Ειναι μια χαρα μεκανακ λεμε...
Ειναι μια χαρα μεκανακ λεμε...
Αν ψάξω θα μπορώ να βρω honda, kawa, ktm, κομμένα απ' τους λαιμούς.
Ψαλίδια από goldwin μέχρι ktm.
Υποπλαίσια από όλα. Από xr μέχρι 640 και από 1150 μέχρι ...
Πλαίσια από ducati, cbr, xr, 690, xtz, dr κτλ.
Είναι όμως προβληματικά όλα αυτά?
Αποτελεί όντως πρόβλημα κακής σχεδίασης το ψαλίδι του Χch ή είναι σφάλματα στον ποιοτικό έλεγχο κατά την κατασκευή?
Μήπως η ανάγκη για φθηνά κατασκευάσματα καθιστά τη λυση της Κίνας προτιμότερη ώστε η έκπτωση να προέλθει από τα φθηνά εργατικά χέρια και όχι στον ελλειπή ποιοτικό έλεγχο?
Να ζει κανείς ή να μη ζει?![]()
![]()
Sent from me using a computer.
[QUOTE=daz;2556462
Αποτελεί όντως πρόβλημα κακής σχεδίασης το ψαλίδι του Χch ή είναι σφάλματα στον ποιοτικό έλεγχο κατά την κατασκευή?
Μήπως η ανάγκη για φθηνά κατασκευάσματα καθιστά τη λυση της Κίνας προτιμότερη ώστε η έκπτωση να προέλθει από τα φθηνά εργατικά χέρια και όχι στον ελλειπή ποιοτικό έλεγχο?
Να ζει κανείς ή να μη ζει?![]()
[/QUOTE]
Η ποιότητα προέρχεται κυρίως από την εφαρμογή του προγράμματος ποιότητας από τα εργατικά χέρια.
Αν αυτά δεν εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες στην παραγωγή τότε...
Το φτηνά ή ακριβά δεν παίζει τόσο ρόλο.
Σίγουρα θα βρούμε στο νετ πολλά τέτοια παρατράγουδα απο διάφορες μοτοσυκλέτες,σίγουρα τέτοια γίνονταν και παλαιότερα και δεν μαθαίνονταν ποτέ.Υπάρχουν και οι περιπτώσεις λόγο αμέλειας στην συντήρηση,λανθασμένης χρησης κλπ.Γι'αυτο πρέπει να το 'ψάχνουμε' λίγο πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα με τέτοιες φωτογραφίες.
Όμως στην περιπτωση του bmw μιλάμε για ενα μηχανάκι που ήταν στην παραγωγη για πολυ μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορουμε να το συγκρινουμε πχ με τα lc4,cbr xtz που έχουν πουληθεί κατά χιλιάδες όλα αυτά τα χρόνια.
Δηλαδή εκτός απο θέμα ποιοτητας(συμφωνω με τον Στέφανο) είναι και θέμα ποσοστού προβλημάτων επι αριθμου πωλήσεων.Ή μάλλον η ποιότητα και το ποσοστό προβλήματος είναι σχέσεις άμεσα συνδεδεμένες μεταξυ τους.
RIDE MORE TALK LESS
Συμφωνω με τους προλαλησαντες εναντιων του xcountry, xchallenge, xπλαισιο κλπ...
Οπου υπαρχει τοσος καπνος συνηθως υπαρχει και φωτια. Και 'γω δεν γνωριζα για το συγκεκριμενο προβλημα. Τωρα το εμαθα. Και μου αρεζαν πολυ σαν concept αυτα τα μηχανακια. Τεσπα...
Daz, τα crossακια που ποσταρες μπορει να εχουν τρακαρει (αν και τα πηρουνια ειναι πολυ ισια), τεσπα, αλλη η χρηση του mx και αλλη των συγκεκριμενων bmw. Ποιος ξερει τι μπορει να τραβηξαν τα συγκεκριμενα πριν παραδωσει πνευμα ο λαιμος..;
Και ειναι ολα δημοφιλη mx.
MADE IN JAPAN 日本製
Οι κινητήρες της Rotax δεν συναρμολογούνται στη Κίνα. Επίσης η όποια συνεργασία που είχε η BMW με τη Loncin έχει σταματήσει. Η Loncin συναρμολογούσε τα κομμάτια και έφτιαχνε τα πλαστικά. Μέχρι εκεί.
Όσον αφορά τα ψαλίδια, όντως υπήρχε θέμα , το οποίο όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα έχει να κάνει με τα νέα κράματα που χρησιμοποιούνται τα οποία πρέπει να είναι από σχεδόν ανακυκλωμένα μέταλλα. Αν δεν απατώμαι έχουν αλλάξει το ψαλίδι σε όλα αυτά τα μοντέλα. Παράλληλα θα δείτε εδώ : http://advrider.com/forums/showthrea...light=sibirsky o Colebatch έχει κάνει αρκετά εως άπειρα χιλιόμετρα με XChallenge.
Τέλος θεωρώ το Terra αρκετά καλό μηχανάκι, σαφώς καλύτερο από XT, DR και άλλα συναφοί. Για το Terra μπορείτε να βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα εδώ : http://advrider.com/forums/showthrea...usqvarna+terra
Εδώ ένας τρελόΑμερικάνος με αυτό και όλα τα mods του.
![]()
Πάντως μπορείς ίσως να βάλεις στο παιχνίδι και το CCM
http://advrider.com/forums/showthread.php?t=857243
Τελευταία τροποποίηση από MikeG; 14/02/2015 στις 16:27.
Εμένα γιατί μου το λες? Μήπως δεν κατάλαβες ότι αυτό που εννοούσα είναι ότι αξίζει να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω? Εγώ σου λέω ότι κανένα απ' τα παραπάνω δεν ήταν τρακαρισμένο, όλα σπάνε και όλα χαλάνε υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Σπασμένα πλαίσια, ψαλιδια κτλ μπορείς να βρεις από όλες τις μάρκες και ειδικά από κτμ. Αυτό τη σημαίνει, ότι τα κτμ δεν έχουν καλό πλαίσιο ή ότι έχει βρομίσει ο τόπος με τα πορτοκαλί?
https://www.google.gr/search?q=ktm+h...ed=0CAYQ_AUoAQ
Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω πολύ καλά γι' αυτό δεν τρομάζω εύκολα με εικόνες όπως οι παραπάνω. Το θρεντάκι με την προετοιμασία και τις μετατροπές του Γουόλτερ το έχω διαβάσει από την πρώτη σελίδα, μαζί με όλες τις αναφορές και τις συζητήσεις των υπόλοιπων μελών-ιδιοκτητών, γι' αυτό ήμουν δύσπιστος μπροστά σε μια δυο φωτογραφίες. Το μηχανάκι του Κολέμπα έχει κάνει πάνω από 100.000 χλμ στις δυσκολότερες δυνατές συνθήκες και μια δυο φωτογραφίες με σπασμένα ψαλίδια δεν ήταν δυνατόν να με πείσουν από μόνες τους.
Το δε τερρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μηχανάκια του advrider και αυτό από μόνο του λέει πολλά.
Θέλετε τώρα που πήρα φόρα να σας βάλω και ένα terra χωρισμένο στη μέση και ένα 690 με περισσότερες κολλήσεις στο πλαίσιο ακόμα και από τους κωδικούς του part manual?![]()
Το άφθαρτο πλαίσιο ενός χτζ σπάει ή δε σπάει? Εδώ σας θέλω!![]()
![]()
Sent from me using a computer.
Μπηκα (ως δικηγορος της Honda) στο site απ'οπου ειναι η φωτο με το cr.
Λεει οτι το συγκεκριμενο ειχε κολληθει ξανα αλλα λαθος και γι'αυτο εσπασε. Το πρωτο σπασιμο δεν ξερω γιατι εγινε.. (φημες μιλαν για μετεωριτη που προσγειωθηκε πανω του και εκανε ενα ραγισματακι στο λαιμο)
Ειναι ομως γνωστο οτι τα Honda ΔΕ ΣΠΑΝΕ!!![]()
MADE IN JAPAN 日本製
Ο κινητήρας πήγαινε έτοιμος από Αυστρία για συναρμολόγηση στο εργοστάσιο της Loncin. Όπως είπε και ο Mike οι Κινέζοι είχανε αναλάβει τη συναρμολόγηση μόνο. Είχα το G 650 GS 2009 και πραγματικά δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα από το αντίστοιχο του 2007 π.χ. Ο κινητήρας που ενδιαφέρει είναι ROTAX μέσα-έξω !
Φύγαμε...