Ξέρω που είναι
Ελπίζω να το μαζεύεις τα βράδια μην έρθω και το μαζέψω εγώ
Ξέρω που είναι
Ελπίζω να το μαζεύεις τα βράδια μην έρθω και το μαζέψω εγώ
οι γραμμές τι γραμμές είναι...???
από παλιά μάκα και λαδούρα κολλημένη μαζί με σκόνη?
από παλιό τσάκισμα και ίσιωμα?
ή από γδαρσίματα...???
πριν δοκιμάσεις τέτοια εξτρίμ λύση δοκίμασε τρίψιμο με λάδι και αλουμινόχαρτο τσαλακωμένο... είναι πολύ σοφτ επιλογή αλλά κάποιες φορές κάνει θαύματα με ασφαλή αποτελέσματα...
το γυαλόχαρτο θα φάει την επιφάνεια και μετά θα σκουριάσει....
να τραμπαρεις τα καλαμια απο το 400 δεν γινεται? θα ειναι πιο κοντα ε?
εχει φυγει ηδη το χρωμιο αν παρατηρησειςτο γυαλόχαρτο θα φάει την επιφάνεια και μετά θα σκουριάσει....
ειναι χτυπημενα απο τρακαρισμα και ισιωμενα,ενας απο τους λογους που δεν τα ηθελα, θα τα λυσω καποια στιγμη για να δω διαφορες,ξερεις θελουν κολπο στο λυσιμο με ειδικο εργαλειο-σφυκτηρα , διαμετρο εχουν ιδια πανως.
Πιθανολογώ οτι δεν είχαν αλλαχτεί ποτέ οι ξύστρες με αποτέλεσμα να φθαρούν τα καλάμια σε αυτό το σημείο.
Μπορεί να επισκευαστούν με σκληροχρώμιο πάντως.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Μετα απο ενημερωση που ειχα απο τον Αρη (sapila), το κοστος επισκευης με σκληροχρωμιο ειναι ασυμφορο, κυριως απευθυνεται σε καλαμια που ειναι σπανια να τα βρεις.
Οποτε αυτο που εγω εκανα ηταν να τα τριψω με 1500αρι και να τα αφησω ετσι μια και δεν εχαναν λαδια πριν και δεν θελω να ξεφυγει το project σε αυτο το κομματι, στο μελλον ισως αντικατασταθουν με καινουργια Paolo Tarozzi.
Η κατω τιμονοπλάκα πηρε τον δρομο για το μηχανουργειο για να γινει προσαρμογη πανω στα ρουλεμαν του Z750 το υψος του αξονα ηταν ακριβως το ιδιο στο GSXR1100, η τιμονοπλακα του zxr δυστυχως μπαινει στο ραφι μαζι με τα 90 ευρω που εδωσα περισυ στο μηχανουργειο![]()
Τα κυλινδρα και το κεφαλαρι ειναι ετοιμα, απο τα 66 χιλιοστα πηγε στα 69 χιλιοστα για τα 810cc wiseco, το διακενο κυλινδρου-πιστονιου στα 0,0635~0,0762.
Το κεφαλαρι παρ'οτι στην δοκιμη που εκανα δεν ειχε διαρροη χρειαστηκε να φρεζαριστουν καποιες βαλβιδες και εγινε πλανιαρισμα καποια δεκατα, οπως που ειπε το μηχανουργειο ηταν αρκετα φευγατο
Τσιμουχακια βαλβιδων απο viton! και μερικες πληροφοριες για αυτα, τα ανακαλυψα ψαχνωντας συνεμπλοκ απο αυτο το υλικο για την καμπανα του συμπλεκτη!
(Αλλο πονεμενο κεφαλαιο αυτο θα το δουμε στο μελλον)
They are not factory rubber seals that have been sitting around hardening for years. These are made now.....in the 21st century! Superior metal clad viton construction containing 5% Teflon for reduced friction and wear. Viton has far better resistance to high temperatures and petroleum distillates and will maintain their elasticity for many years.
![]()
Τα καρτερ εχουν κλεισει αλλα τα κυλινδρα και το κεφαλαρι θα μπουν αργοτερα επανω λογω ευκολιας μετακινησης του μοτερ στα βαλε βγαλε στο πλαισιο, αυτο να παρω μια ιδεα τι διαφορα εχω στο offset πισω και μπροστα γραναζιου.
η αποσταση που εχω να καλυψω ειναι μεγαλη.
Αλυσιδα και γραναζια 530 μαλλον σε συνδυασμο 17/47=2.75
μπροστα θα μπει offset γραναζι με 13 πολυσφηνο, εδω εχουμε πολλες επιλογες μια και ειναι συμβατο απο KZ-Z 900 1000 Hayabusa και αλλα μοντελλα, πισω θα κατεβει η γραναζιερα τοσο ωστε σε συνδιασμο με το μπροστα γραναζι να καλυψουν την διαφορα των 18 χιλιοστων.
Η επομενη φωτογραφια εχει προχειρα 2 γραναζια το ενα επανω στο αλλο που μας βγαζουν 9 χιλιοστα εξω (οσο το παχος του ενος γραναζιου ) για να βαλω την αλυσιδα επανω και να παρω μια ιδεα, πολυ οριακα λιγα χιλιοστα απο το πλαισιο, αρα το μπροστα γραναζι πρεπει εχει μικροτερο απο 9mm offset.
Προχειρες σκεψεις ολα αυτα, απο εβδομαδα θα κοιταξω θεσσαλονικη για γραναζια και βλεπουμε.
![]()
προσωπικα στα τσιμουχακια θα προτιμουσα εργοστασιακα
ειναι εγγυημενα για τις διαστασεις και το υλικο και μεσα στα σακουλακια τους μακρυα απο φως δεν γερνανε
τα αλλα αν δεν βγουν καλα πρεπει να βγει παλι η κεφαλη για να τα αλλαξεις