Ο καιρός για αλλαγή ελαστικών ζυγώνει και έχω ξεκινήσει ψάξιμο.
Τα δεδομένα:
η μηχανή:
Kawasaki Versys
η χρήση:
Ασφάλτινη αστική χρήση 90% εντός πόλης και 10% μικρές διαδρομές σε ασφάλτινα κομμάτια. Μίνι ταξιδάκια 300-500 χιλιόμετρα ίσως μπουν στο πρόγραμμα 1 ή 2 φορές το χρόνο αλλά δε με απασχολεί ιδιαίτερα σαν παράμετρος.
η οδήγηση:
Νορμάλ ταχύτητες και σχετικά spirited οδήγηση χωρίς ακρότητες. Αρκετά χιλιόμετρα σε κεντρικές λεωφόρους και Κηφισσό με ταχύτητες έως 140-150.
εμπειρία από προηγούμενο ελαστικό:
Συμβίωση 2χρόνια με Metzeler M5 και 15.000 χιλιόμετρα μαζί τους. Θετικές εντυπώσεις, σχετικά γρήγορη αλλά γραμμική κορόνα και ομοιόμορφο φάγωμα μέχρι σήμερα χωρίς να έχει δημιουργηθεί εμφανές τακούνι ή άλλες ανομοιομορφίες στο ελαστικό.
Παράπονο το αργό ζέσταμα εντός πόλης σε μικρές διαδρομές. Πιστεύω οτι παραήταν σκληρά για τη χρήση που κάνω οπότε ψάχνω κάτι μαλακότερο και ας φαγωθεί 20-30% γρηγορότερα.
Υποψήφιος αντικαταστάτης και σκέψεις:
Bridgestone S20 Evo ως πιο μαλακό ελαστικό και λόγω εξαιρετικών εντυπώσεων από άτομα που το φόρεσαν σε Versys μετά από το M5. Δυστυχώς δεν έχω εικόνα φθοράς αλλά οι περιγραφές των κατόχων στο φρενάρισμα, στο στρίψιμο και στη βροχή είναι πολύ θετικές.
Ακούω τις απόψεις σας. Αργότερα σήμερα ή αύριο θα βάλω και μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση των Μ5.
Η φθορά δε δικαιολογεί την αλλαγή τους, αλλά τα χιλιόμετρα, η 2ετία παλαίωσης, και μερικά ανεπαίσθητα ψιλογλυστριματάκια που πριν μερικούς μήνες δεν υπήρχαν.
Τα είδε και άτομο με εμπειρία αγώνων και μου ανέφερε οτι από φθορά είναι οκ, αλλά οτι το υλικό έχει σκληρύνει αισθητά.
Πιστεύω οτι αν ανεβάσω και φωτογραφίες αρκετοί ίσως πουν οτι τα λάστιχα είναι σαν καινούρια. Δεν είμαι όμως από εκείνους που θα βάλω την ασφάλειά μου σε 2η μοιρά για να γλιτώσω το έξοδο για 1-2 μήνες αργότερα. Προφανώς ούτε είμαι από εκείνους που περιμένουν να βγουν τα λινά.![]()