Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 76

Θέμα: τι να κανω με την τραπεζα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace

τι να κανω με την τραπεζα;

Καλημερα σε ολους.Παιδια εχω ενα προβλημα και οποιος εχει γνωσεις βοηθαει.Πριν 7-8 χρονια αγορασα ενα αμαξι 4500ευρο,χωρις προκαταβολη με δοσεις.Τα πρωτα 2 χρονια πληρωνα κανονικα τις δοσεις.Το καλοκαιρι του 10 μενω ανεργος και σταματαω να πληρωνω.Δεν με ενοχλησαν μεχρι το 14(δεν με εντοπιζαναλλα τους τελευταιους 3-4 μηνες με περνουν απο ενα δικηγορικο γραφειο και μου λενε θα παμε δικαστηρια κλπ.(αυτη τη στιγμη το χρεος ειναι 3500).Πηγα σημερα στην ιδια την τραπεζα και εκει μου ειπαν οτι η υποθεση οντως εχει παει σε δικηγορικο γραφειο.Περνουμε τηλεφωνο μεσα απο την τραπεζα το δικ,γραφειο και μας λενε:πρεπει να δοσω τουλαχιστον 1000-1500 αμεσα και τα υπολοιπα θα τα κανουμε διακανονισμο.Τι να κανω ρε παιδια(δεν υπαρχει μια);τι μπορουν να μου κανουν αν δεν μπορω να πληρωσω;καθε βοηθεια δεκτη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    [...]τι μπορουν να μου κανουν αν δεν μπορω να πληρωσω;καθε βοηθεια δεκτη.
    Να σου παρουν το αυτοκινητο, αφου ετσι κι αλλιως η κυριότητα του ειναι ακομα στην τραπεζα (δες την αδεια κυκλοφορίας)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Να σου παρουν το αυτοκινητο, αφου ετσι κι αλλιως η κυριότητα του ειναι ακομα στην τραπεζα (δες την αδεια κυκλοφορίας)
    ναι το ξερω οτι το αμαξι ειναι ακομα στο ονομα της τραπεζας.Δηλαδη αν γινει δικαστηριο,μου περνουν το αμαξι και τελος;δεν ζητανε και φραγκα;χεστικα για το αμαξι.

Κοιτα, δικαστης δεν ειμαι για να αποφασίσω, αλλα εαν δε σε ενδιαφέρει το αμαξι οντως, συνεννοήσου με το δικηγορικο γραφείο, πριν φτάσει η υποθεση σε δικασιμο (και πληρωσεις και δικηγορο και δικαστικα εξοδα).
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Η θεωρία λέει ότι ζητάνε τα χρήματά τους, ναι; Το αμάξι πόσο αξίζει σήμερα (βρες τα πιο φτηνά στο car), πες τόσο. Χρωστάς τόσο. Θα σου ζητήσουν και τη διαφορά πιθανότατα. Βρες ένα δικηγόρο ή αν δεν θέλεις προσπάθησε ο ίδιος να διαπραγματευτείς κάπως. Το να κρύβεσαι και να σε κυνηγάνε δεν λύνει το πρόβλημά σου, όπως βλέπεις.

Βασικα, αν μπορεις να το πουλησεις οσο (ή και παραπανω) ειναι το χρέος, δεν εχεις θέμα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αυτος ειναι ο προβλημματισμος μου.Να ξερω σιγουρα τι γινετε σε αυτες τις περιπτωσεις.Γιατι μπορει πχ να σου παρουν το οχημα για 1500ευρο(λεμε)και να τους χρωστας και τα υπολοιπα μεχρι τα 3500.Προσπαθω να βρω την πιο ανωδυνη λυση(για μενα)αλλα τουλαχιστον να τους αντιπαραθετω πραγματα που γινονται,οχι τρελες.Καποιος που να εχει περασει ιδια περιπτωση;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Το να σου πάρουν το αυτοκίνητο κάποια στιγμή όχι δε πάει να πει πως τελειώνεις. Θα το πάρουν για 500 ευρό πχ και θα χρωστάς το υπόλοιπο ποσό. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και ζήτα να κάνεις μια ρύθμιση χωρίς να δώσεις όμως κεφάλαιο μπροστά. Θα σου ζητήσουν να υπογράψεις μια πρόσθετη πράξη, ένα καινούργιο συμβόλαιο δηλαδή. Πρόσεξε στις καινούργιες δώσεις που θα έχεις να μπορείς να τις πληρώσεις και να είναι για πάνω από δύο χρόνια οι δόσεις (συνήθως στη διετία ξαναγυρίζουν στην αρχική δόση) επίσης να ξέρεις πως το μεγαλύτερο μέρος θα πηγαίνει στον τόκο και μόνο μέρος της δόσης σου (5-25% πάνω κάτω) θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του αρχικού ποσού. Κάνε το αίτημα σου σε τραπεζικό κατάστημα και Μη μιλάς καθόλου με αυτό που σου λένε δικηγορικό γραφείο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα παραμόνο όταν τους πεις πως έχεις κάνει αίτηση ρύθμισης σε υποκατάστημα για να σκυλιάσουν και να μαχαιρωθούν μεταξύ τους Αν δεν έχεις ακίνητη περιουσία δική σου μη φοβάσαι τίποτα φυσικά και να έχεις πάλι μη σκας. Σε τόσο μικρά ποσά παίζει να μη κάνουν κάν εξώδικο ή τέλος πάντων να αργήσει πολύ. Στη θέση σου θα έκανα ένα διακανονισμό με χαμηλό ποσό και το max που θα μπορούσα να πάρω σε ποσοστό της δόσης μου στο αρχικό κεφάλαιο, όταν φτάσεις να έχεις πληρώσει το ποσό που είχες πάρει και κάτι παραπάνω πήγαινε στην τράπεζα και ζήτα την κίνηση με πρωτόκολλο και το ξανακουβεντιάζεις μαζί τους. Μη μασάς πάντως απλά σου σκοτίζουν τον έρωτα τώρα, απλά καλό είναι κάποια στιγμή να δώσεις μια λύση (εγώ δε μπορώ να χρωστάω και θα το είχα βραχνά ρε παιδί μου)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Η θεωρία λέει ότι ζητάνε τα χρήματά τους, ναι; Το αμάξι πόσο αξίζει σήμερα (βρες τα πιο φτηνά στο car), πες τόσο. Χρωστάς τόσο. Θα σου ζητήσουν και τη διαφορά πιθανότατα. Βρες ένα δικηγόρο ή αν δεν θέλεις προσπάθησε ο ίδιος να διαπραγματευτείς κάπως. Το να κρύβεσαι και να σε κυνηγάνε δεν λύνει το πρόβλημά σου, όπως βλέπεις.
    Δεν κρυβομαι ,αφου πηγα στην τραπεζα.Περιπου 1700-2000 πουλιωνται μεση τιμη(saxo 1100 τελεια κατασταση το δικο μου).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Βασικα, αν μπορεις να το πουλησεις οσο (ή και παραπανω) ειναι το χρέος, δεν εχεις θέμα
    δεν μπορω να το πουλησω,ειναι στο ονομα της τραπεζας.

Δεν υπάρχει "να ξέρω τι γίνεται".
    Βασικά υπήρχε το "αφού δεν μπορούσα να πληρώνω, πήγα στην τράπεζα και έκανα κουμάντα από τότε που έμεινα άνεργος" που θα ήταν και το πιο ανώδυνο.
    Τώρα υπάρχει το "διαπραγματεύομαι και ότι βγει".
    Δεν είναι φάση "πέρασα με κόκκινο πόσο είναι το πρόστιμο" που είναι πάντα ίδιο. Τώρα όποιος είναι πιο καπάτσος κλείνει την πιο καλή συμφωνία. Ή ο δικηγόρος θα πάρει όσα περισσότερα μπορεί για λογαριασμό της τράπεζας ή εσύ θα δώσεις όσα λιγότερα γίνεται. Και για αυτό σου ξαναείπα βρες δικηγόρο να μπορεί να ξέρει τι δικαιούσαι, τι δικαιούνται οι άλλοι και να είναι μέσα στο παιχνίδι και να μπορεί να παίξει με άλλα όπλα σε σχέση με εσένα που δεν ξέρεις. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική οπότε ότι και να σου πούμε εδώ δεν σε βοηθάει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    ...
    Αν δεν έχει μία, όπως λέει, μάλλον δεν μπορεί να πληρώνει καμία δόση, οπότε ότι και να πει με την τράπεζα...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Τώρα λοιπόν θα σου μια πραγματική ιστορία έτσι για την "τεχνογνωσία". Είναι από άκρη σε άκρη αληθινή έχει συμβεί σε πολύ κοντινό μου άνθρωπο οπότε τα ξέρω από 1ο χέρι. Με την καμία όμως δεν σου λέω πως να πράξεις. Το τι θα κάνεις είναι καθαρά δική σου υπόθεση και η συμβουλή μου είναι να συμβουλευτείς δικηγόρο.
    Πάμε λοιπόν.
    Αγοράστηκε αυτοκίνητο με μέρος της αξίας του μετρητά και το υπόλοιπο δάνειο από τράπεζα (μεγάλη και σίγουρη "με τα δικά μας τα λεφτά και με τις φιλίες του πρώην πρωθυπουργού")
    Για αρκετό καιρό οι δόσεις πληρώνονταν κανονικά και στην ώρα τους. Κάποια στιγμή υπήρξε αδυναμία πληρωμής και άρχισαν οι οχλήσεις από την τράπεζα. μπλα μπλα μπλα. Το ποσό αυξάνονταν αφού τοκίζονταν, η εμπορική αξία του αυτοκινήτου έπεφτε καθημερινά μιας και είναι μεγάλου κυβισμού και δεν τ΄ακουμπάει κανείς. Τηλεφωνήματα αβέρτα, απειλές για κατάσχεση κλπ. Κουφός ο κάτοχος.
    Γίνεται δικαστήριο στην Αθήνα (έδρα της τράπεζας) και πάλι κουφός ο κάτοχος. Δεν πάει στο δικαστήριο και βγαίνει απόφαση να παραδώσει το αυτοκίνητο. Και πάλι κουφός ο κάτοχος. Τον ενοχλεί δικαστικός επιμελητής 2-3 φορές και πάλι κουφός ο κάτοχος.
    Τηλ από δικ. γραφείο με ερώτηση από μέρους τους τι θα γίνει, αν θα παραδώσει το αυτοκίνητο. Και πάλι κουφός ο κάτοχος.
    Επειδή λοιπόν τα αυτοκίνητα και ειδικά τα μεγάλου κυβισμού είναι για τις τράπεζες πονοκέφαλος, έρχεται η τράπεζα με νέα πρόταση. Διαγραφή όλων των τόκων και των εξόδων με τα οποία είχαν βαρύνει τον δανειολήπτη και εκ νέου διακανονισμός του ποσού που έχει απομείνει από το κεφάλαιο. Διαλλακτικότατη η τράπεζα και με δόση που βολεύει τον δανειολήπτη.
    Αυτά!
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Το να σου πάρουν το αυτοκίνητο κάποια στιγμή όχι δε πάει να πει πως τελειώνεις. Θα το πάρουν για 500 ευρό πχ και θα χρωστάς το υπόλοιπο ποσό. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και ζήτα να κάνεις μια ρύθμιση χωρίς να δώσεις όμως κεφάλαιο μπροστά. Θα σου ζητήσουν να υπογράψεις μια πρόσθετη πράξη, ένα καινούργιο συμβόλαιο δηλαδή. Πρόσεξε στις καινούργιες δώσεις που θα έχεις να μπορείς να τις πληρώσεις και να είναι για πάνω από δύο χρόνια οι δόσεις (συνήθως στη διετία ξαναγυρίζουν στην αρχική δόση) επίσης να ξέρεις πως το μεγαλύτερο μέρος θα πηγαίνει στον τόκο και μόνο μέρος της δόσης σου (5-25% πάνω κάτω) θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του αρχικού ποσού. Κάνε το αίτημα σου σε τραπεζικό κατάστημα και Μη μιλάς καθόλου με αυτό που σου λένε δικηγορικό γραφείο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα παραμόνο όταν τους πεις πως έχεις κάνει αίτηση ρύθμισης σε υποκατάστημα για να σκυλιάσουν και να μαχαιρωθούν μεταξύ τους Αν δεν έχεις ακίνητη περιουσία δική σου μη φοβάσαι τίποτα φυσικά και να έχεις πάλι μη σκας. Σε τόσο μικρά ποσά παίζει να μη κάνουν κάν εξώδικο ή τέλος πάντων να αργήσει πολύ. Στη θέση σου θα έκανα ένα διακανονισμό με χαμηλό ποσό και το max που θα μπορούσα να πάρω σε ποσοστό της δόσης μου στο αρχικό κεφάλαιο, όταν φτάσεις να έχεις πληρώσει το ποσό που είχες πάρει και κάτι παραπάνω πήγαινε στην τράπεζα και ζήτα την κίνηση με πρωτόκολλο και το ξανακουβεντιάζεις μαζί τους. Μη μασάς πάντως απλά σου σκοτίζουν τον έρωτα τώρα, απλά καλό είναι κάποια στιγμή να δώσεις μια λύση (εγώ δε μπορώ να χρωστάω και θα το είχα βραχνά ρε παιδί μου)
    ναι ρε φιλε skylare αυτο ειναι που με τρελενει,Δεν χρωσταω ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου,μονο το γαμοαμαξο και δυστυχως δεν μπορω να βγαλω το χρεος απο πανω μου αφου δεν υπαρχουν φραγκα.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Αφου δεν παιζουν φραγκα θα πουλησεις το αυτοκινητο. Πηγαινε στην τραπεζα και πες τους να συμγφωνησετε να το πουλησεις. Να ξερεις με αυτο σε κρατανε. Αρχικα θα πουν οχι. Αν το παιξεις και λιγο δυσκολος ακομη, θα συμφωνησουν και θα προχωρησει η δουλεια.
    Αλλιως κανε μο,τι σου ειπε ο σκυλαρος. Και συμβουλεψου δικηγορο. Οπωσδηποτε!

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 413
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2010, 15:07
  2. Απαντήσεις: 101
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2007, 23:22
  3. Παιδια τι να κανω με το κρανος;
    από laksof στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 07/02/2006, 20:12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα