Εμένα μου αρέσει ο κάβαμαν γιατί είναι ρομαντικός και παθιασμένος και μου θυμίζει τα νιάτα μου
Όντως έχουν συνταχτεί στο παρελθόν οι λαοί κι έχουν κάνει επαναστάσεις.
Και (στον dimmie72 αναφέρομαι) το πώς καταλήξανε τελικά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ειδικά μερικές από αυτές είναι να τις σκέφτεσαι και να κλαις. Απλά ο κάβαμαν τις αναφέρει ως παραδείγματα συσπείρωσης κι ενότητας κλπ. Τον κακό το δρόμο τον πήρανε μετά. Και δεν έφταιγε ο λαός
Τις επαναστάσεις δεν τις έκαναν μόνοι τους οι λαοί.
Ο πεινασμένος δεν κάνει επανάσταση από μόνος του.
Ο χορτάτος την ξεκινάει κι ακολουθεί ο πεινασμένος.
Τις περισσότερες και μεγαλύτερες επαναστάσεις τις εμπνεύστηκαν και τις "ξεκίνησαν" μεγαλοαστοί, ή (αν δε μας αρέσει ο όρος) σίγουρα όχι πειναλέοι.
Θέλει γνώσεις κι οργάνωση η επανάστα. Δεν είναι ξεσηκωνόμαστε κι ορμάμε.
Θέλει εμπνευστές. Και τέτοιοι σήμερα δεν υπάρχουν.
Καμία επανάσταση δεν πρόκειται να γίνει.
Να αφήσουμε τις επαναστάσεις και να πάμε στο μέλι?
Όπως είχε πριν το πράμα βγαίναμε? No.
Είχε τελειώσει? No.
Πήγαινε προς το καλύτερο? Νο. (εκτός κι αν είσαι ο Άδωνις)
Χειροτέρευε όλο και περισσότερο.
Είτε έφταιγε το μνημόνιο, η τρόικα, το ΔΝΤ, είτε έχει να κάνει με τα δάνεια, με το χρέος, με ελλλλείμμμματα, με πλλλεονννάσματα, με τα @@ μας τα δυο, το νόημα είναι ένα.
Ο κόσμος πεινούσε και οι Σοϊμπλέδες ζητούσαν κι άλλα μέτρα.
Δε με νοιάζει τί έχεις υπογράψει, τί έχεις συμφωνήσει, τί συμβόλαια έχεις στα χέρια σου.
Όταν πεθαίνει κόσμος γιατί δεν έχει να φάει, να ζεσταθεί, να τον δει γιατρός, πρώτα θα κοιτάξω τον κόσμο και μετά εσένα και τα συμβόλαιά σου.
Είναι απλή γαμημένη λογική.
Δε θα περιμένουμε να φτάσουμε να μαζεύουμε νεκρούς από τα πεζοδρόμια με το καροτσι του δήμου όπως στην κατοχή, για να δει ο Σόιμπλε καρότσι και να ξεροχyσει.
Ξαναλέω λοιπόν.
Όπως είχε και όπως πήγαινε πριν το πράγμα, βγαίναμε? Όχι.
Άρα, αξίζει μια δοκιμή μπας και γίνει κάτι.
Είτε αυτό είναι ένα ζόρι στη διαπραγμάτευση μπας και βρεθεί μια "λύση", είτε είναι ένα "Βρε δε πηδιέστε λέω εγώ!" είτε δεν ξέρω γω τι.
Μια προσπάθεια μπας κι αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.
Όχι να έρθει ο λαός στην εξουσία, και το προλεταριάτο να κυβερνήσει και "Σώπα όπου να'ναι θα μας φέρουν και π@@τάνες.... Σε λίγα χρόνια θα μαμάμε με κουπόνια!!!".
Να γίνει κάτι για τα αυτονόητα.
Να μην πεθαίνει κόσμος γιατί δεν έχει στέγη, φαγητό, γιατρό, φάρμακα.
Και δεν είπα "λεφτά για στέγη", "λεφτά για γιατρό" κλπ......
Δε γίνεται να μην έχεις νοσοκομεία που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των αρρώστων κι εσύ να πληρώνεις δάνεια.
Κι ας υπάρχουν και χαρτιά και υπογραφές και της παναγιάς τα μάτια.
Κι ο Σάιλοκ είχε κάθε δικαίωμα να εισπράξει τη μια λίβρα σάρκα. Τελικά ένα @ πήρε.
Γιατι παλια πως εισαγαμε;;; Απο το 2002 εχουμε Ευρω αν θυμαστε. Μια χαρα θα τις παρουν τις δραχμες.
Και επισης, τροφιμα ΔΕΝ χρειαζεται να εισαγουμε. Ειμαστε απολυτως αυτονομοι, αν θελησουμε, στον τομεα τροφης.
Καυσιμα θα πρεπει ομως να εισαχθουν. Ρωσσια;;; Βενεζουελα;;; Ιραν;;; Εχουμε επιλογες και εκτος Δυσης..Και με σωστες διμερεις συμφωνιες σε μια χαρα τιμες θα τα παιρνουμε!
MADE IN JAPAN 日本製
Οι άστεγοι. Είχαμε άστεγους πριν μιά δεκαετία; Καλά, είχαμε, κάτι ναρκομανείς κλπ τελειωμένους. Αλλά πλέον είναι άστεγοι και "κανονικοί" άνθρωποι.
Και έχεις τους μλκς να λένε για σαξές στόρι...
Μέρος του σαξές στόρυ είναι να πεθάνουν και μερικοί, νταξ....
Δε σπας ομελέτα άμα δεν κάνεις αυγά και τέτοια μωρέ.
Παράπλευρες απώλειες.
Να δεις τόσο ριζοσπαστικό κι επαναστατικό ήταν αυτό το πούστικο το σαξές στόρι που και νεκρούς λογικό είναι να έχουμε λες και κάναμε ένοπλο αγώνα.
OK
Kάτι τέτοια πχ ξεκίνησαν πολέμους
Και γίνεται το αλισιβερίσι με την καταρρέουσα δραχμή και το εξαθλιωμένο ρούβλι...
(εκτός αν ο αντικειμενικός σου σχεδιασμός είναι να φέρεις Ρωσσίδες οπότε καλά το πας).
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
ουτε ρομαντικος , ουτε παθιασμενος ειμαι , παραμενω ιδεολογικα σταθερος απο τα πολυ νιατα μου μεχρι τωρα , σταθερος σε κατι που μου εχει στοιχισει σε πολλα πραγματα και σε δουλεια και κυριως τωρα γιατι δυστυχως οι αντιληψεις μου ειναι παντελως αντιθετες με καποια συμφεροντα τοπικα , δεν περιμενω λαικο "κοκκινο" ξεσηκωμο αλλα οπως καταλαβαινεις πρεπει να εχω το ιδεατο στο μυαλο μου για να φτασω να πω αφου δεν μαζευω πτωματα συνανθρωπων μου στον δρομο παλι καλα και ας φαω και λιγο αστικοποιηση και ευρωπη στη μουρη , με καταλαβαινεις φανταζομαι , αυτα που λες προφανως ειναι η ουσια της μη αποδοχης αλλου μνημονιου απλα η εμμονη μου στο "λαος ενωμενος" εχει να κανει με τον φοβο του κοσμου , να μην φοβομαστε , οτι και να γινει τουλαχιστον να ξερουμε οτι εχουμε ο ενας τον αλλο , ξερω ακουγονται ρομαντικα και ουτοπικα , αλλα η ουτοπια ειναι κατι που σε αναγκαζει να κανεις βηματα μπροστα - δεν ειναι δικο μου αυτο- με αυτα που γραφεις ταυτιζομαι και διατηρω ελπιδα για τις επιλογες μας ως λαος και τιποτα παραπανω
"Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
"baby life's too short" ...........
http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk
ναι εισαγαμε οταν οι γερμανοι ειχαν μαρκο κπ κλπ
παραγουμε εεεεεεε????
χμμμμμμμμ
ναι
κερασια,ροδακινα,πατατες,ζαρζαβατια.
τα υπολοιπα δεν φτανουν,εισαγουμε απο κρεας ως γαλα και ζαχαρη.
αμα την βγαλεις μια εβδομαδα ΜΟΝΟ με ροδακινα ,ελα το καλοκαιρι να σου δωσω
Eχω αλεργια στα ροδακινα..γμστ
Εισαγουμε τροφιμα λογω καταναλωτικων συνηθειων. Προφανως συνεχιζοντας στον ιδιο τροπο ζωης, δεν θα μας φτανουν. Αν προσαρμοσουμε ομως την παραγωγη μας και τη διατροφη μας (χωρις στερησεις εννοειται) μια χαρα συντηρουμε 10 μυρια κοσμο.
Αλλα συμφωνω οτι ειναι αρκετα δυσκολο.
MADE IN JAPAN 日本製
Ασε τα παλια,παλια καναμε και επαναστασεις.
Εισαγουμε παρα παρα πολλα τροφιμα,ανταλλακτικα,ρουχα,μεχρι και τα ξυλαρακια για το greek souvlaki (για το κρεας του ουτε λογος).Εαν δεν εισαι προετοιμασμενος για μια τετοια κατασταση (που δεν ειμαστε),χρειαζεσαι μια τριετια ,για να πουμε οτι δεν χρειαζεται να κανουμε εισαγωγες σε τροφιμα πρωτης αναγκης.
Μετα απο τη μια στιγμη στην αλλη,διμερης συμφωνιες δεν γινονται.Θελουνε χρονο και προετοιμασια.Και αντε, κανεις με τη Ρωσσια.Για καθε καραβι πετρελαιο που θα σου στελνουνε, ξερεις ποσα καραβια πορτοκαλια πρεπει να τους στειλεις?Που θα τα βρουμε.
Αν θυμαμαι καλα,το 2013,εισαγαμε τα διπλα απ οτι εξαγαμε.Δεν εχουμε αυταρκια σαν χωρα σε τιποτε δυστυχως.Και αντι καποιος να φροντισει να προετοιμασει τους πολιτες για παν ενδεχομενο,καθονται και λενε παπαρολογιες.
Τελος παντων, για τοσο σοβαρα θεματα δεν γινεται να βγαλουμε ακρη απο εδω.Ασε που δεν εχουμε και τις γνωσεις.Και ασε που δεν ειναι ολα τοσο απλα, οσο νομιζουμε.