Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 95

Θέμα: over the mountains (θα πάρω τα βουνά)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    αθηνα απο μενα γιατι γουσταρω
    γιατι εχει τα παντα αρκει να ξερεις να ψαξεις
    μενω 25 λεπτα απο ομονοια με τον ηλεκτρικο και ενα τετραγωνο πανω απο το σπιτι μου ο αλλος εχει περιβολι και κοτες
    γιατι με βαση την αθηνα εχω γυρισει ολη την ελλαδα και απο οπου περασα οι ντοπιοι κατα κανονα δεν ειχαν ξεμυτισει ποτε σε ακτινα μεγαλυτερη απο 50χλμ
    η αθηνα εχει μονο ενα μεγαλο προβλημα: τη μετακινηση απο και προς τη δουλεια (το οποιο υπαρχει σε ολες τις μεγαλες-μεσαιες πολεις)
    και λυνεται αν καταφερει καποιος να δουλευει σχετικα κοντα στο σπιτι του
    γνωστος δουλευε περισσο η γυναικα του αγ.παρασκευη και εμενε μαρουσι
    μετακομισε και πηγε ανω βουλα, ε δεν του φταιει η αθηνα
    και επειδη πεφτει πολυ απαξιωση ευχομαι ειλικρινα σε οσους ονειρευονται να φυγουν να το καταφερουν ετσι ωστε να γουσταρουμε περισσοτερο εμεις που μας αρεσει εδω
    toyar εισαι σωστος.Αφου γουσταρεις να μενεις Αθηνα και τη βρισκεις,εισαι τυχερος.Εγω παντως εκανα αυτο που φωναζει χρονια ο Χατζηφωτιου:φυγετε επαρχειωτες να μεινουμε λιγοι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    δεν τιθεται για μενα θεμα επαρχιωτη ή μη με την υποτιμητικη εννοια
    μακαρι ο καθενας να μπορει να στησει τη ζωη του οπου και οπως περναει καλυτερα
    απλα μου τη δινει να με αντιμετωπιζουν σαν κατσαριδα με την ατακα: καλα πως ζειτε εσεις εκει περα;
    και αν με κατι δεν μπορω να ζησω ειναι το κουτσομπολιο και η κριτικη της μικρης κοινωνιας
    να περνας καλα εκει που γουσταρεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Πάρτε τα βουνά με πιστοποιημένη πατέντα http://www.tovima.gr/science/researc...le/?aid=641041

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Με βαση την Αθηνα εχεις γυρισει ολη την Ελλαδα..
    Μπραβο.
    Και απο οπου περνουσες εβρισκες βλαχακια που δεν ειχαν βγει εξω απ'το χωριο τους..
    Ξανα μπραβο.
    Λες οτι το μοναδικο μεγαλο προβλημα της Αθηνας ειναι η μετακινηση προς και απο την δουλεια...
    Μαλιστα.

Σε βρισκω αρκετα αλαζονικο...
    Αλλα εγω ειμαι και λιγο βλαχακι...

εισαι σοβαρος;
    ποτε μιλησα εγω για βλαχακια που δεν εχουν βγει απο το χωριο τους;
    για πηγαινε ρωτα τους θεσσαλονικεις ποσο ευκολο τους ειναι να πανε διακοπες κυκλαδες-δωδεκανησα
    για ρωτα τους κερκυραιους ποσο ευκολα φευγουν απο το νησι για βολτα;
    αλαζονικος γιατι μου αρεσει η αθηνα;
    μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα

Να ξεκαθαρισουμε λιγο τι σημαινει επαρχια, ναι;

Γιατι αν ειναι να αφησεις την Αθηνα για να πας σε ενα κακεκτυπο της σε μικροτερη εκδοση (οπως καταφεραμε να κανουμε τις περισσοτερες πολεις στην Ελλαδα), σορυ αλλα προτιμω το οριτζιναλ.

Επισης, να ξεκαθαρισουμε τι εννοουμε Αθηνα. Αθηνα-δημος ή Αθηνα-Λεκανοπέδιο.

Διότι αλλο Παγκρατι, αλλο Πλ. Βικτωριας, αλλο Βουλιαγμενη, αλλο Λιοσια, αλλο Κηφισια και αλλο Καμινια.

Εγω ειμαι υπερ ή του κεντρου ή της επαρχιας, αλλα οχι σε μικρη πολη. Δε μου αρεσουν τα ενδιαμεσα. Δε θελω τα μειονεκτηματα της επαρχιας με τα μειονεκτηματα της πολης σε ενα πακετο.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Νομίζω δεν είναι ανάγκη κάποιος να πάρει τα βουνά για να ζήσει εκτός των τειχών..
    Υπάρχουν υπέροχες περιοχές σε ακτίνα 50-70 χιλιομέτρων από τα αστικά κεντρα που κάποιος μπορεί να βρει την ησυχία του,και δεν αποκόβεται εντελώς και από τον πολιτισμό.
    Αυτό είναι η χρυσή τομή για εμένα και προσπαθώ επί 5ετίας να ψήσω τη σύζυγο να πάμε ΠαιαΝία* άντε Καρελλά (όχι όμως Κορωπί.. )

*Μιλάμε σαν να είσαι στο Χαλάνδρι του 1970 τότε που όλο το κάτω Χαλάνδρι ήταν μονοκατοικίες με πηγάδια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Να ξεκαθαρισουμε λιγο τι σημαινει επαρχια, ναι;

Γιατι αν ειναι να αφησεις την Αθηνα για να πας σε ενα κακεκτυπο της σε μικροτερη εκδοση (οπως καταφεραμε να κανουμε τις περισσοτερες πολεις στην Ελλαδα), σορυ αλλα προτιμω το οριτζιναλ.

Επισης, να ξεκαθαρισουμε τι εννοουμε Αθηνα. Αθηνα-δημος ή Αθηνα-Λεκανοπέδιο.

Διότι αλλο Παγκρατι, αλλο Πλ. Βικτωριας, αλλο Βουλιαγμενη, αλλο Λιοσια, αλλο Κηφισια και αλλο Καμινια.

Εγω ειμαι υπερ ή του κεντρου ή της επαρχιας, αλλα οχι σε μικρη πολη. Δε μου αρεσουν τα ενδιαμεσα. Δε θελω τα μειονεκτηματα της επαρχιας με τα μειονεκτηματα της πολης σε ενα πακετο.

Πιο σωστα δεν γινοτανε να τα πει καποιος.Παραδειγμα ζωντανο:εφυγα απο την Αθηνα και μαλιστα απο καλη περιοχη.Ηρθα σε χωριο εξω απο το Αγρινιο(τι χωριο δηλ 5000 κατοικους)και δυστυχως το πατρικο μου ειναι στο κεντρο του χωριου.Πολλες φορες μου θυμιζει την Καλλιθεα του 69.Το ονειρο και ο σκοπος μου ειναι να καταφερω να παω λιγο πιο "εξω" απο εδω που ζω τωρα.Στη πραγματικη φυση.Προσπαθεια θελει.Παντως ακομα και δω, τα συν ειναι σαφως πιο πολλα απο τα μειον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Εμένα που το χωριό μου έχει 47,5 κατοίκους πιάνεται?
    θαντερ 5000 κάτοικοι? Ποια βουνά πήρες?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    τα εχετε κανει λιγο αχταρμα γιατι αλλο θεωρει ο ενας επαρχια, αλλο θεωρει ο αλλος...
    με αοριστους ορους, δουλεια δεν γινεται...
    και παλι, οσο και να συγκεκριμενοποιησεις τα πραγματα παντα θα υπαρχουν οι προσωπικες προτιμησεις...

τελος παντα κατι κερδιζεις και κατι χανεις σε μια επιλογη τοπου κατοικιας...
    ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να τα εχεις ολα...
    εκτος αν εχεις ΠΟΛΛΑ λεφτα...

προσωπικα την λατρευω την Αθηνα...ειμαι γεννημα θρεμμα και δεν ειχα ποτε χωριο γιατι και ο πατερας μου και ο παππους γεννηθηκαν Αθηνα...το ιδιο και απο την πλευρα της μανας μου...
    ειχα την τυχη να εχω εξοχικο σ'ενα μερος που γουσταραν οι δικοι μου και πηγαιναν απο πιτισιρικια για καμπινγκ και αργοτερα πηραν οικοπεδο και εφτιαξαν και ενα σπιτακι...
    οποτε τα καλοκαιρια και το Πασχα ειχα βαλβιδα αποσυμπιεσης απο την πολη...και ξερω τι εστι χωραφι με ελιες, ψαρεμα με τον κολλητο με βαρκουλα και βολτα στο δασος...

η χρυση τομη ειναι να εχεις μια μονοκατοικια με κηπο, μπαρμπεκιου και τα ρεστα περιπου στα 20-25χλμ μαξ απο το κεντρο της πολης...και οι γειτονες σου να εχουν το ιδιο...
    οχι δλδ μια μονοκατοικια αναμεσα στις πολυκατοικιες...

ολη μου την ζωη ζουσα σε μονοκατοικια με αυλη στα 5χλμ απο το κεντρο της Αθηνας (Ομονοια)...ηταν καλα πρωτιστως γιατι δεν ειχε τοσες πολλες πολυκατοικιες τριγυρω..ολα ηταν οικογενειακα τριοροφα, το πολυ τετραοροφα...(οχι τα αισχη 8 και 10 οροφων με 2-3 διαμερισματα ο καθε οροφος) αλλα για να κανω ενα μπανιο της προκοπης στην θαλασσα (που εγω προσωπικα την λατρευω) επρεπε να κανω 35χλμ το λιγοτερο και χωρος για το παιδι δεν υπηρχε...

τωρα ζω στα 25χλμ εκτος απο το κεντρο της Θεσσαλονικης με σαφως μεγαλυτερο σπιτι με κηπο (που εχει μετατραπει σε παιδικη χαρα του παιδιου με τσουληθρα, κουνια, ποδηλατακι,κλπ), περιβολι, με την θαλασσα πολυ πιο κοντα μου, βλεπω Ολυμπο και Θερμαϊκο απο την τζαμαρια του σαλονιου και και ολοι οι γειτονες ειναι στην ιδια φαση...

αρνητικα: οτι θες να κανεις απο θεμα διασκεδασης, αγορας προϊοντων σε φυσιολογικες τιμες και για να δεις λιγο κοσμο, πρεπει να κανεις 50χλμ...
    με την βενζινη να ειναι στα υψη δεν το αποφασιζεις ευκολα...

οπως και οι κατοικοι της Ραφηνας ή του Πορτο Ραφτη που εχουν ουσιαστικα την ιδανικη τοποθεσια με θαλασσα διπλα και μια σχετικα καλα οργανωμενη κοινωνια, δεν αποφασιζουν να μπουν κεντρο (και να κανουν 40+40+διοδια) αν δεν εχουν δουλεια...
    αν η βενζινη ηταν στα 0,80/λιτρο ισως ηταν πιο ευκολα τα πραγματα...

τωρα για μενα οι ιδανικες τοποθεσιες για μονοκατοικια, επειδη οπως προπειπα λατρευω την Αθηνα ειναι η Βουλιαγμενη, Βουλα, Βαρκιζα, Καβουρι...τοσο μακρυα οσο και κοντα στο κεντρο, με την θαλασσα διπλα για βουτιες ολο τον χρονο και τους γειτονες στο ιδιο μοτιβο...
    βεβαια εκει παιζουν στα 8000€ το τετραγωνικο τα διαμερισματα και αν θες και μονοκατοικια με κηπο πρεπει να δωσεις δυο με δυομισυ μυρια...ευτυχως επεσαν οι τιμες λογω κρισης...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    τωρα για μενα οι ιδανικες τοποθεσιες για μονοκατοικια, επειδη οπως προπειπα λατρευω την Αθηνα ειναι η Βουλιαγμενη, Βουλα, Βαρκιζα, Καβουρι...τοσο μακρυα οσο και κοντα στο κεντρο, με την θαλασσα διπλα για βουτιες ολο τον χρονο και τους γειτονες στο ιδιο μοτιβο...
    βεβαια εκει παιζουν στα 8000€ το τετραγωνικο τα διαμερισματα και αν θες και μονοκατοικια με κηπο πρεπει να δωσεις δυο με δυομισυ μυρια...ευτυχως επεσαν οι τιμες λογω κρισης...
    δεν φαντάζεσαι τι τραβάνε κι αυτοί οι φουκαράδες απ τη διάβρωση που προκαλεί η αλμύρα...
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Οτιδηποτε εκτος δημου Αθηναιων δεν ειναι Αθηνα. Τελος.

Οσοι δεν ειχατε 156 ΑΣΜ μη μιλατε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    δεν φαντάζεσαι τι τραβάνε κι αυτοί οι φουκαράδες απ τη διάβρωση που προκαλεί η αλμύρα...

ενταξει, ας βρεθει καποιος να μου δωσει τα 2,5 μυρια και αφηστε με να τραβαω τα ζορια της διαβρωσης απο την αλμυρα...

Έλα μωρέ, έχει και "επαρχία" πολύ πιο κοντά στην Αθήνα. Μαζί με όλα τα κακά της "επαρχίας"...
    "Α, είστε από τους νεοέποικους;" Χου μαρή σαύρα.

Μιά βροχούλα τώρα που την θέλω να βάλω φρέζα δεν έρχεται, καρΓιόλη καιρέ, ε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος

Μιά βροχούλα τώρα που την θέλω να βάλω φρέζα δεν έρχεται, καρΓιόλη καιρέ, ε;

ρε φατηνγλωσσασου..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    ενταξει, ας βρεθει καποιος να μου δωσει τα 2,5 μυρια και αφηστε με να τραβαω τα ζορια της διαβρωσης απο την αλμυρα...
    ρε θάσαι αναγκασμένος ν'αλλάζεις κουφώματα κάθε 5 χρόνια!!!
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ποιός ή ποιά θα λασπώσει τα τακούνια του?
    από OldMan στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2007, 14:51
  2. ZX9R Ninja over the years
    από periklisk στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2005, 15:42
  3. Μπαμπά θα μου τα φουσκώσεις??
    από illuminatios στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2004, 15:48
  4. Απαντήσεις: 1