Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 29 από 29

Θέμα: Ανάγκη για αίμα......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stynikop
    Με συγχωρεις που δεν εβγαλα νοημα απο το λογοπαιγνιο σου νωριτερα... η αληθεια ειναι πως σημερα που το ξαναδιαβασα, καταλαβα τι ελεγες!

Δεν ειμαι lab-geek αλλα θα προσπαθησω να σου απαντησω...

Η πρωτη γραμμη ασφαλειας για το αιμα που προσφερεται ειναι η συνεντευξη με το ιατρικο προσωπικο της αιμοδοσιας. Τουτεστιν, καποιος καθεται και μας ρωταει ενα σωρο ερωτησεις για να αποφασισει αν ειμαστε υγιεις και σε θεση να δωσουμε αιμα, τοσο για τη δικη μας ασφαλεια οσο και για του ληπτη.

Η δευτερη γραμμη ασφαλειας ειναι οι εργαστηριακοι ελεγχοι που αφορουν την ασφαλεια του ληπτη. Αυτες και χρονο παιρνουν και κοστιζουν.
    Δεν με ενδιαφερουν τα ποσοστα λαθους για τις διαφορες εργαστηριακες εξετασεις που εφαρμοζονται, αλλα εχει κριθει σκοπιμο να υπαρχει η πρωτη γραμμη αμυνας πριν τις εξετασεις καθως υπαρχουν διεθνως παραδειγματα λαθους, που εχουν στοιχισει ζωες.

Αλλα φαντασου να δωσεις 20 ευρω για να αιμοδοτησει καποιος που δεν πρεπει - ειτε γιατι εχει παρει φαρμακα που τον αποκλειουν, ειτε γιατι εχει καποια μεταδοτικη ασθενεια - αλλα επειδη ειχε αναγκη τα λεφτα, δεν το ανεφερε στον γιατρο της συνεντευξης. Πες πως δε θα στοιχισει καμια ζωη αυτο, γιατι τα περιθωρια λαθους των εργαστηριακων ελεγχων που εφαρμοζονται, πχ στον μοριακο ελεγχο, ειναι σχεδον 0%. Ομως οι ακριβεις και ακριβες εξετασεις δεν γινονται σε καθε ασκο ξεχωριστα αλλα μαζικα σε δεξαμενες, οταν θα εχει αναμειχθει το μη ασφαλες αιμα αυτου που πληρωθηκε με ασφαλες. Αυτο σημαινει πως οσο αιμα βρισκεται σε εκεινη την παρτιδα ελεγχου θα παει προς καταστροφη, τη στιγμη που πασχιζουμε να βρουμε αιμα να καλυψουμε τις αναγκες μας.

Καταλαβαινεις λοιπον πως οποιοσδηποτε εχει καποιο "κινητρο" για να αιμοδοτησει καποια δομενη στιγμη - για να απολαβει συγκεκριμενο οφελος, πχ λεφτα, αδεια, ακομα και εγχειρηση προσφιλους προσωπου του, ειναι δυνητικα ρισκο, γιατι πιθανον να αποκρυψει κατι που δεν πρεπει.

Ελπιζω να ειναι κατανοητο ολο αυτο και να σε βοηθησα. Συγνωμη για το σεντονι μου κι ευχομαι να υπαρξει ανταποκριση για τον ανθρωπο που αφορα το θρεντ.
    Τελευταία τροποποίηση από stynikop; 19/09/2014 στις 19:40.

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stynikop Προβολή μηνύματος
    Με συγχωρεις που δεν εβγαλα νοημα απο το λογοπαιγνιο σου νωριτερα... η αληθεια ειναι πως σημερα που το ξαναδιαβασα, καταλαβα τι ελεγες!

Δεν ειμαι lab-geek αλλα θα προσπαθησω να σου απαντησω...

Η πρωτη γραμμη ασφαλειας για το αιμα που προσφερεται ειναι η συνεντευξη με το ιατρικο προσωπικο της αιμοδοσιας. Τουτεστιν, καποιος καθεται και μας ρωταει ενα σωρο ερωτησεις για να αποφασισει αν ειμαστε υγιεις και σε θεση να δωσουμε αιμα, τοσο για τη δικη μας ασφαλεια οσο και για του ληπτη.

Η δευτερη γραμμη ασφαλειας ειναι οι εργαστηριακοι ελεγχοι που αφορουν την ασφαλεια του ληπτη. Αυτες και χρονο παιρνουν και κοστιζουν.
    Δεν με ενδιαφερουν τα ποσοστα λαθους για τις διαφορες εργαστηριακες εξετασεις που εφαρμοζονται, αλλα εχει κριθει σκοπιμο να υπαρχει η πρωτη γραμμη αμυνας πριν τις εξετασεις καθως υπαρχουν διεθνως παραδειγματα λαθους, που εχουν στοιχισει ζωες.

Αλλα φαντασου να δωσεις 20 ευρω για να αιμοδοτησει καποιος που δεν πρεπει - ειτε γιατι εχει παρει φαρμακα που τον αποκλειουν, ειτε γιατι εχει καποια μεταδοτικη ασθενεια - αλλα επειδη ειχε αναγκη τα λεφτα, δεν το ανεφερε στον γιατρο της συνεντευξης. Πες πως δε θα στοιχισει καμια ζωη αυτο, γιατι τα περιθωρια λαθους των εργαστηριακων ελεγχων που εφαρμοζονται, πχ στον μοριακο ελεγχο, ειναι σχεδον 0%. Ομως οι ακριβεις και ακριβες εξετασεις δεν γινονται σε καθε ασκο ξεχωριστα αλλα μαζικα σε δεξαμενες, οταν θα εχει αναμειχθει το μη ασφαλες αιμα αυτου που πληρωθηκε με ασφαλες. Αυτο σημαινει πως οσο αιμα βρισκεται σε εκεινη την παρτιδα ελεγχου θα παει προς καταστροφη, τη στιγμη που πασχιζουμε να βρουμε αιμα να καλυψουμε τις αναγκες μας.

Καταλαβαινεις λοιπον πως οποιοσδηποτε εχει καποιο "κινητρο" για να αιμοδοτησει καποια δομενη στιγμη - για να απολαβει συγκεκριμενο οφελος, πχ λεφτα, αδεια, ακομα και εγχειρηση προσφιλους προσωπου του, ειναι δυνητικα ρισκο, γιατι πιθανον να αποκρυψει κατι που δεν πρεπει.

Ελπιζω να ειναι κατανοητο ολο αυτο και να σε βοηθησα. Συγνωμη για το σεντονι μου κι ευχομαι να υπαρξει ανταποκριση για τον ανθρωπο που αφορα το θρεντ.

Ανέφερες παραμέτρους που λόγω άγνοιας δεν γνώριζα, και καταλήγουμε ότι είχες δίκιο εξ αρχής.
    (ΥΓ : στον στρατό πρέπει να γίνεται πανηγύρι, και να πετιέται πολύ αίμα, γιατί φαντάζομαι για 2 ήμερες άδεια τι θα παιζόταν)

Banned
    Εγώ έδινα αιμα κάθε δύο-τρεις μήνες για μια άδεια, δεν είχαν αρχείο
    Επίσης έχω τατουάζ που δεν ανέφερα ποτέ οποτε έδωσα αιμα
    Χώρια που φαντάρος με είχαν βγάλει άλλη ομάδα αίματος, και μετά σε αιμοδοσία με έβγαλαν άλλη

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Εγώ έδινα αιμα κάθε δύο-τρεις μήνες για μια άδεια, δεν είχαν αρχείο
    Χώρια που φαντάρος με είχαν βγάλει άλλη ομάδα αίματος, και μετά σε αιμοδοσία με έβγαλαν άλλη
    Τι σχεση εχει το τατουαζ?Εχω δωσει απειρες φορες και δεν μου ειπε κανεις κατι.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    τατουαζ σκουλαρικια κλπ δεν πρεπει για ενα 6μηνο να δινεις αιμα.μετα παλι κομπλε...
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    τατουαζ σκουλαρικια κλπ δεν πρεπει για ενα 6μηνο να δινεις αιμα.μετα παλι κομπλε...
    Αυτο ισχυει δηλαδη μονο για 6 μηνες απ΄ όταν το κανεις.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αυτο ισχυει δηλαδη μονο για 6 μηνες απ΄ όταν το κανεις.
    ακριβως
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Ki an eixes gay empeiria kapote den dineis pote ksana aima.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Ki an eixes gay empeiria kapote den dineis pote ksana aima.
    Με μπερδεύεις...

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Με μπερδεύεις...
    Mipos kakos dineis???

Sto thema mas, tin teleytaia fora pou edosa aima/aimopetalia symplirosa forma opou metaksy allon rotouse an ekana tattoo ton teleytaio xrono, an pairno preza kai alla tetoia, kai an eixa pote omofylofiliki epafi.

Argotera rotisa kai mou eipan oti oi gay apagoreyetai na dinoun aima.

Banned
    Ε ναι ρε
    Αυτό το ερωτηματολόγιο υπάρχει και στην απλή αιμοδοσία

Για να μην ανοίγω θέμα, παίδες χρειάζεται η γιαγιά μου άμεσα 3 με 4 φιάλες αίμα.

Αναδιώτου Δημητρα του Αναστασίου στο Λαϊκό (Παθολογικό).

Όποιος μπορεί ή μπορεί να στείλει κάποιον, θα το εκτιμήσω πολύ. Ξέρω ότι δεν έχει να κάνει με το φόρουμ άμεσα, αλλά με καταλαβαίνετε ελπίζω και δεν με παρεξηγείτε.
    Κλεκλές

Οι φιαλες βρεθηκαν, ευχαριστω οπως και να χει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από manhunter Προβολή μηνύματος
    Πάμε πάλι.
    Με το λογοπαίγνιο εννοώ ότι πληρώνοντας κάποιον (ανεξαρτήτου εθνικότητας, ύψους, πολιτικών πεποιθήσεων κλπ) δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα του πάρεις εσύ το αίμα στο πίσω μέρος κάποιου γκαράζ, με δικά σου μέσα, και χωρίς έλεγχο. Εννοώ ότι θα τον πας στο νοσοκομείο-μονάδα που θέλεις/χρειάζεται και θα του πάρουν αίμα όπως θα έπαιρναν σε εσένα.

Το αίμα που δίνεται μπαίνει σε κάποια τράπεζα ? (Ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω). Άπαξ και αποθηκεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, δεν ελέγχεται και εξετάζεται για να δούν οτι δεν είναι επικίνδυνο?

Άμα ελέγχεται το αίμα πρόβλημα δεν υπάρχει.
    Άμα δεν ελέγχεται, η κουβέντα πάει αλλού.

Τώρα βγάζω νόημα?
    ki εκεί που πάει τον ρωτάνε...

-Έχεις σεξ χωρίς καπότα?
    ΟΧΙ

-Πας σ πουτάνες ?
    ΟΧΙ

-Νακρωτικά?
    Καμία σχέση...

Πέσε το 20αρικο...

Τον πιστεύεις????
    ανανήψαντας

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12