Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 77

Θέμα: Πρώτο Enduro/MX

Banned
    Το ΚΤΜακι της φώτο,φαινεται κουκλάκι.
    ΕΦ όσον δεν έχεις πίστα κοντά,ενα εντουρο σαν αυτό θα βόλευε ,γιατί μπορεί να σε πιάσει βράδυ, γιατί δεν θα σε κουράσει στο βουνό όσο ένα αντίστοιχο ΜΧ
    1) πάρε το μηχανάκι και τον εξοπλισμό
    2) βρες παρέα για βουνό η πίστα
    3) μια πολύ απλή και καλή άσκηση για να μάθεις ισορροπία και σπάσιμο τής μέσης, είναι να οριοθετησεις μια χωματινη διαδρομή,οχι ευθεία, να βάλεις στροφές και εύκολες ανηφοροκατηφορες.
    Ξεκινας και ξεχνας το αριστερό χέρι,χειρισμος μόνο με το δεξί, και την μέση, κάνε το με μια ταχύτητα, όταν πάρεις αέρα, κάνε και αλλαγές καρφωτες χωρίς συμπλέκτη, δεν πάθαινει τίποτα, και έλα να μιλήσουμε μετά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    Ωραιος ο μικρος και φαινεται ωριμος και μυαλομενος.

Τσιμπα οποιοδηποτε διχρονακι 125 (yz,kx,rm,cr κλπ) και θα σε μια χαρα.

Για ενα οικονομικο πακετο εξοπλισμου υπολογισε

Κρανος 120 ευρω
    Googles 30 ευρω
    Θωρακας 70 ευρω
    Μποτες 120 ευρω
    Επιγονατιδες 25 ευρω
    Επιαγκωνιδες 30 ευρω
    Στολη 100 ευρω
    Γαντια 20 ευρω
    Κολαρο λαιμου 35

Αν θες κατι καλυτερο μετα ανεβαινουν οι τιμες.

Καλο ξεκινημα!
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Έχω καταλήξει σε ενα mx 125 ειδικα το kx 125 μου αρέσει πολύ το οποίο θα το χρησιμοποιω εδώ αλλά και στο στόμιο στο οποίο έχουμε εξοχικο και έχει αρκετές ωραίες χωμάτινης διαδρομες . Τώρα σκληρή οικονομία και συνεση . Αλήθεια αν βγαίνει στο 500αρικο ο οικονομικος εξοπλισμός τοτε πρεπει να υπολογιζω +- 2000 για μηχανάκι και εξοπλισμό έτσι ;

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Προσεχε πολυ στον εξοπλισμο που θα αγορασεις μην κανεις επιπολαιοτητες.

Θα μετρηθεις σωστα σωματικα και θα παρεις εξοπλισμο στα μετρα σου.ειναι σημαντικο αυτο γιατι αν δεν ειναι στα μετρα σου θα σε ενοχλει και θα χανεις τη συγκεντρωση σου στην οδηγηση και το κυριοτερο αντι να σε προστατευσει μπορει ευκολα να γινει η αιτια να τραυματιστεις λογο κακης εφαρμογης.

Εδω θα ηθελα να σε παρακαλεσω για κατι. Οτι σου λεμε εμεις εδω καλο θα ηταν να τα συζητας με τον πατερα σου, εαν ηδη δε το χεις κανει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από The Dread Rider Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Έχω καταλήξει σε ενα mx 125 ειδικα το kx 125 μου αρέσει πολύ το οποίο θα το χρησιμοποιω εδώ αλλά και στο στόμιο στο οποίο έχουμε εξοχικο και έχει αρκετές ωραίες χωμάτινης διαδρομες . Τώρα σκληρή οικονομία και συνεση . Αλήθεια αν βγαίνει στο 500αρικο ο οικονομικος εξοπλισμός τοτε πρεπει να υπολογιζω +- 2000 για μηχανάκι και εξοπλισμό έτσι ;
    μπορεις να παραβλεψεις την στολη και να φορας στη αρχη ρουχα που δεν τα θες.ενα στρατιωτικο παντελονι π.χ και μια φαρδια μαρκυμανικη μπλουζα.εγω ετσι εκανα στην αρχη.επισης μπορεις να παραβλεψεις και το κολαρο λαιμου,μη φανταστεις πολυ λιγοι το φορανε.εγω ας πουμε δνε εχω.τωρα για μηχανακι,ενα kx μπορεις να το βρεις και με 1000ευρω.
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Νέο μέλος
    Όσον αφορά την συζήτηση με τον πατέρα μου μην ανησυχείς το έχω συζητήσει μαζί του. Και στο κάτω κάτω, αυτός είναι που με κόλλησε με τις μηχανές χαχαχαχα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Επειδή σε βλέπω να το λυσσάς στους χωραφόδρομους της Ματαράγκας και της Κυψέλης, καλύτερα όχι...

Έχει συχνή συντήρηση - σε σχέση με άλλα 125 2T - και δεν φημίζεται για την ευσταθειά του "στα πολλά"
    (βαρύ μπροστινό για τα κυβικά του, μικρή καστερ και μεγαλο μεταξόνιο σε μηχανακι που δεν έχει "φρενο" από τον κινητήρα αλλα και δεν έχει απόθεμα γκαζιού συνεχεια διαθέσιμο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ανεπιθύμητες καταστασεις..)

Υ.Γ.
    Αν κανεις κουράγιο και τραβηχτείς μεχρι τον Αμάραντο ή το Κούτσουρο, αλλαζουν τα πραγματα...
    Δεν θα συμφωνήσω με τον γέροντα, αφού με αντίστοιχο μηχανάκι (03), ο γιός μου κατέκτησε την 2η θέση στην Ε1 του ΠΠΝΕ πέρισυ. Με μια καλή συντήρηση και χρήση επώνυμου λαδιού μίξης, θα βγάλει πολλές απροβλημάτιστες ώρες.Άλλωστε μιλάμε για 125 και ότι επιλέξεις θα θέλει συντήρηση ανάλογα με την χρήση.Πιθανόν τα ΜΧ να είναι πιο δουλεμένα με τέρμα γκάζι αφού αυτό απαιτεί η πίστα, ενώ στο Enduro, αρκετές φορές κινείσαι με ροπή και χαμηλές ταχύτητες. Με ένα reavalving στις αναρτήσεις, βελτιώνεται αισθητά στο κούνημα (που έρχεται βέβαια στα πολλά χιλιόμετρα όμως, που πιστεύω ο Θρασύβουλος θα αργήσει να καρυδώσει το γκάζι). Σε σχέση με το 03, το 04 έχει λίγο πιο ήπιο κινητήρα και καλύτερη ροπή στα χαμηλά.

Είναι πολύ καλό σχολείο.
    Εάν έχεις άνθρωπο να το δει και είναι καλό,(να βγάλει εξάτμιση και να δει εσωτερικά τον κύλινδρο και το πιστόνι, τα ball joinds του PDS και τα ρουλεμάν τροχών) πάρτο και θα με θυμηθείς.
    ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ!!!!

Μέλος Το avatar του/της Ariskawasaki
    Δύσκολα μηχανάκια τα ΜΧ 125 2τ ............οπως κ τα 2τ 85 κ.ε ...............
    Καλύτερα εντουράκι 125 για αρχή που ειναι πιό ηπιο οδηγικά............
    Με 1000 ευρώ δεν αγοράζεις μηχανάκι ......μόνο κάνα ρέμα ......
    Ρούχα μεταχειρο για αρχή θες κάνα 400 αέρα κομπλεδάν ...........
    το ΚΤΜ 125 πρέπει να εχει πουληθεί ..............Μεσσηνία μεριά..............

Παλαιό μέλος
    Aκόμα και με ενα DT 125 R θα μπορούσες να μάθεις τα βασικά στο χώμα και μετά όταν βγάλεις δίπλωμα θα μπορείς να κάνεις και καμιά ασφάλτινη βόλτα στην πόλη και στα πέριξ. Προτίμησε να αγοράσεις ενα μηχανάκι φιλικό και ροπάτο γι' αυτό γνώμη μου είναι καλύτερα να αποφύγεις για την ώρα τα μοτοκρος. Αν βρεις ενα καλό DT 125 πάρτο, είναι ΤΟ σχολείο και είναι και γερό χωρίς πολλές απαιτήσεις συντήρησης.

Αν δεις ότι σου αρέσει το χώμα και εφόσον θέλεις να ασχοληθείς πιο σοβαρά, τότε αγόρασε ενα καθαρόαιμο εντούρο.

Οτι και αν πάρεις πρόσεχε να μην εκθέσεις τον πατέρα σου, στα μάτια της μητέρας σου. Αφού ο πατέρας σου σε εμπιστεύεται και σε στηρίζει στους δυο τροχούς να τον ακούς και να προσέχεις πολύ. Αν πάρεις χωμάτινο μην το βγάλεις στον δρόμο για μαγκιές, ειδικά χωρίς δίπλωμα.

Δεν ισχύει ούτε στο χώμα το ρητό "πρέπει να πέσεις για να μάθεις". Αν μάθεις σωστά από την αρχή δεν θα πέφτεις, πέρα από τις χαζοτούμπες με ελάχιστα χιλιόμετρα. Και ξεκίνα σιγά σιγά, ενα ενα βήμα κάθε φορά. Είσαι μικρός και εχεις όλο το χρόνο μπροστά σου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ariskawasaki Προβολή μηνύματος
    Δύσκολα μηχανάκια τα ΜΧ 125 2τ ............οπως κ τα 2τ 85 κ.ε ...............
    Καλύτερα εντουράκι 125 για αρχή που ειναι πιό ηπιο οδηγικά............
    Με 1000 ευρώ δεν αγοράζεις μηχανάκι ......μόνο κάνα ρέμα ......
    Ρούχα μεταχειρο για αρχή θες κάνα 400 αέρα κομπλεδάν ...........
    το ΚΤΜ 125 πρέπει να εχει πουληθεί ..............Μεσσηνία μεριά..............

δεν ειναι παντα ετσι.εγω ειχα παρει kdx200 '93 το 2007 με 600 ευρω.το μονο που ηθελε ηταν λαστιχα.Στα 2 χρονια που το ειχα τα μονα που εβγαλε ηταν ενα τρυπιο κολαρο εισαγωγης,μια φλατζα στην κουρμπα και ατερμονα κοντερ.εμφανισιακα δεν ηταν κ οτι καλυτερο ειχε τις γρατζουνιες του και τα ξεφτισματα του στα πλαστικα,αλλα την δουλεια του την εκανε μια χαρα.Απλα θελει πολυ ψαξιμο.

Νέο μέλος
    Αρη εγω σκοπεύω να δώσω περίπου 1500 ευρώ για ένα μηχανάκι και δεν είναι δυνατόν στην ηλικία μου να μαζεύω 3-4 χιλιάρικα.

Όταν λέτε enduro 125 έχετε να προτείνετε κάποιο?

Banned
    ΚTM/ HUSQWARNA /TM
    Όλες οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν κορυφαία εντουρο,μπορεις να ψάξεις και για κανένα KDX125 / WR 125-200 αλλά θέλει πολύ ψάξιμο, γιατί και παλαιότερα θα είναι και δεν φτάνουν τα ευρωπαϊκά σε στήσιμο και περιφερειακά

Ρε παιδιά μια απορία..Επειδή και εγώ είμαι σε φάση αποταμίευσης για πρώτο endurάκι ενώ έχω περίπου 4-5 χρόνια εμπειρία στο χώμα με άλλα μηχανάκια, ως επί το πλείστον τετράχρονα δεν μπορώ να ξεκινήσω με 250 2T επειδή δε γνωρίζω την τεχνική του φρένου?
    Δηλαδή φρένο σε δίχρονο 250 δε μαθαίνεις? Γιατί ρε αλήτες μου χαλάτε το όνειρο για το betάκι μου γιατί?????

Το φρένο από τη σούζα μετράει σαν bonus?
    enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..endu ro..enduro..enduro..enduro..

Banned
    Λάθος κατάλαβες
    Με διχρονο μαθαίνεις να φρενάρεις γιατί κλεινοντας το γκάζι δεν κόβει ταχύτητα ή κόβει ελάχιστη.
    Ενώ ένα 4 Τ όταν ξερό Γκάζι φρενάρει αρκετά

Αυτό εννοώ..το ερώτημά μου είναι γιατί προτείνετε 125 και όχι 250.. Μόνο για το γκάζι? γιατί το 125 είναι σχολείο και το 250 όχι?
    enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..enduro..endu ro..enduro..enduro..enduro..

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Συζητήσεις που αφορούν κράνη Enduro-MX
    από $py στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2009, 16:34

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •