Το θεμα το ανοιγω με αφορμη καποια πραγματα που παρατηρησα ,σε προσφατο νυχτερινο μου ταξιδι,με αυτοκινητο.
Μπροστα μου λοιπον αλλο αυτοκινητο και εγω απο πισω.Νυχτα,πηγαιναμε με σταθερη ταχυτητα 130 χλμ.
Ξαφνικα ο μπροστα κανει εναν αποτομο ελιγμο για να αποφυγει κατι,κατι που το ειδε τελευταια στιγμη.Ειχαμε αρκετη αποσταση και δεν εδωσα παραπανω σημασια,ωσπου αναγκαστηκα να κανω και εγω το ιδιο.Αιτια μια μηχανη (varadero) η οποια ειχε μεν πισω φωτα ,αλλα λογω και αλλων συνθηκων (ψιλοομιχλη) δεν ητανε τοσο ευδιακριτα.Καθησα απο πισω του για 10-15 λεπτα και παρατηρουσα τους οδηγους που τον πλησιαζαν.Οι περισσοτεροι, τον καταλαβαιναν τελευταια στιγμη.
Καποια στιγμη μας προσπερναει μια bmw.Φωτα πισω,ανακλαστικα και πορτοκαλι φωσφοριζε γιλεκο.Αφηνω τον πρωτο και ακολουθω τον δευτερο.Καμμια,μα καμμια σχεση.Φαινοτανε απο πολυ μεγαλυτερη αποσταση.Εβλεπες τον πραγματικο ογκο της μηχανης και του αναβατη.Οσοι τον προσπερασανε, τον περασανε κανονικα και του αφηνανε αρκετο χωρο.
Κατεληξα λοιπον στο συμπερασμα,οτι τα φωτα απο μονα τους την νυχτα, δεν ειναι παντα αρκετα.
Το εξτρα κοστος?10 ευρω τα αντανακλαστικα,5 το γιλεκο και αλλα 10 θα ελεγα ενα εξτρα φως ,τοποθετημενο ,λιγο πιο ψηλα απο αυτο της μηχανης μας.
Αν δεν θελετε τα υπολοιπα,βαλτε αυτο το ρημαδι το γιλεκο.Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι δουλεια κανει.
Για να εχουμε παντα καλους δρομους.![]()