αυτο μου θυμιζει την ιστορια που εγω που σκιζομαι να πληρωσω το στεγαστικο μου θα το πληρωσω ολο, και ο αλλος που το αφηνει απληρωτο θα κερδισει εκπτωση (κι ας κυκλοφορει με αιφον)
οι ατυχιες στη ζωη συμβαινουν και αν δεν ειναι θεμα υγειας ολα διορθωνονται αλλα εγω αν εμενα ανεργος και χρωσταγα αμαξι θα το πουλαγα τον δευτερο μηνα για να το ξεχρεωσω και δεν θα περιμενα να με βρουν μετα απο χρονια και να με φορτωσουν και τοκους για κατι που εχει απαξιωθει
υπαρχει τροπος
δεν ειναι αυτο το θεμα
οι νομοι ειναι φτιαγμενοι στα μετρα των μεγαλων
ο καλυτερος τροπος να τη σπασεις στην τραπεζα ειναι να μη μενεις ακαλυπτος ωστε να μην εχουν να σε πιασουν απο πουθενα
ο κακοπληρωτης ειναι ο καλυτερος πελατης τους
κι ομως,
εχουν δει πολλα τα ματια μου,
γνωστο μου προσωπο πολυ οικειο ειχε χρεοι αρκετα στην τραπεζα και πηγαινε τακτικα (τον ξεζουμιζαν)
μολις πηγαινε ολοι κυριε ταδε περαστε, καθιστε, καφεδακι;
ε του εκατσε η ευκαιρια του ανθρωπου και τα εσκασε ολα, ολα ομως με την μια,
απο τοτε ειναι απλα το Νο 263 που βγαζει το χαρτακι απο το μηχανημα....
δεν λεω ρε παιδια, ολους μας σακατεψε η κριση, κι εμενα ηρθε το συμπαν τουμπα (κατασκευαστικος κλαδος)
αλλα μολις ηρθαν τα ζορια, και συνδεσεις εκοψα, και αυτοκινητα πουλησα, και την μηχανη στην ζωη μου ενεκα της κρισης την εβαλα(ευτυχως)
το θεμα ειναι οτι με τις τραπεζες ουτε μαγκια πουλας, ουτε παιζεις τον παπα.
κλεινουν σπιτια και φουνταρει κοσμος απο τα μπαλκονια απο τα αδιεξοδα,
σημερα το αμαξι, αυριο η μηχανη, το σπιτι την δουλεια, τα παντα.
για καλο τα λεμε,
εγω προσωπικα δεν γραφω για να κραξω κανεναν ποτε,
απλα το παθημα πρεπει να γινει μαθημα.
μια ζωη την εχουμε.....και την μιση την ζησαμε
Νομιζω φιλε οτι δε μπορουν να σου κανουν ΤΙΠΟΤΑ! Αν μπορεις δινεις 2-5€ το μηνα. Αυτα εχω αυτα δινω αλλιως παμε δικαστηριο. Δηλωνεις οτι εχεις μεινει ανεργος απο τοτε, τους γραφεις στα παλια σου και να πας δικαστηριο θα σε αθωώσουν. Ειναι ψυχοφθορο αλλα σκεψου οτι η 8 στους 10 εχουΜΕ να δινουμε ενα βουνο φραγκα!
Ξεχασα κατι σημαντικο.....ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ θα ειναι σα να αποδεχεσαι το χρεος με τους τοκους!
Η ταπεινη μου γνωμη.
..και να σας πω και κατι αλλο.. ειχα παρει 2 δανεια (5000+15000) και 2 καρτες (1500+3000) απο τη eurobank, για να ξεκινησω τη δουλεια που κανω μεχρι και σημερα, δε μου δινανε ενα ολοκληρο αλλα μικρα με απιστευτο επιτοκιο, ουτε στεγαστικο αφου δεν ειχα και δεν εχω κατι στο ονομα μου, αυτα τα πληρωνα ατελειωτα, καποια στιγμη μου λενε οτι καθυστερω και θα πρεπει να υπογραψω ενα νεο...35000!! Μετα απο καιρο και ενω ειχα δωσει παρα πολλα χρηματα αλλα ποτε αρκετα για να ξεπληρωσω αυτα γινανε 49000!!!!!! Πληρωνα 3 χρονια 680€ (25000 περιπου)το μηνα χωρις να χασω ουτε μια δοση ουτε μια μερα και οταν πριν 6 μηνες ρωτησα ποσο χρωσταω μου ειπαν.....48000!!!!!!!!!!!!!!!! Οι τοκοι ηταν 675 και 5 το κεφαλαιο και με επιτοκιο 12,50 μολις σταματησα το τελευταιο μηνα ηρθαν στα ιδια.
Αποτελεσμα: Δε δινω εδω και 6 μηνες, παρακαλανε να υπογραψω και δε το κανω. Περιμενω να παω δικαστηριο να δω αν υπαρχει νομος. Προς θεου δεν ειπα να μη πληρωσω αλλα ΩΣ ΕΔΩ! Εχουν παρει απιστευτα πολλα φραγκα, αν μου πει το δικαστηριο ενοχος και πρεπει να πληρωσω θα ξερω οτι προσπαθησα.
Αυτα.
Τελευταία τροποποίηση από dimitris777; 26/02/2015 στις 16:54.
....On The Road..
Πιθανοτατα δεν θα σου κανουν τιποτα.
Και να σου παρουν το αμαξι θα τους κοστισει περισσοτερο απο οσο αξιζει.
Στον φοβο σου πατανε και σε εκβιαζουν μηπως και παρουν κανα φραγκο.
![]()
Να πληρώνει κανείς ή να μην πληρώνει;
Ιδού η απορία.
Αν αυτός που πληρώνει στην ώρα του θεωρείται μαλ@κας όταν ο διπλανός του δεν πληρώνει μια και δεν του καίγεται καρφί.
Νομίζω πως έχουμε ξεφύγει γενικώς σαν πολίτες αυτής της χώρας.
Μα τι λέω, ζητωκραύγαζαν τα πλήθη για τη νίκη του σύριζα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως θα γλιτώσουν φόρους, δάνεια και ότι άλλο έχει σχέση με τις υποχρεώσεις τους.
Συμφωνώ για τις τράπεζες, πως είναι δηλαδή στέκια οικονομικής ακολασίας και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.
Αλλά βρε αδερφέ, μόνος σου πάτησες το κουμπάκι για να ανοίξει η πόρτα και να μπεις για να πάρεις το δάνειό σου, δεν νομίζω να ήρθε ο τραπεζικός στο σπίτι σου και να στο έβαλε κάτω από το μαξιλάρι.
Αυτά.
ΕΧΟΥΜΕ εναν ανθρωπο που ΔΕΝ εχει πιστωτικη καρτα.Εχουμε εναν ανθρωπο που ΔΕΝ εχει παρει στη ζωη του διαφορα δανεια(αυτα που εδιναν καποτε για οποιο λογο γουσταρες).Εχουμε εναν ανθρωπο που εχει δουλεψει 30+χρονια και στα 48 εμεινε ανεργος.Εχουμε τον ιδιο ανθρωπο ,που οταν οοοολος(σχεδον)ο κοσμος επερνε τζιπαρες-σουμπαρουδαρες-evo-τελευταιο μοντελο ss κλπ,αυτος διαλεξε μεταχειρισμενο saxo 1100 του 99,ΚΑΙ οταν μεσα σε ολα αυτα εχει και δυο εμφραγματα-μπαλονακια ,την τελευταια 10ετια.....ΟΤΑΝ λοιπον ρωταει πως μπορει να ξεμπλεξει οσο γινεται πιο ανωδυνα με την τραπεζα,δεν μπορει να ακουει οτι ''μαγκας εισαι και δεν θες να πληρωσεις;"εμεις κοροιδα ειμαστε που πληρωνουμε;'και αλλα διαφορα.Πολλες φορες κανουμε πραγματα στη ζωη μας,που σε αλλες συνθηκες δεν θα τα καναμε.Αναγκαστηκα και σταματησα τις πληρωμες λογο πολυ μεγαλων προβληματων.Δεν θελω να αποφυγω τις υποχρεωσεις μου(προς την τραπεζα)αλλα επειδη εχω ακουσει πολλα κουλα(χαρισμα τοκων-εκπτωση αρχικου κεφαλαιου)εκανα εδω μεσα το θεμα.Αν ειναι να κατηγορηθω για κατι ,ειναι το οταν αρχισαν τα ζορια(το 10)δεν πηγα να ξανακανω ρυθμιση.
Αδερφε, με το συμπάθειο για τα προβληματά σου (που πολλοι εδω μεσα τα εχουμε επισης περασει), ασε την κλάψα.
Τα καταλαβαινω ολα οσα λες, αλλα αν πραγματικα δεν ηθελες να αποφυγεις τις υποχρεωσεις σου, θα εκανες κατι πιο νωρις και δε θα κρυβόσουν για να τρέξεις να ποσταρεις εδω μολις σου ειπαν για δικηγορους κλπ. Κατανοητά όλα, αλλα τα λαθη ειναι και δικά σου.
Καλα ξεμπερδέματα![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
αυτο που προσπαθουμε να πουμε οι περισσοτεροι ειναι οτι αφηνοντας εκκρεμοτητες σε βαθος χρονου με την τραπεζα βγαινεις χαμενος
οποτε κανε εστω και τωρα εναν διακανονισμο τον οποιο να μπορεις να στηριξεις σιγουρα, ετσι ωστε εστω χανοντας καποια χρηματα να κερδισεις την ψυχικη σου υγεια που ειναι πολυ σημαντικοτερη
κατα τα αλλα...........
να σαι παντα καλα![]()