Καλησπερα!
Ηρθε παλι η ωρα για ελαστικα. Ειχα επανω τα Michelin Power Pure, απο τα οποια ημουν αρκετα ευχαριστημενος. Αντεξαν 4-5 trackday Μεγαρα, γρηγορες βολτες Επιδαυρο, δικαβαλες βολτες κτλ. Τα ειχα πανω απο 2 χρονια και τον τελευταιο καιρο λογο κακοκαιριας και υποχρεωσεων δεν ειχα βγει και πολλες βολτες. Σπανια και κοντα στο σπιτι. Και τις τελευταιες μετακινησεις γλιστρανε πολυ (παλια σχεδον ποτε), σαν να ελειξε ξαφνικα η μεσαια γομα στο πισω ελαστικο και κανει οτι θελει, αν και απο τη χαραξη φαινεται να εχουν ζωη ακομα. Οταν ειμαι με μεγαλη κλιση και ανοικτο γκαζι ολα καλα, οταν ειμαι με μικρη κλιση και σταθερο γκαζι εχω συνεχως γλυστρηματα και κοσκινισματα. Δικαβαλο, δραμα. Με οσους μιλησα μου ειπαν οτι κατα 90% ειναι το λατιχο το προβλημα. Και μιας και ηρθε η ωρα ειπα να βαλω νεα, και μαλιστα κατι καλο.
Τι ζηταω: Ενα λαστιχο που να κανει και για βολτα δρομο και για trackday, με τριγωνικη κορονα (σαν αυτο που ειχα ή πιο γρηγορη), που να φτανει γρηγορα σε θερμοκρασια λειτουργιας. Και να μην ειναι μονη γομα και λιωσει σε καμια βολτα δικαβαλη το πισω, οπως ειχε συμβει σε φιλο. Απο φιλους και με τον λαστιχα μου που μιλησα, και απο οτι εχω διαβασει επεσαν αυτες οι προτασεις στο τραπεζι:
1) Pirelli Supercorsa BSB (νομιζω ειναι μονη γομα το πισω, αλλα δεν το βρισκω πουθενα το τι ειναι, αν ναι, ακυρο).
2) Pirelli Diablo Rosso Corsa
3) Pirelli Supercorsa SP (προς αυτο κλινω, αν και πιο ακριβο, δεν ξερω ποσο γρηγορα φτανει σε θερμοκρασια λειτουργιας και τι αντοχες εχει).
4) Dunlop D211 GPracer
Μιας και εδω υπαρχει κοσμος που εχει δοκιμασει τα παντα και εχει αποψη ακριβως για καθε λαστιχο, ζηταω τη γνωμη σας για τη περιπτωση μου. Thanks!