Σελίδα 15 από 49 ΠρώτοΠρώτο ... 5101112131415161718192025 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 723

Θέμα: Τι θα γίνει με τις κλοπές;

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Μιχάλη θα προτιμούσες να ζεις στην Κρήτη του '50 η την τωρινή;
    Θα έπαιρνα στοιχεία από τη Κρήτη του '50, τη τωρινή και θα προσέθετα νέα. Αν θέλεις όμως γράψε με ποιο σκεπτικό ρωτάς, γιατί δεν υπάρχει σύγκριση νομίζω σε αυτές τις εποχές πλέον. Μόνο το όνομα Κρήτη μένει και ότι αφήσαμε από το τόπο.

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Σε λίγο καιρό θα πρέπει να ασφαλίζουμε τα πάντα, εξάλλου υπάρχει και η ασφάλεια ζωής.. Πόσο τραγικός είναι ο κόσμος που ζούμε.. και ναι είναι λογικότατο να πρέπει να κάνω ασφάλεια κλοπής.

Σορρυ γκάης αλλά δε μπορώ να μπω στη λογική σας ότι επειδή έχω ακριβή μηχανή πρέπει να έχω ασφάλεια κλοπής αλλιώς να έχω ένα χρέπι να κινούμαι. Μήπως πρέπει να το δούμε λίγο αλλιώς το έργο και να προσπαθήσουμε για τα αυτονόητα με κάποιο οργανωμένο και σωστό τρόπο; Αλλά ξέχασα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προστατευόμαστε, να υπακούμε και να μη περιμένουμε κάτι καλύτερο άρα να μη προσπαθούμε και για αυτό.

Βέβαια στο τέλος θα πρέπει μερικοί να κουβαλάν και γκάνι για να κυκλοφορούν. Εξάλλου υπάρχουν περιοχές που ας πούμε "απαγορεύεται" να κυκλοφορείς αν έχεις σώας τα φρένας.

Ελευθερία ;
    Εγώ έχω μπερδευτεί, τι ακριβώς προτείνεις;
    Ο οργανωμένος και σωστός τρόπος λέγεται "κράτος" και "αστυνομία" και "νόμοι". Νομίζω υπάρχει, τι προτείνεις, την ίδρυση παρακρατικής οργάνωσης προστασίας; Αν τα πρώτα δε δουλεύουν σωστά, γιατί να δουλεύει το δεύτερο σωστά;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αφού θα έπαιρνες στοιχεία από το τώρα ψιλοακυρώνεται το "Πόσο τραγικός είναι ο κόσμος που ζούμε".

Και όταν λέω Κρήτη του 50 έχω στο μυαλό μου την υψηλότερη εγκληματικότητα από τώρα, την αυτοδικία και τις βεντέτες που πήγαιναν σύννεφο.

Υπήρχε αρκετή "αναρχία" τότε δεν συμφωνείς; Άρα δεν ισχύει πάντα το "κάθε πέρισυ και καλύτερα"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Να διαμορφώσω τρόπο ζωής, επειδή έχω μηχανή η αυτοκίνητο ή σπίτι και να πρέπει να είμαι οργανωμένος και να πρέπει να μένω σε μονοκατοικία με γκαράζ
    και να κουβαλάω σιδερικό και να έχω οπτική επαφή και να βάλω συναγερμό και να το πλένω...
    Τα μηχανάκια τα έχω για να τα καβαλάω και να κάνω τη δουλειά μου και το κέφι μου, όχι να μου κανονίζουν τη ζωή.
    Είναι εργαλεία για να είμαι χαρούμενος και ελεύθερος.
    Τα γουστάρω, μη νομίζεται οτι δεν θα στεναχωρηθώ αν μου κλέψουν μηχανάκι αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Να διαμορφώσω τρόπο ζωής, επειδή έχω μηχανή η αυτοκίνητο ή σπίτι και να πρέπει να είμαι οργανωμένος και να πρέπει να μένω σε μονοκατοικία με γκαράζ
    και να κουβαλάω σιδερικό και να έχω οπτική επαφή και να βάλω συναγερμό και να το πλένω...
    Τα μηχανάκια τα έχω για να τα καβαλάω και να κάνω τη δουλειά μου και το κέφι μου, όχι να μου κανονίζουν τη ζωή.
    Τα γουστάρω, μη νομίζεται οτι δεν θα στεναχωρηθώ αν μου κλέψουν μηχανάκι αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας...
    και καλα θα κανεις...σιγα μην πεθαιναμε αν μας εκλεβαν ενα μηχανακι...

δες το ομως λιγο πιο σφαιρικα το πραγμα οσον αφορα τα αλλα που ειπες...
    πρεπει να προσεχουμε για να εχουμε...γενικα...

οπως προσεχεις και παιρνεις μετρα προφυλαξης με κρανος και εξοπλισμο, ετσι και με την περιουσια σου...
    οπως πληρωνεις ασφαλεια (δημοσια, ιδιωτικη μικρης σημασιας ειναι) για οταν γινει το κακο (φτου φτου!) να μπορεις να περιθαλπτεις σαν ανθρωπος, ετσι και με τα μηχανακια σου...

το να μην κοιμασαι τα βραδυα, επειδη θα σκεφτεσαι που ειναι μονη της στο πεζοδρομιο, γκαραζ, παρκινγκ και μπορει να στην φανε, ναι ειναι αρρωστια και να μην το κανεις...
    αλλα το παρεις 2 λουκετα και να προσπαθεις να εχεις οπτικη επαφη για να εισαι λιγο πιο σιγουρος, δεν ειναι κακο ουτε σου κανονιζει την ζωη...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    από την άλλη, αν έχεις κάνει αιματηρές οικονομίες δουλέυοντας 5-10 χρόνια και πας και παίρνεις ένα μηχανάκι 15-20.000 και στο βουτήξουν,
    σου έχουν αλλάξει τη ζωή αυτομάτως....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    από την άλλη, αν έχεις κάνει αιματηρές οικονομίες δουλέυοντας 5-10 χρόνια και πας και παίρνεις ένα μηχανάκι 15-20.000 και στο βουτήξουν,
    σου έχουν αλλάξει τη ζωή αυτομάτως....
    Αν κάνεις αιματηρές οικονομίες για να τα δώσεις όλα σε μοτοσικλέτα την οποία θα πετάς όπου να'ναι, μάλλον δεν εκτιμάς ο ίδιος τον κόπο και τις οικονομίες σου. Για να μην θυμίσω και αυτό που σοφότατα είχε πει ο Terens σε ανύποπτο χρόνο, ότι όταν αγοράζεις μηχανή ακριβή αλλά ταυτόχρονα είσαι ξεβράκωτος, μάλλον είσαι και λίγο μαλάκας, οπότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Το πρόβλημα δεν θα είναι πως δεν θα στην κλέψουν αλλά πως θα την κυκλοφορείς. Η ζωή σου έχει αλλάξει ήδη με την αγορά λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων που φέρνει η μοτοσικλέτα και αν σου την κλέψουν έχεις χάσει μεν τις οικονομίες σου το οποίο είναι πολύ εκνευριστικό αλλά από την άλλη έχεις ξεφορτωθεί έναν σοβαρό οικονομικό βραχνά οπότε είσαι πιο χαλαρός για το μέλλον (μόλις σου φύγουν τα νεύρα από το συμβάν). Και έχεις πάρει και ένα ακριβό μάθημα, να μην μασάς μπουκιά που δεν μπορείς να καταπιείς.

Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε από ποιά δουλειά στη χώρα μας σου περισσεύουν 15-20 χιλιάρικα σε 5-10 χρόνια, έστω και με οικονομίες, αλλά το παραβλέπω για χάρη της ροής της συζήτησης περί κλοπών.

[...]

Βέβαια στο τέλος θα πρέπει μερικοί να κουβαλάν και γκάνι για να κυκλοφορούν. Εξάλλου υπάρχουν περιοχές που ας πούμε "απαγορεύεται" να κυκλοφορείς αν έχεις σώας τα φρένας.

Ελευθερία ;
    Μιχαλη, καποιοι κουβαλανε ηδη γκανι και ειναι αυτοι που κλεβουν (αν οχι οι ιδιοι, τοτε αρκετοι μεσα στο κυκλωμα). Θες να κουβαλας κι εσυ να τα βαλεις μαζι τους; Ανθρωποι που εχουν πειστει οτι θα ζησουν κλεβοντας εχουν προετοιμαστει για πολλά. Εσυ (κι εγω), όχι.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Βέβαια στο τέλος θα πρέπει μερικοί να κουβαλάν και γκάνι για να κυκλοφορούν.
    Ηνταναιμωρετογκάνι?

Μια λέξη!
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Αν κάνεις αιματηρές οικονομίες για να τα δώσεις όλα σε μοτοσικλέτα την οποία θα πετάς όπου να'ναι, μάλλον δεν εκτιμάς ο ίδιος τον κόπο και τις οικονομίες σου. Για να μην θυμίσω και αυτό που σοφότατα είχε πει ο Terens σε ανύποπτο χρόνο, ότι όταν αγοράζεις μηχανή ακριβή αλλά ταυτόχρονα είσαι ξεβράκωτος, μάλλον είσαι και λίγο μαλάκας, οπότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Το πρόβλημα δεν θα είναι πως δεν θα στην κλέψουν αλλά πως θα την κυκλοφορείς. Η ζωή σου έχει αλλάξει ήδη με την αγορά λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων που φέρνει η μοτοσικλέτα και αν σου την κλέψουν έχεις χάσει μεν τις οικονομίες σου το οποίο είναι πολύ εκνευριστικό αλλά από την άλλη έχεις ξεφορτωθεί έναν σοβαρό οικονομικό βραχνά οπότε είσαι πιο χαλαρός για το μέλλον (μόλις σου φύγουν τα νεύρα από το συμβάν). Και έχεις πάρει και ένα ακριβό μάθημα, να μην μασάς μπουκιά που δεν μπορείς να καταπιείς.

Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε από ποιά δουλειά στη χώρα μας σου περισσεύουν 15-20 χιλιάρικα σε 5-10 χρόνια, έστω και με οικονομίες, αλλά το παραβλέπω για χάρη της ροής της συζήτησης περί κλοπών.

το τι κάνει ο καθένας τα λεφτά του είναι προσωπικό του θέμα και δεν δικαιούται ο κάθε τρίτος να τον χαρακτηρίζει και να τον κατακρίνει.

επίσης το τι δουλειά κάνει κάποιος και τι οικονομίες έκανε και που βρήκε τα λεφτά να πάρει μηχανή 15-20 χιλιάδων πάλι δεν αφορά το κάθε τρίτο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος

το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω.... και δεν ξέρω από που να το πιάσω...

σβήσε την λέξη αιματηρές, είσαι ευχαριστημένος???

με 150 ευρώ το μήνα στην άκρη, κάνε τις πράξεις να δεις πόσα μαζεύονται... Δεν χρειάζεται να είσαι εφοπλιστής πάντως...
    ε λοιπόν, ο Νίκος και ο κάθε Νίκος που έχει ένα Άφρικα από το '95, αποφάσισε το 2015 να πάρει ένα brand new gs1200. Πρέπει να περάσει από την επιτροπή δεοντολογίας του Τερενς για το αν είναι ή όχι ξεβράκωτος, και το τι κριτήρια πληροί για να πάρει μηχανάκι των 15.000€...? Τα μόνα που απαιτείται να κάνει είναι να πληρώνει τους φόρους του, τα τέλη του κλπ, και το κράτος να του εξασφαλίσει το αυτονόητο, την ασφάλεια που πρέπει να έχουμε όλοι.

Έχουμε φτάσει δηλαδή στην απέναντι πλευρά που αντί να απαιτούμε την ασφάλειά μας, κατακρίνουμε όποιον επιλέξει να πάρει ένα ακριβό αυτοκίνητο / μηχανάκι, σπίτι κλπ γιατί προκαλεί...! Δεν φταίει ο κλέφτης που κλέβει, ούτε το κράτος που έχει νόμους κουρελούδες, αλλά ο νοικοκύρης που προκαλεί! Εν τέλει πρέπει να λέει και ευχαριστώ που τον λυτρώσανε από το άγχος και τον οικονομικό βραχνά όπως λες!

Φανταστικό!!!!!!!!!!

ΥΓ: Κι αύριο μεθαύριο αν σου πηδήξουν την όμορφη γυναίκα σου, να ξέρεις ότι εσύ φταίς γιατί δεν τη συμβούλεψες να βάλει ένα μπούργκα για να μην προκαλεί...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω.... και δεν ξέρω από που να το πιάσω...

σβήσε την λέξη αιματηρές, είσαι ευχαριστημένος???

με 150 ευρώ το μήνα στην άκρη, κάνε τις πράξεις να δεις πόσα μαζεύονται... Δεν χρειάζεται να είσαι εφοπλιστής πάντως...
    ε λοιπόν, ο Νίκος και ο κάθε Νίκος που έχει ένα Άφρικα από το '95, αποφάσισε το 2015 να πάρει ένα brand new gs1200. Πρέπει να περάσει από την επιτροπή δεοντολογίας του Τερενς για το αν είναι ή όχι ξεβράκωτος, και το τι κριτήρια πληροί για να πάρει μηχανάκι των 15.000€...? Τα μόνα που απαιτείται να κάνει είναι να πληρώνει τους φόρους του, τα τέλη του κλπ, και το κράτος να του εξασφαλίσει το αυτονόητο, την ασφάλεια που πρέπει να έχουμε όλοι.

Έχουμε φτάσει δηλαδή στην απέναντι πλευρά που αντί να απαιτούμε την ασφάλειά μας, κατακρίνουμε όποιον επιλέξει να πάρει ένα ακριβό αυτοκίνητο / μηχανάκι, σπίτι κλπ γιατί προκαλεί...! Δεν φταίει ο κλέφτης που κλέβει, ούτε το κράτος που έχει νόμους κουρελούδες, αλλά ο νοικοκύρης που προκαλεί! Εν τέλει πρέπει να λέει και ευχαριστώ που τον λυτρώσανε από το άγχος και τον οικονομικό βραχνά όπως λες!

Φανταστικό!!!!!!!!!!

ΥΓ: Κι αύριο μεθαύριο αν σου πηδήξουν την όμορφη γυναίκα σου, να ξέρεις ότι εσύ φταίς γιατί δεν τη συμβούλεψες να βάλει ένα μπούργκα για να μην προκαλεί...
    Εκτός από ρεαλιστές στα όνειρά μας, μας κατάντησαν και μοιρολάτρες. ''Έλα μωρέ σίδερα είναι/να αγχωθώ για το μηχανάκι, εδώ μπαίνουν σε σπίτια κλπ κλπ''

να το παμε αλλιως;

18600 κασερι, τα αφηνεις σε μια τσαντα με λουκετο/αλυσιδα στο πεζοδρομιο; το 1200GS γιατι; Οσο πιθανο και ευκολο να παρουν την τσαντα, τοσο και το μηχανακι οπως φαινεται. απο εκει και περα, ο καθ'ενας τις επιλογες του και τις ευθυνες του.

edit:
    Να ξεκαθαρίσει δε το ότι δεν κατακρίνω αυτόν που επιλέγει ακριβό αυτοκίνητο/μηχανάκι, έχω δικαίωμα όμως να εκφράζω άποψη για την πράξη του. Απορώ με το μυαλό αρκετών που επιλέγουν όχημα το οποίο με το ζόρι μπορούν να κυκλοφορήσουν και να συντηρήσουν και αυτό ακριβώς έγραψα. Γνωρίσαμε σε παλιότερη βόλτα άνθρωπο που μας έλεγε ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το GS του γιατί αν το κάνει θα πρέπει να πληρώσει ένα Χ σέρβις αλλά αν δεν το κάνει θα πρέπει να πληρώσει το ετήσιο σέρβις και τα έβαζε κάτω να δει ποιό είναι το φτηνότερο και δεν του βγαίναν τα κουκιά έτσι και αλλιώς, οπότε το GS κλειδωμένο και μάζευε λεφτά για το "υποχρεωτικό" ετήσιο, προσπαθώντας να είναι εντάξει και με τις δόσεις του δανείου. Εμένα αυτό μου φαίνεται βλακεία και χαζομάρα. Να είσαι πνιγμένος, να έχεις το μηχανάκι που ονειρεύτηκες θεωρητικά διαθέσιμο και πρακτικά να μην έχεις τίποτα. Αν δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός, ξυδάκι και προσπέρασμα στο ποστ, τόσο απλά, μην το ψειρίζεις, μην το χτενίζεις, μην το πιάνεις από πουθενά. Η μετάφραση των λοιπών γραφόμενων ως "ευχαριστώ που με γλιτώσατε" κωμική. Ευχαριστώ πολύ για το κομπλιμάν για τη γυναίκα μου, θα το μεταφέρω.

Για το τι υποχρεώσεις έχει το κράτος απέναντί μας, επειδή είσαι μεγαλύτερος από εμένα αν έχω καταλάβει καλά, τις ξέρεις και καλύτερα. Δεν είναι μόνον το να μη μας κλέβουν τα μηχανάκια ή τα σπίτια. Πουθενά δεν είναι "εντάξει" το κράτος απέναντί μας.
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 06/05/2015 στις 12:21. Αιτία: προσθήκη

Μην το λες, την τσαντα μπορει και να την παραδώσει καποιος στην αστυνομια
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Μην το λες, την τσαντα μπορει και να την παραδώσει καποιος στην αστυνομια
    Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει μία.

Παρόμοια θέματα

1. Τι θα γινει με αυτες τις γυναίκες;
    από Dirty_Gas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 48