Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 100

Θέμα: Βυθισμένη αγορά.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Περιέργεια, αυτό το 276,5% που το βρήκες; Επειδή μου έκανε εντύπωση το νούμερο, γκουγκλαρα και το μόνο που βρήκα ήτανε αυτό:

http://www.tradingeconomics.com/swit...nt-debt-to-gdp

35,4%. Εχει και πίνακα κάτω με όλες τις χώρες...

http://www.insurancedaily.gr/blog/20157/ το οποιο ειναι πολυ κοντα στο 271% του τοκμακιδη (καθηγητη απθ) απο εδω---->http://www.tet-a-tet.gr/%CE%AC%CF%81...1-%CF%8D%CF%80

δεν προσπαθω να εχω το αλαθητο ειδικα στα νουμερα αλλα ακομα και το 35,4% ΧΡΕΟΣ του ΑΕΠ της χωρας που το μονο που εχει ειναι συσωρευμενο πλουτο στις τραπεζες της ειναι αρκετο για τον ''καλο καπιταλισμο της''.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    βρε παιδιά το πρόβλημα δεν είναι οτι χρωστάει το κράτος και έκατσε η αγορά.
    Το θέμα είναι ότι χρωστάει το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας είναι ΕΠΕΙΣΗΣ ΓΤΠΚ ασορτί.
    το θεμα ειναι οτι το κρατος υποβαθμισε τον εαυτο του (με ποιανου εντολη αραγε?) και τον ιδιωτικο τομεα τον στρεφει εκει που θελει αυτο (με ποιανου εντολη αραγε ξανα?)

εξ' ου και: ''ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ''

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    δεν προσπαθω να εχω το αλαθητο ειδικα στα νουμερα αλλα ακομα και το 35,4% ΧΡΕΟΣ του ΑΕΠ της χωρας που το μονο που εχει ειναι συσωρευμενο πλουτο στις τραπεζες της ειναι αρκετο για τον ''καλο καπιταλισμο της''.
    Φυσικά και κανείς δεν έχει το αλάθητο, απλά εμένα αυτά τα νούμερα εξακολουθούν να μου φαίνονται κουκουρούκου, και αν δε τα δω απο κάποια στατιστική αρχή, αλλά σε άρθρα αμφιβόλου προέλευσης, ε, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω την εγκυρότητά τους.

Οσον αφορά το δεύτερο κομάτι της πρότασής σου, ο συσσωρευμένος πλούτος στις τράπεζες μιας χώρας δεν έχει άμεση σχέση με τον δανεισμό της χώρας...

Ο καπιταλισμός μπορεί να πάσχει, δεν είναι η Ελβετία όμως ενα καλό παράδειγμα για τις ασθένειές του...

Υ.Γ. Βλέποντας το πρώτο άρθρο, μιλάει για συνολικό χρέος, Ιδιωτικό και Δημόσιο... 35,4%, είναι το δημόσιο χρέος...

Φυσικά και κανείς δεν έχει το αλάθητο, απλά εμένα αυτά τα νούμερα εξακολουθούν να μου φαίνονται κουκουρούκου, και αν δε τα δω απο κάποια στατιστική αρχή, αλλά σε άρθρα αμφιβόλου προέλευσης, ε, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω την εγκυρότητά τους.

Οσον αφορά το δεύτερο κομάτι της πρότασής σου, ο συσσωρευμένος πλούτος στις τράπεζες μιας χώρας δεν έχει άμεση σχέση με τον δανεισμό της χώρας...

Ο καπιταλισμός μπορεί να πάσχει, δεν είναι η Ελβετία όμως ενα καλό παράδειγμα για τις ασθένειές του...

Υ.Γ. Βλέποντας το πρώτο άρθρο, μιλάει για συνολικό χρέος, Ιδιωτικό και Δημόσιο... 35,4%, είναι το δημόσιο χρέος...
    οσον αφορα το με τι εχει αμεση σχεση ο δανεισμος μιας χωρας εχω μια εντυπωση οτι η ερωτηση αυτη ειναι κατι σαν μαυρη τρυπα. κανεις δεν ξερει και διαρκως η απαντηση αλλαζει.

εγω θα θελα να κανουμε μια αρχη σε ολο αυτο. σε ποιον χρωσταει?

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    οσον αφορα το με τι εχει αμεση σχεση ο δανεισμος μιας χωρας εχω μια εντυπωση οτι η ερωτηση αυτη ειναι κατι σαν μαυρη τρυπα. κανεις δεν ξερει και διαρκως η απαντηση αλλαζει.

Μεγάλη Ιστορία. Στους επενδυτές της, που χώσανε χρήμα μέσα και κάνανε τεράστιες (π.χ.) φαρμακευτικές εταιρείες; Αρα ποιός τα χρωστάει; Η εταιρεία; Οχι ο πολίτης/κράτος; Μακάρι να γίνουνε επενδύσεις και σε μας με εξωτερικά κεφάλαια, δε θα αυξήσει αυτό το συνολικό μας χρέος; Απο την άλλη δε θα βελτιώσει τη συνολική μας κατάσταση;

Τεσπα, αν αρχίσουμε δε ξέρω αν θα τελειώσουμε, και σίγουρα δεν είναι η ειδικότητά μου... εγώ ένας απλός λογιστής είμαι όπως λέει και το αφεντικό.

Μεγάλη Ιστορία. Στους επενδυτές της, που χώσανε χρήμα μέσα και κάνανε τεράστιες (π.χ.) φαρμακευτικές εταιρείες; Αρα ποιός τα χρωστάει; Η εταιρεία; Οχι ο πολίτης/κράτος; Μακάρι να γίνουνε επενδύσεις και σε μας με εξωτερικά κεφάλαια, δε θα αυξήσει αυτό το συνολικό μας χρέος; Απο την άλλη δε θα βελτιώσει τη συνολική μας κατάσταση;

Τεσπα, αν αρχίσουμε δε ξέρω αν θα τελειώσουμε, και σίγουρα δεν είναι η ειδικότητά μου... εγώ ένας απλός λογιστής είμαι όπως λέει και το αφεντικό.
    στους επενδυτες δλδ. σε αυτους που επενδυσανε.
    αρα σε αυτους που ειχανε. και αυτοι που ειχανε τωρα περιμενουνε να εχουνε περισσοτερα. κι εμεις επιθυμουμε να γινουνε επενδυσεις. δλδ να ερθουνε κι αλλοι που εχουνε με σκοπο να παρουνε περισσοτερα? κατι δεν καταλαβαινω μαλλον αλλα οπως λεει και το αφεντικο κι εγω ενας απλος φυσικοθεραπευτης ειμαι οποτε ας το αφησουμε στους επενδυτες που σιγουρα ξερουν πως τα πολλα να τα κανουν περισσοτερα για τους ιδιους (και τα λιγα, λογοτερα για τους αλλους)

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Γιώργο αγόρι μου γλυκό...γιατί μπλέκεις με το UFO τον τοκμακίδη που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το αριστερό με το δεξί του? Τα ΄χουμε πει και εδώ και έχει γραφτεί και παντού. Η Ελβετία, Λουξεμβούργο κλπ χώρες με τραπεζικό σύστημα που συγκεντρώνει καταθέσεις, εμφανίζονται με τεράστιο χρέος, καθώς οι καταθέσεις είναι ΧΡΕΟΣ των τραπεζών προς τους πελάτες.

Καμμία σχέση με δημόσιο χρέος/ΑΕΠ κλπ. Ημαρτον με τον κάθε πικραμένο Καζάκη και Τοκμακίδη και Τομπούλογλου...είναι απίστευτη η ζημιά που κάνουν στον κοσμάκη, παρουσιάζοντας συνωμοσίες και "αποδείξεις" που παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα.
    Η πραγματικότητα είναι οτι είμαστε Fucked Up. Σοβιετία και πολύ λέω.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    το θεμα ειναι οτι το κρατος υποβαθμισε τον εαυτο του (με ποιανου εντολη αραγε?) και τον ιδιωτικο τομεα τον στρεφει εκει που θελει αυτο (με ποιανου εντολη αραγε ξανα?)

εξ' ου και: ''ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ''

Ένα απλό παράδειγμα.
    Είχε το υπουργείο 10 καθαρίστριες (σικ) και του κόστιζαν 1800 ευρώ η μία.
    Σύνολο 18000.
    Απολύει τις καθαρίστριες αυτές και στη θέση τους βάζει εταιρία να κάνει τη
    δουλειά. Κόστος πάνω κάτω το ίδιο.
    Με μια διαφορά. Οι καθαρίστριες πια παίρνουν μισθό 300 ευρώ το μήνα.
    Τ άλλα πάνε στο "αφεντικό"
    Και ρωτάω...
    Γιατί?
    Και απαντάω (μόνος μου)
    Γιατί έτσι ήταν μια ζωή. Έκλεβαν το ψωμί των ανθρώπων
    και το έκαναν λούσα για τους λίγους.
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    ...........οι καταθέσεις είναι ΧΡΕΟΣ των τραπεζών προς τους πελάτες........

να ανεβαινεις πιο συχνα σερρες!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Ένα απλό παράδειγμα.
    Είχε το υπουργείο 10 καθαρίστριες (σικ) και του κόστιζαν 1800 ευρώ η μία.
    Σύνολο 18000.
    Απολύει τις καθαρίστριες αυτές και στη θέση τους βάζει εταιρία να κάνει τη
    δουλειά. Κόστος πάνω κάτω το ίδιο.
    Με μια διαφορά. Οι καθαρίστριες πια παίρνουν μισθό 300 ευρώ το μήνα.
    Τ άλλα πάνε στο "αφεντικό"
    Και ρωτάω...
    Γιατί?
    Και απαντάω (μόνος μου)
    Γιατί έτσι ήταν μια ζωή. Έκλεβαν το ψωμί των ανθρώπων
    και το έκαναν λούσα για τους λίγους.
    χαιρω πολυ. αυτο λεω.

Solomostrongos Το avatar του/της byron

να ανεβαινεις πιο συχνα σερρες!
    Τι δεν καταλαβαίνεις? Οι τράπεζες οφείλουν τις καταθέσεις και απαιτούν τα δάνεια. Έτσι εμφανίζονται στους ισολογισμούς, από καταβολής λογιστικής απεικόνισης.
    Αν δεν τα καταλαβαίνει ο Τοκπακιδης και νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική, δεν του φταίει κανείς.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Τι δεν καταλαβαίνεις? Οι τράπεζες οφείλουν τις καταθέσεις και απαιτούν τα δάνεια. Έτσι εμφανίζονται στους ισολογισμούς, από καταβολής λογιστικής απεικόνισης.
    Αν δεν τα καταλαβαίνει ο Τοκπακιδης και νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική, δεν του φταίει κανείς.
    αν εμφανιζεται λοιπον το χρεος ως κατι καλο (τα φραγκα που οι τραπεζα χρωσταει στον καταθετη) τοτε η εμεις γαμαμε, η οι καταθετες δεν ειναι και παρα πολλοι. και αν οι καταθετες ειναι λιγοι...τοτε οι πολλοι γαμιουνται. και αφου αυτο ειναι ο καπιταλισμος, να τον χεσω (μαζι και τον τοκμακιδη και οποιον αλλο γουσταρεις)

αν εμφανιζεται λοιπον το χρεος ως κατι καλο (τα φραγκα που οι τραπεζα χρωσταει στον καταθετη) τοτε η εμεις γαμαμε, η οι καταθετες δεν ειναι και παρα πολλοι. και αν οι καταθετες ειναι λιγοι...τοτε οι πολλοι γαμιουνται. και αφου αυτο ειναι ο καπιταλισμος, να τον χεσω (μαζι και τον τοκμακιδη και οποιον αλλο γουσταρεις)
    δεν σου λέει αυτό...
    σου λέει ότι καποιοι χρησιμοποιούν τους δείκτες και τους αριθμούς, ξερά χωρίς ερμηνεία, και ενώ σημαίνουν αλλά αυτοί τα ερμηνεύουν αλλιώς...
    άλλο το χρέος της Ελλάδος πριν το μνημόνιο, άλλο μετά. Άλλο το χρέος της Ελλάδος, άλλο της Ελβετίας. Και σχετικά με αυτά που είπα εγώ και σχολίασες, νομίζω ότι αγκιστρώνεσαι σε ανούσιες λεπτομέρειες.... Ο βασικός μου άξονας ήταν ότι ο καπιταλισμός αλλιώς εφαρμόζεται στη χώρα μας και αλλιώς σε άλλες χώρες... Το ίδιο συμβαίνει και με τα πολιτευματικά συστήματα... Άλλη η δημοκρατία της Αρχαίας Ελλάδος, άλλη του σημερινού μας μπουρδέλου και άλλη η δημοκρατία του Ιραν...
    Ας μην τα ρίχνουμε όμως όλα στα συστήματα, γιατί κυρίως φταίνε οι χειριστές τους.... και αυτοί εδώ οι δικοί μας χειριστές, έχουν πιάσει το πηδάλιο και έχουν βάλει πρόσω για τα βράχια από καιρό...
    Είναι προφανές πια και στον πιο δύσπιστο (ή εύπιστο αναλόγως πως το βλέπεις) ότι υπήρχε μεθοδολογία και τακτική η οποία ακολουθήθηκε πιστά από το '08 και μετά... όχι ότι πριν δεν υπήρχε μέθοδος..... απλά ήταν άλλη παραμύθα...

Υπάρχει? κάποτε στην Ευρώπη υπήρχε , αλλά μετά από κάποιες μικρές ιστορικές αλλαγές , παπαλα…

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	download.jpg 
Προβολές:	80 
Μέγεθος:	18,3 KB 
ID:	324990

(το μεγαλύτερο πλυντήριο και θησαυροφυλάκιο του κόσμου δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα βέβαια…)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    δεν σου λέει αυτό...
    σου λέει ότι καποιοι χρησιμοποιούν τους δείκτες και τους αριθμούς, ξερά χωρίς ερμηνεία, και ενώ σημαίνουν αλλά αυτοί τα ερμηνεύουν αλλιώς...
    άλλο το χρέος της Ελλάδος πριν το μνημόνιο, άλλο μετά. Άλλο το χρέος της Ελλάδος, άλλο της Ελβετίας. Και σχετικά με αυτά που είπα εγώ και σχολίασες, νομίζω ότι αγκιστρώνεσαι σε ανούσιες λεπτομέρειες.... Ο βασικός μου άξονας ήταν ότι ο καπιταλισμός αλλιώς εφαρμόζεται στη χώρα μας και αλλιώς σε άλλες χώρες... Το ίδιο συμβαίνει και με τα πολιτευματικά συστήματα... Άλλη η δημοκρατία της Αρχαίας Ελλάδος, άλλη του σημερινού μας μπουρδέλου και άλλη η δημοκρατία του Ιραν...
    Ας μην τα ρίχνουμε όμως όλα στα συστήματα, γιατί κυρίως φταίνε οι χειριστές τους.... και αυτοί εδώ οι δικοί μας χειριστές, έχουν πιάσει το πηδάλιο και έχουν βάλει πρόσω για τα βράχια από καιρό...
    Είναι προφανές πια και στον πιο δύσπιστο (ή εύπιστο αναλόγως πως το βλέπεις) ότι υπήρχε μεθοδολογία και τακτική η οποία ακολουθήθηκε πιστά από το '08 και μετά... όχι ότι πριν δεν υπήρχε μέθοδος..... απλά ήταν άλλη παραμύθα...
    δεκτο. αρα συμφωνεις με το ποστ μου #16. πολυ ομορφα.

αφου λοιπον συμφωνεις ακου τι γινεται. αυτοι που νομιζετε οτι κυβερνανε, δεν κυβερνανε. δεν κυβερνησανε ποτε. οχι μονο εδω. παντου! η δυναμη ειναι στα φραγκα. και ο εχων φραγκα εχει κι εξουσια. και με αυτην (δλδ με τα φραγκα) κυβερναει. αυτοι που βλεπουμε εμεις και ονομαζονται ''πολιτικοι'' δεν ειναι τπτ αλλο παρα υπαλληλοι αυτων που εχουν τα φραγκα (και αρα ασκουν την εξουσια). απο κει και περα τα συστηματα φτιαχτηκανε κατα τω δωκουν (φυσικα αυτων που παιζουνε αυτο το παιχνιδακι). και φυσικα ακομα και αυτοι οι ιδιοι αν καποια στιγμη με καποιον (οποιονδηποτε τροπο) χασουν την εξουσια, θα βρεθουν αλλοι στην θεση τους. ολα τα υπολοιπα πιονακια στην σκακιερα ειναι αναλωσιμα.

καλωσηρθατε στην ανθρωπινη πραγματικοτητα. και αν ολα αυτα δεν σας θυμωνουν τοσο που δυνητικα θα αποφασιζατε να παρετε την ζωη σας στα χερια σας (τον τροπο τον αποφασιζει ο καθενας μονος του), τοτε καληνυχτα.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  2. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18
  3. Αγορα μηχανής απο Αγγλία
    από niko13g στο forum Off topic