πάντως για λέμε και την αλήθεια με mt90 έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι να δω ότι δεν δουλεύουν με από 2500 με 3000xlm.μπορούσες να κανεις παπάδες αλλα δεν άντεξαν δυστυχώς οποτε για μενα (x)
πάντως για λέμε και την αλήθεια με mt90 έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι να δω ότι δεν δουλεύουν με από 2500 με 3000xlm.μπορούσες να κανεις παπάδες αλλα δεν άντεξαν δυστυχώς οποτε για μενα (x)
Για ασφάλτινα υπάρχουν επίσης τα Pirelli Scorpion Trail με καλές κρητικές από φίλο. Το θέμα για τα Pirelli Scorpion MT90 οτι μετά τα 3000χλμ γλιστράνε το έχω ακούσει και διαπιστώσει και εγώ. Είχα μάλλιστα ακούσει οτι είναι χαρακτηριστικό "κλασσικό Pirelli". Δεν ξέρω αν ισχύει και για τα Pirelli Scorpion Trail. Άν γνωρίζει κανένας ας ενημερώσει. Τα Dunlop TR91 Trailmax δεν τα είχα υπ'όψη μου. Είναι καινούργιο φρούτο;
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
Εγω πάντως επειδή τα έχω δοκιμάσει κ τα τρια σε ασφάλτινη μόνο χρηση, θεωρώ τα Conti μακράν κορυφαία σε σχέση με τα άλλα. Τα Conti έχουν πολυ πιο γρήγορη κορώνα κ είναι στην ουσία ένα σπορτ λάστιχο το οποίο όμως δεν υστερει σε τίποτα από τα Pirelli κ Dunlop που είναι πιο τουριςτάδικα κ σχετικά όμοια σε χαρακτηριστικά κ συμπεριφορα μεταξύ τους.
Τα conti βγάλανε πιο πολλα χλμ συνολικά με καλύτερο κράτημα μέχρι το τελος, ενώ τα Pirelli, Dunlop μετά τα 4-5k χλμ γλύστραγαν. Προβλέψιμα μεν, αλλά όσο γλύστραγε το conti στα 15k χλμ
Πάλι μπερδευτήκαμε
να το μπερδέψω ακόμα λίγο και εγώ?
έχω δοκιμάσει τα Conti και προφανώς τα ΜΤ 90.
θεωρώ τα ΜΤ 90 φοβερό λάστιχο και γενικά καλύτερο λάστιχο για πολυ περισσότερο απο 3.000 που ανάφέρθηκε. πιο συγκεκριμένα τα θεωρώ κορυφαία για 8.000 χλμ.
θεωρώ οτι όταν ζεσταθούν στο Adv λειτουργούν σαφώς πιο καλύτερα απο τα Conti. τα mt 90 για μένα είναι εντελώς ασφάλτινα λάστιχα και ελάχιστα on-off. Τα conti κρατάνε πιο πολυ. δεν στρίβουν το ίδιο καλά αλλά κρατάνε πάνω απο 10Κ αξιοπρεπέστατα.
ντάξει εγώ δε ξέρω τι σημαίνει καλό λάστιχο σε χάλια άσφαλτο.![]()
πάντως το ζευγάρι που έχω πάνω τώρα έχει γύρω τα 10K και καλιστα θα το πιεζα σε μια Επίδαυρο για παράδειγμα. δε ξέρω σε πια άσφαλτο μπορεί να αναφέρεσαι εσύ. ναι οκ δεν ειναι το ίδιο με ένα ζευγάρι στα 3Κ αλλά δε με τρομάζουν, είναι προβλέψιμα. έτσι και αλλιώς το μπροστινό του ξεφτίζει πολυ πιο αργά απο το πίσω.
Τα dunlop δεν τα έχω δοκιμάσει
Όπως είπα και πιο πάνω τα προτιμώ απο τα Conti, έχουν πιο προβλέψιμη συμπεριφορά όταν τα πιέζεις, εξίσου καλό κράτημα στο στεγνό σε μεγάλες ταχύτητες αλλά πολύ καλύτερο στο βρεγμένο. Η αντοχή τους φαίνεται να είναι καλύτερη απο τα conti. Στο μόνο που ίσως υστερούν είναι στο κράτημα όταν είναι εντελώς κρύα, δλδ μόλις ξεκινάς, αλλα μόλις ξεκινήσουν να ζεσταίνονται είναι super. Η χρήση που τους κάνω είναι αποκλειστικά ασφάλτινη καθώς για χώμα πάντα χρησιμοποιούσα αποκλειστικά χωμάτινα λάστιχα.
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
θα σου μιλήσω ειλικρινά.
Παρ’ όλο που
θεωρώ ότι τα τελευταία 2 χρόνια πολλά μέλη στο φόρουμ το έχουν παρακάνει με την εκθείαση του adv. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν φωνάζουν για το πόσο τέλειο είναι και πόσο τέλεια είναι η ΚΤΜ, και τι μηχανάρες φτιάχνει, και πόσο τέλειο είναι το adv, και τους περνάμε όλους και είμαστε οι σούπερ και ξύνουμε αυτιά, ανεβαίνουμε βουνά, κατεβαίνουμε ποτάμια γιατί το μηχανάκι μας είναι σούπερ κτλ κτλ νομίζω ότι το φόρουμ γενικά (μέλη και admins) έχουν δείξει επιδεκτική ανοχή στις συγκεκριμένες παιδιάστικες συμπεριφορές. …… .....
Παρ’ όλα αυτά και ζητώντας συγνώμη για μια ακόμα ανούσια περιαυτολογία, θα σου πω ότι δίνεις μεγάλη βάση, στο πιο ακριβώς λάστιχο να βάλεις, γιατί το adv είναι ένα πολύ καλά ζυγισμένο μηχανάκι, το οποίο βοηθάει ώστε να εξομαλυνθούν οι διαφορές στα λάστιχα.
Σε προηγούμενα μηχανάκια που είχα οι διαφορές που εμφανιζόντουσαν μεταξύ συμπεριφοράς στα λάστιχα ήταν μεγάλες. (μέρα με τη νύχτα σε μια περίπτωση). Αυτό το πράγμα δε συμβαίνει με το adv . Οι διαφορές μεταξύ mt90 που προτιμώ εγώ με conti που έχω δοκιμάσει δεν είναι μεγάλες. Και με τα 2 μια χαρά γρήγορα (στα δικά μου μέτρα και σταθμά) οδήγησα.
Νομίζω ότι με τον καιρό πρέπει να δοκιμάσεις και εσύ και τα 2-3 (+ τα Dunlop ίσως) και να δεις πιο σου αρέσει περισσότερο, χωρίς να αγχώνεσαι αν εχεις κάνει λάθος. Μια χαρα΄θα είσαι με οποιοδήποτε.
Έχεις δίκιο νομίζω