εννοεί το κλειστό προστατευτικό, σαν αυτό που έχουν τα παπιά.
Έτσι, δεν επηρεάζεται από σκόνες λασπόνερα κ.λ.π και διατηρείται το γράσο πολύ περισσότερο πάνω στην αλυσίδα
Edit με πρόλαβε ο από πάνω
εννοεί το κλειστό προστατευτικό, σαν αυτό που έχουν τα παπιά.
Έτσι, δεν επηρεάζεται από σκόνες λασπόνερα κ.λ.π και διατηρείται το γράσο πολύ περισσότερο πάνω στην αλυσίδα
Edit με πρόλαβε ο από πάνω
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Ναι, κατάλαβα...
Βέβαια αν είναι να αποδίδει καλύτερα ας το λιπαίνεις κάθε 2 βδομάδες που λέει ο λόγος... Νομίζω το γράσο είναι και πολύ πιο φθηνό από τα σπρέι λιπαντικά...
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Δεν νομίζω οτί είναι έξοδο,,,αγόρασα πέρσι ένα σπρει (οχι επώνυμο, αλλά καλό) με 5 ευρώ, και βγάζω 500 χιλ την λίπανση, ψεκάζω λίγο κάθε φορά (δεν χρειάζεται πολύ άλλωστε) και θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμη, όπως όλα τα σπρει που χρησιμοποιώ., είναι μηδαμινό έξοδο πχ σε σχέση με την βενζίνα, για απόλυτη οικονομιά πάντως μπορείς να βάζεις μεταχειρισμένο λάδι μηχανής, είναι τζάμπα, αλλά θέλει πολύ συχνά λίπανση, το έκανα πιτσιρικάς, (μιλάμε δεκαετία 1980, που τα σπρει ήταν πολυτέλεια,)
12 ευρώ εδωσα για ενα σπρει πριν 5-6 χρονια και ακομα εχει μεσα. Απλα ειπα να δοκιμασω και άλλους τρόπους. Οταν τελειώσει θα παρω ενα καινούργιο σπρέι και θα τελειώσει η ιστορία. Βαλνολινες και μαλακιες, αμα εισαι χασομερης μια χαρα σου κάθεται. .![]()
Ολα θα τα βρεις σαν "σπρέι αλυσίδας".
Απλά κάποια είναι ιδιαίτερα κολλώδη και δεν πετάγονται από την αλυσίδα. Αυτά συνήθως γράφουν "road use" ή κάτι αντίστοιχο. Πχ η BelRay και η Wurth, έχουν τέτοια.
Αν πηγαίνεις το μηχανάκι και σε χώμα, απόφυγέ τα. Κολλάει το χώμα επάνω τους και γίνονται χάλια. Αν όχι, είναι πολύ καλά.
Γενικά, μόνο με δοκιμές θα βρεις αυτό που σου αρέσει και σε βολεύει. Από γνώμες θα ακούσεις τα πάντα.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
τα αλουμινένια γρανάζια αντέχουν στο χρόνο ή θα φαγωθούν γρήγορα...?
μιλάω για χρήση σε μεγάλο μηχανάκι με βάρος 240kg, και ιπποδύναμη καμμια 50-60 ίππους....