
Δημοσιεύθηκε αρχικά από
el_hymador
Αυτές οι συζητήσεις δεν μπορούν να γίνονται σε θεωρητικό επίπεδο, να έχουμε δηλαδή στο μυαλό μας την τέλεια άσφαλτο, την φουλ εγρήγορση και την απίστευτη καύλα να οδηγήσουμε. Έτυχε η πρώτη μου μηχανή με ABS να φέρει τη γενιά του συστήματος που έκανε την υπέρβαση, είχε απαλλαγεί από τα διάφορα προβλήματα και δούλευε πολύ καλά, (CBF 600S του 2004). Aφήνω τα drift και τις ιστορίες με δράκους και πιάνω την άχαρη πραγματικότητα, μετακίνηση μπρος - πίσω στη δουλειά μέσα στο αστικό περιβάλλον, τη χρήση δηλαδή που κάνουν-με οι περισσότεροι στις μηχανές τους-μας. Εκεί το ABS με είχε σώσει από μερικές ψιλές εώς ψιλοσοβαρές εν δυνάμει πτώσεις, λόγο απροσεξίας - κούρασης - "κακιάς στιγμής"... αυτό είναι όλο. Αναγνωρίζω λοιπόν ότι έσωσα κάποια χρήματα που θα είχα δώσει σε ανταλλακτικά & επισκευές, έριξα λιγότερα καντήλια και γλίτωσα διαστρέμματα, θλάσεις, μελανιές.
Από την χοντρή στραβή κανένα ABS δεν μπορεί να σε σώσει, δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε αυτό και να οδηγάει σαν μαλάκας, το θέμα είναι να μην προκαλείς με την οδήγηση σου να συμβεί η χοντρή στραβή. Σε ορισμένα μηχανάκια βέβαια καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης όταν οι συνθήκες και το πεδίο to επιτρέπουν και απαιτούν.
Οπότε ναι, "to ΑΒS", γιατί το βράδυ μιας Πέμπτης θα έχεις βαρέσει υπερωρία, θα ψιλοβρέχει, το μυαλό σου θα είναι πουρές, το σώμα μουδιασμένο, ε δεν θα είσαι και στο full road rage mode..