Θα ήθελα να με συγχωρέσετε εκ' των προτέρων για το σεντόνι ...
Βρέθηκα στον τόπο καταγωγής μου και αφού τελείωσα σήμερα με τις αγροτικές εργασίες,είπα να κατέβω μαζί με την γυναίκα μου και την μικρή μου σκυλίτσα, στην Κρύα στην Λειβαδιά και στο ανακαινισμένο "Ξενία" για καφέ και χαλάρωση ....
Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά λόγω φωτιάς, πρίν από 7-8 χρόνια και η επαναλειτουργία του, ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη από τους κατοίκους της περιοχής. Προσωπικά από το καλοκαίρι που ξαναλειτούργησε δεν είχα την ευκαιρία να πάω. Σήμερα λοιπόν γεμάτοι ανυπομονησία βρεθήκαμε στο έν λόγω κατάστημα.
Λόγω της σκυλίτσας μας προτιμήσαμε να κάτσουμε στο πιο απόμερο τραπέζι και εννοείται στον εξωτερικό, μη περιφραγμένο χώρο του μαγαζιού. Παραπάνω από τα μισά τραπέζια ήταν άδεια. Καθίμενοι λοιπόν και πρίν προλάβουμε καλά καλά να βγάλουμε τα μπουφάν μας, μας πλησίασε ο σερβτόρος και μας πληροφόρησε ότι η Διεύθυνση του καταστήματος δεν επιθυμεί σκυλάκια και μας ζήτησε να φύγουμε.
Ζήτησα από τον σερβιτόρο να φωνάξει τον "Υπεύθυνο". Ήρθε λοιπόν ένας όλο τουπέ συντοπίτης μου και μου ξαναείπε ότι η Διεύθυνση απαγορεύει τα κατοικίδια στον χώρο. Λόγω του ότι είχα πρίν από την σκυλίτσα μου, άλλο σκυλάκι που ζήσαμε μαζί για 18 ολόκληρα χρόνια, γνωρίζω απ΄έξω τι προβλέπεται για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και για τις καινούργιες διατάξεις του Υπουργείου.
Αρνήθηκα να φύγω, ζητώντας του να μου δείξει την σχετική διάταξη του Υγειονομικού που απαγορεύει σε κατοικίδια να βρίσκονται εκτός του εσωτερικού χώρου του καταστήματος και σε εξωτερικό μη περιφραγμένο χώρο. Σαφώς τέτοια διάταξη δεν υπάρχει, οπότε ο "υπεύθυνος" άρχισε να τα μασάει λέγοντας ότι έχουν γίνει παράπονα από τους περίοικους για τις ακαθαρσίες που αφήνουν τα αδέσποτα σκυλιά στις πηγές καθώς και ότι δεν γίνεται εκεί που παίζουν παιδιά να υπάρχουν και σκυλιά.
Αυτό αύξησε ακόμη περισσότερο τον εκνευρισμό μου και του "πέταξα" στην μούρη το βιβλιάριο υγείας της σκυλίτσας μου (το έχουμε πάντα μαζί) καθώς και το διαβατήριο της. Το τραύλισμα του έγινε μεγαλύτερο και επειδή δεν μπορούσα να συννενοηθώ προτίμησα, από το να φωνάξω την Αστυνομία και να χαλάσει τελείως όλη η καλή διάθεση που μου είχε απομείνει, προτίμησα να φύγω. Το ότι δεν τον έπιασα να τον ρίξω στο ποτάμι ήταν θαύμα αυτοσυγκράτησης μετά από τις π@παριές που μου έλεγε.
Φεύγοντας από το "Ξενία" κατηφόρισα στην αμέσως επόμενη καφετέρια (δεν θυμάμαι όνομα) που βρίσκεται επάνω από τον μικρό υδρόμυλο στον πεζόδρομο. Μπήκα μέσα και ρώτησα αν επιτρέπουν κατοικίδια στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας. Μου απάντησαν αρνητικά. Ο εκνευρισμός μου είχε φτάσει στο απώγειο του.
Φεύγοντας και από 'κεί, πήγαμε στην αμέσως επόμενη καφετέρια κατηφορίζοντας τον πεζόδρομο, αυτή που βρίσκεται δίπλα στην ψησταριά, το cafe EΡΚΥΝΑ.
Απ' έξω ήταν παρκαρισμένα ένα ΧR και ένα ΧΤ, φτιαγμένα για χώμα όσο δεν πάει άλλο.
"Καλό σημάδι αυτό" λέω από μέσα μου και ρωτώντας για την σκυλίτσα μου, η απάντηση ήταν "μα φυσικά .. τί λέτε τώρα". Τελικά οι άνθρωποι μας καλοδέχτηκαν και μας εξυπηρέτησαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Η σκυλίτσα μου, κυρία στην αγκαλιά μου, απολάμβανε τον ήλιο και τις μυρωδιές και εμείς τον καφέ μας και τις ίδιες ακριβώς εικόνες που δεν μας άφησαν να απολαύσουμε οι προηγούμενες καφετέριες.
Ο συντοπίτης και ιδιοκτήτης της μικρής καφετέριας, αποδείχθηκε όχι μόνο φιλόζωος, αλλά και άκρως "χωματερό" μέλος του φόρουμ!!! Ενημερώθηκα μετέπειτα λοιπόν, ότι αρκετοί επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης έχουν δυσαρεστηθεί με την αντιφιλοζωική συμπεριφορά του "Ξενία" και έχει τεθεί σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. Επίσης έχει ενημερωθεί και η Φιλοζωική Λειβαδιάς και αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις.
Αν λοιπόν βρεθείτε στην Λειβαδιά και στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας μόνοι ή με το κατοικίδιο σας, προτιμήστε να δώσετε τον οβολό σας, στον χωματερό, μοταίο και φιλόζωο συμφορουμίτη και στην μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, παρά στους ρατσιστές και αντιφιλόζωους διαχειριστές του "Ξενία".