Σελίδα 72 από 137 ΠρώτοΠρώτο ... 2262676869707172737475767782122 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.066 έως 1.080 από 2046

Θέμα: Habemus Papam

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Εκει πιστευω οτι ειναι το μυστικο.Μικρο κρατος, με χαμηλο κοστος λειτουργιας και μεγαλη παραγωγη για να εχουμε πλεονασμα.Οσο συζηταμε και δεν βαζουμε πλατη τοσο τα πραγματα θα γινονται χειροτερα.

Ολα τα αλλα ειναι Μπαρουφολογιες με ενα "ν".
    Μα γιατί το λες αυτό? Oταν ο Yianis δηλώνει πως

* Μου λένε «μπράβο» ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών για ότι κάναμε, «θα το κάνουμε και εμείς στη χώρα μας»
    * Οσο υπογράφεις για να πάρεις χρήματα κανείς δε σε παίρνει στα σοβαρά.
    * Είναι λάθος αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν προεκλογικά «μην πληρώνετε ΕΝΦΙΑ». Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν «μαργαριτάρια», έχουμε και εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ μερικά.
    * Η Ευρωζώνη δε θα αφήσει να τιναχθούν στον αέρα όσα πετύχαμε για ένα μικρό ποσό
    * Θα ψάξω φορολογικό συντελεστή σε αγαθό άνευ σημασίας για να κάνουμε τους καλούς (!)

υπονοείς οτι ο Yianis είναι troll?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nick_VFR Προβολή μηνύματος
    .
    To στόρι το καλό λέει ότι Σ-Κ θα γ'ινει το μπαμ.
    Τα λεφτά λοιπόν βγαίνουν τη Μπαρασκευή και μπαίνουν τη Δευτέρα.
    Οι σοβαροί άνθρωποι έτσι όπως το λες είναι.
    Υπάρχουν όμως και μαλάκες και ΑΥΤΟΥΣ ....ΚΡΑΖΩ
    Κρα κρα κρα....
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Μα γιατί το λες αυτό? Oταν ο Yianis δηλώνει πως

* Μου λένε «μπράβο» ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών για ότι κάναμε, «θα το κάνουμε και εμείς στη χώρα μας»
    * Οσο υπογράφεις για να πάρεις χρήματα κανείς δε σε παίρνει στα σοβαρά.
    * Είναι λάθος αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν προεκλογικά «μην πληρώνετε ΕΝΦΙΑ». Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν «μαργαριτάρια», έχουμε και εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ μερικά.
    * Η Ευρωζώνη δε θα αφήσει να τιναχθούν στον αέρα όσα πετύχαμε για ένα μικρό ποσό
    * Θα ψάξω φορολογικό συντελεστή σε αγαθό άνευ σημασίας για να κάνουμε τους καλούς (!)

υπονοείς οτι ο Yianis είναι troll?
    Ναι Βυρωνα και κατα την αποψη μου,θα επρεπε να εχει φαει ηδη μπαναρισμα.

Τους ρωτανε ολοι αν υπαρχει σχεδιο "Β".Ποτε θα τους ρωτησουνε αν υπαρχει σχεδιο "Α"?

Ναι Βυρωνα και κατα την αποψη μου,θα επρεπε να εχει φαει ηδη μπαναρισμα.

Τους ρωτανε ολοι αν υπαρχει σχεδιο "Β".Ποτε θα τους ρωτησουνε αν υπαρχει σχεδιο "Α"?
    Αυτά είναι για τους τεχνοκράτες χαρτογιακάδες. O Yianis είναι καλλιτέχνης και βλέπει μόνο το "big picture".
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    tzimidis δεν έχω άποψη για αυτά που λες, προφανώς είναι έτσι ή κάπως έτσι. Ξέρεις λεπτομέρειες για το δάνειο?
    Τι ήταν, καταναλωτικό, στεγαστικό, κεφάλαιο κίνησης, αλληλόχρεος, κάρτα? Τι διάρκεια είχε το δάνειο? Με τι επιτόκιο έτρεχε και άλλες ψιλολεπτομέρειες...? Η ρύθμιση είναι απόρροια του είδους του δανείου συνήθως.
    Ενα στεγαστικό 20-25 χρόνια με 4% επιτόκιο, => 80-100% επιπλέον του ποσού που εκταμιεύτηκε...κόστος χρήματος και κέρδος λέγεται αυτό, και είναι ο τρόπος που κινείται η οικονομία και το εμπόριο.
    Δεν ξέρω ακριβώς αν είναι από δάνειο ή από κάρτες. πρέπει να είναι λίγο απ΄όλα.
    Ο άνθρωπος αυτός είχε ένα μαγαζάκι με εσώρουχα που δεν πηγαινε καλά. Αφού δεν πήγαινε άλλο αποφάσισε να το κλείσει. Αυτός άνεργος , η γυναίκα του άνεργη και 7 μηνών έγκυος, στο νοίκι και χωρίς ι.χ., δεν άργησε να φτάσει σε αδιέξοδο.
    Διακοποδάνειο και Χριστοδάνεια δεν πήρε ποτέ. Επειδή δεν ήθελε να πιστολιάσει το σπιτινοικοκύρη , πλήρωνε και πληρώνει το ενοίκιο στην ώρα του. και τη δεη και το νερό.
    Αναγκαστικά άφηνε τον ένα μήνα την κάρτα , τον άλλο μήνα το δάνειο, τον παράλλο μήνα το τεβε που χρωστούσε κ.ο.κ.
    Εκοψε γήπεδα και καφέδες, κινητό εχει ακόμα ενα παλιό 10ετίας, και γενικά κόβει από όπου μπορεί για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.
    Νόμο κατσέλη δεν μπόρεσε να μπει γιατί τα χρέη του δεν ήταν αρκετά (νομίζω) , τα οποία χρέη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Επειδή είμαι από τους τυχερούς που είχα και έχω μια "καλή"δουλειά και πληρώνομαι στην ώρα μου και επειδή είναι η φύση μου τέτοια, προσπαθώ να βοηθάω τους φίλους μου όπου και όπως μπορώ , με γνώση, με χρήμα, με ρούχα , με τρόφιμα, με χρόνο , με ό,τι μπορώ (αν και όταν μπορώ) κάθε φορά.
    Βλέπω λοιπόν πολλούς ανθρώπους, φίλους-οικογενειάρχες , που δεν είχαν ποτέ σπάταλο life style, να θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους , αλλά να μην μπορούν, με το κράτος και τις τράπεζες να τους σπρώχνουν πιο βαθιά στο λάκκο.
    Μια φορά έστειλα μια φίλη με 200€ στην alphabank για να μαζέψει τις κάρτες της σε 1 , (όλα σε ενα λεγόταν το πρόγραμμα νομίζω), και η καριόλα στην τράπεζα αφού κατάλαβε ότι δεν σκαμπάζει πολλα οικονομικά , την έβαλε να υπογράψει συμβόλαιο αμοιβαίων κεφαλαίων.

Δέχομαι ότι υπάρχει κόστος και ότι πρέπει να υπάρχει κέρδος σε οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα.

Οι πρακτικές όμως των τραπεζών είναι τις περισσότερες φορές απλά ανήθικες.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Ο άνθρωπος αυτός είχε ένα μαγαζάκι με εσώρουχα που δεν πηγαινε καλά......

Νόμο κατσέλη δεν μπόρεσε να μπει γιατί τα χρέη του δεν ήταν αρκετά (νομίζω) , τα οποία χρέη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
    Nόμο Κατσέλη δεν μπορούσε να μπει έτσι και αλλιώς, γιατί είναι έμπορος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    ...υπονοείς οτι ο Yianis είναι troll?
    Όχι, απλά είναι μπ(Β)αρουφολόγος.

Μια φορά έστειλα μια φίλη με 200€ στην alphabank για να μαζέψει τις κάρτες της σε 1 , (όλα σε ενα λεγόταν το πρόγραμμα νομίζω), και η καριόλα στην τράπεζα αφού κατάλαβε ότι δεν σκαμπάζει πολλα οικονομικά , την έβαλε να υπογράψει συμβόλαιο αμοιβαίων κεφαλαίων.
    λολ + καραλόλ

νταξ, κάτι άλλο της εδωσαν να υπογράψει ρε ΄συ. Τα αμοιβαία προυποθέτουν κατάθεση χρημάτων, κάτι που υποθέτω δεν διέθετε η φίλη σου.

Τεσπα, επί της κουβέντας...δεν νομίζω πως κανένας από όσους είμαστε τουλάχιστον εδώ να πάσχουμε από τραπεζικό ιδεαλισμό, και σίγουρα οι εκ των ένδον ξέρουν και περισσότερα περί τραπεζικής ηθικής ή ανηθικότητας, στόχους που πρέπει να καλυφθούν οπωσδήποτε, "περίεργα" δάνεια και διάφορα που δεν είναι της στιγμής. Επίσης είναι ή θα έπρεπε να είναι γνωστό, πως μια τράπεζα είναι μια εμπορική κερδοσκοπική ΑΕ που πουλάει χρήμα.

Η ουσία είναι πως μπορεί κάποιος να κατηγορεί τράπεζες για περίεργες και ανήθικες τακτικές και να θέλει τιμωρία/κλείσιμο/κάψιμο, αλλά ΔΕΝ μπορείς να μην έχεις τραπεζικό σύστημα, κάτι που αδυνατούν να το διαχωρίσουν.Εκτός και μιλάμε για θιασώτες της εμπράγματης οικονομίας του στυλ "Φέρε κότα, πάρε καρότα".

Επίσης απ΄την εμπειρία μου, μπορώ να κάνω μια κριτική σε κατηγορίες πελατών. Υπάρχουν οι τυπικοί που ψάχνονται και ξέρουν κάποια βασικά για να προφυλαχθούν διαβάζοντας τις συμβάσεις, υπάρχουν αυτοί που εμπιστεύονται τον υπάλληλο που θα τους προφυλάξει (παίζει πολύ στην Ελλάδα), και υπάρχουν και αυτοί που υπογράφουν οτιδήποτε, χωρίς να έχουν ιδέα ουτε καν τι προϊόν ψωνίζουν. Οι τελευταίοι έχουν συνήθως και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι άνθρωποι που απλά αδυνατούν να πληρώσουν επειδή έμειναν άνεργοι, προφανώς δεν θα πληρώσουν άσχετα με το είδος της ρύθμισης. Οι τράπεζες ή θα τα περάσουν στα "μη εξυπηρετούμενα" δάνεια (aka NPL's) και όταν ψηφίσει ο Σύριζα το νομοσχέδιο τακτοποίησης των κόκκινων δανείων θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι (αν υπάρχουν λεφτά), ή θα τα κλείσουν με τα 11δις του ΤΧΣ και θα προστεθεί στο χρέος (δλδ πάλι οι φορολογούμενοι), ή θα γίνει κούρεμα καταθέσεων στυλ Κύπρου για να τα πληρώσουν οι καταθέτες. Κλείσιμο τράπεζας δεν μπορεί να γίνει, για ευνόητους λόγους.

Ατάκες του στυλ Μπογιόπουλου* "να τα πληρώσουν οι τράπεζες" δεν παίζουν...γιατί δεν τα έχουν. Η ευθύνη των μετόχων περιορίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο, και αυτό ισχύει παντού εδώ και κάποιους αιώνες όπως ορίζει η νομοθεσία. Και απλά τα κέρδη των προηγούμενων ετών έγιναν ζημιές απ΄το 2008 και μετά, είτε λόγω δανείων, είτε λόγω PSI των ομολόγων που υποχρεωτικά κράταγαν.

*Ο Μπογιόπουλος υπολόγιζε τον "πλούτο" των τραπεζιτών σε 600 δις €. Υποθέτω πως οι λοβοτομημένοι του Περισσού υπολόγισαν και πρόσθεσαν το σύνολο των καταθέσων και των δανείων του τραπεζικού συστήματος προ 5ετίας.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από maniatiakos Προβολή μηνύματος
    Nόμο Κατσέλη δεν μπορούσε να μπει έτσι και αλλιώς, γιατί είναι έμπορος..
    σιγά! κι ο Κατσέλης δηλ. τι είναι;
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Στις σχέσεις του με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρθηκε σε πρωινή του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο ίδιος επιβεβαίωσε: «Προφανώς και υπάρχει μια διαφορά. Εγώ διαφωνώ και με τον εαυτό μου."

Εκτός από καρα-troll, πουλάει τρέλα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Ατάκες του στυλ Μπογιόπουλου* "να τα πληρώσουν οι τράπεζες" δεν παίζουν...γιατί δεν τα έχουν. Η ευθύνη των μετόχων περιορίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο, και αυτό ισχύει παντού εδώ και κάποιους αιώνες όπως ορίζει η νομοθεσία. Και απλά τα κέρδη των προηγούμενων ετών έγιναν ζημιές απ΄το 2008 και μετά, είτε λόγω δανείων, είτε λόγω PSI των ομολόγων που υποχρεωτικά κράταγαν.

*Ο Μπογιόπουλος υπολόγιζε τον "πλούτο" των τραπεζιτών σε 600 δις €. Υποθέτω πως οι λοβοτομημένοι του Περισσού υπολόγισαν και πρόσθεσαν το σύνολο των καταθέσων και των δανείων του τραπεζικού συστήματος προ 5ετίας.
    Βύρωνα έχεις δει ότι το ΚΚΕ το κράζω απ'την κορφή μέχρι τα νύχια.

Τον Μπογιόπουλο πάντως ούτε για λοβοτομημένο τον έχω και πιστεύω πως είναι από τους πολύ λίγους που πριν ανοίξουν τον καταπιόνα τους να αμολήσουνε ρουκέτα, το έχουνε μελετήσει αρκετά το θέμα που πάνε να πιάσουν. (κανείς δεν έχει το αλάθητο φυσικά)

Τώρα τί ακριβώς συμβαίνει με τις τράπεζες όπως είπες σίγουρα το ξέρει καλύτερα όποιος τις ξέρει από μέσα.

Αλλά, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, και με το χρήμα ισχύει μια αρχή διατήρησης της ενέργειας (πολύ broaaaaaadly speaking). Μπορεί από κάπου να έφυγε, να έγινε κάτι άλλο, να άλλαξε χέρια, αλλά συνεχίζει να υπάρχει.
    Αν οι τράπεζες έκαναν τα κέρδη τους ζημία, κάποιο άλλο σκοπό είχαν που μάλλον δεν τους βγήκε.
    Το ότι έκαναν κάποια πράγματα κατά πώς τα όριζε ο νόμος, το πού περιορίζεται η ευθύνη των μετόχων και άλλα τέτοια όμορφα είναι μια παραγματικότητα.
    Το ζήτημα είναι μήπως κάποια από αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Δεν κάνω το δικηγόρο του Μπογιόπουλου. Ό,τι είχα να πω το είπα πιο πάνω.
    Και σίγουρα 600δις€ (δεν ξέρω κιόλας αν αναφερόταν σε ρευστό) ακούγεται κάπως.

Αλλά για να φέρω ένα παράδειγμα, και η Εκκλησία φράγκο δεν έχει.
    Παρ'όλα αυτά ζάμπλουτη είναι.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Οι άνθρωποι που απλά αδυνατούν να πληρώσουν επειδή έμειναν άνεργοι, προφανώς δεν θα πληρώσουν άσχετα με το είδος της ρύθμισης

Opote me poia logiki ton bazeis na diplasiasei tin ofeili tou afou ksereis oti den tha pareis fragko?

Tou sfiggeis ti thilia sto laimo gia poio logo?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Αν οι τράπεζες έκαναν τα κέρδη τους ζημία, κάποιο άλλο σκοπό είχαν που μάλλον δεν τους βγήκε.
    Το ότι έκαναν κάποια πράγματα κατά πώς τα όριζε ο νόμος, το πού περιορίζεται η ευθύνη των μετόχων και άλλα τέτοια όμορφα είναι μια παραγματικότητα.
    Το ζήτημα είναι μήπως κάποια από αυτά πρέπει να αλλάξουν.
    Ναι πράγματι οι τράπεζες είχαν σκοπό με τις καταθέσεις σου να βγάλουν κέρδος (δίνοντας έντοκα δάνεια) και να κρατήσουν ένα ποσοστό για δικό τους κέρδος
    και να δώσουν ένα άλλο για δικό σου κέρδος.
    Βεβαίως κάπου στράβωσε η φάση και όλα τα παραπάνω (οι καταθέσεις σου ουσιαστικά) γίνανε ΚΕΡΔΟΣ κάποιων άλλων εξυπνότερων και πονηρότερων.
    Τώρα βεβαίως το να ζητήσεις το λόγο από την μάνα μου (που είναι μέτοχος σε κάποια τράπεζα η κερδοσκόπα) δεν νομίζω να έχει και μεγάλη σημασία μιάς και αυτή έχασε το κεφάλαιο που επένδυσε και είναι στην ίδια κατάσταση με σένα (τον καταθέτη)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Opote me poia logiki ton bazeis na diplasiasei tin ofeili tou afou ksereis oti den tha pareis fragko?

Tou sfiggeis ti thilia sto laimo gia poio logo?
    Χρησιμοποιούμε την χρηματοδότηση για να κερδοσκοπήσουμε και εφόσον το καταφέρουμε τα τρώμε μόνοι μας
    και είμαστε πολύ μάγκες και πλούσιοι.
    Στην αντίθετη περίπτωση τον πούλο.
    ΟΚ δεν τρέχει και τίποτα έτσι είναι η ζωή.

Παλαιό μέλος
    Αυτο ειναι το προβλημα Κωστα.Και να μας χαρισουνε τα παντα,με αυτο το αδηφαγο κρατος που εχουμε, σε λιγο θα χρωσταμε παλι.Καταναλωνουμε περισσοτερα απ οτι παραγουμε και θεωρουμε υποχρεωση των εταιρων μας να μας ταιζουνε.Εχουμε καταντησει ενα κρατος που οι μισοι ειναι η συνταξιουχοι ,η δημοσιοι υπαλληλοι, η κρατικοδιαιτοι.Και τους αρεσει.

Αν θελαμε να κανουμε πολεμο,επρεπε να ειμαστε προετοιμασμενοι,αλλα δεν ειμαστε.Αυτη τη στιγμη επρεπε να εχουμε οργωσει και την κορυφη του Ολυμπου ,αλλα δεν το κανουμε.Προτιμουμε τα δανεικα και τις αμπελοφιλοσοφιες.Επρεπε ηδη να εχουμε τις δουλειες μας και οχι να για ψαχνουμε δουλεια οπως λες εσυ και ο Στεφανος.

Εκει πιστευω οτι ειναι το μυστικο.Μικρο κρατος, με χαμηλο κοστος λειτουργιας και μεγαλη παραγωγη για να εχουμε πλεονασμα.Οσο συζηταμε και δεν βαζουμε πλατη τοσο τα πραγματα θα γινονται χειροτερα.

Ολα τα αλλα ειναι Μπαρουφολογιες με ενα "ν".
    ναι βρε φιλε Πανο καλα τα λες!!
    αλλα ποιος ειναι διατεθειμενος να το κανει απο τους κυβερνωντες??
    ο κανενας...

Παρόμοια θέματα

1. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •