εννοεις οταν ειμαι υπηρεσια?
θα το δοκιμασω
αλλα εξωτερικα εχω και την ζωνη με το γκανι κλπ κλπ
εννοεις οταν ειμαι υπηρεσια?
θα το δοκιμασω
αλλα εξωτερικα εχω και την ζωνη με το γκανι κλπ κλπ
Συγνωμη αλλα γραφω απο κινητο.
Σωτηρη ετσι ειναι τα πραγματα.
Για αυτο βλεπεις τα γεροντια να φορανε μαλλινες σωβρακοφανελες.
πως τις αντεχουν δεν μπορω να κςταλαβω!
Επισης ενα σημαντικο για οσους εχου ζορια με την μεση ειναι να μην κανεις αποτομες κινησεις και αν ειναι να σηκωσεις βαρος μεγαλο ξεκινα σιγα σιγα με τα ελαφρια για να ζεσταθει η μεση
Αυτό με το καλσόν ήταν ευρεως διαδεδομένο πριν εμφανιστούν τα κάθε λογής ισοθερμικα
Δες σίγουρα την λύση της φυσιοθεραπειας. Εγω είχα μεγάλο πρόβλημα στα χέρια, πήγα σε τρεις γιατρούς, δεν μου είπε κανένας για φυσιοθεραπεια. Τυχαία βρέθηκα με φίλο φυσιοθεραπευτή και με έκανε καλα! Σε ερώτηση γιατι δεν μου είπαν τίποτα, μου είπε ότι τους θεωρούν ανταγωνιστές.
Σε κάθε περίπτωση, κακο δεν θα σου κάνει. Αν σου τις γράφει και η υπηρεσία σου ακόμη καλύτερα για την τσέπη σου.
Παντως οι κοιλες δεν θεραπευονται με φυσιΚΟθεραπεια. (ενταξει Τρουπ;;) Βελτιωνει την κατασταση αλλα δεν θεραπευει. Ειδικα απο ενα μεγεθος κοιλης και μετα δεν κανει καν να κανεις φυσικοθεραπεια γιατι μπορει να δημιουργησεις περισσοτερο προβλημα. Σε περιπτωση μικρης κοιλης θα κανει καλο διοτι και θα προσπαθησει να τη μικρυνει και θα ενδυναμωσει το μυϊκο συστημα γυρω απο τη σπονδυλικη στυλη και τη μεση.
Ο ορθοπεδικος σου και ο φυσιοθεραπευτης θα σου πουν (και κυριως ο ορθοπεδικος) βαση της μαγνητικης αν ενδυκνεινται ή οχι και τι ακριβως φυσικοθεραπεια πρεπει να κανεις.
MADE IN JAPAN 日本製
επειδή αναφέρθηκε το βολταρέν και άλλα παπαροειδή σκευάσματα...
και μιας και βλέπω ότι είμαστε πολλοί να αναφέρω και ένα γιατροσόφι να μείνει στα πρακτικά.οποιος θέλει το κάνει για δοκιμή.
βοηθά στην μέση,στις κοίλες τις θλάσεις και πάσης φύσεως τραβήγματα.
το έχω μάθει απο την γιαγιά μου που το είχε μάθει απο την γιαγιά της και πάει λέγοντας...
βρες σινάπι (τον σπόρο) και θα χρειαστείς λίγο πράσινο σαπούνι το ασπράδι απο ένα αυγό και ένα χοντρό χαρτί μεγέθους Α4.
Τον σιναπόσπορο τον χρησιμοποιούν και στα έμπλαστρα αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα λόγω οικονομίας οι μπιχλιάρηδες + ότι μετά κάνεις χαλάουα για να το βγάλεις...
Στουμπίζεις 1 κουταλιά του γλυκού σιναπόσπορο πολύ καλά να γίνει σκόνη και χτυπάς το ασπράδι να γίνει μαρέγκα.
στην συνέχεια προσθέτεις τριμένο στον τρίφτη απο την ψιλή πλευρά 2-3 κουταλιές του γλυκού πράσινο σαπούνι.στο τέλος ρίχνεις το σινάπι και ανακατεύεις καλά.
το μείγμα το απλώνεις στην κόλα χαρτί και κατευθείαν στο μέρος που σε πονάει.το στερεώνεις στην μέση με μάλλινη ζώνη π.χ για να μην φύγει ή με στενή μπλούζα αν είναι σε άλλο σημείο.
Το κάνεις το βράδυ πριν πέσεις στο κρεβάτι.το πρωί ξυπνάς άλλος άνθρωπος.
Η δόση σιναπιού που θα βάλεις σε αυτό χειροποίητο έμπλαστρο εξαρτάται απο το πόσο αντέχεις το κάψιμο.
1 κουταλάκι γλυκού είναι νορμάλ.εγώ ας πούμε βάζω μια της σούπας και λαμπαδιάζω!
το καλύτερο εβερ
Δυστυχώς η πλειονότητα των ορθοπεδικών δεν ξέρουν λεπτομέριες για τη φυσικοθεραπεια, εδώ δεν ξέρουν αρκετοί φυσικοθεραπευτες. Φυσικοθεραπεια δεν είναι μόνο μασάζ και κινησιοθεραπεία ούτε μόνο διαθερμία και ρεύματα. Έχει πολλές παραλλαγές θέλει σφαιρική γνώση, συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση όπως όλες οι ιατρικές/παραϊατρικές ειδικότητες.
Αρκετοί είναι για παράδειγμα που έχουν laser στο φυσικοθεραπευτήριο, ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσουν, πως και πότε. Για μια περίοδο δούλευα σε εταιρία που πουλούσε laser και γενικότερα μηχανήματα σε φυσικοθεραπευτές...τι π@π@ριά άκουσα δεν λέγεται. Ρωτούσαν εμάς για παράδειγμα πόση ενέργεια να βάλουνε πόση ώρα, σε τι παθήσεις κλπ. Άλλοι με κήλη πας, με μυικό σπασμό πας, σου λένε λαμπίτσα να ζεσταθεί και ρευματάκια και θα είσαι περδίκι.
Στην ουσία τώρα, οι κήλες ΔΕΝ θεραπευονται. Η αποσυμπίεση που γίνεται με ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν στον πόνο αλλά αν γίνουν από κάποιον που δεν το έχει μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Η θεραπεία με laser (επαναλαμβάνω όχι όλα τα laser και όχι από κάποιον τυχαίο αλλά από κάποιον που γνωρίζει) μπορεί να αφυδατώσει την κήλη και να μειώσει τα συμπτώματα, αλλά επίσης δεν θεραπεύει. Κερδίζεις όμως χρόνο στον οποίο μπορείς να γυμνάσεις τους μύες δίπλα ώστε να στηρίζουν την περιοχή.
Οριστική θεραπεία εχεις χειρουργικά με δισκεκτομή και μόσχευμα ή σπονδυλοδεσία κλπ αλλά εκεί έχεις κίνδυνο να εμφανιστεί το πρόβλημα σε άλλο γειτονικό σπόνδυλο και μετά δυσκολεύει η κατάσταση και λιγοστεύουν οι λύσεις.
Γι'αυτό οι περισσότεροι σοβαροί ιατροί σου λένε συντηρητικά μέχρι να μην έχεις επιλογή εκτός του χειρουργείου.
Σορρυ για το σεντόνι αλλά μετά από τόσες συζητήσεις και ψάξιμο (δουλεύω σε εταιρία με μόσχευμα για να δώσω και ένα στίγμα του χώρου) για τον εαυτό μου αλλά και από συνάδελφο που δούλευε σε νευροπαρακολούθηση και έχει σοβαρό πρόβλημα στη μέση έχω πλέον κατασταλλάξει στο τι ισχύει.
δεν άργησες
1. πας τις ακτινες - μαγνητικές όλα τελος πάντων που έχεις σε ενα δυό καλούς γιατρούς
2. πας και σε φυσικοθεραπευτή για γνώμη και για να συμβουλευτείς ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ (ρώτα τον για καλλισθενικη )
3. πας ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ ΧΟΝΤΡΑ σε ενα πολυ πολυ καλό ορθοπεδικο στρώμα να κοιμάσαι σωστά
4. κόβεις ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ . το κάπνισμα αλλάζει πολύ τον τρόπο που αναπνέεις και οξυγονώνεις τους μυς σου
5. κάνεις γυμναστική αυτη που σου προτείνει κάποιος ειδικός
6. αποφευγεις να σηκώνεις μεγάλα βάρη