Σελίδα 18 από 137 ΠρώτοΠρώτο ... 813141516171819202122232868118 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 2046

Θέμα: Habemus Papam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Get serious please....
    Αγαπητέ, I am being dead serious if i may say so...

Η απορία μερί της τοποθέτησης είναι απολύτως εύλογη.
    Για να σου προκαλεί κάτι φλύκταινες, είτε πρέπει να σου είναι άγνωστο οπότε να το φοβάσαι, είτε πρέπει να σου είναι υπερβολικά γνωστό ώστε να το σιχαθείς, οπότε λογικό είναι όποιος διαβάζει την άποψη αυτή να αναρωτηθεί τι εκ των δύο ισχύει...

Εξάλλου, και οι δύο τοποθετήσεις (και η δική μου αλλά και του cpt.) είναι μετριοπαθέστατες σε ύφος και δεν περιέχουν κανενός είδους προσωπική επίθεση (σε αντίθεση με αρκετές άλλες ακόμη και σε αυτό το thread), παρά μόνο επισημαίνουν μια ασυνέχεια (ή ασυνέπεια αν θέλεις) επί της συγκεκριμένης άποψης.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Εσφιγμένου όμως! Όχι άλλη
    Eννοειται μονο Εσφιγμενου squat!!

Πρόσεχε γιατί ένα Υ στο λάθος σημείο μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά
    Που θα μπορουσε να μπει;; Δεν τα πιανω γρηγορα αυτα..
    MADE IN JAPAN 日本製

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Αγαπητέ, I am being dead serious if i may say so...
    You may όσο θες.

Την άποψή μου γύρω από το θέμα την έγραψα στο ποστ που έκανες παράθεση το κομμάτι "Get serious".

Την προσωπική επίθεση δεν την εννόησα με την έννοια της προσβολής.
    Αλλά όπως προείπα είναι μια λογική η οποία είναι ατέρμονη.

Όπως μου έχεις πει κι εσύ κανά δυο φορές, είσαι αρκετά έξυπνος και καταλαβαίνεις πολύ καλά τί θέλω να πω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος

Που θα μπορουσε να μπει;; Δεν τα πιανω γρηγορα αυτα..

Έπρεπε να είναι εδώ ο oldman να σου απαντούσε για το πού μπορεί να μπει

HOYNDA

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    You may όσο θες.

Την άποψή μου γύρω από το θέμα την έγραψα στο ποστ που έκανες παράθεση το κομμάτι "Get serious".

Την προσωπική επίθεση δεν την εννόησα με την έννοια της προσβολής.
    Αλλά όπως προείπα είναι μια λογική η οποία είναι ατέρμονη.

Όπως μου έχεις πει κι εσύ κανά δυο φορές, είσαι αρκετά έξυπνος και καταλαβαίνεις πολύ καλά τί θέλω να πω.
    Φυσικά καταλαβαίνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνώ.
    Ας το επεκτείνω λιγάκι όμως για να καταλαβαινόμαστε...

Αν ρίξεις μια ματιά στα θέματα που συζητούνται εδώ από άτομα όλου του κόσμου, θα δεις διάφορε απόψεις για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Από «καλά κάνουν και ζητάνε, έχουνε δίκιο, δεν φταίει ο κοσμάκης να πληρώνει τους τοκογλύφους που πήδηξαν τη χώρα τους» έως «να πάνε να γαμηθούνε οι ζήτουλες/τσαμπατζήδες της Ευρώπης, καλά θα κάνουν οι Γερμανοί να τους πηδήξουν μπας και ψοφήσουν από την πείνα να ησυχάσει όλος ο κόσμος», καθώς και όλες τις ενδιάμεσες.

Ως γενικό κανόνα λοιπόν, έχουμε πως η πρώτη άποψη ανήκει είτε σε Έλληνα είτε σε κάποιον μεροληπτεί σαφώς υπέρ των Ελλήνων (ή της ελληνικής εργατικής τάξης αν θέλεις).
    Οι ενδιάμεσες απόψεις ανήκουν σε όσους προσπαθούν να βρουν μια άποψη που να συμβιβάζει/συνδυάζει τα δίκαια όλων.

Όταν όμως κάποιος πει «αυτά που ζητούν οι Έλληνες είναι μαλακίες. Τα έχουν σκατώσει τόσο που δεν δικαιούνται τίποτα. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αρχίσουν να δουλεύουν και να πληρώνουν κανένα φόρα μπας και φτιάξει ποτέ τίποτα στην κωλοχώρα τους αντί να ζουν σε βάρος της Ευρώπης σαν παράσιτα» (και υπάρχουν κάμποσες τέτοιες αν διαβάσεις τα θέματα), αυτή η άποψη δεν έχει τίποτα συνδυαστικό και τίποτα συμβιβαστικό.
    Αντίθετα, παρουσιάζει μια άποψη που διεκδικεί μια αντικειμενικότητα χωρίς διαπραγμάτευση.
    Αυτό σημαίνει πως αυτός που την εκφράζει,
    • είτε δεν έχει ιδέα τι λέει και επηρεάζεται από τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών κωλοφυλλάδων
    • είτε ξέρει πάρα πολύ καλά και από πρώτο χέρι τι λέει
    • είτε είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Σόιμπλε.

Όπως ξέρουμε όμως, πάντα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Για το προς ποια από τις δυο μεριές κλίνει η μέση αυτή δεν θα τα χαλάσουμε.

Έτσι λοιπόν, μια απόλυτα όμοια δομημένη αδιαπραγμάτευτη άποψη περί ιδιωτών, επιφέρει την ίδια ακριβώς εντύπωση, όπως επίσης την ίδια εντύπωση (αλλά και γενική κατακραυγή από το φόρουμ και χωρίς την υπεράσπιση από κανέναν) θα επέφερε και η απολύτως αντίστροφη άποψη.

Αν έλεγε δηλαδή κάποιος «εμένα πάντως μου προκαλούν φλύκταινες όλοι οι δημόσιοι/κρατικοί υπάλληλοι και είμαι περήφανος γι αυτό γιατί είναι κηφήνες που μπήκαν με μέσο και κάθονται όλη μέρα και το ξύνουν. Άσε που η μονιμότητά τους προκαλεί de facto τεμπελιά γιατί δεν έχουν να χάσουν ποτέ τίποτα» θα υπερασπιζόσουν και αυτή την άποψη με τον ίδιο τρόπο;
    Πιθανολογώ όχι, και πολύ καλά θα έκανες.

Βρε Fkol, ουτως ή αλλως επρεπε να καταλαβετε απο τον τροπο που το λεω (περι φλυκταινων και κριθαρακιων στο ματι) οτι περιλαμβανεται και δοση χιουμορ σε αυτο.
    Μιλωντας βραχυπροθεσμα-μεσοπροθεσμα και στα πλαισια του υπαρχοντος ειναι διαφορετικη μια ιδιωτικη πρωτοβουλια δημιουργιας μιας μικρομεσαιας επιχειρησης απο την αθρωα παραδοση και το ξεπουλημα ολων των δομων, εδαφων και παραγωγικων μεσων μιας χωρας σε ιδιωτες.
    MADE IN JAPAN 日本製

Βρε Fkol, ουτως ή αλλως επρεπε να καταλαβετε απο τον τροπο που το λεω (περι φλυκταινων και κριθαρακιων στο ματι) οτι περιλαμβανεται και δοση χιουμορ σε αυτο.
    Μιλωντας βραχυπροθεσμα-μεσοπροθεσμα και στα πλαισια του υπαρχοντος ειναι διαφορετικη μια ιδιωτικη πρωτοβουλια δημιουργιας μιας μικρομεσαιας επιχειρησης απο την αθρωα παραδοση και το ξεπουλημα ολων των δομων, εδαφων και παραγωγικων μεσων μιας χωρας σε ιδιωτες.
    Ναι βρε συ Bob, εν μέρει το καταλαβαίνω.

Από μια άλλη σκοπιά όμως, ως ιδιώτης κι εγώ όταν είχα ανοιχτό το μαγαζί πήγαινα στον πελάτη για εξόφληση με το τιμολόγιο/απόδειξη ήδη κομμένο και όλα οκ και νόμιμα και μια στο τόσο μου έλεγε ο κάθε κυρ-λαμόγιος «ρε μάστορα, εγώ δεν σου είπα να μου κόψεις τιμολόγια και μαλακίες, σιγά μη σου πληρώσω νταβαντζηλίκι 23%» και μου έμπαινε η «ιδιωτική πρωτοβουλία» στον κ*λ* επειδή δεν ήμουν αυτό που περιγράφεις.
    Και ακριβώς επειδή δεν ήμουν αυτό που όλοι περιγράφουν, δεν έκανα και «μαξιλαράκι» για να μπορώ να πληρώνω το κάθε νταβατζηλίκι που ζήταγε το κράτος κάθε τόσο προ-υποθέτοντας ότι ήμουν αυτό που όλοι περιγράφουν, έτσι έχω βρεθεί να χρωστάω αυτά που δεν έχω και να κάνω ότι βρω όπου βρω.
    Εν τω μεταξύ, ακόμη διαβάζω από τον κάθε μαλάκα Φρίτς του εξωτερικού για τεμπέληδες Έλληνες (που όταν είχαμε δουλειά δουλεύαμε το λιγότερο 60 ώρες τη βδομάδα) και από τον φίλο μου τον Bob που τα ξέρει γιατί τα έχει δει διαβάζω πως το να με υποστηρίξει κάποιος να ξανανοίξω το μαγαζί μου θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας δυστοπίας οργουελικού τύπου.

Ε, καμιά φορά χάνω το χιούμορ μου κι εγώ βρε Bob, αλλά δεν το κάνω με κακό σκοπό, πίστεψέ με.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

"Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση ο κ. Κουράκης απάντησε: "Η αξιολόγηση όπως την ξέραμε θα καταργηθεί. Όταν θα γίνεται θα γίνεται αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου και των μονάδων για να δούμε τις αδυναμίες, για να ενισχύσουμε την καλύτερη λειτουργία τους. Καμία τιμωρητική διάθεση, μόνο διορθωτική προς το καλύτερο» είπε ο κύριος Κουράκης".

Έπεται και αυτή των δημοσίων υπαλλήλων. Ίσως η εναλλακτική (αν υπάρξει), να είναι και αποτελεσματική αλλά σχέδιο δεν φαίνεται.

Μακάρι το καράβι εν μέσω της φουρτούνας που αντιπαλεύει να μην τσακιστεί στα βράχια. Άντε το πολύ-πολύ να πιάσει σε καμιά ξέρα.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Βρε (καθιερωθηκε το βρε ) Fkol αυτο σου εξηγω. Δεν ειμαι εναντιον του να μπορεσεις να ξανανοιξεις το μαγαζι σου ουτε το θεωρω κοινωνικα επιζημιο.
    Και 'γω καθε φορα που πληρωνομουν απο την επιχειρηση φετος τα μισα σχεδον στο κρατος πηγαιναν. Αυτο ομως εχει να κανει με την υπερφορολογηση. Και ουσιαστικα δεν θα ειχα και τοσες ενστασεις για την φοροεπιδρομη λογω κρισης αν τα λεφτα πηγαιναν στην αναδημιουργια των δομων που συντηρουν την κοινωνια, στην αλληλεγγυη στους ευπαθεις και αναξιοπαθουντες και τα βαρη της κρισης μοιραζονταν δικαια.
    Αντ'αυτου τα λεφτα πηγαιναν στις τσεπες διαφορων τοκογλυφων παγκοσμιου επιπεδου και σκοτεινων κυκλωματων διαφθορας εγχωριας και διεθνους.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Φυσικά καταλαβαίνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνώ.
    Εγώ πάλι συμφωνώ, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα από όσα έγραψες (και σε αυτό το ποστ και στα επόμενα), αλλά επίτρεψέ μου να αμφισβητήσω λίγο το γεγονός ότι "καταλαβαίνεις"

Η ένστασή μου, το πρόβλημά μου, το ζόρι μου όπως θες πες το, που ξεκίνησε όλο αυτό, δεν ήταν η διαφωνία επάνω σε αυτό που εξέφρασε ο Μπομπ.
    Ήταν το ότι κρίνεται η άποψή του από το τί δουλειά κάνει.

Είτε συμφωνώ μαζί του, είτε διαφωνώ, είτε μιλάμε για ιδιωτικούς είτε για δημόσιους (για να σε καλύψω και στην ερώτησή σου) το ίδιο θα αντιδρούσα.
    Δεν υπαρασπίζομαι την άποψή του.
    Διαφωνώ με το "Πρόσεχε τί θα πεις και για ποιους, και μέτρα το ανάλογα με το τί κάνεις για να ζήσεις".

Εκεί είναι η ένστασή μου.
    Με την ουσία των ποστ σου από εκεί κι έπειτα δε διαφωνώ κάπου.

Ίσως έτσι έγινα λίγο πιο κατανοητός.

[...]
    Μαστορα, μην το παρεις προσωπικα, αλλα ξερεις οτι στην Ελλαδα η μικρομεσαια επιχειρηση ειναι ο παραδεισος της παρανομιας σε θεματα εργασιακα και φορολογικα...

@pipe μια χαρα κουβεντιαζουμε και ειμαστε αρκουντως σοβαροι.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Βρε (καθιερωθηκε το βρε ) Fkol αυτο σου εξηγω. Δεν ειμαι εναντιον του να μπορεσεις να ξανανοιξεις το μαγαζι σου ουτε το θεωρω κοινωνικα επιζημιο.
    Και 'γω καθε φορα που πληρωνομουν απο την επιχειρηση φετος τα μισα σχεδον στο κρατος πηγαιναν. Αυτο ομως εχει να κανει με την υπερφορολογηση. Και ουσιαστικα δεν θα ειχα και τοσες ενστασεις για την φοροεπιδρομη λογω κρισης αν τα λεφτα πηγαιναν στην αναδημιουργια των δομων που συντηρουν την κοινωνια, στην αλληλεγγυη στους ευπαθεις και αναξιοπαθουντες και τα βαρη της κρισης μοιραζονταν δικαια.
    Αντ'αυτου τα λεφτα πηγαιναν στις τσεπες διαφορων τοκογλυφων παγκοσμιου επιπεδου και σκοτεινων κυκλωματων διαφθορας εγχωριας και διεθνους.
    Πώς μπορείς να μιλάς για τοκογλύφους όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι περισσότεροι από τους ιδιωτικούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες μαζί,
    και οι συνταξιούχοι περίπου όσοι ο ενεργός πληθυσμός.
    Το σύστημα φαλίρισε πρίν μπούν στο παιχνίδι οι τοκογλύφο.

έχουμε θέληση να αλλάξουμε?όταν στόχος της μέσης ελληνικής οικογένειας είναι να μπει το παιδί στο "δημόσιο" κάτι δεν πάει καλά.κι αυτό γινόταν στην ελλάδα από το '81 και μετά.και η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη ...σαν εκ των υστέρων προφήτης ακούγομαι αλλά είναι η μαύρη αλήθεια..naked truth κύριοι..
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    έχουμε θέληση να αλλάξουμε?όταν στόχος της μέσης ελληνικής οικογένειας είναι να μπει το παιδί στο "δημόσιο" κάτι δεν πάει καλά.κι αυτό γινόταν στην ελλάδα από το '81 και μετά.και η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη ...σαν εκ των υστέρων προφήτης ακούγομαι αλλά είναι η μαύρη αλήθεια..naked truth κύριοι..
    Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι "να σπουδάσει το παιδί να βρεί μια δουλειά"
    "να πάει στο Δημόσιο να βρεί μια δουλειά".
    Όλοι ψάχνουμε να βρούμε δουλειά και όχι να φτιάξουμε μια επιχείρηση μικρή μεγάλη πολυεθνική οικογενειακή ατομική α.ε. ο.ε. ε.π.ε.
    Αριστεροί από τα γεννοφάσκια μας ,όλοι εργάτες

Ευτυχως που οι ενοπλες δυναμεις λειτουργουν απροσκοπτα, με υψηλο φρονημα, ηθικη, καθαροτητα, μακρια απο την λασπη της πολιτικης.

Περασες απο την αφετηρια, παρε 60κατι μυρια...
    http://www.crashonline.gr/%CE%BC%CE%...-%CE%B5%CE%BE/

Παρόμοια θέματα

1. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •