Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 52

Θέμα: Καραμπόλα 20 οχημάτων στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Ο οδηγός (ή οι συνοδηγοί του) φταίνε κατά 99%. Αυτό το δρόμο έχεις, αυτούς τους βλαμένους έχεις να οδηγούν παράλληλα με σένα, κανόνισε να προσέχεις.

Τώρα, αν σου πέσει ένα πιάνο στο κεφάλι (βλ. νταλίκα που "πάτησε" 10-12 πόσα ήταν αυτοκίνητα στην εγνατία) ε, εκεί δε μπορείς να κάνεις και τίποτα.
    ¨οταν όμως δεν κόβεις σε διασταυρώσεις ή πάς χωρίς να ξέρεις που θα σκάσει η λακούβα, τα θες και έρχονται.

Είμαι σίγουρος βέβαια, ότι στο συγκεκριμένο δυστύχημα δεν έφταιγαν όλα τα θύματα (σε υλικές ή μεγαλύτερες ζημιές). Αλλά shit happens.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Θα σε κράξουν άλλοι Νίκος, εγώ δε σε κράζω γιατί σε συμπαθώ

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    κατσε ρε φιλε, εγω που οδηγω? σε άλλη χωρα? στην ελλαδα δεν οδηγω? γιατι δεν εχω κινδυνεψει ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ??
    να σου πω? γιατι πολύ απλα προσαρμοσω την οδηγηση μου στις εκάστοτε συνθηκες! και διατηρω τα οχήματα μου σε αρτια κατασταση!
    τοσο απλα!!

καλως η κακως οι δρομοι μας είναι χαλια! αλλα ρε μαγκα αμα θες μα μου πηγαίνεις στη κορινθου πατρων με 160, οχημα ρημαδι και σχεδόν ντιρλα,
    μη κατηγορεις το δρομο μετα αμα γινει το μοιραιο..

ο καλος και σωστος οδηγος, τον κάθε δρομο θα τον περπατησει αναλογα!

οποτε για το 90% των τροχαιων στην ελλαδα φταινε αποκλειστικα οι οδηγοι! ουτε οι δρομοι, ουτε τα εργα ουτε τιποτα!
    Αυθαίρετο το ποσοστό και κατά την δική σου κρίση Μικέ. Σαφώς φταίνε και οι οδηγοί αλλά υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες που ευθύνονται για τα τροχαία. Από τις εγκληματικές αμέλειες στην κατασκευή των δρόμων στο όνομα του εύκολου κέρδους και της αρπαχτής έως και τους " εμπόρους σιδήρου και μετάλλων Αθίγγανους " που κλέβουν τα καπάκια και δημιουργούν ανοιχτά φρεάτια - τάφους.
    200% να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και το μυαλό σου στην οδήγηση αν περάσεις από νερόλακο που δεν φαίνεται, με 50 να πηγαίνεις εύκολα χάνεις το μηχανάκι και σαβουριάζεσαι.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Αυθαίρετο το ποσοστό και κατά την δική σου κρίση Μικέ. Σαφώς φταίνε και οι οδηγοί αλλά υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες που ευθύνονται για τα τροχαία. Από τις εγκληματικές αμέλειες στην κατασκευή των δρόμων στο όνομα του εύκολου κέρδους και της αρπαχτής έως και τους " εμπόρους σιδήρου και μετάλλων Αθίγγανους " που κλέβουν τα καπάκια και δημιουργούν ανοιχτά φρεάτια - τάφους.
    200% να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και το μυαλό σου στην οδήγηση αν περάσεις από νερόλακο που δεν φαίνεται, με 50 να πηγαίνεις εύκολα χάνεις το μηχανάκι και σαβουριάζεσαι.
    Το ποσοστό είναι όντως αυθαιρετο, συμφωνώ. Και μια πιο σωστή τοποθέτηση είναι ότι "για το μεγαλύτερο ποσοστό, φταίει κάποιος οδηγός, φυσικά όχι
    πάντα ο οδηγός ή ο επιβάτης που βρίσκεται θύμα ενός ατυχήματος".

Οπωσδήποτε όμως δεν βοηθούν οι τραγικές συνθήκες των δρόμων, η ότινάναι σήμανση, ο σταρχιδισμός κάθε υπεύθυνου φορέα, η άσταναπάνε
    εκπαίδευση των οδηγών, η σχεδόν παντελής αστυνόμευση που όση υπάρχει έχει σκοπό τη κονόμα (εκτός φωτεινών εξαιρέσεων - να μην αρχίσει πάλι
    ο σούτερ να γκρινιάζει).

Επειδή όμως έτσι η λύση είναι ή να κάτσουμε σπίτια μας ή να κατηγορούμε επί μονίμου βάσεως τους άλλους και το κράτος,
    αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προσπαθούμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο.
    Αν βρέχει π.χ., ξέρουμε ότι πλημυρίζουν οι δρόμοι, ξέρουμε ότι οι "φίλοι μας" κλέβουν τα καπάκια, ε δε πάμε με 50, πάμε με 30
    ώστε αν πέσουμε στη τρύπα να μη σκοτωθούμε τουλάχιστον.

Πάντα όμως θα υπάρχει αυτό που δε μπορούμε να προβλέψουμε με τίποτα.

Κατέβαινα Αθήνα την Παρασκευή και έφτασα στο σημείο 45 λεπτά από την ώρα που είχε γίνει το ατύχημα.Στα διόδια στην Θήβα,25km πριν δηλαδή μας "προειδοποιήσανε" να προσέχουμε γιατί είχε γίνει κάποιο ατύχημα;Ούτε και οι ίδιοι δεν είχανε πληροφόρηση μάλλον για το τί έχει γίνει.Έφτασα 1,5km πριν το σημείο του ατυχήματος όπου και ακινητοποιηθήκαμε λόγω της ουράς,δεν υπήρξε πρόβλεψη για εκτροπή της κυκλοφορίας καθώς και σήμανση για έργα εκτός μιας ταμπέλας που έδειχνε πως ο δρόμος κάνει ένα S.Υπήρχαν εκείνη την ώρα 3 ενεργές λωρίδες κυκλοφορίας και δεξιά η ΛΕΑ που ήταν άδεια για την διεύλευση ασθενοφόρων,πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων οδικής βοήθειας (και κάποιοι "μάγκες" περάσανε φυσικά).Ο δρόμος στένευε και γινόταν 2 λωρίδες και αμέσως 1 λωρίδα περίπου στα 100 μέτρα πριν το ατύχημα όπου και γινόταν μία μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας προς τον υπό κατασκευή ασφαλτοτάπητα.Εκείνη την ώρα ήταν φυσικά νύχτα και υπήρχε ανεπαίσθητο ψιλόβροχο με σχετικά κανονική ορατότητα.Δεν θα βγάλω συμπεράσματα για το ποιός φτάιει γιατί σίγουρα δεν ήταν μόνο ένας παράγοντας που δημιούργησε το δυστύχημα.Εγώ μπορώ να πω με βάση αυτά που είδα ότι η σήμανση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και ότι ο δρόμος θα έπρεπε σταδιακά να στενεύει σε μία απόσταση 2 ή 3 km.Δεν υπήρχε επίσης καθόλου προειδοποιητική σήμανση με φωτισμό που είναι πολύ σημαντική όταν μιλάμε για Εθνική Οδό,νύχτα και με συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης λόγω βροχής.Ακούστηκε ότι τα πρώτα οχήματα ολίσθησαν λόγω του πετρελαϊκού και αυτή ήταν και η πληροφόρηση που είχα από συγγενή του οδηγού,καθώς με τα παιδιά είμαστε λίγο-πολύ γνωστοί.Θα δείξει εν καιρώ,πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως αν υπήρξε ανθρώπινο λάθος από κάποιους οδηγούς αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία είναι άμοιρη ευθυνών και το λέω με βάση αυτά που είδα 45 λεπτά μετά το δυστύχημα
    Fortis Fortuna Adiuvat

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Το λάθος που κάνει ο κόσμος ο οποίος οδηγάει συντηρητικά και με έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης, είναι να κατηγορεί όλους τους άλλους για αλητείες, μαγκιές, παρανομίες, τραμπουκισμούς, ελλείψεις παιδείας, εκπαίδευσης, ήθους, πατριδογνωσίας, αγάπης για τον συνάνθρωπο, αλληλεγγύης και δε ξέρω τι άλλο.
    Μικέ, δε φαντάζεσαι πόσο χάλια οδηγοί και αυτοκίνητα κυκλοφορούν σε δυτικές χώρες. Απλά δε φαντάζεσαι. Μιλάμε για το απόλυτο χάος σε κυκλοφοριακή παιδεία και συμπεριφορά στο δρόμο.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΟΔΗΓΟ.

Επειδή γνωρίζω τι σημαίνει οδηγός σε άλλη χώρα (οκ εξαιρώ Σκανδιναβούς) ξέρω καλά ότι ο χειρότερος ο δικός μας είναι με διαφορά καλύτερος συγκριτικά τους. Μήπως θες να μιλήσουμε για τα λάστιχα τους που βάζουν στο Walmart?

Η πιο σημαντική διαφορά που υπάρχει είναι το οδικό δίκτυο.

Τόσο απλά. Τον υπόλοιπο χρόνο θα τον χρησιμοποιήσω για να πιω λίγο καφέ. Όλα τα άλλα είναι απλά για να συντηρούμε την πατροπαράδοτη καραμέλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης περι προσωπικής ευθύνης και απρόβλεπτων συνθηκών και γεγονότων, έτσι ώστε να μη φαλιρίσει το Ελληνικό Δημόσιο από τις εγκληματικές αμέλειες στο οδικό δίκτυο. Πες πες πες τα Ελληνικά δικαστήρια, μπήκε και στο δικό μας πετσί το επιχείρημα. Τόσο πόλυ που το υπερασπιζόμαστε κιολας

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    η πατρων κορινθου δεν ειναι,οχι εθνικη οδος,αλλα ουτε καν επαρχιακος.δεν θεωρω οτι θα επρεπε να την βαζουμε ως συνισταμενη στην κουβεντα μας...
    αν εχει οδηγησει κανεις αναμεσα στις κορινες,νυχτα με βροχη,θα καταλαβει τι λεω...
    Κατα μέσο όρο την πηγαίνω 2 φορές το μήνα με ΙΧ και ενίοτε με moto. Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτιά. Ειδικά νύχτα με βροχή και με μοτοσυκλέτα ήταν απ'τα χειρότερα που έχω ζήσει. Με τις κορίνες το μυαλό μου έπαιζε επικίνδυνα παιχνίδια, σοβαρές παραισθήσεις.
    Λυπάμαι για το ατύχυμα - περισσότερο για την κοπέλα. Προσοχή ναι αλλά θέλει και τύχη όπως βλέπω...

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Την προηγούμενη ημέρα ερχόμουν με το κουτί απο Τρίκαλα που είχα πάει με την οικογένεια και λόγω της μικρής που γκρινιάζει πήγα απο την κωλοεθνική που σιχαίνομαι και εχω να πατήσω 3 χρόνια. Σε αυτό το σημείο όταν έφτασα ένιωσα το αυτοκίνητο να μην έχει καλό πάτημα αμέσως. Πέρασα με ψιλόβροχο αν θυμάμαι καλά. Τα ελαστικά μου κοστίζουν 450€ και τα έβαλα πέρυσι και απο τότε έχουν κάνει 12.000 χλμ μόνο με όριο αντοχής τα συγκεκριμένα τα 40-45.000 χλμ. Να σημειώσετε οτι με το κουτί πηγαίνω το ανώτερο 120 χαω στις ευθείες με πολλές λωρίδες. Εκείνη την στιγμή πήγαινα κάπου 100 χαω και έκοψα στα 80 οταν είδα την σήμανση. Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος

γιατι δλδ πως νομιζεται οτι συμβαινουν ολα αυτα τα "για αγνωστο λογο εχασε τον ελεγχο του οχηματος του και παρεκτραπη της πορειας του..." ???
    τι εννοείς; η απάντηση έχει δωθεί εδώ και χρόνια. ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ο φταίχτης είναι η ταχύτητα... έτσι δεν λένε;

Νέο μέλος
    Επειδη δουλευω σε μια τεχνικη εταιρεια εχω την υποψια οτι την λαλακια την εκανε η εταιρεια στο συγκεκριμενο ατυχημα.
    Η συγκολιτικη που χρεισημοποιηται στην ασφαλτοστροση κανονικα ειναι πισσα σε ρευστη μορφη με αλαχιστες προσμηξης για να μπορει να ''πιαση'' ο ταπητας, βεβαια τα τελευταια χρονια χρονια αρχισε να χρησημοποιηται μια μορφη συγκολιτικης που αμα την δεις απο κοντα εχει την μορφη καμενων λαδιων με λιγη πισσα μεσα, αυτο γινεται λογο κοστους και γιατι το συγκεκριμενο ''υλικο'' το στρωνεις ανετα και τον χειμωνα(δεν χρειαζεται ειδικο μηχανημα με καυστηρα)....... ο θεος να σε φυλαει αν βρεξει και ειναι φρεσκοστρωμενο.... ξερναει το λαδι..... τα υπολοιπα γνωστα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Οι δρομοι ειναι αυτοι που ειναι και φυσικα χρηζουν ριζικης αλλαγης αλλα προς το παρον ειναι αυτο το χαλι που ειναι!προφανως και συμφωνω 100%με τον μικε!οταν στην εθνικη σε διαφορα σημεια εχει σημανση και οριο 40 λογο εργων ολοι πανε αν δεν εχει κινηση να τους περιοριζει με πολλαααα περισσοτερα!μετα θα φταει ο δρομος η αδιαφορια του οδηγου στα ορια??ακουω καθημερινα για τα αναχρονιστικα ορια που πρεπει να αναθεωρηθουν!!ολοι μου γινατε πιλοτοι φ1 παναθεμα σας!αν ΟΛΟΙ τηρουμε τα ορια τα ατυχηματα θα μειωθουν δραματικα!ναι θα αργουμε...αλλα θα φτανουμε...
    Ακομα και για εργα που γινονται παραπλερος της εθνικης βαζουν ορια 60 και 70 πανω στην εθνικη για να προλαβουν καταστασεις!το τηρει κανεις?μην μου λετε για ποσοστα γιατι με βεβαιοτητα ολοι πανε παραπανω!!και με ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ!το σημειο που εγινε το ατυχημα και εγω το περασα και ναι ειναι πολυ επικινδυνο αλλα και σημανση εχει και οριο 80 νομιζω!ααα,και σε συνθηκες βροχης τα ορια αυτοματα μειωνονται κατα πολυ(ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος)τωρα αν καποιος επιλεγει να τρεχει μη λαμβανοντας υποψιν του τα ορια ξαναλεω πως ρισκαρει και περνει και αλλους στο λαιμο του!
    Οσο για τον χλευασμο στον μικε αν δουλευει σε πανελληνιας εμβελειας μαγαζι ειναι απλα γελοιος!πως γινονται ρε φιλε οι δημοσκοπησεις?αν δηλαδη ο μικες εχει κοσμο απο ολες τις ομαδες του πλυθησμου δεν μπορει να βγαλει συμπερασματα πολυ κοντα στην πραγματικοτητα!
    Καλημερα...
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    τι εννοείς; η απάντηση έχει δωθεί εδώ και χρόνια. ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ο φταίχτης είναι η ταχύτητα... έτσι δεν λένε;
    Και συνηθως ετσι ειναι!υπερβολικη οχι με υποκειμενικα κριτηρια αλλα με απολυτα οπως ειναι τα ορια!εσυ δηλαδη δεν το βλεπεις αυτο?που ολοι τρεχουν σαν αγωνιζομενοι?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterbmwrider Προβολή μηνύματος
    Οσο για τον χλευασμο στον μικε αν δουλευει σε πανελληνιας εμβελειας μαγαζι ειναι απλα γελοιος!πως γινονται ρε φιλε οι δημοσκοπησεις?αν δηλαδη ο μικες εχει κοσμο απο ολες τις ομαδες του πλυθησμου δεν μπορει να βγαλει συμπερασματα πολυ κοντα στην πραγματικοτητα!
    Καλημερα...
    1ον, δεν χλευασα. Τον γνωριζω αρκετα χρονια, ωστε να μπορει να καταλαβει πως το λεω. Εσενα παλι οχι κι αναρωτιεμαι πως καταληγεις σε συμπερασματα.
    2ον, αν για σενα η αποψη μου ειναι γελοια, τοτε επετρεψε μου να ειναι το ιδιο και η δικη σου για μενα.
    3ον, σαφως και οχι, δεν εχει πελατες απο ολες τις ομαδες του πλυθησμου. Γιατι εργαζεται σε ενα συνοικιακο καταστημα, οπου η πλειονοτητα των πελατων ειναι της ιδιας 'ταξης'. Αρα δεν ειναι αντιπροσωπευτικο το 'δειγμα'.

Καλο λοιπον ειναι οπως προτρεπεις τους αλλους να μην τρεχουν για να μην σκοτωνομαστε, να μην προτρεχεις κι εσυ και να κρινεις και αποδιδεις χαρακτηρισμους αμετρα.
    Για τα υπολοιπα, την ειπα την αποψη μου, δεν εχει νοημα να επαναλαβω.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    1ον, δεν χλευασα. Τον γνωριζω αρκετα χρονια, ωστε να μπορει να καταλαβει πως το λεω. Εσενα παλι οχι κι αναρωτιεμαι πως καταληγεις σε συμπερασματα.
    2ον, αν για σενα η αποψη μου ειναι γελοια, τοτε επετρεψε μου να ειναι το ιδιο και η δικη σου για μενα.
    3ον, σαφως και οχι, δεν εχει πελατες απο ολες τις ομαδες του πλυθησμου. Γιατι εργαζεται σε ενα συνοικιακο καταστημα, οπου η πλειονοτητα των πελατων ειναι της ιδιας 'ταξης'. Αρα δεν ειναι αντιπροσωπευτικο το 'δειγμα'.

Καλο λοιπον ειναι οπως προτρεπεις τους αλλους να μην τρεχουν για να μην σκοτωνομαστε, να μην προτρεχεις κι εσυ και να κρινεις και αποδιδεις χαρακτηρισμους αμετρα.
    Για τα υπολοιπα, την ειπα την αποψη μου, δεν εχει νοημα να επαναλαβω.
    ο χαρακτηρισμος "γελοιος" προφανως αποδιδεται στον χλευασμο!οτι δηλαδη το να χλευασεις αυτο που σου παραθετει ειναι γελοιο!ελπιζω να πιανεις την διαφορα...
    για σενα δηλαδη ειμαστε οδηγικα αριστοι και ολοι λειτουργουμε αψογα και αυτοι οι ατιμοι οι δρομοι(απαραδεκτοι δεν το συζηταμε)προκαλουν τα ατυχηματα...μαααααλιστα...

Παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον .

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το συγκεκριμένο ατύχημα ,
    και για το αν είναι υπαιτιότητα , των οδηγών ή του οδοστρώματος ...

αλλά εφόσον η κουβέντα γενικεύτηκε περί ατυχημάτων ,
    να αναφέρω ότι στα 3+ χρόνια που εργάζομαι στο τομέα της φροντίδας ατυχήματος,
    και έχοντας όλους τους φακέλους των ζημιών της εταιρείας μου
    (στο νομό μου)να περνάνε από τα χέρια μου ,

με δυσκολία μπορώ να θυμηθώ ατύχημα υλικών ή και θανατηφόρο
    που να μην έχει ευθύνη τουλάχιστον ένας από τους εμπλεκομένους
    και να ευθύνεται κάποια κακοτεχνία .

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προσοχή στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας οταν βρέχει!!!
    από sapila racing στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2010, 17:05
  2. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2009, 16:51
  3. Ατύχημα στην Αθηνών-Λαμίας
    από trigger στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2008, 23:56
  4. Προσοχή στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας ...
    από catmaster στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2007, 18:48
  5. Έξοδοι Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας
    από Konti στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/09/2007, 08:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας