Καλές βόλτες και λίγο ευγενικά στους εκτροχιαστές σου γιατί δεν είναι και πολύ ανθεκτικοί.
Τί τιμή το πήρες;
Καλές βόλτες και λίγο ευγενικά στους εκτροχιαστές σου γιατί δεν είναι και πολύ ανθεκτικοί.
Τί τιμή το πήρες;
Τελευταία τροποποίηση από Cpt. Haddock; 28/09/2014 στις 17:58.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Το πήρα από εδώ: http://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-...ath=1036721858
Και στα 365 νομίζω ήταν καλό deal![]()
Travel, Grow, Share
μια χαρά τιμούλα σου κανε. Ο σκελετός είναι αρκετά καλός. Σε εκτροχιαστές και ανάρτηση κάπως πάσχει αλλά αν το θες για πολύ απλή βόλτα και όχι σκληρή χρήση θα το χαρείς και με το παραπάνω. Αν θες κάτι έξτρα σιγά σιγά αναβάθμισε εκτροχιαστές και πάρτου ένα καλό σετ ζαντολάστιχα, να έχεις ένα σετ για δρόμο και ένα για βουνό. άντε καλόβολτο και πάλι.![]()
Εντάξει καλά πάμε από αντοχές, τέσσερις μέρες σερί 8, 8, 14, 22, χιλιόμετρα για αρχή
Σε κάτι άγαρμπες αλλαγές μου έφυγε η αλυσίδα μπροστά. Έχει να κάνει με τους εκτροχιαστές αυτό, ή εγώ είμαι βάρβαρος;
Επίσης σταμάτησε να μου δείχνει ένδειξη το ασύρματο οργανάκιόσο και αν κούνησα τον αισθητήρα δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει
Άντε βόλτες εδώ μέσα δεν κάνουμε;![]()
Travel, Grow, Share
Στις αλλαγές δε βάζεις ποτέ δύναμη στο πετάλι και απλά το ρολάρεις με το βάρος τον ποδιών.
Επίσης δε βάζεις ποτέ την αλυσίδα να κάνει γωνία ο μπροστά με τον πίσω εκτροχιαστή. π.χ. Τέρμα αριστερά μπροστά με τέρμα δεξιά πίσω όπως τα κοιτάς απο πάνω. ή Μεγαλύτερο γρανάζι κουμπωτό με το μικρότερο πίσω. Έτσι τσακίζεις την αλυσίδα και πολύ πιθανόν να σου φύγει.
Οι σωστές αλλαγές είναι ο κάθε εμπρός δίσκος να κουμπώνει παράλληλα με την αλυσίδα και τα πίσω γρανάζια.
Π.χ.
Αν το ποδήλατο είναι με 21 ταχύτητες δηλαδή 3 δίσκους εμπρός (Α μεγαλύτερος Γ μικρότερος) και 7 γρανάζια πίσω (1 μεγαλύτερο 7μικρότερο), θα παίζεις:
Α5 Α6 Α7
Β3 Β4 Β5
Γ1 Γ2 Γ3
Κάθε καινούριο ποδήλατο μετά τα πρώτα 50 χιλιόμετρα επίσης, αν είναι κούτα με 0 πεταλιές, θέλει ξανά επίσκεψη στο ποδηλατάδικο για σφιξίματα και μικρορύθμιση των εκτροχιαστών όπως ακριβώς πας και μια μηχανή για τα πρώτα σφιξίματα ελέγχους μετά την αγορά στα 1000χλμ.
Το ασύρματο οργανάκι αν είναι κινεζομουφέξ με κόστος κάτω από 30 ευρώ μην περιμένεις τίποτα. Συνήθως βέβαια είναι θέμα είτε αδύναμης μπαταρίας (αυτή που βάζουν μέσα ποτέ δεν είναι πλήρως φορτισμένη), είτε το μαγνητάκι στην ακτίνα δεν κοιτά από τη σωστή απόσταση και τελείως κάθετα τον αισθητήρα που σου χουν δέσει με δεματικό στο πηρούνι. Φρόντισε να τα φέρεις στην Ευθεία περίπου στο μέσο και προς το πάνω μέρος του πηρουνιού.
στα 50 είναι το πρώτο σερβις ή στα 500?
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Λοιπόν, βρήκα τι ήταν. Το γράφω μήπως τύχει και σε κάποιον άλλο. Το ασύρματο οργανάκι στο τιμόνι είναι στηριγμένο κοντά στο φωτάκι. Όσο το φως είναι σβηστό δουλεύει μια χαρά. Μόλις ανάψω το φως σταματάει να παίρνει ένδειξη από τον αισθητήρα. Τα απομάκρυνα και προς στιγμή δούλεψε. Αλλά δεν είναι σε σωστή θέση πια.
Τεσπα, το θέμα ήταν ότι ήθελα να αποφύγω το καλώδιο, αλλά μάλλον δεν το αποφεύγω.
Travel, Grow, Share