Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 71 από 71

Θέμα: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΑΝ ΉΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Specialized Προβολή μηνύματος
    Δες σίγουρα την λύση της φυσιοθεραπειας. Εγω είχα μεγάλο πρόβλημα στα χέρια, πήγα σε τρεις γιατρούς, δεν μου είπε κανένας για φυσιοθεραπεια. Τυχαία βρέθηκα με φίλο φυσιοθεραπευτή και με έκανε καλα! Σε ερώτηση γιατι δεν μου είπαν τίποτα, μου είπε ότι τους θεωρούν ανταγωνιστές.

Σε κάθε περίπτωση, κακο δεν θα σου κάνει. Αν σου τις γράφει και η υπηρεσία σου ακόμη καλύτερα για την τσέπη σου.
    να προσθεσω οτι εχω εξαρθρωμενο αριστερο χερι απο τον ωμο
    το 92 το εβγαλα πρωτη φορα
    απο τοτε το εβγαλα καμια δεκαρια φορες ακομα
    ποτε κανενας δεν μου τονισε την αναγκη φυσικοθεραπειας
    μονο ξεκουραση λιγα βαρη κλπ
    την τελευταια φορα το 2008
    νοσηλευτηκα στο 424 οπου με κρατησαν εκει
    εκανα φυσικοθεραπειες εκει
    ασκησεις ενδυναμωσεις εκει
    και δεν ειχα προβλημα απο τοτε στο συγκεκριμενο σημειο
    γι αυτο οι εχοντες αποψη σοβαρη,θα ληφθουν υπ οψιν
    αυτα τα περι λειζερ τα ξερω και ψαχνομαι

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xaotikos Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς η πλειονότητα των ορθοπεδικών δεν ξέρουν λεπτομέριες για τη φυσικοθεραπεια, εδώ δεν ξέρουν αρκετοί φυσικοθεραπευτες. Φυσικοθεραπεια δεν είναι μόνο μασάζ και κινησιοθεραπεία ούτε μόνο διαθερμία και ρεύματα. Έχει πολλές παραλλαγές θέλει σφαιρική γνώση, συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση όπως όλες οι ιατρικές/παραϊατρικές ειδικότητες.

Αρκετοί είναι για παράδειγμα που έχουν laser στο φυσικοθεραπευτήριο, ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσουν, πως και πότε. Για μια περίοδο δούλευα σε εταιρία που πουλούσε laser και γενικότερα μηχανήματα σε φυσικοθεραπευτές...τι π@π@ριά άκουσα δεν λέγεται. Ρωτούσαν εμάς για παράδειγμα πόση ενέργεια να βάλουνε πόση ώρα, σε τι παθήσεις κλπ. Άλλοι με κήλη πας, με μυικό σπασμό πας, σου λένε λαμπίτσα να ζεσταθεί και ρευματάκια και θα είσαι περδίκι.
    Στην ουσία τώρα, οι κήλες ΔΕΝ θεραπευονται. Η αποσυμπίεση που γίνεται με ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν στον πόνο αλλά αν γίνουν από κάποιον που δεν το έχει μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Η θεραπεία με laser (επαναλαμβάνω όχι όλα τα laser και όχι από κάποιον τυχαίο αλλά από κάποιον που γνωρίζει) μπορεί να αφυδατώσει την κήλη και να μειώσει τα συμπτώματα, αλλά επίσης δεν θεραπεύει. Κερδίζεις όμως χρόνο στον οποίο μπορείς να γυμνάσεις τους μύες δίπλα ώστε να στηρίζουν την περιοχή.

Οριστική θεραπεία εχεις χειρουργικά με δισκεκτομή και μόσχευμα ή σπονδυλοδεσία κλπ αλλά εκεί έχεις κίνδυνο να εμφανιστεί το πρόβλημα σε άλλο γειτονικό σπόνδυλο και μετά δυσκολεύει η κατάσταση και λιγοστεύουν οι λύσεις.
    Γι'αυτό οι περισσότεροι σοβαροί ιατροί σου λένε συντηρητικά μέχρι να μην έχεις επιλογή εκτός του χειρουργείου.

Σορρυ για το σεντόνι αλλά μετά από τόσες συζητήσεις και ψάξιμο (δουλεύω σε εταιρία με μόσχευμα για να δώσω και ένα στίγμα του χώρου) για τον εαυτό μου αλλά και από συνάδελφο που δούλευε σε νευροπαρακολούθηση και έχει σοβαρό πρόβλημα στη μέση έχω πλέον κατασταλλάξει στο τι ισχύει.
    δηλαδη να απαιτησω απο τον γιατρο μου
    στις φυσικοθεραπειες που θα κανω
    να μου γραψει και λειζερ?

Σχεδόν πάντα σου γράφει όλες τις γνωστές θεραπείες (διαθερμίες, ηλεκτροθεραπείες, tens, laser κλπ ώστε να αποφασίσει ο φυσικοθεραπευτής τι χρειάζεται. Δεν σου βγάζει τις ασκήσεις ο ορθοπεδικος.
    Για να είσαι καλυμένος με το ταμείο καλύτερα θα είναι να του το πεις και εσύ για να είσαι σίγουρος. Βεβαια απο την άλλη ότι θέλεις θα σου γράψει και ο φυσικοθεραπευτής.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Α στο καλο!!! Αλλαξες avatar ρε Σουτερ;;;
    Καλο!
    Τι ειναι;;; Ο Νταλτον;;;

Εντιτ: Το προηγουμενο αν δεν κανω λαθος ηταν απο καποιο δισκο. Τι ομως? γιατι δεν μπορουσα να το βρω. Saxon? Omen?
    MADE IN JAPAN 日本製

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Α στο καλο!!! Αλλαξες avatar ρε Σουτερ;;;
    Καλο!
    Τι ειναι;;; Ο Νταλτον;;;

Εντιτ: Το προηγουμενο αν δεν κανω λαθος ηταν απο καποιο δισκο. Τι ομως? γιατι δεν μπορουσα να το βρω. Saxon? Omen?
    εψαχνα στο γουγλη κρανη v.rossi και μου το εβγαλε
    το προηγουμενο αβαταρ ειναι ο judge dredd απο το κομικ
    καμμια σχεση με την ταινια

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Aαα. My mistake οποτε. Αλλα μου θυμιζε σιγουρα ενα εξωφυλλο απο δισκο.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Καβαλάω από τα 16. Τώρα είμαι 32, στα 25 ανακάλυψα ότι έχω σπονδυλολίσθηση 2ου προς 3ο βαθμό. Φυσικά όταν είδα τις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Στα 24 ονειρεύεσαι άλλα πράγματα για τον εαυτό σου.
    Οι πρώτες 2-3 γνωματεύσεις γιατρών ήταν να σταματήσω να καβαλάω, μου γράψανε φυσικοθεραπείες γιατί για να πάω στο γιατρό και να δω τι συμβαίνει επιτέλους με τη μέση μου έπρεπε να φτάσω στο σημείο να μην μπορώ να σταθώ όρθιος το πρωί για να ξυριστώ μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου.
    Έκανα φυσικοθεραπείες, πήρα κάποια μυοχαλαρωτικά(τα χάπια δεν είναι λύση, είναι μια εφήμερη ανακούφιση), ο πολύς πόνος πέρασε κάπως αλλά και πάλι με ενοχλούσε αρκετά. Εννοείται ότι οι γιατροί μου συνέστησαν και ασκήσεις, κυρίως ενδυνάμωση κοιλιακών κ λίγους ραχιαίους....εφόρου ζωής.
    Κάποια στιγμή μετά από 2-3 χρόνια που είχα μάθει το πρόβλημα πάω σε έναν ορθοπεδικό ο οποίος κούτσαινε! Ο τύπος αφού συζήτησε μαζί μου το πρόβλημα και είδε τις μαγνητικές, με ρωτάει στα ίσια 'θέλεις να κάνεις χειρουργείο'? του λέω 'όχι' και μου απαντάει 'γίνε κολυμβητής και θα ξεχάσεις το πρόβλημά σου, κι αν δεις ότι συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα....εδώ είμαστε'
    Από το 2010 κολυμπάω σε πισίνες 4,5 χρόνια και μπορώ να σου πω ότι είμαι πολύ καλά. Δεν αναστρέφεται το πρόβλημα, ούτε θεραπεύεται αλλά τουλάχιστον περνάω δημιουργικά τη μέρα μου και δεν κλείστηκα στο σπίτι να κοιτάω το ταβάνι από τα 25 μου. Για κάποια χρόνια έκανα την ίδια δουλειά με εσένα, καβάλα σε μια μηχανή όλη μέρα να τρέχω για τους άλλους. Τώρα είμαι αλλού αλλά πλέον πήρα ένα sx125 και είμαι πάνω στα βουνά καθώς θεωρώ ότι οποιαδήποτε καταπόνηση τραβάει η μέση μου τουλάχιστον να το ευχαριστιέμαι στο μέγιστο. Φυσικά το πρωί που σηκώνομαι κάποια σετάκια κοιλιακών είναι ότι πρέπει, πονάω λιγότερο και νιώθω το κορμί μου πιο δεμένο.
    Εάν έχεις παραπανίσια κιλά, καλό είναι να τα χάσεις και ξεκίνα το κολύμπι.
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Banned
    κιλα παραπανω εχω ελαχιστα
    το κολυμπι ειναι μεσα στα σχεδια οταν περασει ο πονος
    ευχαριστω

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    κιλα παραπανω εχω ελαχιστα
    το κολυμπι ειναι μεσα στα σχεδια οταν περασει ο πονος
    ευχαριστω
    Μήτσε, τον άλλο μήνα μπαίνω στα 50 (γμστα) και καβαλάω μηχανή όταν και όποτε μπορώ, όταν ξεκλέβω χρόνο από το μαγαζί και την οικογένεια.
    Έχω σκοπό να το πάω όσο πάει (πρώτα ο θεός).
    Η δική μου συμβουλή είναι να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου και να περπατάς που και που, χαλαρά όχι βιαστικά.
    Όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι η ψυχολογία.
    Όχι γυμναστική με βάρη, όχι έντονη ποδηλασία και όχι πολλά ζόρια, το κολύμπι θα βοηθήσει αν γίνεται με πρόγραμμα, αλλιώς θα σε κουράσει και θα το σταματήσεις.
    Φυσικά αυτό που ξεχνάμε οι περισσότεροι είναι η έντονη καταπόνηση του σώματός μας τα προηγούμενα χρόνια που λειτουργεί πάντα συσσωρευτικά.

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Μήτσο, η αλήθεια είναι ότι από μια ηλικία και μετά όλοι μας, σε άλλοτε άλλο βαθμό, παρουσιάζουμε αλλοιώσεις στις αρθρώσεις, είτε μιλάμε για σπονδυλική στήλη είτε για γόνατο κλπ. Επίσης δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι συμπτώματα και το αντίστροφο. Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι με οσφυαλγία χωρίς ευρήματα και άλλοι με ευρήματα ασυμπτωματικοί. Το όλο πρόβλημα, κατά την γνώμη μου, προέρχεται κυρίως από την καθιστική ζωή και την έλλειψη άσκησης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να γυμνάζεις πρώτα από όλα την περιοχή που στηρίζει την μέση, δηλαδή τον κορμό. Αυτό γίνεται με κοιλιακούς και ραχιαίους, επίσης θα πρέπει να ξεκινήσεις να περπατάς περισσότερο, να ξεχάσεις το ασανσερ και να αγοράσεις ένα ποδήλατο. Η κολύμβηση είναι πολύ καλή άσκηση γιατί γυμνάζει με ήπια αντίσταση όλο το σώμα. Επίσης και οι μπάλες πιλατες. Αφού θα έχεις προχωρήσει λίγο την γυμναστική σου και δεν θα πονάς πλέον θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις γυμναστική ανακαλύπτοντας το Kettlebell, είναι τρομερό εργαλείο εκγύμνασης όλου του σώματος. (Στα γράφω μπας και τα εφαρμόσω κι εγώ.........πιο βαρετό πράγμα από το γυμναστήριο δεν υπάρχει ρε γμτ....)

Banned
    Σαν να άκουσα τον γιατρό μού
    Τα ίδια ακριβώς μού είπε
    Έχω ξεκινήσει περπάτημα,ποδηλατο,εχω και για κολύμβηση το ψάχνω
    Μου συνέστησε για κοιλιακούς να πάρω κάποιο από αυτά τα μηχανήματα πού υπάρχουν στο εμπόριο

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 75
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2014, 12:01
  2. Τι θα κανατε(με) αν...........
    από l@gos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 144
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2007, 13:09
  3. αν τις τρωγατε, τι θα κανατε? εγω τις εφαγα παντως
    από konnos01 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 23:24
  4. Τι θα συνέβαινε εάν βάζαμε τα ζώδια να τρέξουν 100 μ..
    από free rider στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2005, 17:28
  5. Τι θα κάνατε;
    από frikis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 02/04/2004, 19:37

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας