Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: Ξέρει κανείς από Φορτηγα;

Ξέρει κανείς από Φορτηγα;

Καλησπέρα παιδιά,

Λοιπόν αν δω ξανά στην ζωή μου γραφιάκι εταιρίας, το γνωστό cubicle, θα κόψω τις φλέβες μου... Επειδή λοιπόν η καριέρα μου εξελίσσεται λαμπρά (Χα, Χα!), ψάχνω για κάτι εντελώς καινούργιο. Πράγμα όχι εύκολο στην Ελλάδα, ειδικά άμα είσαι 40ης, καλή ώρα.

Σκέφτομαι λοιπόν, να πάρω δίπλωμα νταλίκας Γ & Ε. Με σκοπό να μπορώ να οδηγώ στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο σκοπός. Το κακό είναι πως δεν ξέρω τίποτα για όλα αυτά, εδώ στην Ελλάδα. Στην Αγγλία που το έψαξα λίγο είναι πολύ πιο εύκολα φαίνεται τα πράγματα. Θέλεις 2-3 χιλιάδες για να πάρεις το δίπλωμα και μετά κατ' ευθείαν δουλειά, με πολύ καλά λεφτά. Δυστυχώς όμως η οικογένεια είναι εδώ, οπότε θέλω να εξαντλήσω τις εδώ δυνατότητες.

Από ότι καταλαβαίνω στην Ελλάδα το φορτηγό είναι "κλειστό" επάγγελμα... Στην πράξη αυτό όμως τι σημαίνει;

Ξέρει κανείς λίγο περισσότερα πάνω στο θέμα; μπορεί κανείς να μου δώσει λίγο περισσότερες πληροφορίες σχετικά;

Banned
    Μεινε στο cubicle, και να λες και δοξα το θεο/αλλαχ/βουδα/τορ/ΕΤ που εχεις δουλεια....

ατελειωτες ωρες, λιγα λεφτα, πολυ ταλαιπορια.....

Boy Is Back in Town Το avatar του/της soter3gm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Μεινε στο cubicle, και να λες και δοξα το θεο/αλλαχ/βουδα/τορ/ΕΤ που εχεις δουλεια....

ατελειωτες ωρες, λιγα λεφτα, πολυ ταλαιπορια.....
    Και όχι μόνο δε σε βλέπει η οικογένεια σχεδόν καθόλου και τα αμάξια για ένα νέο είναι ριμάδια
    Καλά σου λέει κάτσε στα αυγά σου μη χάσεις και αυτό που έχεις
    SOTER3GM
    "Ride hard live forever"
    soter3gm

----------------

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Ψαχτο απο αγγλια κ μην ασχολείσαι με την ελλαδα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    γνωστος μου επαγγελματιας παλιοτερα χωμενος βαθια στο επαγγελμα με τις σημερινες συνθηκες το παρατησε και δουλευει διπλο ντελιβερι με παπι

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Τουλαχιστον, αν ασχοληθεις, βγαλε διπλωμα και ΠΕΙ απο Ελλαδα διοτι στην Αγγλια θα σου πιασουν τον ποπο. Και αν πας για να δουλεψεις εκει το πολυ πολυ να θελει μεταφραση ή αλλαγη σε Αγγλικο πληρωνωντας μονο καποιο παραβολο.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panos_zip
    Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνεις, ούτε μισθό/συνθήκες κλπ κλπ για να σου πω αν αξίζει ή όχι.
    Πάντως παλιότερα είχε χρειαστεί να μεταφέρω τη μηχανή από βόρρεια ελλάδα στην αθήνα με νταλίκα και με κατέβασε και μένα ως συνοδηγό.
    Ο οδηγός/υπάλληλος της εταιρίας μου μίλησε για μισθό περι τα 1500, νόμιμα και στην καλύτερη περίπτωση να λείπει κάθε δεύτερο βράδυ από το σπίτι του. Το περισσότερο γύρω στις 8 μέρες. Σχετικά καλά φορτηγά, μικρη οικογενειακή εταιρία και πολύ δύσκολο να βρεις θέση εκεί. ΔΕΝ είναι παντού έτσι όμως. Και φυσικά καλύτερα αν τελικά το κάνεις να ψαχτείς έξω.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    γνωστος μου επαγγελματιας παλιοτερα χωμενος βαθια στο επαγγελμα με τις σημερινες συνθηκες το παρατησε και δουλευει διπλο ντελιβερι με παπι

+όσα θες, κάνω διανομή κάθε μέρα στα πρακτορεία μεταφορών για επαρχία και όσους έχω ρωτήσει που οδηγούν τα 40τονα ψάχνονται να την κάνουν για άλλο επάγγελμα.... μόνο κάποιοι περίεργοι, μαγκούφηδες που δεν έχουν κανέναν πίσω αγαπούν αυτή τη δουλειά...τρελά ωράρια, ατελείωτα χιλιόμετρα και ο κίνδυνος για την όποια στραβή ΠΑΝΤΑ να παραμονεύει... (υπνηλία λόγω ωρών στο τιμόνι, στιγμιαία απροσεξία, κ.λ.π) κάτσε εκεί που είσαι.....
    εγώ οδηγώ 3,5τονο και θεωρώ εαυτόν υπερτυχερό που είμαι (ακόμα...) αυστηρώς 9-5.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panos_zip Προβολή μηνύματος
    Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνεις, ούτε μισθό/συνθήκες κλπ κλπ για να σου πω αν αξίζει ή όχι.
    Πάντως παλιότερα είχε χρειαστεί να μεταφέρω τη μηχανή από βόρρεια ελλάδα στην αθήνα με νταλίκα και με κατέβασε και μένα ως συνοδηγό.
    Ο οδηγός/υπάλληλος της εταιρίας μου μίλησε για μισθό περι τα 1500, νόμιμα και στην καλύτερη περίπτωση να λείπει κάθε δεύτερο βράδυ από το σπίτι του. Το περισσότερο γύρω στις 8 μέρες. Σχετικά καλά φορτηγά, μικρη οικογενειακή εταιρία και πολύ δύσκολο να βρεις θέση εκεί. ΔΕΝ είναι παντού έτσι όμως. Και φυσικά καλύτερα αν τελικά το κάνεις να ψαχτείς έξω.
    παλια ναι,τωρα τετοιος μισθος δεν παιζει ουτε για νταλικα που κανει δρομολογια εξωτερικου.
    αστα, πικρα το επαγγελμα τα τελευταια χρονια στην ελλαδα.
    το κανω 25 χρονια και εχω απογοητευτει ετσι οπως εχει καταντησει στην ελλαδα.
    καλυτερα να πουλας κουλουρια στην ομονοια φιλε,παρα να μπλεξεις με το τιμονι..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    Καθόλου κλειστό κύκλωμα και παπαριες,απλα δεν εχει δουλεια πολύ.
    Κοντά στο χιλιάρικο πιάνουν αθηνα θεσσαλονικη με 10 δρομολόγια το μήνα
    Απο 650 έως 750 το δρομολόγιο στο εξωτερικο και κανεις 2 το μήνα.
    Αν δεν εχεις εμπειρία απο τέτοια οχήματα δύσκολα θα βρεις
    Σαν δεύτερος οδηγός παίρνεις γύρω στα 300-400 το πολύ στης διεθνείς μεταφορές.
    Όλα αυτά με έδρα Ελλάδα.
    Να ξέρεις πάντως οτι αν δεν εχεις εμπειρία απο τέτοια οχήματα θα τα βρεις μπαστούνια χωρίς βοήθεια( βλ.το προχθεσινο), δεν έχουν καμια σχέση με οτι ξέρει ο κόσμος στην οδήγηση.
    Δεν είναι επιστημη,είναι δύσκολο και άγνωστο.
    ΣΚΟΝΗ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ......
    ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

ο γνωστος μου μου ελεγε οτι η πτωση της οικοδομης παρεσυρε και τα φορτηγα (μπετα σιδερα κλπ) και οτι τα σημερινα αμαξια ειναι πολυ πιο ευπαθη και ακριβα σε συντηρηση και επισκευες οποτε καθε ζημια σε παει πολυ πισω

Moderator
    ο γνωστος μου μου ελεγε οτι η πτωση της οικοδομης παρεσυρε και τα φορτηγα (μπετα σιδερα κλπ) και οτι τα σημερινα αμαξια ειναι πολυ πιο ευπαθη και ακριβα σε συντηρηση και επισκευες οποτε καθε ζημια σε παει πολυ πισω
    πιο ευπαθή, ναι (Στην SCANIA-ISUZU είμαι...) λόγω των πολλών ηλεκτρονικών συστημάτων που έχουν πλέον (ελέω και του euro 6...) πολύ ασφαλέστερα, όμως, πολύ μικρότερη κατανάλωση, άνετα κ.λ.π. ότι ακριβώς συμβαίνει και με τα επιβατικά, δες πως ήταν πριν 20-30 χρόνια και πως είναι σήμερα....

εννοειται οτι εχουν ανεβει επιπεδο σε ανεση ευχρηστια καταναλωση κλπ αλλα λενε οτι ειναι φτιαγμενα πια ετσι ωστε να βγαζουν βλαβες προγραμματισμενα σε αντιθεση με τα παλιοτερα
    και μια τρομπα νερου πχ σε ενα τετοιο οχημα μπορει με τα εργατικα να παει πολυ ψηλα + τα χαμενα μεροκαματα

αν θες να καταραστεις καποιον ειναι η καταληλη δουλεια γι ελλαδα τουλαχιστον.τιποτα αλλο
    καλη φαση

Moderator
    εννοειται οτι εχουν ανεβει επιπεδο σε ανεση ευχρηστια καταναλωση κλπ αλλα λενε οτι ειναι φτιαγμενα πια ετσι ωστε να βγαζουν βλαβες προγραμματισμενα σε αντιθεση με τα παλιοτερα
    και μια τρομπα νερου πχ σε ενα τετοιο οχημα μπορει με τα εργατικα να παει πολυ ψηλα + τα χαμενα μεροκαματα

Βλάβες προγραμματισμένα; όχι, με τίποτα.... το γνωρίζω ΠΟΛΥ καλά αυτό.... αν ήταν έτσι δεν θα προλαβαίναμε να φέρνουμε και να δίνουμε ανταλλακτικά...
    όλα είναι θέμα σωστής συντήρησης από συνεργεία που το ΚΑΤΕΧΟΥΝ το όχημα

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ξερει κανεις απο drift???
    από costas81 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2007, 01:25
  2. Ξέρει κανείς από Vespa;;;;;;
    από arxaios στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2006, 10:02
  3. Ξέρει κανείς απο (vespa) Diana Durkopp
    από BMW R75 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2005, 05:27
  4. Ξέρει κανείς από διακόπτες;
    από Stergios69 στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2005, 17:31
  5. ξέρει κανείς απο αίγινα????
    από petridist στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2004, 12:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα