Σελίδα 114 από 137 ΠρώτοΠρώτο ... 1464104109110111112113114115116117118119124 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.696 έως 1.710 από 2046

Θέμα: Habemus Papam

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Ξέχασε και κάτι άλλο η κυβέρνηση...
    Ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σκουπίδια που για λίγα λεφτά θα πουλούσαν και τη μάνα τους, που προκειμένου να κάτσουν ξανά στην καρέκλα της εξουσίας είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να ισοπεδώσουν τη χώρα.
    Κανένας δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα κάνει τα μούτρα κρέας της Γερμανίας.
    Αν μη τι άλλο όμως μέσα απ αυτή την ιστορία μάθαμε ποιός είναι ποιός και ποιός κάνει τι.
    Όσο αφορά εμένα λοιπόν -το δηλώνω και δημόσια τονίζοντας το εμένα γιατί ούτε ανήκω κάπου ούτε προσπαθώ να πείσω κάποιον-
    Επιστροφή στα προδοτάκια δεν υπάρχει.

υγ
    Αλληλεγγύη....?
    Όταν έβγαλα το μαγαζί μου το 12 σε σακούλες και το πέταξα στα σκουπίδια περνούσα μπροστά από ένα καφενείο...
    Προς το μεσημέρι ο καφεντζής δάκρυσε και δεν δέχτηκε με τίποτα να πληρώσω τους καφέδες. Θα ήμουν λοιπόν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν με αφορά το θέμα.
    Ας αναρωτηθούμε ο καθένας λοιπόν, πριν αποφασίσουμε ότι είμαστε αρκετά "γενναιόδωροι" απέναντι στους άλλος, αν έχουμε δεχτεί εμείς το "δώρο" πρώτοι τότε ας πούμε που φάγαμε σαβούρδα και κάναμε το μηχανάκι πουτάνα ε???

-χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης απέναντι σε κανένα-
    Ρε μαν, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή απλά ήθελες να γράψεις ένα post για να πεις για τις ανθρώπινες αξίες που ασφαλώς υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν.

Το αν θα με δεις κάπου με χαλασμένο tuono (φτου κακά) και με πάς πατάκι μέχρι το βενζινάδικο, δεν θα αλλάξει σε τίποτα την θέληση σου να πουλήσεις (παράνομα, γιατί είναι αντισυνταγματικό από το Συμβ. Επικρατείας από το 2005) την άδεια φαρμακείου σου εάν αποφασίσεις να συνταξιοδοτηθείς.

Επίσης δεν θα αλλάξει την ευγνωμοσύνη μου για σένα εαν με βρεις νύχτα στον Όλυμπο και με πάρεις για να μη με φάνε οι λύκοι, το οτι στο καπάκι θα κάνεις απεργία διαρκείας για να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Στ.Ε για την μεταβίβαση αδειών, ή όσων αποφάσεων καθορίζουν ελεύθερα την πώληση βρεφικού γάλακτος ή την κατάργηση συγκεκριμένου ποσοστού κέρδους επειδή θα υπακούσεις στην απόφαση απεργίας του συλλόγου Φαρμακοποιών.

Ο φίλος μου ο Βασίλης που πάσχει από παιδικό διαβήτη και χρειάζεται ινσουλίνη, με αγαπάει το ίδιο είτε είμαι τραπεζικός, είτε φαρμακοποιός. Απλά γιατί έψαξα 10 φαρμακεία στον Πειραιά πριν κανένα χρόνο για να του βρω την ινσουλίνη που χρειάζεται μιας και τα φαρμακεία της Αθήνας ήταν σε απεργία διαρκείας προκειμένου να υπερασπιστούν "αγώνες δεκαετιών" και η ινσουλίνη είχε εξαφανιστεί από τα ελάχιστα φαρμακεία ασφαλείας.

Το ότι ο Βασίλης και κάποιοι χιλιάδες συμπολίτες χρειάζονταν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φάρμακα για να ζούν, ουδόλως ενδιέφερε το σωματείο σας στις απεργίες. Ο λόγος που ένας φούρναρης δουλεύει για να φτιάξει ψωμί, είναι επειδή πεινάς δηλαδή?

Καμμία διάθεση αντιπαράθεσης φυσικά, κουβέντα κάνουμε. Αλλά #natalemeafta
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Όταν κάναμε απεργία -η Αθήνα γιατί ο Πειραιάς δεν έκανε οπότε δεν έμπαινε καν θέμα να μη βρεις φάρμακο- υπήρχαν εφημερεύοντα
    Η έλλειψη στις ινσουλίνες είναι περίπου μόνιμη αλλά σ αυτό φταίνε 2 πράγματα μαζί.
    Οι εξαγωγές και οι εταιρίες. Λέω μαζί γιατί αυτοί οι 2 είναι σε αρμονική σχέση συμβίωσης.
    Η μάνα μου βγήκε στην σύνταξη και δεν πούλησε καμία άδεια. Το φαρμακείο της έκλεισε και η άδεια πήγε στη νομαρχία.
    (εγώ είχα δική μου)

Δεν θέλω να δω τον επόμενο μήνα να πετιούνται στο δρόμο μερικές χιλιάδες τραπεζικών, ΔΥ, μεταλλωρύχων και δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλο θέλουν να γαμήσουν...
    Ούτε νομίζω πως το πρόβλημα της τράπεζας ή της χαλυβουργίας είναι ο μισθός του κάθε ανθρωπάκου.
    Δεν είναι λοιπόν μακριά η αλληλεγγύη με τις ανθρώπινες αξίες.
    Ένα στα αρχίδια μου δρόμος....

-να τα λέμε κι αυτά-
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Όταν κάναμε απεργία -η Αθήνα γιατί ο Πειραιάς δεν έκανε οπότε δεν έμπαινε καν θέμα να μη βρεις φάρμακο- υπήρχαν εφημερεύοντα
    Η έλλειψη στις ινσουλίνες είναι περίπου μόνιμη αλλά σ αυτό φταίνε 2 πράγματα μαζί.
    Οι εξαγωγές και οι εταιρίες. Λέω μαζί γιατί αυτοί οι 2 είναι σε αρμονική σχέση συμβίωσης.
    Η μάνα μου βγήκε στην σύνταξη και δεν πούλησε καμία άδεια. Το φαρμακείο της έκλεισε και η άδεια πήγε στη νομαρχία.
    (εγώ είχα δική μου)

Δεν θέλω να δω τον επόμενο μήνα να πετιούνται στο δρόμο μερικές χιλιάδες τραπεζικών, ΔΥ, μεταλλωρύχων και δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλο θέλουν να γαμήσουν...
    Ούτε νομίζω πως το πρόβλημα της τράπεζας ή της χαλυβουργίας είναι ο μισθός του κάθε ανθρωπάκου.
    Δεν είναι λοιπόν μακριά η αλληλεγγύη με τις ανθρώπινες αξίες.
    Ένα στα αρχίδια μου δρόμος....

-να τα λέμε κι αυτά-

Μαζί ρε, θα χορεύουμε στο γκαζόν, στις πλατείες, στα σοκάκια το "θα τον γυρίσουμε τον ήλιο"

για τις ινσουλίνες, μια χαρά έλλειψη έπαιζε, μιας και όλοι οι Αθηναίοι είχαν την ίδια ιδέα. Στο πρόβλημα του φίλου, βοήθησε η Δανάη, μια κοπέλα φαρμακοποιός εδώ στον Πειραιά που είχε conne στην φαρμακαποθήκη και μου έφερε μετά από λίγο την παραγγελία.

ΥΓ. Για την ταμπακιέρα, δεν μίλησες όμως...προέβαλες τι κάνεις εσύ, εγώ, ο "άνθρωπος" ως μονάδα. Μιλούσαμε για ομάδες όμως και τα συμφέροντα τους που συνήθως λειτουργούν διαφορετικά. Μια χαρά παιδιά είναι κάποιοι αγρότες που ξέρω, και είμαι σίγουρος πως αν ζήταγα την βοήθεια τους, θα μου την έδιναν. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει σε τίποτα να κλείνουν την ΕΟ στην Λάρισα και να με στέλνουν γύρω γύρω τον Όλυμπο για να βγώ Κατερίνη στις 4 το πρωί.

Είδα τουλάχιστον το ξημέρωμα ένα γαμάτο χωριό, Αι-Δημήτρης λεγόταν νομίζω. Κάτι είναι κι αυτό, γνωρίσαμε τις ομορφιές του τόπου μας.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει σε τίποτα να κλείνουν την ΕΟ στην Λάρισα και να με στέλνουν γύρω γύρω τον Όλυμπο για να βγώ Κατερίνη στις 4 το πρωί.

Είδα τουλάχιστον το ξημέρωμα ένα γαμάτο χωριό, Αι-Δημήτρης λεγόταν νομίζω. Κάτι είναι κι αυτό, γνωρίσαμε τις ομορφιές του τόπου μας.
    Aν και δεν νομίζω με την αριστερή μας κυβέρνηση να ξαναχρειαστεί να παίρνουμε τα όρη και τα βουνά για να πάμε στη δουλειά μας και προκειμένου να μην πας και συ από Ελασσόνα και φτάνεις στην Κατερίνη στις 4 το πρωί, μια παρακαμπτήριος από άσφαλτο με ελάχιστο χάσιμο χρόνου που ποτέ δεν ανακοινώνεται επίσημα ως εναλλακτική είναι από Καλλιπεύκη.

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A...40.0600581!3e0

Την έχω βάλει να βγαίνει Λεπτοκαρυά για να απολαύσεις περισσότερο τον Όλυμπο, αλλά ανάλογα την προτίμηση και πόσο βιάζεσαι να επανέλθεις στο κανονικό δρομολόγιο μπορείς να βγεις κατά σειρά στους Ν. Πόρους, η στον Πλαταμώνα, η στη Σκοτίνα.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος

Δεν αφήνουμε λοιπόν το προδοτοπαραμύθι μιας και είναι σίγουρο πως κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση;
    ......
    Το κόλπο με τους καλούς και τους προδότες είναι πολύ παλιό και το έργο το έχουμε ξαναδεί.
    1915 Βενιζέλικοι -αντιβενιζελικοι που κατέληξε στην μικρασιατική καταστροφή το 1922
    1944 Δεκεμβριανά αριστεροί εθνικόφρονες που κατέληξε στον εμφύλιο 1946-48
    Τώρα αυτός ο αχταρμάς μνημονικοι -αντιμνημονιακοι που ποιος ξέρει που θα βγάλει.
    Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεταιι με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς.
    Είναι φασισμός να κολλάς ταμπέλες στους έχοντες αντιθετη άποψη αλλά είναι και εύκολο και αποτελεσματικό.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    @ ΜG-KTiNoS

Αν ρωτήσεις 100 άτομα για το ποιος πιστεύουν πως είναι προδότης, είναι σίγουρο πως θα πάρεις πάνω από καμιά δεκαριά διαφορετικές απαντήσεις.
    Σίγουρα μέσα σε κάποιες από αυτές θα συμπεριλαμβάνεται ο καθένας μας. Εγώ, εσύ, ο Χατζηπετρής κτλ...

Δεν αφήνουμε λοιπόν το προδοτοπαραμύθι μιας και είναι σίγουρο πως κανένας μας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση;
    Είτε δεχόμαστε πως γενικότερα δεν έχουμε προδότες (ή προδοτοσύνολα αν προτιμάς) και απλά υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν στο πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα (και πιθανότατα όλοι κάπου κάνουν λάθος), είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι μας είμαστε προδότες, οπότε καλύτερα να το βουλώσουμε όλοι μαζί.

Τα υπόλοιπα περί των «εμείς οι Χ είμαστε οι καλοί πατριώτες ενώ οι άλλοι Ψ είναι οι κακοί προδότες» είναι απλά για να σε καταφέρνουν να ψηφίζεις με νεύρα (ή ακόμα καλύτερα να μην ψηφίζεις καν)...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Τότε, απομονώνοντας τις δύο παραπάνω προτάσεις, συμπεραίνω πως η εν ισχύ ασαμπίγια, πνέει τα λοίσθια ?
    Κατά τη γνώμη μου ναι.

Για να αποφύγω όμως τις αναλύσεις και τα σεντόνια, να πω κάτι.

Η θεωρία της asabiyyah (και πολλές άλλες θεωρίες), έχουν πολλά καλά αλλά κι ένα κακό. Ανήκουν στην κατηγορία των grand theories κατά έναν τρόπο.
    Κοινώς, είναι σαν την κόκα κόλα, πάνε με όλα, και είναι τόσο γενικές μέσα στο ίδιο τους το πλαίσιο που ότι κι αν τοποθετήσεις για να το ερμηνεύσεις μέσα από αυτή τη λογική είναι δεδομένο ότι θα βγει η πασέντζα.

Ο Khaldun είχε μιλήσει για κάθε πολιτισμό γενικά, το οποίο εμείς μπορούμε να το τεντώσουμε σε ολόκληρο το ανθρώπινο είδος και στο πώς η δικιά μας asabiyyah επικράτησε αυτής των δεινοσαύρων/μαμούθ/whatever που λέει ο λόγος, και να το φτάσουμε μέχρι το πώς η asabiyyah της σουζούκι μπορεί σήμερα να καταφέρει να επικρατήσει σε αυτή της χόντα (μόνο για σήμερα, και μετά να πέσει πάλι).

Χρονική διάρκεια, πληθυσμός, και γενικώς οτιδήποτε θέλουμε να συμπεριλάβουμε σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι απαραίτητα ούτε αναλογικά (όσο κράτησε το ένα θα κρατήσει το άλλο) ούτε έχουν και καμιά σχέση απαραίτητα μεταξύ τους.

Μιας και υποψιάζομαι πως την λατρεμένη έννοια της asabyyiah και τον τρόπο που καθορίζει όχι μόνο συμπεριφορές, αλλά την ίδια την ιστορία, δεν θα με χάλαγε να το αναπτύξεις λίγοοοοο περισσότερο.
    Βρε ούτε εμένα θα με χάλαγε να το αναλύσω, αλλά θα αμολύσει καμιά αρκούδα ο sniper και την έχει και κοιμάται τόσο καιρό

Αν το πιάσω ένα ένα για να κολλήσει με αυτά που λέμε θα βγει αλεξίπτωτο όχι σεντόνι.
    Αυτή είναι κουβέντα για να γίνει από κοντά

Θεωρώ πως η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει, ή νόμιζε πως μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ασαμπίγια εκτός συνόρων, αλλά ξέχασε μια βασική λεπτομέρεια. Ότι η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ πιο ισχυρή, όπως αντίστοιχα ξέχασε μια άλλη βασική λεπτομέρεια της περίφημης θεωρίας παιγνίων που μας τα έκαναν αερόστατα...πως η βασική αρχή της θεωρίας παιγνίων, είναι πως όλοι οι παίχτες είναι ισοδύναμοι.
    Σε χάνω λίγο στο πώς γίνεται η αντίπαλη ομάδα να είναι πιο ισχυρή αλλά και όλοι οι παίχτες να είναι ισοδύναμοι.
    Εκτός κι αν εννοείς ότι σαφώς και δεν είμαστε ισοδύναμοι, οπότε δε στέκει αυτό για το οποίο μας τα έκαναν αερόστατα.

Συμφωνώ με αυτό που λες πάντως.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε, με κίνδυνο να μπλέξουμε τα μπούτια μας, όπως πάνω κάτω έχει μπλέξει τα μπούτια της όλη η Ελλάδα. Από οικονομικά και μεταναστευτικό, μέχρι άσυλο και κοινωνική δικαιοσύνη.
    Βασική καραμέλα των αντι-μνημονιακών δυνάμεων, αφορούσε πχ τις ελάχιστες απολύσεις/μετακινήσεις/διαθεσιμότητα των ΔΥ. Οι οποίοι συχνά πυκνά δικαιώνονται μέσω δικαστικών αποφάσεων, παραβλέποντας το γεγονός πως για τους 1,5 mio απολυμένους ΙΔ ισχύει από δεκαετίες άλλο εργατικό δίκαιο. Κατά συνέπεια η εργατική ανισότητα που ουδόλως ενδιέφερε την Α΄ομάδα, όταν θίχτηκαν τα συμφέροντα της χειραγώγησε την Β' ομάδα που αδυνατούσε να κινήθεί συντεταγμένα με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων της, στο όνομα "όλων". Κάνω λάθος?
    Όχι.

Αλλά εδώ μπορούμε να έρθουμε σε αυτό που είπα στην αρχή που είναι και το "ζουμί" της όλης υπόθεσης.
    Τί θα θεωρήσεις σύνολο.

Μπορείς:

1. Είτε να πιάσεις σα δύο ξεχωριστά σύνολα τους εργαζόμενους (Α=ΔΥ, Β=ΙΔ), όπου γίνεται μία πάλη για το ποιά asabiyyah θα επικρατήσει (με θεμιτά κι αθέμιτα μέσα βεβαίως βεβαίως).

2. Είτε να πιάσεις σαν ένα ενιαίο σύνολο όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να ενισχύσουν την asabiyyah τους απέναντι στις αντίπαλες δυνάμεις (μνημόνιο, ΔΝΤ, αφεντικά, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και δε συμμαζεύεται), χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία και με λανθασμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σιγά σιγά στην ολική παρακμή και εξαφάνιση του είδους.

Το οτι η ΑΔΕΔΥ.....
    Δεν με εκπλήσσει το αίτημα τους, κατανοητό είναι λόγω asabyyah ... αλλά εγώ τουλάχιστον δεν συμπάσχω μαζί τους.

Ave
    Βλέπε το παραπάνω παράδειγμα με τους ΔΥ και τους ΙΔ, το ίδιο πράγμα είναι.

Όσο για το αν συμπάσχεις ή όχι, καλά κάνεις είτε έτσι είτε αλλιώς.

Όπως πολύ σωστά έγραψες πριν, άλλο πράγμα οι ανθρώπινες αξίες κι άλλο αυτό.
    Άμα δεις κάποιον στην έρημο (για asabiyyah δε λέμε) να πεθαίνει από τη δίψα, θα τον κουβαλήσεις με τη ΓΚαμήλα σου μέχρι το κοντινότερο μακντόναλντς να πιει μια κοκακόλα.
    Δε θα τον ρωτήσεις πρώτα τί ψηφίζει ή αν είναι ΔΥ ή ΙΔ.

Χαίρομαι που δεν υπάρχει καμιά διαφωνία ουσίας και κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα.

Εβίβα ασαμπίγια

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    ... και να το φτάσουμε μέχρι το πώς η asabiyyah της σουζούκι μπορεί σήμερα να καταφέρει να επικρατήσει σε αυτή της χόντα (μόνο για σήμερα, και μετά να πέσει πάλι).
    Αυτο δεν παιζει με τιποτα...

MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος

Διαφωνείς κάπου;
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

ΥΓ. Για την ταμπακιέρα, δεν μίλησες όμως...προέβαλες τι κάνεις εσύ, εγώ, ο "άνθρωπος" ως μονάδα. Μιλούσαμε για ομάδες όμως και τα συμφέροντα τους που συνήθως λειτουργούν διαφορετικά. Μια χαρά παιδιά είναι κάποιοι αγρότες που ξέρω, και είμαι σίγουρος πως αν ζήταγα την βοήθεια τους, θα μου την έδιναν.
    Nόμος της φύσης. Οποιαδήποτε ομάδα νοιώθει ισχυρή είτε πληθυσμιακά, είτε λόγω φυσικής ρώμης θα ακολουθήσει τους νόμους της κοινωνίας η της ζούγκλας και θα προσπαθήσει να επιβληθεί έναντι των άλλων. Μέχρι η αλλαγή των επί μέρους δυνάμεων να αλλάξει το status.

Aν εξαιρέσει κανείς την πολύ τελευταία φουρνιά προσληφθέντων (που είναι με άλλο καθεστώς εργασίας) στο Δημόσιο, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στις Τράπεζες (και όχι μόνο τις κρατικές), στους Δήμους, στη Χαλυβουργία, στα Σιδηροκράματα, στα Τσιμέντα, στη ΛΑΡΚΟ... και όπου αλλού θΈτε, επικρατούσε το πελατειακό καθεστώς προσλήψεων, προνομίων των προσληφθέντων και ανταμοιβής των μεσολαβούντων που δεν ήταν άλλοι από τους τοπικούς βουλευτές.

Ποιός ιδιωτικός τομέας μιλάμε τώρα στην Ελλάδα και ανερυθρίαστα συγκρίνουμε με αυτό που σε ένα καπιταλιστικό σύστημα είναι πραγματικά Ιδιωτικός Τομέας!
    Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοτραπεζίτες βόλευαν κατ' επιταγήν των κυβερνώντων ενεργώντας σαν ένα 2ο Δημόσιο και οι Δημόσιοι κατ' ουσίαν μέχρι και πρόσφατα δεν ήταν ένας αλλά 2, if you know what I mean. Φυσικά και οι τύποι που κατείχαν την ιδιοκτησία των οργανισμών και κατ επίφαση επιχειρήσεων απολάμβαναν αναθέσεων, προνομίων κλπ κλπ αλλά κατ ουσία ήταν πιο Δημόσιο απ το Δημόσιο.

"Βόλεψα το παιδί μου στην Τράπεζα", "έβαλα τη γυναίκα μου στη ΔΩΔΩΝΗ", για να σε ψηφίσουμε θα βάλεις 5 απ το σόϊ μας στον Συνεταιρισμό, η κόρη μου είναι όμορφη βόλεψέ την στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ παίζουν από εποχής Μποδοσάκη, Νιάρχου, Ωνάση, Αγγελόπουλου κλπ μέχρι πρόσφατα Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Κόκκαλη κλπ.

Τράπεζες: ώρες συνδιαλλαγής με το κοινό μέχρι 1 μ.μ. το προσωπικό αρχίζει να φεύγει στις 2, ΔΕΗ: υπάλληλοι ατέλεια στην κατανάλωση ρεύματος μέχρι και 80%, Φαρμακοποιοί, Φορτηγατζήδες, Περιπτερούχοι, Αρτοποιοί, Ταξιτζήδες, Αγρότες και λοιπές τάξεις εργαζομένων ων ουκ έστι αριθμός, ο καθένας στον αγώνα των προνομίων των αγώνων και των διασφαλίσεων των "κεκτημένων".

Δημόσιο με μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, υπάλληλοι τραπέζης με συγκριτικά άδικα -εφάπαξ, συντάξεις, bonus, παιδικές κατασκηνώσεις, δάνεια και ας σταματήσω εδώ-, σιδηροδρομικοί με απεριόριστο αριθμό χλμ., ταξιτζήδες με 2-3-4-5-πολλαπλή μίσθωση και καπέλο, φορτηγατζήδες με ανοχή και χαμόγελο στο λαθρεμπόριο, ρευστότητα Ταμείων Ασφάλισης πηγή εξασφάλισης των τρισέγγονων του "Μητσοτάκη" (no offence στον άνδρα), μίζες στο ΚΥΣΕΑ στο ΜΥΣΕΑ, στους τελωνειακούς, στους Λιμενικούς, TV με τον αρχηγό της Αστυνομίας να "πιάσει" με το κοστούμι τον Σορίν Ματέϊ και φυσικά χωρίς αλεξίσφαιρο ενώ ο άλλος κρατούσε χειροβομβίδα, Ε. Στάη, Ευαγγελάτος, αεροπορικά εισιτήρια ψηφοφόρων, μαζικές μετακινήσεις στην ψήφο, δάνεια για μισθούς και συντάξεις απ το 81, Μπρισίμ προεκλογικών λαοθαλασσών, 340 δρχ. μόνο!= 1 € ...

Τώρα καλούμαστε να δουλέψουμε με όρους πραγματικής αγοράς και στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Καλούμαστε να δουλέψουμε μέχρι 5μ.μ., οι προϊστάμενοι Τραπεζών πιθανόν και μέχρι 7μ.μ. και στις 5:30 να κλείσουν τα αντιεξουσιαστικά ρολά ασφαλείας, το Δημόσιο έχει απαξιωθεί και έγινε ο χειρότερος εργοδότης, οι του πραγματικά ΙΔ χωρίς ωράριο και στον ύπνο τους να τους απασχολεί η εκτίναξη της πρωτοβουλίας που τρέχει, τα προνόμια μειώνονται, στο wild animals cage των λιονταριών μπήκαν και ύαινες αλλά έτσι λειτουργεί η ζούγκλα.

Ώρες συναλλαγής για το κοινό: έως 1μ.μ.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 19/04/2015 στις 22:02.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος

Ώρες συναλλαγής για το κοινό: έως 1μ.μ.
    Εγώ γιατί είχα μείνει στο 14:30 ήτοι 2.30μμ;;;;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Εγώ γιατί είχα μείνει στο 14:30 ήτοι 2.30μμ;;;;
    γιατί είσαι ποντικαράς
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

γιατί είσαι ποντικαράς
    Δεν νομίζω...κάποιο λάθος κάνεις. Εκτός και το μπερδεύεις με την Κύπρο που τελειώνουν 1,30.

Το ωράριο των τραπεζών, από το 1992 τουλάχιστον που ξέρω, είναι Δευτ-Πέμπτη 7,45-15,30 (8,00-14,30 για το κοινό) και Παρασκευή 7,40-15,15 (8,00-14,00 για το κοινό).
    Στην πράξη μόνο το ωράριο του κοινού τηρείται, μιας και το πραγματικό ωράριο είναι αυτό που είπες παραπάνω. Για τα υπόλοιπα που είπες, μια χαρά τα περιγράφεις. Κάποιες ιδιωτικές που ξέρω πάντως, ΔΕΝ μάσαγαν στα ρουσφέτια. Εργασίας που μπήκα εγώ το 92 (4.500 άτομα για 120 θέσεις, και τελειώσαμε την πολύ απαιτητική εκπαίδευση με εξετάσεις που είχαν πλαφόν αποτυχίας, οι 98). Εχω αλλάξει 4 (!) και πάνω κάτω ξέρω τι γινόταν.
    Σε γενικές γραμμές πάντως, η εμπειρία μου σε μια "κρατική" ας πούμε, είναι απογοητευτική από θέμα νοοτροπίας και εργασιακής επάρκειας. Καμμία (μα καμμία όμως) σχέση με τις ιδιωτικές.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Σε χάνω λίγο στο πώς γίνεται η αντίπαλη ομάδα να είναι πιο ισχυρή αλλά και όλοι οι παίχτες να είναι ισοδύναμοι.
    Εκτός κι αν εννοείς ότι σαφώς και δεν είμαστε ισοδύναμοι, οπότε δε στέκει αυτό για το οποίο μας τα έκαναν αερόστατα.
    ναι το 2ο εννοώ, πως σαφώς δεν είμαστε ισοδύναμοι, αρα δεν υπήρχε θέμα θεωρίας παιγνίων απ΄την αρχή. Ή όπως το περιέγραψε κάποιος φίλος Άγγλος "you cant play chicken game with the train"
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Aν και δεν νομίζω με την αριστερή μας κυβέρνηση να ξαναχρειαστεί να παίρνουμε τα όρη και τα βουνά για να πάμε στη δουλειά μας και προκειμένου να μην πας και συ από Ελασσόνα και φτάνεις στην Κατερίνη στις 4 το πρωί, μια παρακαμπτήριος από άσφαλτο με ελάχιστο χάσιμο χρόνου που ποτέ δεν ανακοινώνεται επίσημα ως εναλλακτική είναι από Καλλιπεύκη.

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A...40.0600581!3e0

Την έχω βάλει να βγαίνει Λεπτοκαρυά για να απολαύσεις περισσότερο τον Όλυμπο, αλλά ανάλογα την προτίμηση και πόσο βιάζεσαι να επανέλθεις στο κανονικό δρομολόγιο μπορείς να βγεις κατά σειρά στους Ν. Πόρους, η στον Πλαταμώνα, η στη Σκοτίνα.
    Η απρόσμενη αλλαγή δρομολογίου, παρόλο που ήταν αφάνταστη ταλαιπωρία μιας και υπήρχε δυσάρεστος λόγος και έκανα το ταξίδι μέσα στη νύχτα, είχε το θετικό πως είδα τον Όλυμπο χάραμα και ήταν πανέμορφος. Τύρναβο και Ελασσώνα πέρασα νύχτα, αλλά το ξημέρωμα στο βουνό ήταν φανταστικό !!!

Το έχω στο μυαλό μου να το ξανακάνω, αλλά με μοτοσυκλέτα και υπό άλλες συνθήκες.
    Tnx για τον χάρτη.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παρόμοια θέματα

1. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ