Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Αγορά πρώτης μηχανής

Νέο μέλος

Αγορά πρώτης μηχανής

Καλησπέρα στην παρέα,

Και εκεί λοιπόν που ήμουν στο αυτοκίνητο εγκλωβισμένος για πολλοστή φορά στην κίνηση μου περνάνε διάφορα από το μυαλό.
    α) Να βγω από το αυτοκίνητο, να το παρατήσω στεγνά στη μέση του δρόμου και να πάω με τα πόδια στην δουλειά
    β) Να πιάσω κουβέντα με το διπλανό εγκλωβισμένο ωραίο μωρό μπας και περάσει η ώρα
    γ) Να μιλήσω με το Θεό (βλέπε ταινία με Jim Carey: Θεός για μία εβδομάδα) και να μου δώσει τις δυνάμεις του για μία ημέρα και να ανοίξω το δρόμο με τη φαντασία μου περνώτας σαν χέλι
    δ) Να παρατήσω το αυτοκίνητο έχοντάς το μόνο για καμιά μακρινή εκδρομή και να αγοράω μηχανή στα 34 μου κάνοντας πραγματικότητα ένα όνερο που είχα από παιδί

Όπως καταλαβαίνετε προτίμησα την επιλογή δ. Το πήρα απόφαση και ξεκίνησα μαθήματα, δίνω για δίπλωμα σε μερικές μέρες και δεν κρατιέμαι για να πάω στο κατάστημα και να αγοράσω την πολυπόθητη μοτοσυκλέτα.
    Και εδώ είναι που χρειάζομαι τη συμβουλή σας.
    Τι παίρνουμε? scooter? με συμπλέκτη? μεγάλου κυβισμού? μικρού?
    Πολλές οι απορίες μου θα μου πεις. Για να σας διευκολύνω η μηχανή αρχικά τουλάχιστον προορίζεται για χρήση στην πόλη. Έπειτα στα 34 πια μαλακίες δεν κάνω, προέχει η ασφάλεια. Όχι όμως ότι θέλω κάτι που να μην ευχαριστηθώ. Φοβάμαι π.χ. να πάρω ένα scooter και να το βαρεθώ αμέσως. Δε θα μπορούσα να φανταστώ να οδηγάω π.χ. αυτόματο αυτοκίνητο.
    Φίλος μηχανόβιος μου πρότεινε το KTM duke 200 ή 390 το οποίο ομολογώ να πω με τρέλανε εμφανισιακά και διαβάζοντας στα forums έχει καλές κριτικές για αρχάριο οδηγό.
    Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ ότι αγοράσω να το πάρω καινούριο.

Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις σας!
    Καλησπέρες μάγκες

Banned
    καλησπερα και καλως ορισες
    θα σου ελεγα να δεις και το ΧΤχ 125αλλα ισως σου πεσει λιγο
    δωσε ινφο
    σωματοδομη,εμπειρια οδηγησης κλπ

Από άποψη άνεσης, ευελιξίας στην πόλη, κόστος κτήσης και οικονομίας καυσίμου δεν υπαρχει κάτι καλύτερο απο σκουτεράκι.

Από εκεί και πέρα πρέπει να ξέρεις ότι και αν διαλέξεις θα κάνεις υποχώρηση σε ενα ή περισσότερους απο αυτους τους τομείς.

Θα πρέπει να κοιτάξεις σε τι είσαι διατεθειμένος να κανεις υποχώρηση. Μερικοί κυκλοφορούμε και με 1000 Supersport στην πόλη και δεν μας καίγεται καρφί.

Banned
    Παρε κατι εως 250-300 κυβικα εως οτου εκπαιδευσεις την αντιληψη σου για οδηγηση με δικυκλο.
    Μην δελεαστεις για κατι μεγαλυτερο...δεν ειναι θεμα μονο ιπποδυναμης αλλα κατανοησης της διαφορετικης προσληψης της οδηγησης μηχανης, και τους επιπλεον κινδυνους που υπαρχουν.

Τωρα αυτους που θα μπουν και θα σου που οτι "αν πηγαινεις με συνεση παρε GRXRRRR1ZX με 200 αλογα" αστους στην ακρη.

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Είμαι αυτός που θα σου πουν ότι δίνω λάθος συμβουλή. Πάρε κάτι από 600 κυβικά και επάνω. Πάρε ένα supersport και φερσου όπως τα χρόνια σου. Σεβασμό στο γκαζι αλλά και στα φρένα τους.

η φρόνιμη, λογική κίνηση είναι να πάρεις κάτι σχετικά μικρό, μέχρι 250-300 κυβικά καλύτερα μεταχειρισμένο, σε καλή τιμή, και αφού μάθεις ότι η μηχανή δεν σταματάει σαν το αυτοκίνητο, και ότι οι λακούβες και οι διάφορες παγίδες της ασφάλτου έχουν άαλη βαρύτητα όταν κινείσαι με μηχανή, και αφού (στο απεύχομαι αλλά είναι στο πρόγραμμα) ρίξεις και κανα δυο φορές το μηχανάκι και μάθεις, τότε να πας σε κάτι μεγαλύτερο όπου σίγουρα μέχρι τότε θα έχεις κατασταλάξει στις απαιτήσεις σου, και στις επιθυμίες σου...

η παράλογη, συναισθηματική κίνηση είναι πάρε αυτο που σου γουστάρει και θα το λατρέψεις...!

κάτι σημαντικό που πρέπει να ξέρεις...
    αν παίρνεις μηχανή για να γλυτώσεις χρόνο, καλά κάνεις και ίσως άργησες κι όλας...
    αν παίρνεις μηχανή για να γλυτώσεις λεφτά, κάτσε εκεί που είσαι, μιλάμε σε ετήσια βάση ότι εύκολα ξεπερνάς τα διπλά έξοδα με μία μηχανή απ' ότι με ένα αυτοκίνητο μέσου κυβισμού (τηρουμένων των αναλογιών)..

Νέο μέλος
    καλώς σε βρήκα
    1,75 ύψος
    οδηγούσα παπάκι για ένα χρόνο στα 18, καμία άλλη εμπειρία από τότε σε δίκυκλο
    15 χρόνια οδήγηση με αυτοκίνητο

Νέο μέλος
    ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Η αλήθεια είναι ότι με βάλατε σε αρκετή σκέψη οπότε και θα ψαχτώ πολύ ακόμα πριν επικρατήσει το συναίσθημα (ktm duke 390 ).
    Μία τελευταία ερώτηση. Έχω παρατηρήσει διαβάζοντας στο forum, ότι οι πραγματικά έμπειροι οδηγοί μηχανής σιχαίνονται τα scooter. Είναι αλήθεια αυτό πιστεύετε και αν ναι γιατί?!

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Δεν έχουν ταχύτητες για να κουμανταρεις και να κάνεις παιχνίδι. Προσωπικά μερικά μου αρέσουν πάντως.

Παρε τον δουκα,και πολλα κυβικα δεν εχει,και ειναι και σχολειο οδηγικα.
    Τα σκουτερ τα θεωρω πολυ πιο βολικα εντος πολης,και χωρο εχουν για πραγματα,και δεν αλλαζεις ταχυτητες ολη την ωρα,
    τα παπια ουτε να τα βλεπω,ομως ειναι πιο ανθεκτικα και πιο οικονομικα σε καυσιμο.

Παρόμοια θέματα

1. αγορα πρωτης μηχανης.......
    από andreew στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2008, 19:00
  2. Αγορά πρώτης μηχανής
    από Takis9 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2007, 05:47
  3. Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής στον νέο?
    από pontifikas στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2006, 13:57
  4. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  5. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18

Κανόνες δημοσιεύσεων