Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 59

Θέμα: Πατωματζης;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace

Πατωματζης;

Παιδια μια ερωτηση,για να μη παμε στα τυφλα:εχουμε ενα παλιο πατωμα 60 τετραγωνικα.Δεν θελουμε να το ξηλωσουμε,αλλα να βαλουμε ενα αλλο απο πανω.Ειναι εδω μεσα καποιος που να μας πει (περιπου ετσι)ποσο θα κοστισει;ΔΕΝ θελουμε κυριλε,ακριβα,πολυτελειες κλπ.Μαλλον καποια φτηνη λυση που μπορει να μπορει να προτεινει καποιος.Εεεεε....συγνωμη δεν ειπα, το παλιο πατωμα ειναι ξυλινο και αυτο που θα μπει απο πανω παλι ξυλινο.

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Δεν είμαι πατωματζής αλλά κάποια στιγμή που σκεφτόμουν να κάνω κάτι αντίστοιχο, είχα βρει σαν καλή - σχετικά εύκολη και οικονομική λύση την τοποθέτηση πατώματος Laminate. Τσεκάρισε το

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Desperado Προβολή μηνύματος
    Δεν είμαι πατωματζής αλλά κάποια στιγμή που σκεφτόμουν να κάνω κάτι αντίστοιχο, είχα βρει σαν καλή - σχετικά εύκολη και οικονομική λύση την τοποθέτηση πατώματος Laminate. Τσεκάρισε το
    + πολλά

Το κάναμε στο γραφείο του φίλου του αδερφού μου, 3 άτομα μόνοι μας χωρίς να έχουμε γνώσεις ιδιαιτέρες.

Το αποτέλεσμα ; απλά τέλειο.

Πας αγοράζεις τα "φύλα" πατώματος, αγοράζεις το kit στερέωσης,έτοιμο στο δίνουν και βάζεις από κάτω υλικό όπως μεμβράνες ηχοαπορροφιτικές κτλ. ότι θέλεις εμείς βάλαμε για υγρασία κτλ. γιατί ο χώρος έχει λίγο "υψηλή" υγρασία από το δάπεδο.

Οπότε η δουλειά έγινε πολύ πολύ πολύ φθηνά σε σχέση με κάτι άλλο.

Η άλλη επιλογή σου είναι να κάνεις επισκευή σε αυτό που έχεις .

Στο δωμάτιο μου ,25 τμ. περίπου πλήρωσα 150€ για επισκευή δρύινου πατώματος,παλιού αρκετά,με γρατζουνιές,βαθουλώματα σκασίματα κτλ. και τώρα είναι σαν καινούργιο εδώ και 2 χρόνια που έχει γίνει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    + πολλά

Το κάναμε στο γραφείο του φίλου του αδερφού μου, 3 άτομα μόνοι μας χωρίς να έχουμε γνώσεις ιδιαιτέρες.

Το αποτέλεσμα ; απλά τέλειο.

Πας αγοράζεις τα "φύλα" πατώματος, αγοράζεις το kit στερέωσης,έτοιμο στο δίνουν και βάζεις από κάτω υλικό όπως μεμβράνες ηχοαπορροφιτικές κτλ. ότι θέλεις εμείς βάλαμε για υγρασία κτλ. γιατί ο χώρος έχει λίγο "υψηλή" υγρασία από το δάπεδο.

Οπότε η δουλειά έγινε πολύ πολύ πολύ φθηνά σε σχέση με κάτι άλλο.
    Έχω διαβάσει ότι σε μη - επαγγελματικούς χώρους δεν ενδεικνύεται το λάμινεητ (ειδικά σε παιδικά δωμάτια) λόγω τοξικότητας των υλικών της (φορμαλδεΰδη, κλπ).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    Η άλλη επιλογή σου είναι να κάνεις επισκευή σε αυτό που έχεις .

Στο δωμάτιο μου ,25 τμ. περίπου πλήρωσα 150€ για επισκευή δρύινου πατώματος,παλιού αρκετά,με γρατζουνιές,βαθουλώματα σκασίματα κτλ. και τώρα είναι σαν καινούργιο εδώ και 2 χρόνια που έχει γίνει.
    Για εμένα αυτό με 1000.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Έχω διαβάσει ότι σε μη - επαγγελματικούς χώρους δεν ενδεικνύεται το λάμινεητ (ειδικά σε παιδικά δωμάτια) λόγω τοξικότητας των υλικών της (φορμαλδεΰδη, κλπ).
    δεν ισχύει αυτό , μια χαρά μπορεί να μπεί σε δωμάτια , σαλόνια κτλ.

Για 60 τετραγωνικά μάλλον κοντά στο 500ρικο σε βλέπω (τιμές Αθήνας, εκεί ίσως είναι πιο φτηνά) για ξύσιμο/στοκάρισμα/βερνίκωμα.
    Μάλλον θα βγει πιο φτηνό το laminate, ειδικά αν το πιάσεις μόνος σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Η λυση να φτιαξω το ηδη υπαρχων ,no way.Ειναι 100+χρονων.Μονο καινουργιο απο πανω.Δηλαδη καποιος που πιανουν τα χερια του,το καταφερνει(μονος του);Ευχαριστω παιδια,συνεχιστε να δινετε πληροφορειες παρακαλω.

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Απλα προσοχη στο laminate.
    Αν παρεις το φθηνο 8mm θα το μετανοιωσεις. Με το παραμικρο ξεφλουσιζει και κατα την εγκατασταση και κατα τη χρηση. Αν πας για laminate θελει μια A ερευνα αγορας. Εχω βαλει laminate σε 2 σπιτια, στο ενα 2 φορες μεσα σε 2 χρονια λογω κακης ποιοτητας.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Για 60 τετραγωνικά μάλλον κοντά στο 500ρικο σε βλέπω (τιμές Αθήνας, εκεί ίσως είναι πιο φτηνά) για ξύσιμο/στοκάρισμα/βερνίκωμα.
    +1

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Η λυση να φτιαξω το ηδη υπαρχων ,no way.Ειναι 100+χρονων.Μονο καινουργιο απο πανω.Δηλαδη καποιος που πιανουν τα χερια του,το καταφερνει(μονος του);Ευχαριστω παιδια,συνεχιστε να δινετε πληροφορειες παρακαλω.
    Μπορείς να το βγάλεις φώτο ; να μας το δείξεις; μπορώ να σε βοηθήσω έστω λίγο,γιατί το είχα ψάξει πολύ το θέμα σε forums κτλ κτλ. και ρωτούσα από εδω και από εκεί.
    Ίσως αξίζει να το κάνεις ,μην τρελένεσαι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Απλα προσοχη στο laminate.
    Αν παρεις το φθηνο 8mm θα το μετανοιωσεις. Με το παραμικρο ξεφλουσιζει και κατα την εγκατασταση και κατα τη χρηση. Αν πας για laminate θελει μια A ερευνα αγορας. Εχω βαλει laminate σε 2 σπιτια, στο ενα 2 φορες μεσα σε 2 χρονια λογω κακης ποιοτητας.
    +1
    Η ποιότητα παίζει μεγάλο ρόλο να πάρεις 12mm αλλά και Α' ποιότητα και μετά δεν μασάς.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Πάτωμα:
    http://www.praktiker.gr/p/patoma-lam...rush-oak-60908

Υπόστρωμα:
    http://www.praktiker.gr/p/ypostroma-...poma-5mm-43911

Αν έχεις πολύ υγρασία από το πάτωμα προς τα πάνω βάζεις και αυτό:
    http://www.praktiker.gr/p/ypostroma-...rolo-25m-19646

Και το σέτ τοποθέτησης:
    http://www.praktiker.gr/p/set-topoth...-laminate-3332

Εμείς έτσι τα κάναμε

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Με το βερνικωμα ειναι να παρεις την αφεντια σου και να την κανεις απο το σπιτι για κανα 2 μερες.
    Η μυρωδια ειναι απιστευτη και ο χωρος πρεπει να ειναι σφραγισμενος για να αποφευχθει επικαθηση βρωμιας στο νωπο πατωμα.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Αν είναι μασίφ δρύινο φαντάζομαι θα ξέρεις την αξία του, έτσι;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Με το βερνικωμα ειναι να παρεις την αφεντια σου και να την κανεις απο το σπιτι για κανα 2 μερες.
    Η μυρωδια ειναι απιστευτη και ο χωρος πρεπει να ειναι σφραγισμενος για να αποφευχθει επικαθηση βρωμιας στο νωπο πατωμα.
    Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Απλά θέλει να είναι κλειστά όλα,ώστε να μην μπεί σκόνη και μετά από 12 ώρες απλά ανοίγεις λίγο το παράθυρο ώστε να αλλάξει η ατμόσφαιρα μέσα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Το αυτό!
    Περίμενα να το γράψει κάποιος...

Το δικό μου είναι μασίφ δρύινο που πλεόν στο εμπόριο είναι από τα πιο ακριβά ξύλα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Τα ξηλώνουν από παλιές βίλες της Τοσκάνης και αλλού και τα τοποθετούν εδώ σε βίλες της Μυκόνου κλπ.

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Η λυση να φτιαξω το ηδη υπαρχων ,no way
    μη ντο λες... Δείξε καμιά φωτό από ένα άσχημο σημείο του πατώματος να δούμε πόσο χάλια είναι γιατί μπορεί να φτιάχνεται
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Ναι για το "σφραγισμένο" για ένα ΣΚ ίσως. Διαφωνώ με την παρατήρηση όσον αφορά στην μυρωδιά γιατί τα νέα βερνίκια δεν βρωμάνε όσο τα παλιά, την επόμενη μέρα κιόλας το σπίτι είναι ΟΚ από μυρωδιές.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF