δεν τιθεται για μενα θεμα επαρχιωτη ή μη με την υποτιμητικη εννοια
μακαρι ο καθενας να μπορει να στησει τη ζωη του οπου και οπως περναει καλυτερα
απλα μου τη δινει να με αντιμετωπιζουν σαν κατσαριδα με την ατακα: καλα πως ζειτε εσεις εκει περα;
και αν με κατι δεν μπορω να ζησω ειναι το κουτσομπολιο και η κριτικη της μικρης κοινωνιας
να περνας καλα εκει που γουσταρεις![]()
Πάρτε τα βουνά με πιστοποιημένη πατέντα http://www.tovima.gr/science/researc...le/?aid=641041
εισαι σοβαρος;
ποτε μιλησα εγω για βλαχακια που δεν εχουν βγει απο το χωριο τους;
για πηγαινε ρωτα τους θεσσαλονικεις ποσο ευκολο τους ειναι να πανε διακοπες κυκλαδες-δωδεκανησα
για ρωτα τους κερκυραιους ποσο ευκολα φευγουν απο το νησι για βολτα;
αλαζονικος γιατι μου αρεσει η αθηνα;
μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα
Να ξεκαθαρισουμε λιγο τι σημαινει επαρχια, ναι;
Γιατι αν ειναι να αφησεις την Αθηνα για να πας σε ενα κακεκτυπο της σε μικροτερη εκδοση (οπως καταφεραμε να κανουμε τις περισσοτερες πολεις στην Ελλαδα), σορυ αλλα προτιμω το οριτζιναλ.
Επισης, να ξεκαθαρισουμε τι εννοουμε Αθηνα. Αθηνα-δημος ή Αθηνα-Λεκανοπέδιο.
Διότι αλλο Παγκρατι, αλλο Πλ. Βικτωριας, αλλο Βουλιαγμενη, αλλο Λιοσια, αλλο Κηφισια και αλλο Καμινια.
Εγω ειμαι υπερ ή του κεντρου ή της επαρχιας, αλλα οχι σε μικρη πολη. Δε μου αρεσουν τα ενδιαμεσα. Δε θελω τα μειονεκτηματα της επαρχιας με τα μειονεκτηματα της πολης σε ενα πακετο.
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Πιο σωστα δεν γινοτανε να τα πει καποιος.Παραδειγμα ζωντανο:εφυγα απο την Αθηνα και μαλιστα απο καλη περιοχη.Ηρθα σε χωριο εξω απο το Αγρινιο(τι χωριο δηλ 5000 κατοικους)και δυστυχως το πατρικο μου ειναι στο κεντρο του χωριου.Πολλες φορες μου θυμιζει την Καλλιθεα του 69.Το ονειρο και ο σκοπος μου ειναι να καταφερω να παω λιγο πιο "εξω" απο εδω που ζω τωρα.Στη πραγματικη φυση.Προσπαθεια θελει.Παντως ακομα και δω, τα συν ειναι σαφως πιο πολλα απο τα μειον.
Εμένα που το χωριό μου έχει 47,5 κατοίκους πιάνεται?
θαντερ 5000 κάτοικοι? Ποια βουνά πήρες?![]()
τα εχετε κανει λιγο αχταρμα γιατι αλλο θεωρει ο ενας επαρχια, αλλο θεωρει ο αλλος...
με αοριστους ορους, δουλεια δεν γινεται...
και παλι, οσο και να συγκεκριμενοποιησεις τα πραγματα παντα θα υπαρχουν οι προσωπικες προτιμησεις...
τελος παντα κατι κερδιζεις και κατι χανεις σε μια επιλογη τοπου κατοικιας...
ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να τα εχεις ολα...
εκτος αν εχεις ΠΟΛΛΑ λεφτα...
προσωπικα την λατρευω την Αθηνα...ειμαι γεννημα θρεμμα και δεν ειχα ποτε χωριο γιατι και ο πατερας μου και ο παππους γεννηθηκαν Αθηνα...το ιδιο και απο την πλευρα της μανας μου...
ειχα την τυχη να εχω εξοχικο σ'ενα μερος που γουσταραν οι δικοι μου και πηγαιναν απο πιτισιρικια για καμπινγκ και αργοτερα πηραν οικοπεδο και εφτιαξαν και ενα σπιτακι...
οποτε τα καλοκαιρια και το Πασχα ειχα βαλβιδα αποσυμπιεσης απο την πολη...και ξερω τι εστι χωραφι με ελιες, ψαρεμα με τον κολλητο με βαρκουλα και βολτα στο δασος...
η χρυση τομη ειναι να εχεις μια μονοκατοικια με κηπο, μπαρμπεκιου και τα ρεστα περιπου στα 20-25χλμ μαξ απο το κεντρο της πολης...και οι γειτονες σου να εχουν το ιδιο...
οχι δλδ μια μονοκατοικια αναμεσα στις πολυκατοικιες...
ολη μου την ζωη ζουσα σε μονοκατοικια με αυλη στα 5χλμ απο το κεντρο της Αθηνας (Ομονοια)...ηταν καλα πρωτιστως γιατι δεν ειχε τοσες πολλες πολυκατοικιες τριγυρω..ολα ηταν οικογενειακα τριοροφα, το πολυ τετραοροφα...(οχι τα αισχη 8 και 10 οροφων με 2-3 διαμερισματα ο καθε οροφος) αλλα για να κανω ενα μπανιο της προκοπης στην θαλασσα (που εγω προσωπικα την λατρευω) επρεπε να κανω 35χλμ το λιγοτερο και χωρος για το παιδι δεν υπηρχε...
τωρα ζω στα 25χλμ εκτος απο το κεντρο της Θεσσαλονικης με σαφως μεγαλυτερο σπιτι με κηπο (που εχει μετατραπει σε παιδικη χαρα του παιδιου με τσουληθρα, κουνια, ποδηλατακι,κλπ), περιβολι, με την θαλασσα πολυ πιο κοντα μου, βλεπω Ολυμπο και Θερμαϊκο απο την τζαμαρια του σαλονιου και και ολοι οι γειτονες ειναι στην ιδια φαση...
αρνητικα: οτι θες να κανεις απο θεμα διασκεδασης, αγορας προϊοντων σε φυσιολογικες τιμες και για να δεις λιγο κοσμο, πρεπει να κανεις 50χλμ...
με την βενζινη να ειναι στα υψη δεν το αποφασιζεις ευκολα...
οπως και οι κατοικοι της Ραφηνας ή του Πορτο Ραφτη που εχουν ουσιαστικα την ιδανικη τοποθεσια με θαλασσα διπλα και μια σχετικα καλα οργανωμενη κοινωνια, δεν αποφασιζουν να μπουν κεντρο (και να κανουν 40+40+διοδια) αν δεν εχουν δουλεια...
αν η βενζινη ηταν στα 0,80/λιτρο ισως ηταν πιο ευκολα τα πραγματα...
τωρα για μενα οι ιδανικες τοποθεσιες για μονοκατοικια, επειδη οπως προπειπα λατρευω την Αθηνα ειναι η Βουλιαγμενη, Βουλα, Βαρκιζα, Καβουρι...τοσο μακρυα οσο και κοντα στο κεντρο, με την θαλασσα διπλα για βουτιες ολο τον χρονο και τους γειτονες στο ιδιο μοτιβο...
βεβαια εκει παιζουν στα 8000€ το τετραγωνικο τα διαμερισματα και αν θες και μονοκατοικια με κηπο πρεπει να δωσεις δυο με δυομισυ μυρια...ευτυχως επεσαν οι τιμες λογω κρισης...![]()
Οτιδηποτε εκτος δημου Αθηναιων δεν ειναι Αθηνα. Τελος.
Οσοι δεν ειχατε 156 ΑΣΜ μη μιλατε![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Έλα μωρέ, έχει και "επαρχία" πολύ πιο κοντά στην Αθήνα. Μαζί με όλα τα κακά της "επαρχίας"...
"Α, είστε από τους νεοέποικους;" Χου μαρή σαύρα.
Μιά βροχούλα τώρα που την θέλω να βάλω φρέζα δεν έρχεται, καρΓιόλη καιρέ, ε;