρ. Πολύ ωραίο σαν σύνολο και πολύ γκαζερό, με μεγαλες ΜΩΤ σε ταξίδια.
Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε KLE και ΑΤ 650 θα έπαιρνα KLE αν επικρατούσε η λογική και ΑΤ για να γουστάρω. Βεβαια ειναι παλιά μηχανάκια και πρεπει να υπολογίζεις και κανα 1000κο το λιγότερο για να το φέρεις στα μέτρα σου ή επειδή πιθανόν να χρειάζεται ανακατασκευή.
Επίσης η ρημάδα η φλάντζα του KLE στο καπάκι όταν χρειαστείς βαλβίδες ειναι πανάκριβη....
Run, rabbit run
Super tenere 750
Με μικροβελτιωσεις-προσθηκες είναι αλλού
Επειδή είχα και γω Super, τι μπορεί να κάνει για αυτό το απαράδεκτο πλαίσιο που έχει;
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Το πλαίσιο δεν με προβλημάτισε
Αναρτήσεις φρένα και δύναμη
Για πες
Δεν εχω οδηγησει ποτε 750 αλλά το πλαισιο φαινεται αναιμικό σε σχεση με την δυναμη και το βαρος που εχει.Σε τεστ εποχης διαβαζα ότι αλλου εστριβε το μπροστινό αλλου πηγαινε το πισω μερος.
Στο εξωτερικο εχω δει να βαζουν γεφυρες στο πλαισιο και να το κανουν χωροδικτωμα πχ http://img545.imageshack.us/img545/8436/0018kr.jpg
RIDE MORE TALK LESS
Ντάξει τη μ@μήσ@με τελείως τώρα:rotflmao:,θα πάρω τα φρύδια μου στο τέλος.Το 660 tenere το έχω καβαλήσει,μάλιστα είχα δώσει για επέκταση διπλώματος με 1 τέτοιο.Το super tenere όχι,πωλούνται 2 δίπλα μου μάλιστα http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5527286/ ,http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5517913/ .Θα καταλήξω σε αυτό που θα είναι στην καλύτερη γενική κατάσταση και στην καλύτερη τιμή(AFRICA 650/750,KLE 500,TENERE 660/750,DRBIG 800),άλλωστε μπήκε και επίσημα ο χειμώνας στην Κρήτη και αναγκαστικά κυκλοφορώ με το σπιρτόκουτο.Αυτά!
Πάνε δες τα 750
Κοίτα ποιο σού κάθεται ποίο καλά και τσίμπα το
Στην τελική παπί παίρνεις με τόσα
Το μαύρο δείχνει ποίο άγριο
Το άλλο ποίο φρέσκο
Μόνο σε ανορθωτη πόναγε
Έχω άκρη -αχρείαστη να είναι και είναι φθηνοί -
Οι ελαστικοτητες τού πλαισίου βοηθάνε στο χώμα, δεν είναι δα και μαστίχα
Μπροστινό γέφυρα πάνω απ το φτερό
Σωληνακια ηψηλης μπρος πίσω,και ένα ποίο μαλακό τακακι πίσω για να αλλάξει η αίσθηση
Εγώ φόραγα hyper pro ολόκληρο αμορτισέρ πίσω,και ελατήρια techno flex
Δεν μου περισσεύουν να το έπαιρνα εγώ, απ όλα τα Μοτο πού είχα γι αυτό λυπηθηκα
Με cross plane στροφαλο έχει γαμώ τούς ήχους
Σαν κατεμακιας δεν θα σε ζορισει το ύψος αλλά ίσως η έλλειψη δύναμης
Μπες στο προφίλ μού εδώ στο μότο
Και δες πού το ανέβασα -κορυφή Καϊμακτσαλάν 2450+μ
Ανταλλακτικά υπάρχουν τα πάντα
Παρτο και μετά από κανένα χρόνο αν δεν σού κάνει στο αγοράζω εγώ
Για να ειμαι ειλικρινής τα χρόνια πού το είχα δεν με ενδιέφερε η κατανάλωση
Αλλά θυμάμαι το εξής αυτονομία 270+ χλμ πριν την ρεζέρβα
Το 2004 που το πήρα από Αθήνα-κεντρο -γέμισα και χτύπησε ρεζέρβα λίγο πριν τον αλμυρό Βόλου τότε πριν τα έργα-συραγγες κλπ η απόσταση ήταν μεγαλύτερη από σήμερα - ξαναγεμισα αλμυρό και ανέβηκα ΕΔΕΣΣΑ
Η απόσταση Αλμυρός- Έδεσσα είναι τώρα 280+ τότε πριν τα εργα ήταν περισσότερα τα χλμ
Με μέση ταχύτητα 140/180
Και λίγα τελικιασματα έκαψα δύο ρεζερβουάρ
Κάνε την διαίρεση
Υπ όψιν τον Απρίλιο που κατέβηκα Αθήνα να πάρω το καινούργιο στρώμα έκαψε το ίδιο δύο τεποζιτα για 545 χλμ
Αμυγδαλεζα-αλμυρος/ανεφιδιασμος και μάσα -Έδεσσα
Παρτο
Το πολύ πολύ το καλοκαίρι πού έχω σκοπό να έρθω στο νησί
Να γυρίσω Καβάλα με ΧΤΖ 750 ...