Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 36

Θέμα: ΑΝΤΙΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ "ΞΕΝΙΑ" ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.

Ampari power Το avatar του/της Eversman

ΑΝΤΙΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ "ΞΕΝΙΑ" ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.

Θα ήθελα να με συγχωρέσετε εκ' των προτέρων για το σεντόνι ...

Βρέθηκα στον τόπο καταγωγής μου και αφού τελείωσα σήμερα με τις αγροτικές εργασίες,είπα να κατέβω μαζί με την γυναίκα μου και την μικρή μου σκυλίτσα, στην Κρύα στην Λειβαδιά και στο ανακαινισμένο "Ξενία" για καφέ και χαλάρωση ....

Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά λόγω φωτιάς, πρίν από 7-8 χρόνια και η επαναλειτουργία του, ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη από τους κατοίκους της περιοχής. Προσωπικά από το καλοκαίρι που ξαναλειτούργησε δεν είχα την ευκαιρία να πάω. Σήμερα λοιπόν γεμάτοι ανυπομονησία βρεθήκαμε στο έν λόγω κατάστημα.
    Λόγω της σκυλίτσας μας προτιμήσαμε να κάτσουμε στο πιο απόμερο τραπέζι και εννοείται στον εξωτερικό, μη περιφραγμένο χώρο του μαγαζιού. Παραπάνω από τα μισά τραπέζια ήταν άδεια. Καθίμενοι λοιπόν και πρίν προλάβουμε καλά καλά να βγάλουμε τα μπουφάν μας, μας πλησίασε ο σερβτόρος και μας πληροφόρησε ότι η Διεύθυνση του καταστήματος δεν επιθυμεί σκυλάκια και μας ζήτησε να φύγουμε.

Ζήτησα από τον σερβιτόρο να φωνάξει τον "Υπεύθυνο". Ήρθε λοιπόν ένας όλο τουπέ συντοπίτης μου και μου ξαναείπε ότι η Διεύθυνση απαγορεύει τα κατοικίδια στον χώρο. Λόγω του ότι είχα πρίν από την σκυλίτσα μου, άλλο σκυλάκι που ζήσαμε μαζί για 18 ολόκληρα χρόνια, γνωρίζω απ΄έξω τι προβλέπεται για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και για τις καινούργιες διατάξεις του Υπουργείου.
    Αρνήθηκα να φύγω, ζητώντας του να μου δείξει την σχετική διάταξη του Υγειονομικού που απαγορεύει σε κατοικίδια να βρίσκονται εκτός του εσωτερικού χώρου του καταστήματος και σε εξωτερικό μη περιφραγμένο χώρο. Σαφώς τέτοια διάταξη δεν υπάρχει, οπότε ο "υπεύθυνος" άρχισε να τα μασάει λέγοντας ότι έχουν γίνει παράπονα από τους περίοικους για τις ακαθαρσίες που αφήνουν τα αδέσποτα σκυλιά στις πηγές καθώς και ότι δεν γίνεται εκεί που παίζουν παιδιά να υπάρχουν και σκυλιά.
    Αυτό αύξησε ακόμη περισσότερο τον εκνευρισμό μου και του "πέταξα" στην μούρη το βιβλιάριο υγείας της σκυλίτσας μου (το έχουμε πάντα μαζί) καθώς και το διαβατήριο της. Το τραύλισμα του έγινε μεγαλύτερο και επειδή δεν μπορούσα να συννενοηθώ προτίμησα, από το να φωνάξω την Αστυνομία και να χαλάσει τελείως όλη η καλή διάθεση που μου είχε απομείνει, προτίμησα να φύγω. Το ότι δεν τον έπιασα να τον ρίξω στο ποτάμι ήταν θαύμα αυτοσυγκράτησης μετά από τις π@παριές που μου έλεγε.

Φεύγοντας από το "Ξενία" κατηφόρισα στην αμέσως επόμενη καφετέρια (δεν θυμάμαι όνομα) που βρίσκεται επάνω από τον μικρό υδρόμυλο στον πεζόδρομο. Μπήκα μέσα και ρώτησα αν επιτρέπουν κατοικίδια στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας. Μου απάντησαν αρνητικά. Ο εκνευρισμός μου είχε φτάσει στο απώγειο του.

Φεύγοντας και από 'κεί, πήγαμε στην αμέσως επόμενη καφετέρια κατηφορίζοντας τον πεζόδρομο, αυτή που βρίσκεται δίπλα στην ψησταριά, το cafe EΡΚΥΝΑ.
    Απ' έξω ήταν παρκαρισμένα ένα ΧR και ένα ΧΤ, φτιαγμένα για χώμα όσο δεν πάει άλλο.
    "Καλό σημάδι αυτό" λέω από μέσα μου και ρωτώντας για την σκυλίτσα μου, η απάντηση ήταν "μα φυσικά .. τί λέτε τώρα". Τελικά οι άνθρωποι μας καλοδέχτηκαν και μας εξυπηρέτησαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Η σκυλίτσα μου, κυρία στην αγκαλιά μου, απολάμβανε τον ήλιο και τις μυρωδιές και εμείς τον καφέ μας και τις ίδιες ακριβώς εικόνες που δεν μας άφησαν να απολαύσουμε οι προηγούμενες καφετέριες.

Ο συντοπίτης και ιδιοκτήτης της μικρής καφετέριας, αποδείχθηκε όχι μόνο φιλόζωος, αλλά και άκρως "χωματερό" μέλος του φόρουμ!!! Ενημερώθηκα μετέπειτα λοιπόν, ότι αρκετοί επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης έχουν δυσαρεστηθεί με την αντιφιλοζωική συμπεριφορά του "Ξενία" και έχει τεθεί σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. Επίσης έχει ενημερωθεί και η Φιλοζωική Λειβαδιάς και αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αν λοιπόν βρεθείτε στην Λειβαδιά και στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας μόνοι ή με το κατοικίδιο σας, προτιμήστε να δώσετε τον οβολό σας, στον χωματερό, μοταίο και φιλόζωο συμφορουμίτη και στην μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, παρά στους ρατσιστές και αντιφιλόζωους διαχειριστές του "Ξενία".
    I'm the footprint on the sand ....

Winterhater.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Γιατί εκνευρίστηκες?
    Sent from me using a computer.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    - Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα
    Μαχάτμα Γκάντι

- Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
    Mark Twain, What Is Man, 1906

- Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα κοιτάζουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα κοιτάνε τη δολοφονία των ανθρώπων.
    Λεονάρντο Ντα Βίντσι

- Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, όπως και των δικαιωμάτων των ανθρώπων… αυτός είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου
    Αβραάμ Λίνκολν

- Μέχρι να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής ενός ανθρώπου παραμένει κοιμισμένο.
    Ανατόλ Φρανς

- Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα
    Μαχάτμα Γκάντι

- Τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή
    Πυθαγόρας

- Τα ζώα διαθέτουν το χάρισμα της επικοινωνίας και το χρησιμοποιούν…αλλά εμείς φαίνεται να το αγνοούμε
    Αλις Ουόκερ

- Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.
    Μ. Λουντέμης
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    καταγγελια απευθειας στην προστασια του πολιτη!και θα τρεξουν αρκετα!ειναι σαν να μην σου σερβιρουν επειδη δεν τους αρεσει η φατσα σου!ακριβως το ιδιο!αλλα δεν ξερω γιατι τονιζεις το εξω συνεχεια αλλα απο οσο γνωριζω και μεσα ειναι ακριβως το ιδιο!με τον σκυλο στο λουρι και το βιβλιαριο υγειας πας ΠΑΝΤΟΥ!ασχετο αν εχουν προβλημα οι γυρω σου!στα φρυδια σου!εγω εχω σκυλο και παμε παντου παρεα και ευτυχως δεν μου εχει πει ποτε κανεις τιποτα γιατι θα εκανα μεγαλο χαμο...ευτυχως προσεχουν που με βλεπουν λιγο φουσκωτο..εχει και τα καλα του τελικα...
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    - Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα
    Μαχάτμα Γκάντι

- Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
    Mark Twain, What Is Man, 1906

- Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα κοιτάζουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα κοιτάνε τη δολοφονία των ανθρώπων.
    Λεονάρντο Ντα Βίντσι

- Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, όπως και των δικαιωμάτων των ανθρώπων… αυτός είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου
    Αβραάμ Λίνκολν

- Μέχρι να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής ενός ανθρώπου παραμένει κοιμισμένο.
    Ανατόλ Φρανς

- Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα
    Μαχάτμα Γκάντι

- Τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή
    Πυθαγόρας

- Τα ζώα διαθέτουν το χάρισμα της επικοινωνίας και το χρησιμοποιούν…αλλά εμείς φαίνεται να το αγνοούμε
    Αλις Ουόκερ

- Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.
    Μ. Λουντέμης

"Χεστ@καμε"
    Συγχρόνους Ανθρώπους Φεισμπέκους

Σαρδαναπαλος Το avatar του/της sotostzav
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Eversman Προβολή μηνύματος
    Αν λοιπόν βρεθείτε στην Λειβαδιά και στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας μόνοι ή με το κατοικίδιο σας, προτιμήστε να δώσετε τον οβολό σας, στον χωματερό, μοταίο και φιλόζωο συμφορουμίτη και στην μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, παρά στους ρατσιστές και αντιφιλόζωους διαχειριστές του "Ξενία".
    Ο Χρηστος και ο Λεωνιδας,που ειναι αδερφια και ιδιοκτητες της ΕΡΚΥΝΑΣ,ειναι και οι δυο φοβεροι τυποι και χωματινοι απο μικρα παιδια!Τους ξερω απο πιτσιρικαδες,μιας και με τον Λεωνιδα ειμαστε ιδια ηλικια και μεγαλωσαμε μαζι..Στον αντιποδα,τους ιδιοκτητες του ΞΕΝΙΑ,οι οποιοι ειναι και ιδιοκτητες του σουβλατζιδικου διπλα ακριβως απο την ΕΡΚΥΝΑ,ξερεις με τι παρατσουκλι τους αποκαλουν στην Λειβαδια?Τα "γαιδουρια"!!!!Απο αυτο και μονο βγαλε συμπερασμα.....
    Here I am,on the road again.......

Κλασικοι ελληνες.
    Η καλυτερη λυση γραφτηκε πιο πανω,να γινετε schwarzenegger να σας βλεπουν και να φοβουνται οοολοι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    τα ζωα ενοχλουν μονο οταν τα αφηνουν τα <<ζωα>> που τα συνοδευουν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Κλασικοι ελληνες.
    Η καλυτερη λυση γραφτηκε πιο πανω,να γινετε schwarzenegger να σας βλεπουν και να φοβουνται οοολοι...

φιλε μου μιας και το ανεφερα εγω αυτο να σου πω πως απλα ειναι γελοιος ο κοσμος!και ποσο δειλοι ορισμενοι ανθρωποι!εχω να παιξω μπουνιες απο το γυμνασιο και αυτο οφειλετε κυριως στην σωματοδομη μου και το παρουσιαστικο μου!πχ να σου πω πως γειτονας παππους,στην αρχη που μετακομισαμε στο σπιτι μας εκανε καθε μερα παρατηρηση στην κοπελα μου για τον σκυλο!την μια γαυγιζει(παπαριες)την αλλη κατουρησε στο δεντρο μπροστα στο σπιτι μου,ολο κατι εβριςεκ να της πει,ε οταν τον βγαζω εγω τον παω επιτηδες στο δεντρο μπροστα στο σπιτι του και να ειναι εξω αυτος!ε,ουτε μια φορα δεν μου ειπε κατι!
    εχει να κανει και ποσο εσυ επιτρεπεις να σου κανουν παρατηρηση ενω δεν εχεις κανει λαθος!προς θεου αν εχω κανει το λαθος πρωτος θα ζητησω συγνωμη αλλα σε ολες τις αλλες περιπτωσεις θα ειμαι πολυ απολυτος!δηλαδη ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να παρω τον σκυλο και να φυγω!ισα ισα που θα εμπαινα να κατσω μεσα!
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    ...Αν λοιπόν βρεθείτε στην Λειβαδιά και στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας μόνοι ή με το κατοικίδιο σας, προτιμήστε να δώσετε τον οβολό σας, στον χωματερό, μοταίο και φιλόζωο συμφορουμίτη και στην μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, παρά στους ρατσιστές και αντιφιλόζωους διαχειριστές του "Ξενία".
    Εντάξει αντιφιλόζωος το καταλαβαίνω αλλά ρατσιστής?

[...]Το τραύλισμα του έγινε μεγαλύτερο και επειδή δεν μπορούσα να συννενοηθώ προτίμησα, από το να φωνάξω την Αστυνομία και να χαλάσει τελείως όλη η καλή διάθεση που μου είχε απομείνει, προτίμησα να φύγω.[...]
    Σορυ, αλλα κλασσικη ελληνικη αντιδραση. Αντι να φωναξεις την αστυνομια, φευγεις και μετα μπαινεις σε φορουμ να γραψεις τον καημο σου.

Δε λυνονται ετσι τα προβληματα.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Moderator
    Eversman ξέρεις τα δικαιώματά σου και τι προβλέπει ο νόμος και παρόλα αυτά άφησες κάποιον που παραλογιζόταν να σε εκνευρίσει!

Δεν μπορεί κάποιος να σε διώχνει με το έτσι θέλω από ένα δημόσιο χώρο, ούτε να σου απαγορεύει την είσοδο χωρίς προφανή λόγο.

Αν βάση νόμου ο σκύλος ΔΕΝ έπρεπε να ήταν εκεί, έπρεπε να σου ζητήσει την απομάκρυνση του σκύλου και όχι εσένα. Για να ζητήσει την απομάκρυνση εσένα του ίδιου έπρεπε ή να είναι πλήρες, ή να το επιβάλουν λόγοι ασφαλείας (πάλι στην πληρότητα πάει αυτό), ή να είναι κλεισμένο για κάποια "ιδιωτική" εκδήλωση.
    Αντιθέτως ο τύπος σου ζήτησε να απομακρυνθείς διότι είχες μαζί σου ένα σκύλο ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί παράνομα ακόμα και με βάση της τελευταίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας.

Αυτό προσβάλει την προσωπικότητα σου διότι γίνεται μειωτική διάκριση ενώ υπό προϋποθέσεις αποτελεί αδίκημα της "εργω" εξύβρισης.

Τον πρώτο είναι αδίκημα αστικού δικαίου και το δεύτερο ποινικό.

Η αστυνομία και να ερχόταν το μόνο που θα έκανε θα ήταν να καταγράψει το γεγονός.

Μπορείς λοιπόν να πεις ευγενικά στον κύριο αυτόν να σταματήσει να σου ζητάει να φύγεις και να σε εξυπηρετήσει διαφορετικά να φωνάξει την αστυνομία να καταγράψει το γεγονός, διότι έχεις σκοπό να κινηθείς νομικά για τους παραπάνω λόγους. Αν φύγει και δεν φωνάξει την αστυνομία αλλά κάθε τρεις και λίγο έρχεται και σου λέει να φύγεις τον ενημερώνεις ότι θα το κάνεις εσύ διότι αρνείται να σε εξυπηρετήσει και το να εξυπηρετείς κατά το δοκούν υπόκειται στα παραπάνω αδικήματα.

Μια καταγγελία στην συνήγορο του πολίτη δεν θα έβλαπτε.

Edit.. Υπάρχουν και δικηγόροι στο φόρουμ να σε ενημερώσουν καλύτερα και ίσως σωστότερα τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις κάτιι παρόμοιο.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 07/12/2014 στις 13:10.

Moderator
    Την διάθεσή σου δεν στην χάλασε αυτός, εσύ στην χάλασες διότι δεν έκανες τίποτα. Αν δεν ήταν έτσι τώρα θα συζητούσαμε σε άλλη βάση.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Σορυ, αλλα κλασσικη ελληνικη αντιδραση. Αντι να φωναξεις την αστυνομια, φευγεις και μετα μπαινεις σε φορουμ να γραψεις τον καημο σου.

Δε λυνονται ετσι τα προβληματα.
    +1

Το BO στη Θεσσαλονίκη έκλεισε. Κάποιος του έκανε μήνυση διότι έφαγε πόρτα και την κέρδισε. Βέβαια δεν το έκλεισε το δικαστήριο αλλά ο κόσμος με την αποχή του. Πρέπει να πάρει διαστάσεις ένα θέμα για να υπάρχει η ανάλογη αντίδραση. Αυτός που είπε ότι για να λύσεις ένα δύσκολο πρόβλημα πρέπει να το μεγεθύνεις, ήταν σοφός τελικά.

Ο cpt10 έχει δίκιο.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VASOS Προβολή μηνύματος
    Εντάξει αντιφιλόζωος το καταλαβαίνω αλλά ρατσιστής?
    Βέβαια! Δεν ζήτησε την απομάκρυνση του σκύλου αλλά του ιδιοκτήτη του σκύλου.

Ήταν σαν να ήρθε και να του είπε "φίλε μου απαγορεύονται οι έγχρωμοι και οι σκιστομάτιδες στο μαγαζί μου"!

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων