Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: Yamaha R1 και ρουλεμάν τιμονιού.

Yamaha R1 και ρουλεμάν τιμονιού.

Καλημέρα σε όλους.
    έχω ενα Yamaha R1 2004 αυτό με τις εξατμίσεις κάτω από την σέλα.
    Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου δώσει καμιά απάντηση μπας κ με κατατοπίσει λίγο μιας κ με αυτό το θέμα δεν έχω ξανά ασχοληθεί.

Κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος κ ειδικά οταν πιέσω λίγο τα φρένα κ πέσει με δυναμη το βάρος μπροστά, μερικες φορές θα ακούστει κάποιο "τακ" (μπροστά).Έχω ενημερωθεί οτι αυτό είναι ρουλεμάν τιμονιού.(Πείτε μου κ εσείς την γνώμη σας.)
    Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω αν χρηζει άμεσης επισκευής η μπορώ να βγάλω μερικά χιλιόμετρα ακόμα? Είναι ασφαλες? η μπορεί να μου φύγει κανένα τιμόνι η να μην ακουσει ?
    Επίσης σε περίπτωση αλλαγής να βάλω κάποιο after market η το μαμά?
    Ευχαριστώ
    Run safe..

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Δεν θα έχεις κάποιο άμεσο πρόβλημα απλα έχε το στην άκρη του μυαλού σου οτι πρέπει να φτιάχτεί.Και skf ρουλεμαν να βάλεις δεν θα έχεις θέμα.Υποθέτω έσκαγε ο μπροστινός ασχημα κάτω μετά απο σουζες;Για να σιγουρέψεις οτι είναι ρουλεμαν λαιμού κάνε και το εξής:Με το σταντ κατεβασμένο, σήκωσε τον μπροστινο τροχό τραβωντας το μηχανάκι προς τη μεριά του σταντ και πες σε έναν φίλο σου, να στρέψει το τιμόνι απαλα δεξια-αριστερά.Αν σε κάποιο σημείο της διαδρομής αυτής, κάνει κόμπιασμα ή ελαφρύ κουμπωμα ξεκούμπωμα,τότε είσαι στανταράκι ρουλεμάν.Επίσης μιας και θα είναι ελευθερος ο μπροστινός τροχός,πες στον φίλο σου να πιάσει τις μπουκάλες και να δοκιμάσει να τις κουνήσει μπρος πίσω ωστε να δείς αν έχεις απο εκεί κάποιο θέμα με τον λαιμό. Θα μπορούσε να είναι και κάποιο πριτσίνι απο τις πλευστές δισκόπλακες αλλα είναι σπανιότερο αυτό το τακ.
    Φίου φίου φι φι φίου

Thanks 7Tolis..θα το κανω και αυτό και θα ενημερώσω..
    Run safe..

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Όπως στα είπε ο Τόλης. Υπάρχει επίσης περίπτωση (το πιο πιθανό για εμένα) να θέλει απλά σφίξιμο
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

σφιξιμο ναι μπορεί να θέλει αλλά αν τυχόν παω σε συνεργείο αυτοι δεν κάνουν τέτοια.. αλλαγή αμέσως οτι κ να έχει..μιας κ μόνος μου δεν έχω την γνώση να το κάνω..
    Run safe..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από agnostos090 Προβολή μηνύματος
    σφιξιμο ναι μπορεί να θέλει αλλά αν τυχόν παω σε συνεργείο αυτοι δεν κάνουν τέτοια.. αλλαγή αμέσως οτι κ να έχει..μιας κ μόνος μου δεν έχω την γνώση να το κάνω..
    Σε λαθος συνεργεια πας

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Σε λαθος συνεργεια πας
    ε φυσικά
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Μην είσαι σίγουρος ότι είναι ρουλεμάν.

Καταρχήν,πότε το κάνει;Όταν πας με πολύ λίγα χλμ(10-20) και τραβήξεις τη μανέτα;
    Αν ναι,ενδέχεται να μην είναι τίποτα και ο θόρυβος να προέρχεται απ' τα τακάκια που χτυπούν στο σώμα της δαγκάνας.

το κανει συγκεκριμενα περιπου 1 δευτερόλεπτο αφου τραβάω την μανέτα του φρένου.. δλδ όπως προείπα οταν πέφτει το βαρος το δικό μου κ της μηχανής στο μπροστινό μέρος..
    κυρίως στις χαμηλές ταχύτητες το κάνει αλλά ίσως να το ακούω στα χαμηλα που δεν έχει πολυ αέρα κ θόρυβο. τι να πω...
    Run safe..

Το μηχανάκι το πήρες και καινούριο;Αυτός ο θόρυβος εμφανίστηκε τώρα ή πάντα τον έκανε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Μην είσαι σίγουρος ότι είναι ρουλεμάν.

Καταρχήν,πότε το κάνει;Όταν πας με πολύ λίγα χλμ(10-20) και τραβήξεις τη μανέτα;
    Αν ναι,ενδέχεται να μην είναι τίποτα και ο θόρυβος να προέρχεται απ' τα τακάκια που χτυπούν στο σώμα της δαγκάνας.
    το πιθανοτερο.Πρωτα κοιτα κοιτα τις δαγκανες-τακακια και μετα λαιμο.

Παντως στο δικο μου ειναι θεμα το τακ απο τα τακακια.....

Edit..... Ηταν
    πουτσ@@@@@@@@@

Είναι συχνό φαινόμενο σε ρ1 και ρ6 που φοράνε τις ίδιες ακτινικές σουμιτόμο 4πίστονες. Ειδικά με αφτερμάρκετ τακάκια ακούγεται λίγο παραπάνω.
    Να πούμε εδώ ότι τα μαμά τακάκια έχουν ένα έλασμα στη πλάτη τους,πιθανόν για πιο ομοιόμορφη απαγωγή θερμότητας.
    Αν θες τα βάζεις στα άφτερμάρκετ, αν πάλι δε θες κανένα πρόβλημα(προσωπικά δεν τα βάζω).
    Αν ο θόρυβος προέρχεται μόνο απ' τα τακάκια δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
    Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 28/02/2015 στις 11:16.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Όπως στα είπε ο Τόλης. Υπάρχει επίσης περίπτωση (το πιο πιθανό για εμένα) να θέλει απλά σφίξιμο
    όπως το ειπε

Λοιπον. μετα απο αρκετο ψαξιμο, αλλαξα τακακια, εκανα κ μερικα χιλιομετρα κ οντως δεν ακουστηκε ξανα αυτο το τακ τακ.. επειδη ειχα κ ενα μικρο σκασιμο :/ εχθες σε ενα ωραιο κωλο απο ενα seicento το εβαλα συνεργειο κ checkαραμε κ ρουλεμαν κ ειναι πενα..τωρα φυσικα μπηκαμε σε αλλο τριπακι να φτιαξοθμε πλαστικα :/ περαστικα μας!!
    Run safe..

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ανάκληση μοτοσικλετών Yamaha YZF-R1 και XT1200Z
    από McGyver στο forum Ανακλήσεις
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2014, 14:17
  2. Yamaha R1 Factory Yamaha Racing
    από anco στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2008, 14:38
  3. Kλοπή R1 και πάλι απο Ηράκλειο Αττικής , παληκαριού...
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2004, 08:44

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF