Σελίδα 10 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 176

Θέμα: To ABS or not to ABS???? This is the question...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaskk Προβολή μηνύματος
    οι καλοι οδηγοι ξερουν απο την εμπειρια που θα αρχισει να μπλοκάρει
    οι καλοι οδηγοι δεν πεφτουν οταν μπλοκαρει το μπροστινο και ξερουν πως να το σώσουν

αρα τζαμπα βαρος και πολυπλοκοτητα το abs αν εισαι καλος οδηγος

Και μιας και αναφερεσε στις οδηγικες ικανοτητες των αναβατων,για πες μου ποσοι πιστευεις οτι ανηκουνε σε αυτη την κατηγορια?Οι εταιρειες οταν βγαζουνε κατι, το βγαζουνε μετα απο πολλες μελετες και αφορα την πλειοψηφια των πελετων τους.

Για την πλειοψηφια των οδηγων κρινανε οτι αυτο ειναι απαραιτητο,ειδικα για τους δικους μας δρομους.

Ισως να θυμαστε μερικοι,οτι τα ιδια λεγαμε καποτε και για τα αυτοκινητα."Ο καλος οδηγος
    τι να το κανει".Για πειτε μου ομως ποιος απο εσας θα επαιρνε πλεον αυτοκινητο χωρις abs?

Τρικύλινδρος Διφάναρος
    Τελικά....

αδερφές (ABS) και παληκάρια (OXI ABS)
    γίναμε μαλλιά κουβάρια...!!!

Αντε στην υγειά μας ρε παιδιά !!!

Πάντα όρθιοι όπως γουστάρει ο καθένας!!!!!

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Θα μου απαντήσετε; Εγω που δεν εχω μεκανακι με αβς να μην κυκλοφορω στους δρόμους; Να το πουλήσω και να παρω ενα με αβς για να με αφησετε να παιξω μαζι με τα αλλα παιδάκια;

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Κοιτάχτε.. η αλήθεια είναι ότι όταν είμαι στο δρόμο με το μηχανάκι, το αυτοκίνητο, το ποδήλατο ή περπατάω πεζός στο πεζοδρόμιο, θα ήθελα ο μαλάκας της ημέρες που θα συναντηθεί μαζί μου τη στιγμή που βγάζει τον racing εαυτό του σε δημόσιο δρόμο (ή μιλάει στο τηλέφωνο, τρώει πιτόγυρο, παίζει angry birds), να έχει όχι μόνο ABS, αλλά και insert coin - new game λειτουργία και για τους δυο μας, στην περίπτωση που γίνουμε πουτ@ν@... δυστυχώς δεν είναι -ακόμη- εντελώς idiot proof τα συστήματα αυτά και το κακό είναι ότι δεν επιβάλλεται -ακόμη- να τα χρησιμοποιούν οι "με χαρτί και πιστοποίηση" παπάρες. Με λίγα λόγια σε ότι αφορά στους άλλους, δεν φοβάμαι τον συνετό - μυαλωμένο και έμπειρο οδηγό με ABS ή χωρίς, τον μαλάκα φοβάμαι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Κοιτάχτε.. η αλήθεια είναι ότι όταν είμαι στο δρόμο με το μηχανάκι, το αυτοκίνητο, το ποδήλατο ή περπατάω πεζός στο πεζοδρόμιο, θα ήθελα ο μαλάκας της ημέρες που θα συναντηθεί μαζί μου τη στιγμή που βγάζει τον racing εαυτό του σε δημόσιο δρόμο (ή μιλάει στο τηλέφωνο, τρώει πιτόγυρο, παίζει angry birds), να έχει όχι μόνο ABS, αλλά και insert coin - new game λειτουργία και για τους δυο μας, στην περίπτωση που γίνουμε πουτ@ν@... δυστυχώς δεν είναι -ακόμη- εντελώς idiot proof τα συστήματα αυτά και το κακό είναι ότι δεν επιβάλλεται -ακόμη- να τα χρησιμοποιούν οι "με χαρτί και πιστοποίηση" παπάρες. Με λίγα λόγια σε ότι αφορά στους άλλους, δεν φοβάμαι τον συνετό - μυαλωμένο και έμπειρο οδηγό με ABS ή χωρίς, τον μαλάκα φοβάμαι.
    Το ότι ο μαλάκας παίζει angry birds και βγάζει σέλφις δεν είναι θέμα φρένων, ε; Αυτός είναι επικίνδυνος και με όλα τα ηλεκτρονικά του κόσμου.
    Εξίσου επικίνδυνος και ο "Ρόσι" που πιστεύει ότι αφού έχει ηλεκτρονικά κάνει ότι μαλακία του κατέβει και είναι άτρωτος. Ή ο άλλος που πιστεύει ότι είναι τόσο χεράς που δεν έχει ανάγκη τίποτα και κανένα ποτέ.
    Και τέλος πάντων, δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο για την εμπειρία και την γνώση. Ένας καλός οδηγός θα χρησιμοποιήσει το ABS για να φρενάρει ακόμα πιο αποτελεσματικά και ξέρει και γιατί θα το προτιμήσει στη μοτοσικλέτα του και πότε και που το χρειάζεται.

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vkats Προβολή μηνύματος
    Τελικά....

αδερφές (ABS) και παληκάρια (OXI ABS)
    γίναμε μαλλιά κουβάρια...!!!
    Ντάξει; Το πέτυχες αυτό που ήθελες;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Εν τω μεταξυ η ΚΤΜ βαζει το συστημα της Bosch που και κλιση καταλαβαινει και παιζει με φρενα, πεταλουδες ψεκασμου και αναφλεξη για να κρατησει το μηχανακι ορθιο στην περιπτωση μπανανοφλουδας υπο κλιση.

ΥΓ
    Η αναλογη κουβεντα πριν 50 χρονια φανταζομαι θα ηταν 'υδραυλικα φρενα vs ντιζα', πριν 100 χρονια θα ηταν 'γαιδουρι vs ποδηλατο' και μετα απο 100 χρονια 'αντιβαρυτητα vs ροδα'.
    Καθε εποχη εχει και τους εραστες της προηγουμενης, δεν ειναι ουτε κακο ουτε εξυπνο, αλλα τι να κανωμε τωρα?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Θα μου απαντήσετε; Εγω που δεν εχω μεκανακι με αβς να μην κυκλοφορω στους δρόμους; Να το πουλήσω και να παρω ενα με αβς για να με αφησετε να παιξω μαζι με τα αλλα παιδάκια;
    Και θα σε αφησουμε να παιξεις και γλυφιτσουρι θα σου δωσουμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    Ακόμα υπάρχουν συζητήσεις για αν είναι καλό να έχουμε abs ή όχι? LoL

Δηλαδή υπάρχουν ακόμα και τώρα άτομα που αμφιβάλλουν σε ένα σύστημα που κόστισε εκατομμύρια ευρώ σε έρευνες και δοκιμές, που 100άδες έξυπνα μυαλά εργάστηκαν άπειρες ώρες (χρόνια) για την ανάπτυξη του, με αποκλειστικό και μόνο σκοπό να αυξήσουν την ασφάλεια του οδηγού κατα το φρενάρισμα (...και κανέναν άλλο λόγο! Μόνο αυτόν!!!!)

Η αμφιβολία και η δυσπιστία μερικών ξεπερνάει την λογική μου...
    ΥΣ... Το μόνο κριτήριο που θα μπορούσα να δεχτώ, είναι το αυξημένο κόστος του.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vkats Προβολή μηνύματος
    ............

Αντε στην υγειά μας ρε παιδιά !!!

Πάντα όρθιοι όπως γουστάρει ο καθένας!!!!!
    τωρα μαλιστα!

μαζι σου!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Τωρα το πηρα μονορουφι το θρεντακι κι εκλασα στα γελια με το "να μην σε εχω απεναντι μου οταν θα εχεις απενεργοποιημενο το αβς" (η κατι τετοιο τεσπα)

Καλα, θα παρω ενα μπουσα με 6 τουρμπα, 2 κομπρεσσορες και μια κλανια ελεφαντα νιτρα και θα πλακωνομαι στα παντηλικια οταν θα ειμαι στον ιδιο δρομο με σενα.
    Και μην ακουσω καμια μαλακια, αβς θα εχει, τιγκα ασφαλης θα εισαι εσυ ο 'απεκιας'.

Καλο και χρυσο το αβς.
    Στο δικο μου, μου σπαει τα ππρια, γιατι ειναι σαν να στιβω σφουγγαρι η αισθηση, Μα με 250κ μηχανακι, δεν θελω να το απομονωσω/αφαιρεσω, γιατι η χοντρη δεν θα μαζευεται.
    Αν ειχα ενα καλοστημενο/καλοσυντηρημενο ςς (πιχιδειγμα) δεν θα το ηθελα μαλλον.
    Χωρις αβς εμαθα, χωρις αβς εχω κανει ενος τρακτορα ζωη χιλιομετρα, μα δεν μπορω να το απαξιωσω.
    Θελει αλλο δουλεμα, αλλες συνηθειες και μερικες φορες σε ξαφνιαζει. Δουλεια κανει, ομως.
    Μα δεν θα πεθανω και χωρις αυτο.

Ρε! προσεκτικα, με συνεση και να χαιρομαστε ολοι τα μοτορια μας.
    Με αβς - χωρις αβς.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Απορώ γιατί τραβάτε στο σχοινί και δημιουργείτε γελοία σενάρια για να μειώσετε το έργο του ABS. Μπουσα με νίτρο, power drift σε στροφές με μπλοκαρισμένο πισινό, anrgy birds ενώ οδηγάς, εμπειρος έλληνας MotoGP οδηγός που πάει για καφέ στην παραλιακή και τα μυδια μου κουνιούνται.

Το μόνο συνήθες ρεαλιστικό σενάριο που παίζει παντού και πάντα είναι: Άπειρος οδηγός με μόνη εμπειρία στις μηχανές, την σχολή οδηγών και καφέδες με το εργαλείο κάθε κυριακή, ακράνοβιτς, ελληνικοί κωλόδρομοι, στ@@δισμός και αφηρημάδα υπολοίπων οδηγών, και υπερβολική ταχύτητα.

Ξέρετε τι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να κάνει περισσότερο ενας οδηγός μηχανής μεταξύ των άλλων; ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ!!

Στην πρώτη στραβή που θα πεταχτεί ο παππούς με το αγροτικό απο το στενό ή ο σκύλος πίσω απο τον κάδο ή το παιδάκι πίσω απο το παρκαρισμένο αυτοκίνητο (πάλι ρεαλιστικό σενάριο) ο απειρος οδηγός ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΕΤΑ ΤΕ-ΡΜΑ και θα φάει τα μούτρα του. καμία αμφισβήτηση σε αυτό.

Εσύ τώρα που είσαι ο Βαλεντίνος ο Ρόσσις του Γεωργίου και της Μαρίας και δεν μασάς απο τέτοια γατίσια προβλήματα θυμήσου πόσες τούμπες έφαγες και πόσα πεταρίσματα έκανε η καρδιά σου για να μαθεις να κάνεις αυτό που πλέον στο προσφέρουν όλες οι εταιρίες με λιγα λεφτά παραπάνω. Στην τελική ποιός είναι ο στόχος ολων μας; να μείνουμε ορθιοι και αρτιμελείς, να χαρουμε τις μηχανές μας και τις βολτίτσες μας σωστά;

Πλέον δεν κυκλοφορούν 5-10 μηχανές. Πλέον η μηχανή-σκουτερ-παπι είναι τρόπος ζωής και αμα θέλετε μονόδρομος μετακίνησης για πολλους. Γίναμε πολλοί, γίναμε επικίνδυνοι.Οδηγάει ο παππους με το Τσάλι, η κοπελίτσα 17 χρονών με το beverly δώρο του μπαμπα, εγώ ο κάγκουρας, εσύ ο Ρόσσις, ολοι μαζί σε ενα μπουρδέλο που ονομάζεται δρόμος. Αν μπορεί να σωθεί το κεφάλι εστω και ΕΝΟΣ απο ολους αυτούς σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στραβή με ΕΝΑ κωλοABS, παρακαλω πολύ...ας το έχει πάνω. Δηλαδη ημαρτον. Αυριο μπορεί θα σε σώσει το traction control, μεθαυριο το συνδυασμένο, παραμεθαυριο η εμπειρία, μετά η τύχη.Ολα ειναι εφόδια για να πετύχουμε τον στόχο που ανέφερα πιο πάνω. Να ζησουμε την ζωούλα μας αρτιμελείς.

Μην είσαι Hater και μην τρολάρεις τον κόσμο επειδή εσύ έχεις ή δεν εχεις ABS ή επειδή συνειδητοποιημένα το χρειάζεσαι, δεν το χρειάζεσαι. Εχεις τους συγκεκριμένους λόγους σου; Με γειά σου με χαρά σου πολύ καλά κάνεις, και εγώ μαζί σου. Μην υποθέτεις ομως οτι ολοι έχουν την ίδια εμπειρία με εσένα ή τα ίδια λεφτά με εσένα ή τις ίδιες απαιτήσεις απο την μηχανή τους με εσένα. Αυτό ισχύει και για τις δυο πλευρές.

Peace out!!! make love not war!

Υ.Γ. Φίλε, κολλητέ, τσιμπιτέ, άπειρε ή έμπειρε που διαβάζεις αυτό εδώ το μηνυμα αν δεν εισαι σιγουρος αν ξέρεις να φρενάρεις/οδηγάς ή όχι πάρε μηχανή με ABS και οτι άλλο βοήθημα σου φτάνουν τα λεφτά να βάλεις. Καλύτερα να σε πούνε φλώρο παρά να φάς τα μούτρα σου γιατί πήγες να το παίξεις χεράς σε εμένα τον Vice απο το Moto.gr! Γράψε με στα @@ σου και κάνε αυτό που πραγματικά θα σε κάνει να νιώθεις άνετα πάνω στην μηχανή σου.Πράξε ανάλογα και μην παίζεις angry birds εδώ οδηγάς. Φόρα και κανα κράνος! Γενικά μην είσαι μ@λ@κας με την μηχανή. Είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.
    Τελευταία τροποποίηση από Vice; 22/11/2014 στις 09:49.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    στο κατω κατω μπορεις να παρεις μηχανη με abs κι αν ντρεπεσαι να αφαιρεσεις το αυτοκολλητο

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Η μ@λακια ειναι,(εκτος απο το ασπρο το κολλωδες)οτι οι περισσοτεροι που αγοραζουν μηχανακια με ΑΒS νομιζουν οτι "γλυτωσαν" απο ενα ακομα βραχνα,αυτον του ελεγχομενου φρεναρισματος και της συνετης οδηγησης.
    Δυστηχως γι'αυτους η πραξη τους αποδεικνυει το αντιθετο...........
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Το abs θέλει τον τρόπο του, αλλά σου επιτρέπει να τον μάθεις χωρίς να σε ρίξει κάτω.

Σελίδα 10 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. To Bagster Or Not To Bagster?????
    από TROOPER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2008, 10:33
  2. To buy or not to buy???
    από johnaros στο forum BMW
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2007, 13:21
  3. To be or not to be ?
    από Anarane στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2006, 14:43
  4. To σκισεις or not to σκισεις στο στρωσημο?
    από DrIoannis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2005, 19:58
  5. aprilia pegasos. to buy or not to buy?
    από mormegil στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2005, 10:47

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF