Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 44

Θέμα: προβλημα με μεταβίβαση, κωλυσιεργία αγοραστή

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gkr

προβλημα με μεταβίβαση, κωλυσιεργία αγοραστή

Την καλησπέρα μου σε όλους.
    κάπου στο τέλος του 2013 πούλησα το 600αράκι μου, όπου λόγω περιορισμένου χρόνου (μένω μόνιμα εξωτερικό) πήγαμε σε ένα ΚΕΠ κάναμε τις γνωστές υπεύθ. δηλώσεις/εξουσιοδοτήσεις και το θέμα έκλεισε. Την περασμένη εβδομάδα εκτύπωσα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 όπου (τι έκπληξη) εμφανίστηκε το πουλημένο 600. Από επικοινωνία με τον "αγοραστή" ανακάλυψα ότι η μεταβίβαση δεν έγινε ποτέ (ισχυρίστηκε ότι είχε κάποιο τραυματισμό, ήταν κλινήρης) και ότι θα το κοιτάξει τις επόμενες ημέρες μήπως ξανακάνουμε τις εξουσιοδοτήσεις να το τρέξει. Πέρασε μία εβδομάδα και τώρα έχει εξαφανιστεί, δεν απαντάει στα τηλέφωνα.
    Το μπέρδεμα τώρα: για τη μεταβίβαση χρειάζεται ΚΤΕΟ (είχαμε κανονίσει να την περάσει εκείνος με εξουσιοδότηση, δεν έγινε ποτέ) και χαρτί από την εφορία ότι δεν χρωστάω τέλη κυκλοφορίας (που χρωστάω γιατί και να ήθελα δεν το ήξερα για να τα πληρώσω). Για ΚΤΕΟ χρειάζεται ασφαλιστήριο του οχήματος (έχει λήξει βεβαίως) και φυσικά όλα τα παραπάνω κάποιον πρόθυμο να τρέξει σε εφορίες, ΚΤΕΟ, ασφαλιστές, υπουργεία και λ7 για να πληρωθούν όλοι αυτοί.

Τα παραπάνω θα έλεγα ότι κυρίως είναι πρόβλημα του αγοραστή. Προσωπικά με ενδιαφέρει να μην φαίνεται ότι το μηχανάκι είναι δικό μου γιατί τώρα χρωστάω τέλη και έχω ανασφάλιστο όχημα με ότι κινδύνους μπορεί να επιφέρει αυτό.

Ρε συνάδελφοι για πείτε καμία γνώμη πως να το ξεμπλέξω, έχει τύχει σε κανέναν άλλο κατι παρόμοιο?

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Αν σου εκανε δηλωση οτι αγορασε το ταδε οχημα απο σενα πας στην εφορια σου και καθαρισες.

Τέτοια δήλωση μου έκανε, την έχω θεωρημένη από το ΚΕΠ.
    Η μεταβίβαση όμως δεν έγινε ποτέ.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gkr Προβολή μηνύματος
    Τέτοια δήλωση μου έκανε, την έχω θεωρημένη από το ΚΕΠ.
    Η μεταβίβαση όμως δεν έγινε ποτέ.
    Αφού την έχεις, δεν τρέχει μια, καλυμμένος είσαι τράβα στην εφορία όπως σου είπαν και είσαι οκ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα τέλη, είναι μην κάνει κανενα ατύχημα και προσπαθήσει να στο φορέσει....

Την είχα πάθει κι εγώ όταν έδωσα το XL250S το 1990 η 91 σε έναν τρόμπα συνάδελφο εκεί που δούλευα τότες βεβαίως τον υποχρέωσα να κάνουμε τέτοιο χαρτί γιατί αυτός ήταν κ@υλωμένος να το πάρει επί τόπου, πάει, τρακάρει ένα αμάξι την επόμενη, δεν μου λέει το παραμικρό και μια βδομάδα μετά εμφανίστηκε στην πόρτα μου στο σπίτι ο παθών και αφού του έδειξα το χαρτί τον έστειλα σούμπιτο στον τρόμπα και τα ευκόλως εν νοούμενα παραλείπονται.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Αφού την έχεις, δεν τρέχει μια, καλυμμένος είσαι τράβα στην εφορία όπως σου είπαν και είσαι οκ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα τέλη, είναι μην κάνει κανενα ατύχημα και προσπαθήσει να στο φορέσει....

Την είχα πάθει κι εγώ όταν έδωσα το XL250S το 1990 η 91 σε έναν τρόμπα συνάδελφο εκεί που δούλευα τότες βεβαίως τον υποχρέωσα να κάνουμε τέτοιο χαρτί γιατί αυτός ήταν κ@υλωμένος να το πάρει επί τόπου, πάει, τρακάρει ένα αμάξι την επόμενη, δεν μου λέει το παραμικρό και μια βδομάδα μετά εμφανίστηκε στην πόρτα μου στο σπίτι ο παθών και αφού του έδειξα το χαρτί τον έστειλα σούμπιτο στον τρόμπα και τα ευκόλως εν νοούμενα παραλείπονται.....
    Ακριβώς, ότι και να συμβεί είσαι καλυμένος. Πηγαίνεις στην εφορία και ξεμπερδεύεις μια και καλή εφόσον είναι θεωρημένη με γνήσιο κιόλας.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Πάνε πάρτου το μηχανάκι. Δικό σου δεν είναι ακόμα?

Καλά ξεμπερδέματα.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Πάνε πάρτου το μηχανάκι. Δικό σου δεν είναι ακόμα?

Καλά ξεμπερδέματα.
    δεν είμαι βέβαιος αν υπάρχει ακόμα το μηχανάκι...
    δηλ. πλήρωσε κάποια χρήματα, έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχει ενδιαφερθεί να το μεταβιβάσει...
    θέλω να πιστεύω το πιο αθώο σενάριο ότι απλά δεν έχει τα 300-400 ευρώ για να προχωρήσει τα χαρτιά

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Εγώ πάντως μόνο με την υπεύθυνη δήλωση στα χέρια μου, θ' ανησυχούσα. Και για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και μην φοβάμαι τι θα ξημερώσει θα έπαιρνα και την γνώμη ενός δικηγόρου καθώς επίσης θα ασκούσα την όποια πίεση μπορούσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μιας και ακόμα και σήμερα για την εφορία φαίνεσαι κάτοχος του οχήματος.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάντως μόνο με την υπεύθυνη δήλωση στα χέρια μου, θ' ανησυχούσα. Και για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και μην φοβάμαι τι θα ξημερώσει θα έπαιρνα και την γνώμη ενός δικηγόρου καθώς επίσης θα ασκούσα την όποια πίεση μπορούσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μιας και ακόμα και σήμερα για την εφορία φαίνεσαι κάτοχος του οχήματος.
    το αντιλαμβάνομαι και έχω τις ίδιες ανησυχίες.
    πάντως με δικηγόρο που μίλησα ήταν καθησυχαστικός, βέβαια μου είπε το αυτονόητο: το πιο ανώδυνο είναι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και να μην ανοίξουμε δουλειές.
    Να δω πως θα γίνει αυτό με τον αγοραστή εξαφανισμένο...

Η Υ/Δ έχει λήξει φυσικά και η εφορία δεν θα την δεχτεί ως ισχυρή. Δεν βλάπτει μιά προσπάθεια...
    Σε αντίστοιχη περίπτωση, η ιστορία έληξε μετά εξάμηνο και με την παρέμβαση δικηγόρου.

Από πότε χρειάζονται 400 ευρώ για να μεταβιβάσεις μιά μηχανή μωρέ; Απλή αμέλεια είναι, το "δεν τον γ.... το μλκα τον άλλον".

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Μίλα μαζί του στο τηλέφωνο και πες του ότι θα πας στην τροχαία για να του υποβάλλεις μήνυση επειδή δεν έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση όπως όφειλε, θα σε ενημερώσει ο αρμόδιος Αξιωματικός Υπηρεσίας σχετικά.
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Η Υ/Δ έχει λήξει φυσικά και η εφορία δεν θα την δεχτεί ως ισχυρή. Δεν βλάπτει μιά προσπάθεια...
    Σε αντίστοιχη περίπτωση, η ιστορία έληξε μετά εξάμηνο και με την παρέμβαση δικηγόρου.

Από πότε χρειάζονται 400 ευρώ για να μεταβιβάσεις μιά μηχανή μωρέ; Απλή αμέλεια είναι, το "δεν τον γ.... το μλκα τον άλλον".
    περίπου τόσο είναι, πρέπει να πληρωθεί η ασφάλεια, τα τέλη του 2014 με προσαύξηση γιατί είναι καθυστερημένα το κτεο με προσαύξηση και το τέλος μεταβίβασης...

από πότε η υ/δ έχει ημερομηνία λήξης?
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος
    Εφόσον έχει λήξει η υπεύθυνη δήλωση και αυτός είναι άφαντος, μήπως χρειάζεται μία καταγγελία στο Α.Τ. της περιοχής σου;

Όχι ότι θα του κάνουν κάτι, απλά να πάρεις ένα αντίγραφο από την καταγραφή, να υπάρχει για παν ενδεχόμενο.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να πρόκειται για απλή αμέλεια. Αν υπήρχε βρωμοδουλειά δεν νομίζω να σου έκανε υπεύθ. δήλ., άσε που θα είχε "σκάσει" η μπόμπα ένα χρόνο τώρα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Δήλωσε κλοπή και τέλος...
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ
    από jimmy7 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2013, 11:06
  2. Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2012, 14:39
  3. Πρόβλημα με μεταβίβαση
    από apostolos72 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/01/2010, 16:23