Παλιό…
-Ένα γύρο πίτα χωρίς κρεμμύδι.
-Να το κάνω χωρίς ντομάτα γιατί το κρεμμύδι μου τέλειωσε?
-ΑΜΚΑ έχετε;
-Έχω
-Εκκαθαριστικό του 2014;
-Έχω
-Δήλωση του ν105;
-Έχω
-Γνήσιο υπογραφής;
-Έχω
-Ώρα έχετε;
-Βεβαίως έχω, 14.30
-Ευχαριστώ, κλείσαμε, περάστε αύριο.....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Στο χωριά μου τον κόλο της κότας τον λένε κολοπίπερα. (Της ψητής λέμε σαν μεζές) Κάνουμε τραπέζι καινούρια συμπεθέρια και ακούγετε η μάνα μου να φωνάζει φυσιολογικότατα. «Τον κολοπίπερα ποιος τον θέλει?» Όσοι δεν πνιγήκανε κάνανε πως δεν άκουσαν. Η συμπεθέρα βάζει τα γέλια δυνατά. (Από ορεινό χωριό της περιοχής) «Μα βρε συμπεθέρα κολοπίπερας??» Και η μάνα μου με τάχα χαμόγελο. «Γιατί συμπεθέρα? Εσείς πως το λέτε?»
«Μα… κολοπέτσονα φυσικά!!! Άκου κολοπίπερα!»
Πνιγήκαν και οι υπόλοιποι.
πω πω πω τι ξεθαψα ο πστς!!!
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=98062
Εσύ καλή μου Nikol μη γελάς με τα Λαρισινά και καμαρώνεις με τα Κρητικά!(Νομίζω κάπου έγραψες ότι είσαι από Κρήτη) Μια φίλη που είχα απ το ορεινό Λασίθι μου έκανε δώρο ένα λεξικό με Κρητικούς ιδιωματισμούς για να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Εμάς κουτσά στραβά μας καταλαβαίνουν τουλάχιστον και χωρίς λεξικό. Άντε…!!!
Αν τα μπέρδεψα και δεν είσαι από Κρήτη… σόρι.
![]()
μα πωςναμη γελαω??? αφου και τα δικα σας ειναι υπεροχα! καλα τα θυμασαι Γιωργο...εμεις ακομα πιο ακαταλαβιστικοι,γιατι και λεξεις και προφορα, δενει ενα γλυκο αστα να πανε!!!! τη φιλη σου δηλαδη μετα το λεξικο την καταλαβαινες καλυτερα? και που να ακουγες Ηρακλιωτοπουλα!!! Παντως οτι και να λετε οι διαλεκτοι ειναι γοητεια, ακομα και οι αστειες!
Επιτρεπεται να αφιερωσω την αγαπημενη μου μαντιναδα στους φιλους εδω μεσα ή θα βγω off topic?
Δε σε φοβουμαι θανατε
κι οποτε θελεις κοπια
μα το ποτηρι τση ζωης
ξεχειλισμενο ντο'πια!
Ότι δίνεις γυρνάει σε σένα
Χαχαχαχαχα
μου θυμίσατε μια παλιά ιστορία. ..
ήμουν για ένα φεγγάρι με μια κοπέλα από Λάρισα.
Με τα πολλά λοιπόν, δεν πήγαινε άλλο και τις το πέταξα ότι πρέπει να τελειώνουμε.
Και μου λέει. ...
Εντάξει ρε Κώστα. ..αλλά να ξέρεις ότι μου τζατζάλιασες τα αισθήματα!