Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 6 από 6

Θέμα: Τι μηχανή να πάρω;

Νέο μέλος

Question Τι μηχανή να πάρω;

Καλησπέρα παιδιά,

να πω πως έχει η κατάσταση. 23 χρονών, μεγάλη σχέση με μηχανές δεν είχα ποτέ μου, καμιά βόλτα με παπί κανενός φίλου, πάντα προτιμούσα τα ποδήλατα για βόλτες και καταβάσεις καμιά φορά. Τώρα όμως θέλω να αγοράσω μια μηχανή ελέω δουλειάς που βρίσκεται ~20χλμ από το σπίτι μου, να μπορεί να πάει αξιοπρεπώς από περιφερειακό Υμηττού και να κατέβει για λίγο την Αττική Οδό, άρα να πάει άνετα με 100+ km/h.

Οι μέχρι τώρα επιλογές που έχω ακούσει και δει είναι οι εξής:
    1. Crypton X
    2. XT 600

Oπότε αυτά πως πάνε; Συμφέρουν; Στο δρόμο πως είναι, για τον σκοπό που θέλω; Από άποψη κατανάλωσης και ασφαλίστρων; Κάποια άλλη ιδέα/πρόταση;

ΥΓ: Το budget μου κυμαίνεται 1500-1800ε (ειδικά για το crypton μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση και να ανέβω και πιο πάνω καθώς θα βάλει και ο αδερφός μου χρήμα αν είναι για να το παίρνει σε καμιά δουλειά ως ντιλιβεράς).
    ΥΓ1: Αν υπάρχει λινκ για τον εξοπλισμό ενός αναβάτη (κράνος περισσότερο, τι να προσέξει σε αυτό δηλαδή) ευπρόσδεκτο είναι.

Αυτά, αναμένω απαντήσεις από όσους έχουν όρεξη και γνωρίζουν.

Παλαιό μέλος
    Τα 2 μηχανάκια που αναφέρεις δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, διευκρινησε λίγο τι θες, Εντουράκι? δρόμου? σκουτερ?
    μια καλή επιλογή είναι και αυτή, η κάτι παρόμοιο τέλως πάντων
    http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6290909/

Τα ασφάλιστρα εξαρτώνται από τα κυβικά, και αφού όπως λες είναι πρώτη μηχανή, καλό να είναι μέχρι 250 κυβικά,
    Τελευταία τροποποίηση από Μανολης67; 25/04/2015 στις 20:49.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tycho Moon
    Πάρε το ΧΤ. Αν δεν μπορείς για οικονομικούς λόγους, πάρε cbr 125 που είπε και Μανολης 67. Άσε το παπί..

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Τα 2 μηχανάκια που αναφέρεις δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, διευκρινησε λίγο τι θες, Εντουράκι? δρόμου? σκουτερ?
    μια καλή επιλογή είναι και αυτή, η κάτι παρόμοιο τέλως πάντων
    http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6290909/

Τα ασφάλιστρα εξαρτώνται από τα κυβικά, και αφού όπως λες είναι πρώτη μηχανή, καλό να είναι μέχρι 250 κυβικά,
    Σίγουρα όχι scouter, δρόμου θέλω να είναι, και το ΧΤ πάει άνετα και σε δρόμο έχω μάθει (είναι ΚΑΙ offroad/enduro όχι μόνο offroad). Μέχρι 250cc για ποιό λόγο; Ειλικρινής απορία είναι.
    Ωραίο το CBR πάντως.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tycho Moon Προβολή μηνύματος
    Πάρε το ΧΤ. Αν δεν μπορείς για οικονομικούς λόγους, πάρε cbr 125 που είπε και Μανολης 67. Άσε το παπί..
    Οι οικονομικοί λόγοι με σταματάνε πιο πολύ από το ΧΤ, παραπάνω τέλη και ασφάλιστρα σε σχέση με κάποιο έως 300cc. Πέρα του ότι πρέπει να το πάρω από άτομο που να με εμπνέει εμπιστοσύνη καθώς δεν ξέρω τι θα μπορεί να του έχει κάνει/πάθει. To παπί, ακόμα το x, με την καμία εε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GiorgosLa Προβολή μηνύματος
    (Υ)

Με είπε ένας ότι δίνει μισοτιμής το SYM Wolf 125 (κοντά στα 1200), αξίζει καθόλου ως μηχανή;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    πάρε κάποιο από τα 250cc (cbf 250,cbr 250,ninja 250)

τα 125cc είναι λίγα και ζορίζονται στα 100+kmh....επίσης εχουν θεμα στην ενεργητική ασφαλεια,δεν είναι ότι καλύτερο να σε προσπερνάνε ορδές από αμάξια και φορτηγάκια στην περιφερειακή και στην Αττ. Οδό

Παρόμοια θέματα

1. Τι μηχανη να παρω?
    από fkayios στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2007, 12:15
  2. Τι μηχανή να πάρω?
    από ermiss στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 02/05/2007, 22:59
  3. Τι μηχανή να πάρω;
    από mchris στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2005, 01:22
  4. Τι μηχανη να παρω ?
    από crs-k στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2004, 16:54
  5. Τι ΜηΧανη Να Παρω?
    από nimbus στο forum Off topic