Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.
Ειμαι 35 χρονων και ολη μου τη ζωη (απο τα 16) οδηγω παπι. Τωρα ομως το modenas 115 που εχω ειναι στα τελευταια του (απο προπερσυ καθε χρονο πληρωνω ολοκληρη την αξια του σε επισκευες). ηρθε η ωρα να αλλαξω και δεν ξερω ουτε αν scooter ή παπι - το πρωτο που πρεπει να αποφασισω-, ουτε ποιο...
Να σας δωσω μια ιδεα καταρχας για τη χρηση που του κανω. Πολλα, παρα πολλα χιλιόμετρα (ντεποζιτο κραταει δυομιση μερες το καλοκαιρι), μεσα σε πολη με πολλες λακκουβες και μεγαλες ανηφορες, παντα και μονο πολυ χαμηλες ταχυτητες, γυρω στα 35-40χλμ/ω συνηθως, και συχνα δευτερο ατομο πισω που δεν ξερει απο μηχανακια.
Επομενως με ενδιαφερει παρα πολυ να εχει σταθεροτητα και καλα κρατηματα στις στροφες και τις βροχες, να αντεχει τις χαμηλες ταχυτητες, ε και να μη ζηταει πολλα χρηματα στα service αφου αυτα θα πρεπει να ειναι πολυ συχνα.
Budget 2000 ευρω.
Νομιζω θα ηθελα παπι παλι γιατι τραβαει καλα ακομα και με μεγαλοσωμους πελατες πισω, και γιατι με τρομαξαν τα forum περι ακριβης συντηρησης αυτοματων. Η πρωτη μου και βασικη ερωτηση ειναι η εξης: Επειδη οσον αφορα την ταλαιπωρια του παπιου δεν ξερω ακομα να το οδηγαω σωστα ( νομιζω τις περισσοτερες φορες εχω ταχυτητα πολυ μεγαλυτερη απο οσο πρεπει), εχω την εντυπωση οτι αν ξαναπαιρνα παπι θα χρειαζομουν οπωσδηποτε ενα με στροφομετρο ωστε να ξερω ευκολα ποτε πρεπει να αλλαζω ταχυτητα.
Ξερετε εσεις ποια παπια (110-125cc) απο τις καλες μαρκες εχουν στροφομετρο? δεν μπορω να βρω ψαχτηρι στο ιντερνετ με το σχετικο κριτηριο....
Οσοι κανετε τον κοπο να απαντησετε, σας ευχαριστω πολυ πολυ -![]()