Πάντως παιδιά....ειλικρινά....τι συζητάμε...το πόσο ξύλο ρίχνουνε οι μέν έλληνες στους δε έλληνες....??????????
Εδώ και 20-25 μέρες η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει περίπου 45% κάτω. Να το ξαναπώ, η φερόμενη ως χρηματιστιριακή τιμή του βαρελιού πετρελαίου στον πλανήτη, όπου πλανήτης Γη σημαίνει.....1ον οξυγόνο, 2ον Νερό, 3ον ενέργεια (κυρίως) πετρέλαιο-ενέργεια.....κτλ. Δεν ξέρω αν οι εξαιρετικά ευφυής εγκέφαλοί (σύμφωνα με τα παραπάνω που έχετε γράψει) σας μπορείτε να αντιληφθείτε....τι σημαίνει αυτό....!!!
Καθόμαστε στις καρέκλες μας και ζοχαδιαζόμαστε για τρίχες.
Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω σαφής πέρα από νομότυπα στερεότυπα δημοκρατικής νομιμοφροσύνης.....όταν το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή μας είναι ένα φάντασμα της πραγματικότητας. Ασχολούμαστε με δικαιώματα και ελευθερίες....όταν κάποιοι αποφασίζουνε να ρίξουνε την τιμή του 3ου τη τάξη παγκόσμιας αξίας αγαθού....45% της τιμής του για ένα γινάτι. Απλά για ένα γινάτι....45% μείωση της αξίας του βαρελιού του πετρελαίου...σε 25 μέρες.....κι εμείς μπουρδολογούμε, με επιχειρήματα....για το παιδί το Ρωμανό...τους αστυνομικούς-μπάτσους....και τελικά ως έλληνες έχουμε χάσει τη μπάλα.....έχουμε χάσει τη μπάλα....και παραμυθιαζόμαστε αν θα έχουμε το iphone 5s ή 6plus.......πόσο παραπάνω υποκριτές λόγω επιλεγμένης άγνοιας μπορούμε να γίνουμε?
Τελευταία τροποποίηση από H.A.Balafoutre; 10/12/2014 στις 08:09.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Το πόσο χάλια είμαστε πολιτικά ως κοινωνία είναι το ένα σκέλος, το άλλο που είμαστε επίσης εντελώς για τον πέο, είναι το ότι επιτρέψαμε - νε σε έναν πιτσιρικά να γίνει τρομοκράτης - αγωνιστής - πολιτικός ακτιβιστής (ότι τίτλο θέλετε βάλτε). Πιστεύω να αντιλαμβάνονται όλοι ότι μια ιδιότητα σαν και αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση διαχειρήσιμη στο εφηβικό / μεταεφηβικό στάδιο ενός ανθρώπου.
Η ιδια η ιστορια εχει δειξει, οτι πολλα πραγματα παραμενουν αναλλοίωτα και μονο το περιτυλιγμα αλλαζει στο περασμα των χρόνων. Πχ οι ψευτικες υποσχεσεις και οι λαμογιες των πολιτικών, η ασυδοσια των οικονομικα ισχυρων απεναντι στους εργαζομενους κτλ αποτελουν σταθερες, διαχρονικες "αξιες".
Γνωμη μου ειναι, οτι η βασικη "φιλοσοφια" και "τεχνοτροπία" - η αποστολή αν θες - της αστυνομιας ηταν και ειναι η ιδια. Το περιτύλιγμά της ναι, εχει γινει - ας πουμε - πιο ανθρωπινο.
Αγαπητέ συμφωνούμε ότι η Ελλαδίτσα είναι πολύ μικρή και ανίσχυρη για να παίξει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια.
Αλλά να συμφωνήσουμε ότι κανένας δε μας επιβάλλει να έχουμε για το μπέο υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος, αστυνομία κλπ.
Να είμαστε ρεαλιστές συμφωνώ, να κατανοούμε τις δυνάμεις μας αλλά μην τις υποτιμούμε.
Υ.Γ. Είμαι πρακτικός άνθρωπος και δε μιλάω για ουτοπίες. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν χώρες που τα έχουν καταφέρει ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΑ αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα από εμάς.
Αν ο Έλληνας δεν ήταν δουλοπρεπής θα είχαμε καταφέρει πολύ περισσότερα, πίστεψέ με.
Ένα πολύ πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από την παρουσία αναρχικών - αντιεξουσιαστών στις ταράτσες:
Ανήμερα πρωτοχρονιάς, ο μικρός Γιαννάκης, κάτοικος Εξαρχείων, ανοίγει τα δώρα που του έφερε ο Αϊ Βασίλης μπαίνοντας από την καμινάδα το βράδυ... αντί του Λεονάρντο από τα χελωνονιντζάκια, λαμβάνει μια μολότοφ και άπαντα των Κροπότκιν / Μπακούνιν σε κόμικ.
![]()
Ρε Χυμαδόρ.. ειλικρινά.. έχεις δει κανένα πολιτικό να έχει ποτέ σταθεί στο ύψος των περιστάσεων? Εχει αναλάβει ποτε την ευθυνη κανεις των πραξεων του..
Εγω πάντως σε αυτό το παιδί τον έφηβο δε ξέρω πως θελετε να το λέτε. Βλέπω ενα άνθρωπο που αναλαμβάνει τις ευθύνες του.. και ακόμα ρισκάρει και τη ζωή του για τα πιστεύω του.
Αν δε συμφωνείτε με τις πράξεις του και τα πιστευω του .. το καταλαβαίνω .
Αλλα ρε διαολε .. μη κρίνεται τη στάση του γιατι είναι πέρα για πέρα πολύ ποιο υπευθυνη απ όλους αυτους που τον κρίνουν... που ουδεποτε ρίσκαραν εστω και το ελάχιστο ...
Somewhere in my soul
there’s always Rock ‘n’ Roll.
Yeahhh..
Ούτε παιδί είναι, ούτε έφηβος πια...
Αφού ρωτάς όμως τι βλέπω θα σου πω.
Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που αφού του κατέστρεψαν τη ζωή με μαλακία που τους δέρνει
(και εννοώ γονείς, σχολείο, μπάτσος, κοινωνία)
τώρα τον έχουν στριμώξει και λένε
-ΑΑΑΑΑ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ !!!!!
Σε λίγο λοιπόν θα τον ξεκάνουν kai θα γίνει ότι γίνεται πάντα.
Οι χειροκροτητές θα πάρουν θέση και θ αρχίσουν
Γκρουπ Α -Καλά να πάθει το @ ληστής, ποινικός, μπλα μπλα μπλα
Γκρουπ Β -Hρωας, Αθάνατος, ζήτω η επανάστα μπλα μπλα μπλα
Γκρουπ Γ -Καταδικάζουμε τη βία απ όπου κι αν πρόερχετε μπλα μπλα μπλα μπλα
Αυτός όμως θα είναι 2 μέτρα κάτω από το χώμα...
ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΕΣ
αλλά τέτοιοι είμαστε και τέτοιοι ήμασταν μια ζωή
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
ανανήψαντας
Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι ένας πιτσιρικάς (δεν το λέω απαξιωτικά το πιτσιρικάς) είναι ικανός να πάρει αποφάσεις τέτοιου είδους και να τις κάνει πράξη; Δεν εξετάζω το αν μπορεί (προφανώς και μπορεί), ούτε και στέκομαι στο αν αυτά που έκανε αποτελούν έγκλημα ή πολιτική πράξη με οποιαδήποτε σημειολογία. Εννοώ αν πιστεύεις ότι ο Νίκος Ρωμανός στα 15 του, μετά από το γεγονός που τον στιγμάτισε, ήταν ικανός να διαχειριστεί το θυμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη του για το χαμό του φίλου του και να τα μετουσιώσει σταδιακά μεσά από μια διαδικασία ώριμης σκέψης, ενδοσκόπησης και ψαξίματος σε δράση, που άλλοι χαρακτηρίζουν τρομοκρατία, άλλοι κοινό έγκλημα και άλλοι ένοπλο ιδεολογικό αγώνα. Κρατώ το τελευταίο, μιας και σε αυτά τα πλαίσια αυτοπροσδιορίζεται ο Νίκος Ρωμανός, ενώ αυτή την ταμπέλα του έχουν κοτσάρει επίσης οι τιμητές του.
είναι πολλές οι σελίδες για να ξέρω αν έχει μπει.
γράφει ο Μάνος Χατζιδάκις
Ένα βράδυ στο σπίτι του Χορν
Τον Ιανουάριο του 1990 ήμαστε καλεσμένοι κάποιο βράδυ στο σπίτι του Δημήτρη Χορν, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Παρόντες άλλοι δέκα φίλοι του, προερχόμενοι κυρίως από καλλιτεχνικούς χώρους.
Στη διάρκεια του δείπνου, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η δίκη του αστυνομικού Αθανάσιου Μελίστα, που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον δεκαπεντάχρονο Μιχάλη Καλτεζά, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια.
Το Εφετείο, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό, τον είχε αθωώσει καθώς είχε δεχθεί ότι τελούσε σε κατάσταση άμυνας, δεδομένου ότι ο νεαρός είχε πετάξει εναντίον του βόμβα μολότωφ. Οι συνδαιτημόνες του Χορν επαινούσαν την απόφαση του δικαστηρίου και πρόσθεταν ότι λογικά και σωστά ένας αστυνομικός πυροβολεί όταν κινδυνεύει να καεί ο ίδιος από τις μολότωφ. Το δείπνο συνεχιζόταν όπως και η συζήτηση˙ χτύπησε το κουδούνι και μπήκε καθυστερημένος, ως συνήθως, ο Μάνος Χατζιδάκις. Παρακολούθησε για λίγο τα λεγόμενα. Και πήρε το λόγο, με έντονο ύφος: «Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων, που πετάει μολότωφ, κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό, που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού και όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότωφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί. Ό,τι και άν έχει γίνει, όπως και άν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αθώωση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα, που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει ακόμη διαφθαρεί, όπως εμείς.»
Σώπασαν όλοι. Κανείς δεν απάντησε. Και ο Χορν άλλαξε αμέσως θέμα συζήτησης. Λίγο αργότερα ο Μάνος Χατζιδάκις έφυγε, δείχνοντας με τον τρόπο του ότι δεν τον ενδιέφερε ιδιαιτέρως η συγκεκριμένη παρέα και οι συζητήσεις της.
Μαγκες...δεν ξερω τι νομιζετε εσεις...αλλα αν τυχον με εγκλωβισουν τιποτα αλανια με μολοτωφ και καδρονια και οτι αλλο μπορει να με στειλει στο χωμα η στο κεντρο αποκαταστασης αναπηρων...το εχω βγαλει...δις στον αερα και μετα δεν ξερω δεν απαντω.
Αντε γιατι τον αστυνομικο-μπατσο η οπως αλλιως θελετε τον εχετε για κανεναν υπερηρωα νιντζα με δυναμεις mind control οπως ο καθηγητης Χ ωστε να τα λυνει ολα οπως νομιζετε εσεις.
Ειπε ο Χατζηδακης την παπαρια του και αμεσως να του δωσετε δικιο.
Ευτυχως το νομικο πλαισιο γυρω απο την χρηση οπλου δεν ειναι τοσο "ωμο" ωστε να βγαινει για πλακα και να χρησιμοποιειται οπως στο Αμερικα.
Γνωριζετε ομως οτι τυχον χρηση οποιουδηποτε αντικειμενου που μπορει να αποφερει βαριες σωματικες βλαβες η ακομα και τον θανατο...δικαιολογει την οποιαδηποτε χρηση του?
Ακομα και προτεταμενο ψευτικο οπλο να δει ο αστυνομικος...εχει το οκ να ριξει βολη εξουδετερωσης.
Συνισταται σε καθε εκπαιδευση η χρηση χωρις να πληγουν ζωτικα οργανα... αλλα οταν εχεις να κανεις με ενοπλες συμπλοκες το 90% ειναι στα 4-7 μετρα.
Σε αυτες τις αποστασεις ειναι...ο θανατος σου η ζωη μου κυριοι ειδικα αν ο αλλος εχει πιστολι η καλασνικοφ.
Αν ειχαμε την εγκληματικοτητα της Αμερικης να ειστε σιγουροι οτι καθε 2η ριψη μολοτωφ και ειχε και τον νεκρο της ειδικα αν γινοταν κατα αστυνομικων.
Επειδη ομως ειμαστε Ελλαδα(ευτυχως) ...τα καλοπαιδα μπορουν να επιχειρουν κατα την ζωη των αστυνομικων με εναν νεκρο απο πυροβολισμο ολα αυτα τα χρονια.
Αυτο σημαινει οτι το θεμα χρηση οπλου το κατεχει καλα ο Ελληνα Αστυνομικος σε πεισμα ολων εδω μεσα.
Το θεμα της καταστολης δεν κατεχει γιατι δυστυχως ειμαστε με πολιτικο προισταμενο και αν ηταν στο χερι μας θα τελειωναμε σε μια νυχτα με ολους τους μπαχαλακηδες που αμαυρωνουν πορειες.
Ρε συ, δεν διαφωνει κανεις σε αυτα που λες. Αμα σε στριμωξουν κανε ο,τι θες και καλα θα κανεις. Η συζητηση γινεται στο κομματι γιατι πρεπει να ασκεις βια χωρις λογο και πρεπει επιτελους να το παραδεχτειτε οτι γινεται. Εαν το συστημα σας ηταν υγιες, θα τους ειχατε κοψει τον κωλο, απο μη καταβολη αποδοχων μεχρι εκδιωξη απο το σωμα.
Λεει ο αλλος εκτελει εντολες και αμα δεν υπακουσει θα τον διωξουν. Οκ. Αλλα τι σκατα εχετε την Λεσχη Φιλων Αστυνομικων? Τι σκατα εχετε τους συνδικαλιστες και τα τσεπωνουν και αφηνουν στους αλλους τις βαρδιες? Εαν ο κοσμος εβλεπε οτι αντι να κοιμαστε, βγαινετε να διαμαρτυρηθειτε συλλογικα για τις αδικες εντολες που σας δινουν, θα ηταν αλλιως το πραμα.
Ολα εχουν να κανουν πως τα προβαλετε και τι κανετε.
Η μερα που θα θρηνησουμε νεκρο αστυφυλακα ερχεται, να το θυμασαι. Καποιος μαλακας θα στειλει 2-3 σφαιρες και τοτε να δουμε τι θα γινει.
Α, και που σαι. Ειναι η πρωτη φορα που καποιος αστυφυλακας μιλαει ετσι εδω μεσα![]()
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss