Συμπάσχων κι εγω (πλατεια Βαρνάβα)
Καλό τερματισμό σε όσους τρέξουν.
Τόλις αχρειάστος σου εύχομαι...
Από το 2002 μέχρι το 2010 έτρεχα ανελιπώς...τώρα τρέχουμε στα εξωτερικά...
Για τα παράπονα τι να πω...υπάρχουν λύσεις παιδιά, μην γκρινιάζουμε για τα πάντα...
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Έρχεται ένας γνωστός μου από Αμερική για να τρέξει... Και μάλλον δεν είναι ο μόνος.
Το κέντρο πάντως πιο συχνά κλείνει από τον κάθε μπικραμένο διαμαρτυρόμενο παρά από αγώνες.
Από τι πάσχετε ρε παιδία??? Από καναπεδίτιδα???Συμπάσχων κι εγω
Ήμαρτον δηλαδή να γκρινιάζουμε που κλείνουν 3-4 ώρες τον μήνα έναν κεντρικό δρόμο Κυριακή πρωί για να αθληθεί ο κόσμος και να ξεδώσει??.
ΗΜΑΡΤΟΝ λέμε, η πάρτη μας μονό?? ΜΟΝΟ???.
Την επόμενη φορά που θα αποκλειστείς στο σπίτι και δεν θα μπορείς να πάς για καφέ (γιατί για επείγοντα περιστατικά υπάρχουν έλεγχοι στις διαβάσεις για να σε αφήσουν να περάσεις ΑΕΡΑ) , κατέβα κάτω να ΠΕΡΠΑΤΙΣΕΙΣ, να επικροτήσεις την προσπάθεια τους και να χαρείς με την χαρά τους (θα ανακαλύψεις ότι είναι μεταδοτική η καλή διάθεση).
![]()
Ξεκόλλα λίγο. Αν ζουσες στο κέντρο θα ήξερες ότι για εναν μαραθώνιο δεν κλείνουν οι δρόμοι πέριξ του Παναθηναϊκού σταδίου 3-4 ώρες αλλά πολύ περισσότερο με αποτέλεσμα να γίνεται μύλος, ειδικά μέρες που έχει καλό καιρό και βγαίνουν όλοι έξω.
Και δεν είναι μόνο ο κλασσικός μαραθώνιος. Είναι και ο κλασσικός αλλά και αρκετοί άλλοι αγώνες.
Βάλε τώρα και κάτι δαδηλώσεις, το 6μηνο της προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ (που είχαν μετατρέψει το μουσείο της ακρόπολης σε εστιατόριο) κι εκλεινε το συμπαν, ε δεν θέλει πολύ για να μας γίνουν τα νευρα κρόσια όταν θες να πας κάπου (ΟΚ με το αυτοκίνητο, με τη μηχανή δεν έχεις προβλημα) και να πρέπει να κάνεις το γυρο της Αθήνας και να κάνεις 3-4πλασιο χρόνο.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Φίλε εγώ ξεκολλημένος είμαι και βλέπω και πιο έξω από το ξεβόλεμα μου)
Θα μπορούσα να σου γράψω ένα σεντόνι με επιχειρήματα ότι εισαι 100% ΛΑΘΟΣ.
Μου φτάνει όμως το ότι τσουβαλίαζεις τον δρόμο που κλείνει ο διαμαρτυρόμενος, με τον δρόμο που κλείνει ο σαπιος πολιτικός για να περνάει και να μην βρίσκει κίνηση, με τους λαϊκούς αγώνες που διοργανώνουν οι δήμοι κάποιες Κυριακές.
Για να έχουμε και μια ιδέα για την έκταση του «προβλήματος»……
Συγκεκριμένα ο δήμος της Αθήνας κλείνει το κέντρο 2 φορές τον χρόνο για τον μητροπολιτικό ημημαραθώνιο και τον αυθεντικό μαραθώνιο. Εφέτος έκλεισε μια Τρίτη για 5κμ και τον καρκίνο του μαστού( όχι τελείως) . Και πέρυσι ένα βράδυ για το energizer night run.
ΠΑΝΤΑ για μερικές ώρες (2-3).
ΚΟΥΡΕΛΙΑ!!!!
Τα νεύρα μας......
βάλε και την ανάληψη της προεδρίας πιο πριν, βάλε και την επίσκεψη της Μέρκελ, βάλε και τον απογευματινό αγώνα "παναθήναια" πριν ένα μήνα, βάλε το Ζάππειο, βάλε, βάλε, βάλε...
κλείνουν τους δρομους από τις 8-9 το πρωί και ξανανοίγουν 6 το απόγευμα... και έχουμε ζήσει μέσα σε λίγες ώρες το κομφούζιο μιας βδομάδας...
αυτός ο γ@μιόλης ο δήμαρχος για να κάνει δημόσιες σχέσεις μας έχει σκίσει... και δεν μιλάμε να κλείσεις το δήμο Ψυχικού ή το δήμο Καματερού...
μιλάμε για το ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!! οπότε μην ξύνουμε πληγές...
είπαμε, καλά να περάσετε όσοι πάτε, και συγχαρητήρια για την διοργάνωση.. μακάρι απλά να είναι λιγότερες οι διοργανώσεις, πιο ουσιαστικές (όχι για διαφημιστικούς σκοπούς κλπ πολυεθνικών, και τραπεζών), γιατί λιγότερες και ουσιαστικότερες σημαίνει μεγαλύτερη συμμετοχή, και σαφώς ΟΧΙ άλλα κλεισίματα για τα δείπνα των αργόμισθων πολιτικών μας ευρωπέων και μη....
Οι δρόμοι κλείνουν συχνοτατα εκεί γύρω. Πλέον όμως για κάποια πορεία διασχιζεται η Ερμού και καταλήγουν που αλλού, στη Βουλή. Το βλέπω συχνά γιατί είμαι συχνά εκεί εργαζόμενος.
λοιπον η συζήτηση έτσι όπως πάει μου θυμίζει την κουβέντα με το παπάκι που κάνει θόρυβο η εξάτμιση... όσοι ξυπνάνε 2-3 φορές το βράδυ εξαιτίας του συμπάσχουν... οι υπολοιποι το βλέπουν ως απλά μία ακόμα χαριτωμένη καλτ γραφική ψηφίδα στο μωσαϊκό της αστικής καθημερινότητας μας...
O Καθε δημος να διωργανωνει τις εκδηλωσεις του εκει που πρεπει......
Και χωρους εχουμε.... Και η υπαιθρος διπλα μας ειναι.....
Εχουν καταντησει τους δρομους καθε λιγο και λιγακι .... Απο ταρταν στιβου , ποδηλατοδρομια , πιστες χορου , και δεν ξερω και εγω τι αλλο.......
Για να βγαινει ο καθε καναπεδατος να κανει το χομπυ του ακριββς εξω απο το σπιτι του.....
Αιντε πια.....![]()
Δεν τσουβάλιασα τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι ο κλειστός δρόμος.
Και στη Μ. Βρεττανία έχει δρομείς και κουλτουρα δρομέων πολύ πριν την ανακαλύψουμε (ξανά) εμείς αλλά το "κεντρο" του Λονδίνου κλείνει μόνο μια φορά το χρόνο για τον Μαραθώνιο εκεί. Αλλά εδώ, σαν γνησιοι Ελληνες, κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Και όντως, προφανώς, αν το συνεχίσουμε θα καταλήξει να γίνει οπαδικό (δρομείς εναντίων αυτοκινήτων, ποδήλατα εναντίων των πάντων κλπ) οπότε δεν το συνεχίζω.
Καλά να περάσετε όσοι θα τρέξετε. Εγώ θα λείπω αυτό το σ/κ![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.