Καλησπερα σε ολους θελω να ρωτησω τι γινετα αν εχει 2 μηχανες στο ονομα σου με την εφορια?![]()
Καλησπερα σε ολους θελω να ρωτησω τι γινετα αν εχει 2 μηχανες στο ονομα σου με την εφορια?![]()
ζησε το ονειρο
ετσι κι αλλιως μας την βαζουνε οσο και οποτε θελουν.
εγω χρονια τωρα εχω ενα παπι και μια μεγαλη μοτο και δεν εχω θεμα.και δεν εχω κανα τρελο εισοδημα.
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει και 2 και 3 και 4 παιδιά ...Δηλαδή μοτο (μεγάλες) και τις έχουν σαν παιδιά ... Μόνο τέλη και ασφάλειες θες ... Για την ώρα . Αργότερα ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τί μπορεί να γίνει .
Τα χρόνια των παχιών αγελάδων ήξερα πολλούς τέτοιους ... Τώρα λιγόστεψαν , αλλά υπάρχουν πολλοί που κατέχουν μεγάλο αριθμό μοτό χωρίς κάποιο εφοριακό θέμα
ρε μη το μπερδευετε το παλικαρι! που τα ειδατε τα τεκμηρια στις μοτο? εδω ουτε καν δηλωνονται στη φορολογικη δηλωση..
κοιτα φιλε, με την εφορια δεν εχεις θεμα, η μηχανη δεν αποτελει τεκμηριο, και συνεπως δεν δηλωνεται στη φορολογικη δηλωση! δηλωνεια μονο την αγορα της σαν εξοδο, πραγμα που πρεπει να δικαιολογησεις το ποθεν εσχες αν αυτο υπερβαινει καποιο ποσο (αυτα ξερει να στα πει καλυτερα καποιος λογιστης), κατα τα αλλα μπορεις να εχεις οσες μηχανες θελεις στο γκαραζ σου! μονο τελη και ασφαλειες πληρωνεις
Κάτι τέτοια λέτε, και θα βρεθεί μετά κανένας κακομοίρης να κλαίει. Τι το κάνουνε το πόθεν έσχες δηλαδή; Το δημοσιεύουνε στη βουλή μαζί με των βουλευτών; ΤΕΚΜΗΡΙΟ είναι, αν τα εισοδήματά σου δε καλύπτουνε, ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ. Αν π.χ. τα 5 τελευταία χρόνια μου δηλώνεις εισόδημα 5 χιλιάρικα, τα βασικά προς το ζειν δηλαδή, και δε μπορείς να δικαιολογήσεις αποταμίευση και ανάλωση εισοδήματος προηγουμένων ετών ή άλλη πηγή, και μου αγοράσεις μηχανάκι 20 χιλιάρικα, τι νομίζεις πως κάνει ο έφορας με τη διαφορά;
![]()
Στο ότι διαφωνεί με την απάντησή μου αρχικά (προφανώς δε τη διάβασε σωστάκαι δε δίνει τη πρέπουσα σημασία στο ρίσκο να βρεθεί ο αγοράζων με τεκμαρτό εισόδημα...
"μη το μπερδευετε το παλικαρι! που τα ειδατε τα τεκμηρια στις μοτο" (άρα κοιμάμαι ήσυχος)
"πραγμα που πρεπει να δικαιολογησεις το ποθεν εσχες αν αυτο υπερβαινει καποιο ποσο (αυτα ξερει να στα πει καλυτερα καποιος λογιστης)" (ε μωρέ δε θα είναι τίποτα).
Η ταπεινή μου άποψη είναι οτι ο Μικές μπερδεύει τα πράγματα.
Ας ρωτησει κανένα λογιστή
Τεσπα, απλά είναι τα πράγματα. Οι μοτό αποτελούν τεκμήριο αγοράς όπως είπες και στο παράδειγμα παραπάνω, δεν αποτελούν όμως και δεν υπολογίζονται ως τεκμήρια διαβίωσης όπως τα αυτοκίνητα, σπίτια, σκάφη κλπ.
Ε, αν κάποιος είναι τόσο ηλίθιος να έχει χαμηλό φορολογητέο εισόδημα και θέλει να πάρει 1 ή 2 καινούργιες μοτό...δεν θα λυπηθώ κιόλας αν τον σκίσουν.![]()
την αγορα μεταχ. ομως δεν την δηλωνεις ουτε σαν αγορα!σωστα?
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!