Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Kατανάλωση CB 600 2007.

Νέο μέλος

Kατανάλωση CB 600 2007.

Kαλησπέρα παίδες.

Αγόρασα πριν από κάτι μήνες ενα hornet του 2007 μεταχειρισμένο με 30.000 χιλ.Είναι σε καλή κατάσταση η μηχανή.Από όταν το πήρα άλλαξα μπουζί,λάδια,το έβαλα στο μηχάνημα για τον εγκέφαλο κλπ.Όλα κομπλέ.Ούτε ρετάρει,ούτε μπερδεύει,ούτε τίποτα.Έχει άψογη συμπεριφορά.Το πρόβλημα είναι ότι βγάζει πολύ κάπνα(μαύρη.οχι άσπρη)αν πχ του ανοίξω γκάζι σε στάση.Πολύ όμως.Και έχω και αυξημένη κατανάλωση εντός πόλης(με πολυ νορμάλ οδήγηση).Καίει 9-10/100 εντός.Τι μπορεί να φταίει και πόσο μπορεί να κοστίσει η επισκευή του;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παλαιό μέλος
    Το πρωτο που κοιτάς ειναι το φίλτρο αέρος.
    Ειναι 2007 μοντέλο ή ειναι καρμπυρατεράτο με άδεια του 2007;
    Αν εναι με καρμπυρατέρ, ρώτα τον προκάτοχο μηπως αλλαξε τιποτα ζιγκλερ στα καρμπ για να μην ψάχνεις φαντασματα.
    Αν ειναι injection μπορεί να θέλει ρύθμιση το tps ή να μην διαβάζει σωστα ο λάμδα ή καποιος απο τους αισθητήρες θερμοκρασιας αέρα, πίεσης εισαγωγής και πολλά αλλα.
    Δεν το είχα ποτέ αλλα τα 9-10 λίτρα μου φαινονται αρκετούτσικα .
    Αν υπάρχει δυνατότητα με καποιον φίλο σου, καλό θα ήταν να σε ακολουθήσε να δει αν καπνίζει το μηχανακι σου σε πορεία ή μονο σταματημενος
    Αν καπνίζει μονο σταματημένο απλά μπορεί να πετάει κάπνες που εχουν συσσωρευτει στην εξάτμιση, αν καπνίζει στο δρόμο καλό θα ήταν να το κοιτάξεις για να μειώσεις και την κατανάλωση.

Παλαιό μέλος
    Αυτό είναι το moto.gr.
    Μπήκε ο άνθρωπος να ρωτήσει γιατί το μηχανάκι του βγάζει κάπνα και ποιός του απάντησε;

Ο Kapnias. !!!!
    Για όλα υπάρχει οκατάλληλος άνθρωπος.

Και πέρα από την πλάκα, οι συμβουλές σωστές.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Μαυρος καπνος + αυξημενη καταναλωση = ατελης καυση => μαστορα γρηγορα
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Αυτό είναι το moto.gr.
    Μπήκε ο άνθρωπος να ρωτήσει γιατί το μηχανάκι του βγάζει κάπνα και ποιός του απάντησε;

Ο Kapnias. !!!!
    Για όλα υπάρχει οκατάλληλος άνθρωπος.

Και πέρα από την πλάκα, οι συμβουλές σωστές.
    Τυχαίο;;
    Δεν νομίζω !!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Το οτι βγαζει μαυρο καπνο ειναι καλο.Ασπρο μη βγαλει.Μια ρυθμιση και καθαρισες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Το οτι βγαζει μαυρο καπνο ειναι καλο.Ασπρο μη βγαλει.Μια ρυθμιση και καθαρισες.
    Σωστός!

Νέο μέλος
    Τη περασα και κτεο πριν 1 μηνα και δε μου ειπαν κατι για καυσαερια.Το φιλτρο αερα ειναι καθαρο.Μου το εχει κανει και με την εργοσστασιακη και με μια arrow και με την akrapovic megaphone.Αν ηταν μονο καπνα θα ελεγα οκ στο συσωρευμενο.Αλλα υπαρχει και η καταναλωση.Συνδυασμένα τα 2 αυτα πανε σε κακο μειγμα.Αρα τι ακριβως εχει προβλημα και ποσο μπορει να μου κοστισει;

Νέο μέλος
    Α και αμα ηταν καρμπυρατερατο,δε θα ειχα ιδιαιτερο θεμα.Εχει ιντζεξιον και δεν υπαρχει,στη καλαματα που ειμαι,μαστορας που θα του επετρεπα να βαλει χερι στο ιντζεξιον.Αρα εχω προβλημα.Αν χρειαζεται ρυθμιση μεσω εγκεφαλου τοτε κομπλε.Αν θελει να πειραχτουν τα μπεκ,πρεπει να ανεβω αθηνα και θα μου βγει ο κουκος αηδονι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εξουσιοδοτημενο δεν υπαρχει στον νομο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    7λιτρα με πολύ ελαφρυ χερι χτυπάει το δικο μου hornet 2007. Αν μερακλωθώ και καγκουριασω (που δεν το κανω ποτε γιατι είμαι νομοταγης χριστιανος και πληρωνω και τον ενφια) το βλεπω το 9αρι να ερχεται ευκολα.

Νορμαλ 9-10 εισαι για ελεγχο χτες κιολας....

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Νικος Σαρ Προβολή μηνύματος
    Τη περασα και κτεο πριν 1 μηνα και δε μου ειπαν κατι για καυσαερια.Το φιλτρο αερα ειναι καθαρο.Μου το εχει κανει και με την εργοσστασιακη και με μια arrow και με την akrapovic megaphone.Αν ηταν μονο καπνα θα ελεγα οκ στο συσωρευμενο.Αλλα υπαρχει και η καταναλωση.Συνδυασμένα τα 2 αυτα πανε σε κακο μειγμα.Αρα τι ακριβως εχει προβλημα και ποσο μπορει να μου κοστισει;
    Αυτη τη στιγμή ποιά εξάτμσιη έχει και τι φίλτρο αέρα? Δεν τo διευκρινίζεις.
    Πόσα χλμ εχεις κανει με το τωρινό setup?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ειναι παραξενο ψεκαστο να καιει πλουσιο για οποιονδηποτε λογο και να μην αναβει λαμπακι
    κανονικα θα επρεπε να το βλεπει αμεσα ο λ κι αν δεν μπορει να το διορθωσει ο εγκεφαλος να βγαζει check
    μηπως εχει γινει καποια μαιμουδια στον λ;

Νέο μέλος
    Φιλτρο αερα εχει το εργοστασιακο αλλα ειναι σε αριστη κατασταση.Εξατμιση του εχω την akrapovic megaphone για να παρει και λιγο αερα το μοτερ.Παιδες του βαζω 23 ευρω(1,65 κατοσταρα=14 λιτρα)και μου βγαζει 140 χιλιομετρα και οχι ολα σε πολη.Αρα καιει 9-10/100.Δε ξερω τι φταιει.Ξερει κανεις να μου πει κοστος αποκαταστασης του λ ή επισκευης ή οτιδηποτε;

Παλαιό μέλος
    Κόστος δεν μπορεί να σου πεί κανεις και αν σου πει θα ειναι ψέματα.
    Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτο και το καθενα εχει άλλη τιμη.
    O λ δεν επισκευαζεται, αν δεν μετραει σωστα αντικαθισταται.
    Αν καποιος αισθητήρας πιεσης ή θερμοκρασίας στην εισαγωγή δεν μετραει σωστα μπορει να ειναι χαλασμένος ή απλά να εχει σκιστει κάποιο σωληνάκι,
    Μπορεί να εχει κολλήσει η βαλβίδα του pair ή να εχει σκιστει καποιο σωληνάκι και να μπερδεύει το λαμδα με οξυγόνο στα καυσαέρια,
    Μπορεί να θέλει καλιμπραρισμα το tps.
    Μπορεί να θέλει μπουζί.
    Μπορεί να κατουράει καποιο μπεκ.
    Μπορεί να εχει κολλήσει η βαλβίδα πίεσης της βενζιναντλίας και να εχει ανεβασμένη πίεση.
    Τέλος μπορεί να μην είναι τιποτα απο τα παραπάνω.
    Οπως και να έχει καλό θα είναι να το κοιτάξει κάποιος που τουλάχιστον εχει διαγνωστικο για να μπορεί να πάρει δεδομένα απο το μηχανάκι.

Εμενα μου ειχε τύχει πριν χρονια να ψάχνω βλάβη σε bandit 400 με διπλο μεταβλητο χρονισμο, το μηχανάκι εκαιγε τα εντερα του και δεν ανεβαζε ψηλά.
    Αφου εψαχνα καμια βδομαδα οτι πιθανο και απίθανο βρηκα μια τσιμουχα στην εισαηωγη απο το φιλτροκούτι (κάποιο τσακαλάκι την έβαλε εκει) και του έκοβε τον αερα.

Θέλω να πω οτι όλα ειναι πιθανα και δυστυχως δεν θα πάρεις απάντηση εξ' αποστασεως (εκτος ισως αν εχει τυχει ακριβως το ιδιο σε κάποιον με το ιδιο μηχανάκι)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τιμονι cb 600 2007+
    από mixalhsCr στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2011, 18:04
  2. Honda CB 600 Hornet 2007
    από kolosfougi στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2007, 09:59
  3. Honda CB 600 Hornet 2007
    από kolosfougi στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2007, 20:00

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •