Απάντησέ μου εσύ, αφού θέτεις το ερώτημα.Αρχικά δημιουργήθηκε από crazykiller
Χμμ, πόσα από αυτά είναι αποτέλεμα της κακής χρήσης των γνώσεων που έχει αποκτήσει ο άνθρωπος???
Η βίαιη, ανώμαλη και απρόβλεπτη συμπεριφορά της φύσης κάθε άλλο παρά εικόνα αρμονίας εκπέμπει.Αρχικά δημιουργήθηκε από crazykiller
Αλλά και πάλι αυτά που ανέφερες τι το "μη αρμονικό" έχουν???
Φυσικα και λέει και το ΠΩΣ, η Γένεσις γι' αυτό μιλάει, με τις 6 ημέρες και τα γνωστά. Φυσικά το πώς τα έμαθε αυτός που τα έγραψε, γαργάρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από crazykiller
Νομίζω πως ο χριστιανισμός δεν λέει ΠΏΣ δημιουργήθηκε η ζωή, αυτό το λέει ή επιστήμη. Λέει όμως ΠΟΙΟΣ δημιούργησε τι ζωή.
Όσο για το ΠΟΙΟΣ τη δημιούργησε, αλλά και το ΠΩΣ, η όλη ιστορία που καταγράφεται στη Γένεση το φωνάζει δυνατά: "είμαι ένα παραμύθι, μη με παίρνετε στα σοβαρά", αλλά ποιός θέλει να ακούσει...
Αλήθεια, ΠΟΙΟΣ έγραψε την Παλαιά Διαθήκη; Υπάρχει απάντηση γι' αυτό; Σίγουρα όχι. Κι αν δεν ξέρουμε, πώς το εμπιστευόμαστε το κείμενο; Επειδή μας λενε πως είναι θεόπνευστο; Και λοιπον; Αυτοί που το λένε, πού το ξέρουν; Επειδή κάποια πεποίθηση κρατάει 2-3.000 χρόνια, σημαίνει πως είναι και σωστή;
Την Καινή Διαθήκη βεβαίως ξέρουμε ποιοί την έγραψαν. Αλλά για στάσου, διασταύρωση υπάρχει; Δεν αποτελεί βασική αρχή της ιστορικής γραφής ότι πρέπει ένα γεγονός να διασταυρώνεται; Ο Θουκυδίδης το είχε καθιερώσει αιώνες πριν. Τι διασταύρωση υπάρχει λοιπόν για τα της Κ.Δ.; Καμία. Αποκλειστικά και μόνο αναφορές σε ένα Ιησού που είχε γίνει αιτία αναστάτωσης την εποχή εκείνη. Και ούτε αυτό σημαίνει πολλά, γιατί το όνομα Ιησούς ήταν κοινότατο τότε στους Εβραίους. Πώς λοιπόν πιστεύουμε τα περί θαυμάτων και ανάστασης και λοιπά;
Τέλος πάντων, ο καθένας με τις πεποιθήσεις του.
![]()
Αν η εκκλησία γεμίζει την κοινωνία από λουκάδες και γιοσάκηδες και πιστούς που ρίχνουν κέρματα στο δίσκο, αυτοί που την πολεμούνε το κάνουν για να γεμίσει ο κόσμος αστέγους, υπερκαταναλωτές και δούλους υπαλλήλους των 500 Ευρώ με αποτέλεσμα οι καταδότες και οι ρουφιάνοι(τα αφεντικά τους) θα γίνονται από το χρήμα ... Καίσαρες.
to parapanw link tou capten einai ajio diavasmatos...
prin to diavasw pisteua oti eimai atheos...
afou ti diavasa katelija oti einai malon skeptikistis se kana dio pragmata...
anotero on borei na iparxei apla den einai auto pou perigrafoun oi thriskies...
![]()
![]()
kat eme dio einai ta pragmata stis thriskies pou den stekoun...
kamia den mas leei giati o theos endiaferete gia emas kai genika giati mas eftiaje ktlp.
giati iparxei akoma lathos kai kako ston kosmo...
kai sigekrimena ston xristianismo afou exei profiteutei oti o erxomos tou antixristou (pou tha ginei sta sigoura) tha ferei tin kolasi arxika kai ton paradiso telika (me tin deutera parousia) einai kalo na elpizoume stin katastrofi tou kosmou? isos kai na prospathisoume gia ton pio sidomo erxomo tou??
i autovoulia (ara kai i autdiathesi) tou atomou paei peripato? edelos? mono gia ta megala gegonota? poso kai pote?
auta..
![]()
![]()
p.s. kai kati se sxesi me to arxiko post...
ta radiokimata (tv radio) xorigounde mono me tin simfwni gnomi tis ekklisias tis elledos... :smilea:
episeis oi naoi kai oti ftiaxnete apo tous despotes (mexri kai ekklisiastiko jenodoxeio) perna apo naodomia kai mono... (poleodomia?? pia poleodomia?) oso gia xwrafia exoun bolika...
Παιδιά,νομίζω πως το μπέρδεμά μας,το ανθρώπινο μπέρδεμά μας, οφείλεται στο ότι η λογική μας προσπαθεί να εξηγήσει και να βάλει σε τάξη αυτό που δεν μπορεί.
Το μυαλό μας,όπως το χρησιμοποιούμε,δεν μπορεί να καταλάβει την έννοια "Θεός".Δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται αυτή η οντότητα να είναι η αρχή όλων,πώς όλα τα όντα και τα σύμπαντα είναι δικά της δημιουργήματα και πώς προϋπάρχει όλων ανεξαρτήτως χρόνου.
Δεν μπορεί επίσης να καταλάβει ούτε και την επιστημονική εξήγηση.
Τι λέει η θεωρία τού big bang δηλαδή?(Ζητώ συγγνώμη αν κάτι δεν έχω καταλάβει)Είναι αποδεδειγμένο πως το σύμπαν διαστέλλεται. Οι πλανήτες δηλαδή απομακρύνονται ο ένας απ' τον άλλον,όπως τα χαρτάκια που κολλάμε στην επιφάνεια ενός μπαλονιού και το φουσκώνουμε.
Επομένως κάποτε,σε μεγάλο βάθος χρόνου,ήταν τόσο κοντά όσο οι διαστάσεις ενός σημείου που στα μαθηματικά αυτές είναι μηδέν!
Η τεράστια λοιπόν συσσώρευση ενέργειας προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη και έτσι δημιουργήθηκαν οι πλανήτες και το σύμπαν.
Αυτό σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκαν επίσης και οι έννοιες "χώρος" και "χρόνος".Υπήρχε δηλαδή το απόλυτο μηδέν.
Ε,λοιπόν αυτό το πράγμα,το δικό μου το μυαλό δεν το καταλαβαίνει.Οπως δεν μπορώ να καταλάβω την έννοια τού μηδενός.Αυτό που νομίζω είναι πως πρέπει να ψάχνουμε και να μαθαίνουμε γενικώς.Ο Θεός είναι θέμα τής πίστης μας.Δεν θα παρουσιαστεί μπροστά μας για να μάς δείξει πως υπάρχει.
Δυστυχώς,οι θρησκείες έχουν ρίξει πολύ δηλητήριο χιλιάδες χρόνια τώρα στην ψυχή μας.
Ακούγεται οξύμωρο,αλλά πρέπει να πιστεύουμε και ταυτόχρονα να μην πιστεύουμε τίποτα.
απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν ολοκληρωμένες εξηγήσεις περι της προέλευσης μας , ειναι αν μη τι αλλο ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ να μη πιστεύεις σε κάποια (οποιαδήποτε) ανώτερη δύναμη
Πω πω, λίγο έλειψα και γεμίσαμε ερωτήματα.
Επειδή δεν προλαβαίνω όμως τώρα (πάω για βάρδια)
θα επανέλθω το βράδάκι μεταμεσονύχτια. (πάω να σκεφτώ τις απαντήσεις -αν- έχω![]()
)
See yaa.
Y.G. Ρε, μην το γεμίσετε ερωτήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση σε αυτά που ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες βρήκανε!!
![]()
:rotflmao:
LeT ThE GooD TiMeS RoLL
Η ανώτερη δύναμη είναι ΜΙΑ:
SOICHIRO HONDA
(Ρε παιδία, παραείναι απύθμενο το θέμα για να μπλέξουμε σε thread 200 σελίδων!!)
---
Προσέχουμε για να τρέχουμε
Γιατί να πιστέψω σε κάτι που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να προσδιορίσω; Μέχρι να δοθει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ απάντηση, δεν ασχολούμαι καν με το θέμα. Έχω άπειρα πιο πραγματιστικά προβλήματα να λύσω στη ζωή μου.Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν ολοκληρωμένες εξηγήσεις περι της προέλευσης μας , ειναι αν μη τι αλλο ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ να μη πιστεύεις σε κάποια (οποιαδήποτε) ανώτερη δύναμη
Βρίσκω ασύγκριτα πιο εγωιστικό να πω:
"Εεεεεεγώ θα σου πώ ποιός είναι ο θεός, και να τι χαρακτηριστικά έχει, και να τι θέλει απο μας, και να τι μας απαγορεύει, και μην τυχόν και με παρακούσεις εμένα που είμαι ο εκπρόσωπος του θεού στη γή γιατί μαύρο φίδι που σ' έφαγε!!!"
Και αυτό ακριβως κάνουν οι θρησκείες.
Σε γενικές γραμμές είμαι σύμφωνος είμαι μτο Χρήστο. Η θρησκεία, είναι (ή καλύτερα ήταν) απλά ένας τρόπος να εξηγήσει ο άνθρωπος διάφορα συμβάντα, διάφορες καταστάσεις και εμπειρίες που δεν μπορούδε να εξηγήσει αλλιώς λόγω έλλειψης γνώσης. Για παράδειγμα, καιρικά φαινόμενα, φυσικά φαινόμενα κτλ. Σιγά σιγά, βλέποντας κάποιοι τη δύναμη που μια έννοια σαν τη "θρησκεία" παρέχει, έχει γίνει εργαλείο στα χέρια πολλών, για την εκμετάλλευση της μάζας, του όχλου, της κοινωνίας γενικότερα.
Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι πόλεμοι στην ιστορία μας έχουν γίνει με "θρησκευτικά" κίνητρα, ή αφορμές....
Πέρα τούτων, σε αντίθεση με τον didi, εγώ πιστεύω οτι είναι και λίγο εγωιστικό εκ μέρους του ανθρώπου να μην μπορεί (θέλει) να πιστέψει ότι σαν άνθρωπος, αποτελείται από κύταρρα, δηλαδή χημεία και θα καταλήξει κάποια στιγμή κάτω από το έδαφος όπου θα τον φάνε τα σκουλήκια, όπως όλα τα ζώα του πλανήτη μας.
Όπως είχε πει και ένας γνωστός σκωτσέζος κωμικός που μου αρέσει πολύ, ο Billy Connoly, γιατί δεν μπορείτε να χωνέψετε οτι είμαστε ένα τίποτα, ένα κομμάτι από το πόδι μιας καρέκλας στο σύμπαν, ή ένα φλυτζανάκι του καφέ ??
Φαντάζομαι θα έχει ήδη διαφανεί ότι είμαι και μεγάλος υποστηρικτής της θεωρίας του Δαρβίνου τον οποίο έχω διαβάσει στα φοιτητικά μου χρόνια....
Αυτά για την ώρα !!
![]()
- So, what do you do for a living ?
- I'm into murders and executions.
- I'm sorry ?
- I said, I'm into mergers and acquisitions.
Patrick Bateman
-------------------------------------
Bikepics Photo Album
Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan
εγω δε μιλησα για θρησκειες αλλα για ανωτερη δυναμη, πνευμα κτλ κτλ....Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Γιατί να πιστέψω σε κάτι που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να προσδιορίσω; Μέχρι να δοθει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ απάντηση, δεν ασχολούμαι καν με το θέμα. Έχω άπειρα πιο πραγματιστικά προβλήματα να λύσω στη ζωή μου.
Βρίσκω ασύγκριτα πιο εγωιστικό να πω:
"Εεεεεεγώ θα σου πώ ποιός είναι ο θεός, και να τι χαρακτηριστικά έχει, και να τι θέλει απο μας, και να τι μας απαγορεύει, και μην τυχόν και με παρακούσεις εμένα που είμαι ο εκπρόσωπος του θεού στη γή γιατί μαύρο φίδι που σ' έφαγε!!!"
Και αυτό ακριβως κάνουν οι θρησκείες.
αλλοι το λενε Θεο και αλλοι Αλλαχ, Πνευμα του δασους ή οπως θες
αλλο να πιστευεις και αλλο να γινεις πιονι των απανταχου παπαδων
το ξέρω, και σου απάντησα με την 1η παράγραφοΑρχικά δημιουργήθηκε από idi
εγω δε μιλησα για θρησκειες αλλα για ανωτερη δυναμη, πνευμα κτλ κτλ....
Προσωπικά προτιμώ να πιστεύω στον Άνθρωπο. Υπάρχουν πάμπολλοι άνθρωποι που αξίζουν την αμέριστη εκτίμησή μας και το θαυμασμό μας, και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ. Και αποδεικνύουν πόσα μπορεί να πετύχει ο Άνθρωπος.
Κατά κάποιο τρόπο, είναι το ίδιο πράγμα...Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
εγω δε μιλησα για θρησκειες αλλα για ανωτερη δυναμη, πνευμα κτλ κτλ....
Ο άνθρωπος θέλει ελπίδα, θέλει να πιστεύει κάπου, σε κάποιον για να τον ξελασπώσει, να τον βοηθήσει, γιατί φοβάται να είναι μόνος....
- So, what do you do for a living ?
- I'm into murders and executions.
- I'm sorry ?
- I said, I'm into mergers and acquisitions.
Patrick Bateman
-------------------------------------
Bikepics Photo Album
Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan
αυτός είναι και ο ένας λόγος ο άνθρωπος δημιούργησε το θεό (και επιμένει πως έγινε το αντίθετο!)Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Κατά κάποιο τρόπο, είναι το ίδιο πράγμα...
Ο άνθρωπος θέλει ελπίδα, θέλει να πιστεύει κάπου, σε κάποιον για να τον ξελασπώσει, να τον βοηθήσει, γιατί φοβάται να είναι μόνος....
τον άλλο τον είπες πιο πάνω
βέβαια αναρίθμητοι "σωστοί" άνθρωποι προσεύχονται για βοήθεια, και δεν παίρνουν τίποτε
όσοι σώζονται από π.χ. μια σοβαρή ασθένεια, καρκίνο για παράδειγμα, το αποδίδουν στο θεό και όχι στην επιστήμη
άραγε τι πιστεύουν για όσους προσεύχονται και τελικά πεθαίνουν από καρκίνο; ότι είναι σκάρτοι και δεν άξιζαν την θεία χάρη;;; ενώ αυτοί ήταν ενάρετοι και την άξιζαν;;
αστεία πράγματα...