Σελίδα 8 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 439

Θέμα: Σαρλί της π...ς

Μιλαμε κυριως (σε οτι αφορα τη Γαλλια) για παιδια μεταναστων, ηδη στην τριτη γενια, απο ανθρωπους που ερχονται απο χωρες που ειχαν γαλλικη παιδεια (ολες οι πρωην αποικιες Magreb και μεση ανατολη - Λιβανος, Συρια, Ελεφαντοστου, Τογκο κλπ). Εχουν φτασει στην τριτη γενια, ειναι ακομα πολιτες δευτερης κατηγοριας και καθως δεν εχουν ταξικη συνειδηση να καταλαβουν οτι πρέπει να παλεψουν σαν ταξη (μια πολιτικη παλη που ελεγε κι ο θειος Καρολος), βρισκουν διεξοδο για τα προβληματα στο θρησκευτικο διαχωρισμο. Ειναι ετσι πιονια του καθε φανατισμενου ιμαμη που κυρησει μισαλλοδοξιες για τους όποιους λογους....

Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    1. Όντως μην χαλάσουμε το θέμα. Απλά για την ιστορία, τα γεγονότα (ιστορικά) τα οποία διαπράττονται απο λαούς/φυλές/εθνη, ευθύνονται πάντα οι ηγέτες αλλά τα εγκλήματα τα κάνουν οι ίδιοι οι λαοί
    2. Εγώ ξέρω γιατί πάνε, τροφή δίνω για σκέψη και κουβέντα.
    με τον ίδιο τρόπο που εξηγείται το πώς ένα 15 χρονο στην Αμερική παίρνει καμια 10 αριά όπλα και μπαίνει σε ένα σχολείο μέσα και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως. Μέρες βίας. μέρες σκληρές και αποξενωμένες. μέρες της υπερβολής. υπερβολή στην ευαισθησία και στο συναίσθημα, υπερβολή στην αναισθησία και τη σκληράδα. μέρες απάνθρωπες. εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος στη παλαιστίνη, ιρακ, συρία, αφγανιστάν, να χάνεται μέρα με τη μέρα και εμείς απλά να βλέπουμε την είδηση ανάμεσα σε διαλλείματα του καλλιτεχνικού ειδησεογραφικού προγράμματος του star channel.

από το περασμένο Σεπτέμβριο που βγήκε στη επιφάνεια το πρόβλημα με το ISIS, και ιδιαίτερα μετα τις περιπτώσεις που φεύγανε διάφορα παιδιά από διάφορες χώρες (κυρίως όμως από τη Γαλλία) και πήγαιναν στη Συρία να καταταγούν, ή και καλά να εκπαιδευτούν, έχουν γραφτεί πάμπολλα άρθρα από πολλούς πολύ πιο ειδικούς από εμάς που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο. (υπήρξαν παραδείγματα τραβηγμένα από διάφορα κοριτσάκια που έφευγαν από τη χώρα τους και μέσω Τουρκίας πήγαιναν στη πόλη της Ράκας στη Συρία για να καταταγούν. τα έπαιρναν οι άρχοντες εκει κάτω και τα περιποιόντουσαν μια χαρά. μετά ψάχνανε να βρουν τρόπο να δραπετεύσουν.

Τα βασικά σημεία τα εξήγησε ο skylaros. να προσθέσω και 1 ακόμα το οποίο μου έκανε εντύπωση τότε που διάβαζα τέτοιες ιστορίες και προσπαθούσα να καταλάβω και εγώ.

μέσω ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ διαφόρων mainstream καναλιών, ο πόλεμος των τζιχαντιστών στη Συρία και το ιρακ έχει αποκτήσει στοιχεία κινηματογραφικά για μια σειρά από πιτσιρίκια τα οποία δεν έχουν πέραν των χαρακτηριστικών που ανέφερε ο skylaros, και ένα τρόπο να διοχετεύσουν και όλη αυτή την αποξένωση, αμορφωσιά, και ισοπέδωση της ζωής τους και που δεχοντουσαν

Στην Ελλάδα το ρόλο αυτόν τα τελευταία χρόνια τον έπαιξε η Χρυσή Αυγή. πέραν όλων των άλλων η Χρυσή Αυγή ήταν επίσης για χιλιάδες νέους στην Ελλάδα ο τρόπος «αυθεντικής», «αληθινής» και ολίγον τι «in» κοινωνικής συνεύρεσης. ανάλογα και την ιστορία και την εμπειρία ενός τόπου η συμοριοποίηση μιας γενιάς παίρνει διαφορετικά χαρακτηριστικά, Βραζιλία, Μεξικό, Αμερική, Ελλάδα, Ουκρανία, Ρωσία κτλ. διάλεξε και πάρε

Στη Γαλλία οι λύσεις μάλλον λίγες. η Λεπέν μάλλον εκφράζει τον mainstream μεσήλικα Γάλλο που φοβάται όλους αυτούς του μελαμψούς στη πόρτα του και η αριστερά βουλευτοποιήθηκε, υπουργοποιήθηκε και προθυπουργικοποιήθηκε

τι μένει?

το ISIS

PS. πρόσφατα έτρεχα σε ένα πάρκακι. τελειώνω με το τρέξιμο και πιάνω τις διατάσεις. λίγο πιο πέρα 3-4 παιδιά γύρω στα 15.

«-ρε φιλέ, αγαπάω τη πατρίδα μου ρε φίλε. την αγαπώ και την έχω πιο ψηλά από όλα γαμώ τη πουτ΄@να μου. για μένα η πατρίδα μου είναι το μεγαλύτερο πράγμα. είναι γαμώ ρε φίλε να αγαπάς τη πατρίδα σου.
    -δεν υπάρχει πιο ιερό πράγμα ρε. εγώ βάζω τη πατρίδα μου πιο πάνω και από τη μάνα μου την ίδια ρε μαλάκα. είμαι ικανός να τη φυλακίσω, να τη φτύσω ρε συ άμα μας προδώσει. δε με νοιάζει τίποτα το καταλαβαίνεις?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    PS. πρόσφατα έτρεχα σε ένα πάρκακι. τελειώνω με το τρέξιμο και πιάνω τις διατάσεις. λίγο πιο πέρα 3-4 παιδιά γύρω στα 15.

«-ρε φιλέ, αγαπάω τη πατρίδα μου ρε φίλε. την αγαπώ και την έχω πιο ψηλά από όλα γαμώ τη πουτ΄@να μου. για μένα η πατρίδα μου είναι το μεγαλύτερο πράγμα. είναι γαμώ ρε φίλε να αγαπάς τη πατρίδα σου.
    -δεν υπάρχει πιο ιερό πράγμα ρε. εγώ βάζω τη πατρίδα μου πιο πάνω και από τη μάνα μου την ίδια ρε μαλάκα. είμαι ικανός να τη φυλακίσω, να τη φτύσω ρε συ άμα μας προδώσει. δε με νοιάζει τίποτα το καταλαβαίνεις?
    To οποίον μας επιστρέφει στο ότι δεν φταίει η φτώχεια, η κρίση, το μνημόνιο, ο ΓΑΠ, ο Αντωνάκης, ο Χοντρός, ο "Ελαιόκαμπος", ο μπουμπούκος κλπ κλπ κλπ.
    Έλλειψη μόρφωσης και συνολικής παιδείας. Έλλειψη ενδιαφέροντος από την οικογένεια για το πως μεγαλώνουν τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο "για να μην λέει ο γειτόνισσα", "γιατί εγώ πότε θα γίνω μάνα". Το πιτσιρίκι έτοιμο να γίνει ο επόμενος μαχαιροβγάλτης του "κόμματος" για τον "σκοπό". Οι αντίστοιχες συζητήσεις σε κορίτσια που έχω ακούσει σε καφετέριες γυρίζουν αποκλειστικά γύρω από το πόσους έχει πάρει η κάθε μία και πως. Παιδιά είναι αυτά...;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    To οποίον μας επιστρέφει στο ότι δεν φταίει η φτώχεια, η κρίση, το μνημόνιο, ο ΓΑΠ, ο Αντωνάκης, ο Χοντρός, ο "Ελαιόκαμπος", ο μπουμπούκος κλπ κλπ κλπ.
    Έλλειψη μόρφωσης και συνολικής παιδείας. Έλλειψη ενδιαφέροντος από την οικογένεια για το πως μεγαλώνουν τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο "για να μην λέει ο γειτόνισσα", "γιατί εγώ πότε θα γίνω μάνα". Το πιτσιρίκι έτοιμο να γίνει ο επόμενος μαχαιροβγάλτης του "κόμματος" για τον "σκοπό". Οι αντίστοιχες συζητήσεις σε κορίτσια που έχω ακούσει σε καφετέριες γυρίζουν αποκλειστικά γύρω από το πόσους έχει πάρει η κάθε μία και πως. Παιδιά είναι αυτά...;
    καλλυτερα αυτα τα παιδια..απο τα αλλα που μισουν την πατριδα τους..
    αλλα αφου ταυτισαμε την πατριδα με το κομμα!!
    μετα μας φταινε οι τζιχαντιστες..

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μικe777 Προβολή μηνύματος
    Το ίδιο πράγμα είναι. Από τη στιγμή που δεν μπορουν να σκεφτούν ή σκέφτονται κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε είναι ένα τίποτα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    kμετα μας φταινε οι τζιχαντιστες..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    αν εννοειτε οτι ο φανατισμος ειναι κακος
    συμφωνω!!

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ρε Μιχαλιό, ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Ή ίσως τι καταλαβαίνεις από ότι διαβάζεις. Ή αν εγώ γράφω λάθος αυτά που θέλω να πω.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ρε Μιχαλιό, ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Ή ίσως τι καταλαβαίνεις από ότι διαβάζεις. Ή αν εγώ γράφω λάθος αυτά που θέλω να πω.
    δεν ξερω..μπορει και να μην καταλαβαινω..
    αυτα που ειπες εσυ σωστα ειναι δεν απαντησα σε εσενα..
    η προταση του spyro μου φανηκε λιγο καπως..αλλα απαντησα
    αν εννοει απο αποψη φανατισμου ολα κακα ειναι..το να αγαπας
    την πατριδα σου ομως δεν το βλεπω κακο!
    γι αυτο ειπα για τους τζιχαντιστες..αυτοι σκοτωνουν για την θρησκεια τους..
    αλλο το ενα αλλο το αλλο!

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Και τωρα καποιος θα κανει τη μαλακια να ρωτησει "Ενω το να σκοτωνεις για την πατριδα σου δεν ειναι μαλακια?" και καπως ετσι ξεκινησαν ολα

είμαι σίγουρος ότι πολλοί από σας θα θέλατε ο γιός του Σαμαρά ή του ΓΑΠ να είναι πρόθυμοι να κάνουν τα παντα για την πατρίδα, ξεκινώντας από το να "δώσουν" αυτούς που πρόδωσαν την πατρίδα... δηλαδή τους γονείς τους.
    Τότε μάλλον δεν θα είναι οι "πορωμένοι" "ουγκ" , αλλά αγνοί πατριώτες...
    Αντιθέτως ο γιος του ταμία του δήμου που έχει καταχραστεί όλο το αποθεματικό και έχει "βάλει" το δήμο και δυο τρεις προυπολογισμούς μέσα, θα είναι προδότης και πορωμένος....?
    Συγνώμη, κάποιοι μάθαμε ότι η μεγαλύτερη οικογένεια είναι η πατρίδα... και μετά τα υπόλοιπα...
    Αλλά τελικά μας κυβερνάνε αυτοί που μας αξίζουν. Αυτοί που είναι πρόθυμοι να προδώσουν την πατρίδα για την οικογένεια,
    και όχι αυτοί που είναι πρόθυμοι να προδώσουν την οικογένεια για την πατρίδα....

τεσπα, ξεφύγαμε... εντωμεταξύ συνελήφθη ο Μπαλαμπαλα γιατί υποκινεί, και προκαλεί...
    Μάλλον οι Σαρλοί ήταν καλά παιδιά και δεν προκαλλούσαν... τους εβραίους... μόνο τους μουσουλμάνους.
    http://www.protothema.gr/world/artic...rli-koulibali/

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Συγνώμη, κάποιοι μάθαμε ότι η μεγαλύτερη οικογένεια είναι η πατρίδα... και μετά τα υπόλοιπα...
    Αλλά τελικά μας κυβερνάνε αυτοί που μας αξίζουν. Αυτοί που είναι πρόθυμοι να προδώσουν την πατρίδα για την οικογένεια,
    και όχι αυτοί που είναι πρόθυμοι να προδώσουν την οικογένεια για την πατρίδα....
    Μην είν' οι κάμποι...
    Οι μεζονέτες στα ψηλά βουνά...
    Τα σύνορα και οι φράχτες...
    Ή τα χρυσομαυροντυμένα μας ναζί παιδιά?

Μάλλον οι Σαρλοί ήταν καλά παιδιά και δεν προκαλλούσαν... τους εβραίους... μόνο τους μουσουλμάνους.
    Ποιούς δεν προκαλούσαν οι Σαρλοί?

Α, και by the way...

όσο μπλέκονται οι άνθρωποι και οι φυλές τόσο η ανομοιογένεια θα προκαλεί οξύτερες διαφορές και προβλήματα...
    αυτό αναφέρεται στα γκέτο, τις μικροκουλτούρες και στους μικρόκοσμους.
    Το ξαναπαίζεις μια αυτό αν δε σου κάνει κόπο γιατί μου ακούστηκε λίγο φάλτσο?
    Μπορεί βέβαια να φταίνε και τα αυτιά μου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Μην είν' οι κάμποι...
    Οι μεζονέτες στα ψηλά βουνά...
    Τα σύνορα και οι φράχτες...
    Ή τα χρυσομαυροντυμένα μας ναζί παιδιά?
    τι εννοείς...???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Το ξαναπαίζεις μια αυτό αν δε σου κάνει κόπο γιατί μου ακούστηκε λίγο φάλτσο?
    Μπορεί βέβαια να φταίνε και τα αυτιά μου.
    τι δεν κατάλαβες? γιατί δεν είναι πολύπλοκο...

τι εννοείς...???
    Τίποτα το συγκεκριμένο.

Σκάρωσα ένα ποιηματάκι έτσι στα πρόχειρα, μπας και βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην επίλυση του από καταβολής κόσμου (σχεδόν) προβληματισμού περί του "Τί είν' η πατρίδα μας".

(οκ, ψιλοέκλεψα από το original, το παραδέχομαι.)

τι δεν κατάλαβες? γιατί δεν είναι πολύπλοκο...
    Ακριβώς.
    Κι εμένα υπερβολικά απλό, έως και απλοϊκό θα έλεγα, μου φάνηκε, γι'αυτό και είπα να ζητήσω μια ανάλυση μπας και υπήρχε κανά κρυφό νόημα και δεν το έπιασα.

Άρα λοιπόν κατά τη δική σου (ταπεινή) άποψη, ο καθείς "στο σπίτι του", ο άσπρος με την άσπρη, ο μαύρος με τη μαύρη, να καθαρίζει το τοπίο και οι φυλές γιατί αλλιώς μπλεκόμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Σελίδα 8 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Της φυλακής τα σίδερα.....
    από bikersonly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2008, 20:06
  2. Ένα ποίημα για χάρη της
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 17:37
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 13:18