Εγω που βγαζω το ψωμακι μου επισκευαζοντας λαπτοπ, υπολογιστες και πολυεστερικα, δεν εργαζομαι σε εταιρια και εχω φαει στον ποπο μου ενα φεσι ταξεως τετραψηφιου αριθμου ευρωπουλακιων επειδη δεν ζητουσα προκαταβολη τουλαχιστον για τα υλικα. Ο πελατης δεν ερχοταν ποτε και τα πολυεστερικα κυριως πηγαν στον καδο. Για πεστε μου να ζηταω η οχι προκαταβολη; για μενα καλα κανουν και ζητανε. Οχι προεξοφληση αλλα για τα υλικα τουλαχιστον χρειαζεται.
Για τα υλικά πιστευω είναι δίκαιο.Θα καταφέρεις όμως να είσαι εντός ημερομηνίας παράδοσης;
Δεν είσαι και δεν είμαι μεγαλομάγαζο να στοκάρουμε ανταλλακτικά. Χωρίς προκαταβολή όλης της αξίας των ανταλλακτικών εγώ δεν αρχίζω καμία δουλειά. Αν στη πορεία στραβώσει το πράγμα και δεν έχει να με ξοφλήσει πολύ απλά δε παραλαμβάνει laptop. Και αν δεν εξοφλήσει εντος εύλογου χρονικού διαστήματος -ανάλογα του ποσού και της συνεννόησης που έχει γίνει- το laptop φεύγει σε αγγελίες και του παραδίδω μόνο το δίσκο για τα δεδομένα του, και του επιστρέφω όποια διαφορά -αν υπάρχει-.
2 χρονιές με φέσωσαν 2000ευρώ περίπου και έμεινα να κοιτάζω 2 dection με παρατημένα laptop κάτι μήνες. Έφυγαν όλα αγγελίες και παρότι με μειωμένη αξία λόγω πολυκαιρισμού σαν μοντέλα τουλάχιστον έβγαλα τα σπασμένα. Όσοι δυσαρεστήθηκαν απλά τους έκοψα.
Ναι γιατι ξερω ποσο χρονο θελει πχ ενα door panel. Η ενα φορματ η ενας σκληρος δισκος. Ξερω ποσο χρονο θα φαει να ψαξω τι εχει ενα λαπτοπ. Αντι για πχ 2 μερες θα σου πω 3 για το τυχον απροοπτο. Θελω να πω οτι αν ανακατευεσαι με κατι συνεχεια ξερεις ποσο χρονο θελεις ειτε να επισκευασεις ειτε να φτιαξεις απο το μηδεν. Ολα τα αλλα σημαινουν βαριεμαι.
Εγω δεν ειμαι καν μαγαζι...... βαλε τι ζημια παθαινω να φαω φεσι..... να πληρωνω λιανικη ανταλλακτικο και το μηχανημα να μενει απληρωτω γιατι δεν εχει ο πελατης και θα στα δωσω φιλε..... αλυσιδα παει..... και τα χω σταματησει ολα να σου πω την αληθεια και κοιταω κανα ντελιβερυ, σιγουρο μεροκαματο!
αν το κάνεις για να βγαίνει έξτρα χαρτζηλίκι όπως έκανα πριν 10 χρόνια, τότε να δίνεις και στον άλλο να καταλάβει οτι δεν είναι η δουλειά σου αλλά οτι κάνεις εξυπηρέτηση και να μην έχει απαιτήσεις όταν γίνεται μια δουλειά στο φλου και μεταξύ οικείων/φίλων/γνωστών για να βολευτεί μια κατάσταση οικονομικότερα.
Αν του δημιουργούνται απαιτήσεις τότε φταις για το επίπεδο που το έφτασες και δε μπορείς να ξεχωρίσεις το αν το χόμπι/δευτερεύουσα ενασχόληση με το να είσαι ο τεχνικός στους φίλους και γνωστούς, έχει γίνει και αγγαρεία που πρέπει να πληρωθεί στην ώρα της. Άλλο το ευκαιριακό 2 φορμάτ τη βδομάδα και άλλο το κανονικό τεχνιλίκι.
Όπως θα εκπαιδεύσεις τον κύκλο που σου δίνει το χαρτζηλίκι, έτσι θα σου φερθούν. Εγώ πλέον ακόμα και σε φίλους η δουλειά δουλειά και η εξυπηρέτηση εξυπηρέτηση. Σίγουρα με φιλικότερες τιμές αλλά όχι να πληρώνω και από την τσέπη μου. Μόνο τα λάθη θα βάλω από τη τσέπη μου γιατί κανένας επαγγελματίας δε κάνει λάθη και δε σταματά να μαθαίνει και να εξελίσσεται.