Ας αλαφρύνουμε λίγο με την αναμονή
Λίγα φρέιμς παραπάνω
https://www.youtube.com/watch?v=oVrefxF0Xxg
Ας αλαφρύνουμε λίγο με την αναμονή
Λίγα φρέιμς παραπάνω
https://www.youtube.com/watch?v=oVrefxF0Xxg
Το περιμένουμε....
Ex Machina
https://www.youtube.com/watch?v=EoQuVnKhxaM
Είδα επιτέλους το interstellar πρωτη φορά έβαλα βαθμολογία στο IMDb άψογο
Sekundu s`agapune n`agapisi
Το είδα και εγώ. Έχω πολλά να πω αλλά συνολικά ήταν πολύ μέτριο. Σε όλα όμως.
Λίγα λόγια τώρα, αργότερα ίσως πω και περισσότερα...
Δυστυχώς το είδα και έχω να πω χειρότερα από εσάς. Ήθελα πραγματικά να τη δω και να γυρίσω να πω σε όλους τους επικριτές, "να ζωντόβολα, εδω και εδώ και εδώ σας ξεφυγαν αυτά και αυτά και αυτά, τι θάβετε αυτό που δεν καταλαβαίνετε;"
Με κράτησε κάπως το θέμα πατέρα - κόρης. Αυτό που κάποιους τους ξενέρωσε, ήταν το, ας πούμε καλό της υπόθεσης. Επειδή είμαι πατέρας και τον ένιωθα ίσως.
Τα εφέ, ποια εφέ; Τι σχέση έχουν τα εφέ; Ιστορία έχεις να πεις ρε φίλε; Τα εφέ μια χαρά ήταν. Αλλά τα εφέ εφόσον έχουν ρεαλισμό, πρέπει να στηρίζουν και ρεαλιστικά πράγματα στην ιστορία (βλ. The man from earth. Ούτε ένα εφέ και είναι από τις καλύτερες ταινίες Ε.Φ. που έγιναν ποτέ).
Για να φύγει από τη γη ένα σατλ, αυτά τα γαμ..τα που είχανε στη ταινία, θέλανε ένα πύραυλο, ΝΑ με το συμπάθειο. Μετά αυτό προσθαλασσώνεται σε έναν πλανήτη με 30% περισσότερη βαρύτητα και με τα ρουκετάκια της κακιάς ώρας κατορθώνει και φεύγει στο τσακ πριν το αρπάξει ένα γιγάντιο κύμα;
Οι παραδοχές στη σχετικότητα μας πείραξαν; Αποτυχία στα βασικά υπήρχε.
Ο άλλος είχε ατμόσφαιρα με αμμωνία και αντί να κυκλοφορεί με έναν αναπνευστήρα, κουβαλούσε μια στολή 100 κιλά σαν πόντιος.
Αμ το άλλο; Το οξυγονο; Που βρέθηκε το οξυγόνο και στους 3 πλανήτες; Ο ένας είχε νερό, πάει στο καλό, ας το καταπιούμε. Ο επόμενος δεν είχε ούτε μια παπαρούνα. Ο τρίτος, μια σκονισμένη έρημος. Πες βρε συ κάτι, στήριξέ το κάπως, μια χαζομάρα. Στο Pandorum μας έδειξε και λίγο τον προορισμό, άσχετο αν τελικά το θέμα ήταν άλλο και αναλώθηκε στα ζόμπι...
Και ένας τυπάκος κάθεται μόνος του 23 χρόνια παρακαλώ και μελετά τη μαύρη τρύπα. Και δεν έχει σαλτάρει εντελώςΤουλάχιστον ο Μανν έπεσε για ύπνο μόλις τα είδε όλα, δεν κάθησε να αποτρελαθεί. Που είναι η ταινιάρα το Moon....
Για τη μαύρη τρύπα, δεν θα σχολιάσω τίποτα, ατό που βλέπαμε ήταν μια "ερμηνεία" αυτού που θα μπορούσε ένα τετρασδιάστατο ον να κατανοήσει, οπότε δεν χωράει και πολλά σχόλια. Όμως - και πάλι - να μη θυμάται ότι η κόρη του του μετεφερε το STAY και να παλεύει να βρει τρόπο να της το πει με μορς, ενώ ήδη το ήξερε, ε, αυτό ήταν ντόινγκ.
Λυπάμαι. Λυπάμαι γιατί το θεμα έιχε (και έχει) τρομερές δυνατότητες και απέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Αργότερα ίσως κάτσω και γράψω πολύ περισσότερα, αναλύσω και άλλα σημεία, αλλά τώρα έχω εκνευριστεί (τόσο που βαριέμαι να διορθώσω τα ορθογραφικά μου πιο πάνω).
Θα προσθέσω μόνο ότι ΔΕΝ μπορώ, ΔΕΝ τολμώ να πω "μου άρεσε" γιατί έτσι είναι σαν να του δίνω αξία.
Αν πέρασα 3 όχι εντελώς χαμένες ώρες, δε σημαίνει ότι έπιασε την ουσία που διαφήμιζε ότι προσπαθεί να αγγίξει.
Όπως είπε πολύ νωρίτερα και Ελ Χυμαδόρ, στη πραγματικότητα το Αρμαγελαδόν ήταν πολύ καλύτερο τελικά,
εμένα τουλάχιστον με είχε πιάσει εντελώς απροετοίμαστο.
Η μεγάλη πατάτα είναι οτι στην αρχή βλέπουμε οτι ανακαλύπτει την μυστική βάση τις nasa που του υπέδειξε στο τέλος ο εαυτός του!!!!!!
![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Βασικά αυτό που λες νομίζω είναι αυτό που ισχύει σχεδόν στις περισσότερες αμερικάνικες ταινίες, ενώ χτίζεται ένα αληθοφανές, ή τελοσπάντων πιθανό λογικό σενάριο, και προσπαθούν να αποδώσουν με όσο περισσότερο ρεαλισμό την ιστορία, κάπου κάπου χωρίς λόγο, γίνεται κάτι παράλογο, κάτι που δεν στέκει βάσει νόμων φυσικής, πραγματικότητας και απλής λογικής της ταινίας, κι όμως ο σκηνοθέτης επιλέγει να το κρατήσει στην ταινία. Γιατί το κάνει αυτό...? είναι αδούλευτο σενάριο? ή δεν τους "κόβει"...? Δεν ξέρω. Χολυγουντιανή υπερβολή το ονομάζω εγώ, και είναι κάτι συνωνυμο με την ποιητική αδεία ίσως...
Μπορούσε να το φτιάξει και αλλιώς, αλλά για κάποιον διεστραμένο λόγο ο ποιητής (σκηνοθέτης) έτσι το φαντάστηκε!
Αυτες οι απογειωσεις με απλη ακατο απο διαφορους πλανητες συνεβαιναν απο παντα στις ταινιες, ακομα και στο alien, δεν ειναι φρεσκο πραγμα.
Ο κρυος πλανητης νομιζω ειχε παγο, αρα νερο...; και το stay χαζο, αφου αν δεν εφευγε, την βαρυτητα ποιος θα την υπεδεικνυε ως το μεταβλητο στοιχειο; Θελω να το ξαναδω με μεγαλυτερη προσοχη στις λεπτομερειες γιατι το εβαλα αργα και μισοκοιμομουν σε αρκετα σημεια.
To ειδα και 'γω. Συμφωνω με τον Niko σε γενικες γραμμες.
Επιστημονικα και ρεαλιστικα εμπαζε απο παντου και το τερματισε εκει στη μαυρη τρυπα.. (για ξεκαρφωμα παντως ολα στο διαστημα ηταν αθορυβα, μη μας κραξουν κι'ολας).
Ωραια ιδεα για ταινια αλλα η εκτελεση επασχε. Βλεπεται ευχαριστα παντως.
MADE IN JAPAN 日本製
Πάντως ο πρωταγωνιστής βρήκε την αλήθεια μεσα σε μια μαύρη τρύπα.
Πόσο αλήθεια έχει. .....![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Όντως, το αθόρυβο διάστημα ήταν πρωτοφανές!
Εγώ, επειδή τις ώρες που βλέπω τέτοιες ταινίες συνήθως κοιμάται ο μικρός, το διάστημα πάντα σχεδόν αθόρυβο το ακούω πια.
Το ίδιο βέβαια αθόρυβα ακούω και μια συναυλία των Slayer![]()