Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 77

Θέμα: Πρώτο Enduro/MX

Νέο μέλος

Πρώτο Enduro/MX

Γεια σας παιδιά,

Με λένε Θρασύβουλο,είμαι 15 χρονών (και κάτι ψιλά :P) και θέλω να κάνω την εισαγωγή στις μοτοσυκλέτες. Το μεγάλο μπαμ έγινε όταν ο πατέρας μου άρχισε να μου μαθαίνει σιγά σιγά να οδηγώ άλλες φορές με ένα africa twin 650 '89 και άλλες με ένα zrx 1100 '98, ε και από τότε κόλλησα άσχημα. Μιας και ήδη ασχολούμαι πάρα πολύ με το ποδήλατο και ειδικά το mountain biking (έχω ένα scott scale 70) σκέφτομαι να κάνω την εισαγωγή στο χώμα έτσι ώστε να αποκτήσω μια σχετική εμπειρία για να αγοράσω μια μηχανή στα 21 λόγω του ηλίθιου συστήματος νέων διπλωμάτων.

Είμαι 1,79 και 70 κιλά και αυτό που προσωπικά μου αρέσει είναι το yamaha yz 85 λόγω αρκετών μεταχειρισμένων αλλά και ανταγωνιστικής τιμής σε σχέση με άλλα 85αρια. Έχω μια σχετική εμπειρία με την οδήγηση μηχανής λόγω των "μαθημάτων" στις μηχανές του πατέρα μου και έχω μάθει αρκετά περί ισορροπίας από το ποδήλατο. Εσείς τι θα προτείνατε και θα μπορούσατε να μου πείτε μια σχετική τιμή για μια καλή στολή και ένα κράνος? Όσον αφορά την μεταφορά του στο κατάλληλο έδαφος έχουμε ένα τρέιλερ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Νέο μέλος
    Να προσθέσω πως η πιθανότητα να ασχοληθώ με αγώνες είναι ελάχιστη λόγω προτεραιότητας σχολικών υποχρεώσεων

Παλαιό μέλος
    Μη πάρεις τίποτα αλλο εκτός από δίχρονο 125 enduro ή Motocross.

Είναι το καλύτερο σχολείο και αν μαθεις με αυτό, σε κανα δυο χρόνια θα οδηγάς ότι χωμάτινο πέσει στα χέρια σου τάπα.

Τώρα που είσαι στην αρχή να κάνεις και κάποιο σχολείο εντούρο ή ΜΧ να μάθεις σωστά.

Μην καβαλίσεις ποτέ χωρίς εξοπλισμό, ποτέ των ποτών.

Οταν είσαι σε πιστάκια προπόνησης να παρακολουθείς τι κάνουν οι γρήγοροι, πως δουλεύουν το σώμα τους πάνω στο μηχανάκι.

Χρειάζεσαι κάποιον έμπειρο να σου εξηγήσει τα βασικά.

Ξεκίνα να ενημερώνεσαι από χωμάτινα φόρουμ Ελληνικά και ξένα.

Είσαι πολύ τυχερός που εχεις τέτοιο πατέρα , ο δικός μου δεν ήθελε να ακούσει για μηχανάκια και είχε zastava.

Banned
    Για το ύψος σού θα έλεγα να δεις το ΥΖ 125
    Μίας και τα 85αρια είναι με μικρούς τροχούς

Νέο μέλος
    Καταρχήν ευχαριστώ για την απίστευτα γρήγορη απάντηση σου. Είναι κομματάκι δυσκολούτσικο να βρεθώ σε πίστα με έμπειρους αφού μένω στον παλαμά καρδίτσας που είναι μετά βίας κομώπολη. Επίσης όπως είπα 90% δεν θα ασχοληθώ με αγώνες και το θέλω πιο πολύ για να περνάω καλά και να μάθω αφού από τοτε που οδήγησα για πρώτη φορά την μηχανή μετά το ποδήλατο ήταν just not enough, you know? + πως στοχεύω για νομική και πρέπει να συγκεντρωθώ και στο σχολείο ( να διαδεχτούμε και τον πατέρα στην νομική :P) οπότε λίγο δύσκολο οι αγώνες. Το yz 125 μήπως παραείναι άγριο για κάποιον άπειρο σαν εμένα?

Υ.Σ. Εξοπλισμό και να ήθελα να μην βάλω θα μου κοβε τα χέρια ο πατέρας μου που λέει ο λόγος

Νέο μέλος
    Όσον αφορά τον πατέρα μου πραγματικά είμαι πολύ τυχερός. Είναι εδώ κάτι φίλοι μου με κάτι καγκουρεμένα glx/chaly/ yamaha z και νομίζουν πως οδηγούν H2R χαχαχα. Εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου κίνησαν το ενδιαφέρον τα παπιά.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Εγω θα ελεγα μην ασχοληθεις καθολου για τωρα. Φτασε τα 18 και βλεπουμε. :Ρ λοιπον μιας και ειδαι μικρος ακομα προτεινω διχρονακι dt, 80αρακια κλπ. Παναλαφρα και γκαζακι μπολικο για τα κυβικα τους. Εξοπλισμος εννοειται και τα μυαλα στο κεφαλι μιας και δεν ειναι ποδηλατο.....
    Υ.γ. τυχερος εισαι. Εγω "εκλεβα" το kdx του αδερφου μου, καβαλουσα φιλων κλπ και την αλλη μερα ακουγα οτι δεν μπορεις να φανταστεις!!

Νέο μέλος
    E και γω μόνο τον πατέρα μου έχω. Η μάνα μου όλη την ώρα μας πρήζει και μας φωνάζει. Δεν πρόκειται να αντέξω μέχρι τα 18 χωρίς κάτι σου λέω. Είναι άμα κολλήσεις το μικρόβιο, μετά πάει τέλειωσες. Δεν είπα να το βγάζω και στον δρόμο χωρίς δίπλωμα. Να το χω να ξεσπάω λίγο τα σαββατοκύριακα :P

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από The Dread Rider Προβολή μηνύματος
    E και γω μόνο τον πατέρα μου έχω. Η μάνα μου όλη την ώρα μας πρήζει και μας φωνάζει. Δεν πρόκειται να αντέξω μέχρι τα 18 χωρίς κάτι σου λέω. Είναι άμα κολλήσεις το μικρόβιο, μετά πάει τέλειωσες. Δεν είπα να το βγάζω και στον δρόμο χωρίς δίπλωμα. Να το χω να ξεσπάω λίγο τα σαββατοκύριακα :P
    Αμ ολοι ετσι λεμε κ αμα βρεθει καμια αλανιαρα αγριογκομενα ξεσπαθωνουμε να μην φανουμε βουτυρομπεμπεδες...... χαχαχαχα
    Μια λεξη. Οτι διαλεξεις π-ρ-ο-σ-ο-χ-η

Νέο μέλος
    Για αυτό ακριβώς και εγώ είχα πει αρχικά το 85. Άμα πάρω το 125 θα με ψάχνουν σε κάνα χαντάκι με τα 40 άλογα και 0 εμπειρία χαχαχαχαχα

Υ.Σ. Όσον αφορά τις γκόμενες έχουμε ήδη οπότε εντάξει καγουριλίκια μόνο off road :P. Άμα σε πιάσουν οι καύλες κάνα σαββατόβραδο όμως χααχαχαχ

Φίλε και εγώ έχω κλείσει τα 18 και τζάμπα το δίπλωμα για 125.. Ας λέμε πως κατέχουμε τα σήματα ναούμε

Δε μας είπες ψάχνεις για μεταχειρισμένο μηχανάκι? Όπως και να 'χει πιστεύω πως ένα 125 δίχρονο enduro με μαμά εξάτμιση θα σε καλύψει πλήρως..Μη σου πω ο,τι αν το μάθεις θα ζητάς όλο και περισσότερα!!

Και εγώ πρωτοέμαθα σε ένα xr 250 του πατέρα μου στη β' γυμνασίου (επίσημα) γιατί ανεπίσημα είχα αρκετές εμπειρίες με γουρούνια και παπιά..
    enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..endu ro..enduro..enduro..enduro..

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    η διαφορα αναμεσα σε ΜΧ 85 και 125 enduro ειναι μεγαλη. οσο κι αν σου φαινεται απιστευτο το 85 ειναι πιο αποτομο και θελει αλλο ειδος οδηγησης. μπορεις να ξεκινησεις με κατι πολυ φτηνο πχ dt 125 και μετα σιγα σιγα αοφυ σοβαρεψει το πραμα κι οι ικανοτητες σου ξεπερασουν την μοτοσυκλετα αγοραζεις και κατι σαφως ανωτερο.

Παιδιά το 85 είναι πιο σουλουπωμένο..το 125 πλησιάζει τα μεγέθη των μεγαλύτερων κυβικών...
    enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..endu ro..enduro..enduro..enduro..

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από -ΣΦΑΧΤΗΣ- Προβολή μηνύματος
    Παιδιά το 85 είναι πιο σουλουπωμένο..το 125 πλησιάζει τα μεγέθη των μεγαλύτερων κυβικών...
    ε και?????????????????????????????????

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από The Dread Rider Προβολή μηνύματος
    Γεια σας παιδιά,

Με λένε Θρασύβουλο,είμαι 15 χρονών (και κάτι ψιλά :P)

Είμαι 1,79 και 70 κιλά

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από -ΣΦΑΧΤΗΣ- Προβολή μηνύματος
    το ΥΖ 85 ειναι με μικρους τροχους
    εκτος αν βρηκε κανενα απο τα ελαχιστα που υπαρχουν με κανονικους
    το 125 μπορει να φαιεται βουνο
    αλλα για την ηλικια και τα κυβικα του φανταζει ιδανικο

φιλαρακο
    ψαξε ταυτοχρονα για εξοπλισμο
    μποτες,στολη,επιγονατιδες,θωρακα,γυαλια,κρανος
    παιζουν και εδω μεσα μεταχειρα
    ρωτα και θα σου πουν
    το οτι μενεις στον παλαμα εχει τα καλα της επαρχιας
    και τα ασχημα,στην περιπτωση σου ελειψη πιστας - παρεας
    ενα ΜΧ μηχανακι σε πιστα βρισκεται στο φυσικο του περιβαλλον