Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Ποια μηχανάκια φοράνε showa 45mm

Ποια μηχανάκια φοράνε showa 45mm

καλησπέρα,

Οι γνώστες της παρέας μήπως ξέρουν ποια μηχανάκια φοράνε Showa 45mm και έχουν στα πηρούνια τάπα προφόρτησης ??

Εκτός απο το Tiger 800 XC για το οποίο τις θέλω

ευχαριστώ

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Για να μην ψυρίζεις τζαμπα ασχετα μηχανακια, ρωτας..???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Δεν είναι πιο απλό να πάρεις ένα ζευγαράκι τάπες, λες, ε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Για να μην ψυρίζεις τζαμπα ασχετα μηχανακια, ρωτας..???
    Με ξερεις και απο χθες και με αποκαλείς κλέφτη?

Να αγορασω ταπες θελω ρε ξερολα αλλα μιας και τα 45mm τα εχουν φορέσει ελάχιστα μηχανακια είπα μπας και κάποιος έχει γνώμη.

Βέβαια ως γνωστόν όλοι εχουν γνώμη και κώλο και εμένα μου έλαχε να μου απαντήσει ο κώλος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι πιο απλό να πάρεις ένα ζευγαράκι τάπες, λες, ε;
    Αυτο ψαχνω πριν δώσω 700€ για full catridge Andreani.

Παλαιό μέλος
    Γέμισε ο τόπος ηλικιωμένους που τα ξέρουν όλα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GOGOS2612 Προβολή μηνύματος
    Αυτο ψαχνω πριν δώσω 700€ για full catridge Andreani.
    Και φαντάζομαι ξέρεις ότι μπορείς σχεδόν τσάμπα να κάνεις το ίδιο πράγμα (αν ενδιαφέρεσαι για μιά "set it and forget it" λύση με αποστάτες τύπου ροδέλας κάτω από τις υπάρχουσες τάπες; Τα μπροστινά μου ας πούμε δεν τα πειράζω ποτέ, ανεξαρτήτως φορτίου, πρακτικά δεν χρειάζεται. Αλλά και να πεις ότι το κάνεις μιά στο τόσο (πριν τις διακοπές πχ αν το φορτώσεις σαν μεζονέτα) σιγά τα ωά...

45mm είδα ότι φοράνε μερικά χόντα. Να φανταστώ ότι ebay αν βάλεις 45mm adjustable preload caps δεν βγάζει αποτέλεσμα (σέρνεται το νετμπουκ και σόρι βαριέμαι να το κάνω). Στην απρίλια, μπας και τα πουλάνε σαν ανταλλακτικό (τα φοράει το shiver αν δεν κάνω λάθος).

Επίσης λίγο ακριβότερα αλλά σαφώς απίθανα μακριά από 700 ευρώ μπορείς να πας σε ένα μηχανουργείο και ίσως να μπορεί να σου βάλει μιά βίδα στα δικά σου.

Πάντως αν σου περισσεύουν τότε ναι πάρε τα cartidges να έχεις φαντάζομαι και έλεγχο σε συμπίεση και επαναφορά.

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Αν το σφίξεις μόνο με τάπες στα σαμαράκια θα χοροπηδάει σαν κατσίκι...εννοείται και στις μεγάλες ανωμαλίες του δρόμου, διορθώνεται λίγο με χοντρό λάδι αλλά σπάει γρήγορα το λάδι και θα θέλει συνέχεια αλλαγές.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote Z750s Προβολή μηνύματος
    Αν το σφίξεις μόνο με τάπες στα σαμαράκια θα χοροπηδάει σαν κατσίκι...εννοείται και στις μεγάλες ανωμαλίες του δρόμου, διορθώνεται λίγο με χοντρό λάδι αλλά σπάει γρήγορα το λάδι και θα θέλει συνέχεια αλλαγές.
    Υπερβάλλεις τόσο δα τι τόσο δα γάμησέ τα δηλαδή, αλλά τι να σε κάνω που έχεις βαρκαντέρο και είσαι και ευέξαπτος...

Στο Bandit που είχε τάπες προφόρτισης τίποτα από όσα λες δεν συνέβαινε, ακόμα και αν το άλλαζες από τέρμα έξω σε τέρμα μέσα. Οι μαλακές σπείρες του ελατηρίου έτρωγαν όλο το φορτίο και απλά βυθιζόταν λίγο λιγότερο. Αλλαγή 2 εκατοστά περίπου που δίνει μιά τάπα είναι αστεία και επαρκεί μόνο για μικρές ρυθμίσεις.

Αυτό που λες έχει πιθανότητες να συμβεί με ένα πολύ σκληρότερο ελατήριο από ότι χρειάζεται το μηχανάκι, όχι με το στοκ.

Υπερβάλλεις τόσο δα τι τόσο δα γάμησέ τα δηλαδή, αλλά τι να σε κάνω που έχεις βαρκαντέρο και είσαι και ευέξαπτος...

Στο Bandit που είχε τάπες προφόρτισης τίποτα από όσα λες δεν συνέβαινε, ακόμα και αν το άλλαζες από τέρμα έξω σε τέρμα μέσα. Οι μαλακές σπείρες του ελατηρίου έτρωγαν όλο το φορτίο και απλά βυθιζόταν λίγο λιγότερο. Αλλαγή 2 εκατοστά περίπου που δίνει μιά τάπα είναι αστεία και επαρκεί μόνο για μικρές ρυθμίσεις.

Αυτό που λες έχει πιθανότητες να συμβεί με ένα πολύ σκληρότερο ελατήριο από ότι χρειάζεται το μηχανάκι, όχι με το στοκ.
    Έχουν περάσει πάρα πολλά μηχανάκια από τα χέρια μου μην κολλάς στο βολοδέρνω

Ναι έχεις δίκιο... δεν είχα το στοκ ελατήριο, αλλά δεν νομίζω να αλλάζει τόσο πολύ η κατάσταση ώστε να λειτουργεί φυσιολογικά η ανάρτηση. Επίσης είχε χρειαστεί να κόψω τις σωλήνες (προεκτάσεις ελατηρίων) κατά τα δύο εκατοστά που λες, γιατί οι τάπες προφόρτισης είναι ήδη δύο εκατοστά μακρύτερες από τις κανονικές. Γενικά είχα φάει 15 μέρες για να το φέρω στα ίσια του.

Αφού άλλαξες ελατήρια, θα έπρεπε να βάλεις ότι αποστάτες έχει το κιτ μέσα ή και τίποτα. Προφανώς αν άλλαξες και τάπες, έπρεπε να κόψεις και τους αποστάτες αντίστοιχα ή να έχεις πάρει λίγο πιο μαλακά αν μπαίνουν χωρίς αποστάτη.
    Δεν ξεχνάω τον ηλίθιο "βελτιωτή" που είχε βάλει στοκ αποστάτες περίπου... 10εκ σε καλάμι με "μάρκα" ελατήριο που δεν ήθελε αποστάτη... Το αποτέλεσμα ήταν η ανάρτηση να μην συμπιέζεται σχεδόν και όταν βγάλαμε τον αποστάτη είχε παραμορφωθεί πλαστικά το ελατήριο, οπότε έπρεπε να κόψουμε κομμάτι για να πάρει τα κενά.
    Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα απλώς αλλάζοντας τάπες. Βάλαμε πρόσφατα στο CBF ενός φίλου, αστείο κόστος από ι-μπέι.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GOGOS2612 Προβολή μηνύματος
    Με ξερεις και απο χθες και με αποκαλείς κλέφτη?

Να αγορασω ταπες θελω ρε ξερολα αλλα μιας και τα 45mm τα εχουν φορέσει ελάχιστα μηχανακια είπα μπας και κάποιος έχει γνώμη.

Βέβαια ως γνωστόν όλοι εχουν γνώμη και κώλο και εμένα μου έλαχε να μου απαντήσει ο κώλος

Δεν σε αποκαλει κλεφτη καθως ρωτας σε δημοσιο φορουμ......

( Κλεφτη θα σε αποκαλουσε εαν τον ρωταγες με προσωπικο μηνυμα.....Οποτε.....

Ξανακανε σωστα την ερωτηση σου.....

Ποιο αναρτησομαγαζο μπορει να μου δωσει λυση για ταπες showa 45mm...???

Απαντηση.....

k-shock

Wolf Racing

extraproducts.gr

Και οχι για ποια μηχανακια τα φορανε.......!!!!
    Τελευταία τροποποίηση από STOYBI; 08/05/2015 στις 08:42.

Αφού άλλαξες ελατήρια, θα έπρεπε να βάλεις ότι αποστάτες έχει το κιτ μέσα ή και τίποτα. Προφανώς αν άλλαξες και τάπες, έπρεπε να κόψεις και τους αποστάτες αντίστοιχα ή να έχεις πάρει λίγο πιο μαλακά αν μπαίνουν χωρίς αποστάτη.
    Δεν ξεχνάω τον ηλίθιο "βελτιωτή" που είχε βάλει στοκ αποστάτες περίπου... 10εκ σε καλάμι με "μάρκα" ελατήριο που δεν ήθελε αποστάτη... Το αποτέλεσμα ήταν η ανάρτηση να μην συμπιέζεται σχεδόν και όταν βγάλαμε τον αποστάτη είχε παραμορφωθεί πλαστικά το ελατήριο, οπότε έπρεπε να κόψουμε κομμάτι για να πάρει τα κενά.
    Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα απλώς αλλάζοντας τάπες. Βάλαμε πρόσφατα στο CBF ενός φίλου, αστείο κόστος από ι-μπέι.
    Προσπαθώ να εξηγήσω στο παιδί που ρωτάει τι είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν.... δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο ότι η πατέντα πιάνει σε όλα τα μηχανάκια επειδή έκατσε στο CBF το οποίο μπορεί να είχε και πεσμένα ελατήρια. Όσο για το μπάντιτ από ότι κατάλαβα το πήρες με τις τάπες τοποθετημένες οπότε είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν κομμένος ο αποστάτης ;

Μπορεί να χρειαστεί να κόψει τον αποστάτη όταν βάλει τις τάπες που είναι μακρύτερες.... μπορεί να θέλει ένα πόντο προφόρτιση και η τάπα να του δώσει δύο. Οπότε τι ; Κόβει αποστάτη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote Z750s Προβολή μηνύματος
    Προσπαθώ να εξηγήσω στο παιδί που ρωτάει τι είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν.... δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο ότι η πατέντα πιάνει σε όλα τα μηχανάκια επειδή έκατσε στο CBF το οποίο μπορεί να είχε και πεσμένα ελατήρια. Όσο για το μπάντιτ από ότι κατάλαβα το πήρες με τις τάπες τοποθετημένες οπότε είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν κομμένος ο αποστάτης ;

Μπορεί να χρειαστεί να κόψει τον αποστάτη όταν βάλει τις τάπες που είναι μακρύτερες.... μπορεί να θέλει ένα πόντο προφόρτιση και η τάπα να του δώσει δύο. Οπότε τι ; Κόβει αποστάτη.
    Το μπάντιτ τις είχε από το εργοστάσιο.
    Με τα Hyperpro που φόρεσα μετά, έβαλα αποστάτες που είχε το κουτί μέσα, καμμία σχέση με τους εργοστασιακούς.

Και τέλος πάντων για να λέει για cartidges οι πιθανότητες να είναι γκάου ο Γκόγκος μετριάζονται, αν βρει/βάλει τάπες και συνουσιασθεί το σύμπαν με το μπροστινό του, ένα πριονάκι και τέλος...

edited

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Ποιο αναρτησομαγαζο μπορει να μου δωσει λυση για ταπες showa 45mm...???
    Απαντηση.....
    k-shock
    Wolf Racing
    extraproducts.gr
    Και οχι για ποια μηχανακια τα φορανε.......!!!!
    Εσύ που λες να βρήκα την λύση του ANDREANI, στην κωλότσεπη?? :a16:

Εχω ψάξει όλο το internet, revalving set βρηκα, τάπες όχι.

Closed catridges Ohlins & ANDREANI βρήκα, τάπες μόνες όχι.

ΑΡΑ η μόνη λύση ΘΑ ήταν να βρω είτε μεταχείρο είτε καινούργιο set ταπες απο μηχανάκι που φοράει showa 45mm και έχει προφορτιση, οπότε είπα μήπως και στο forum έχει κάποιος γνώμη και έπεσα πάνω στον κώλο :a16: :rotflmao:

Για να γράφω την λύση του ANDREANI με τιμή σημαίνει ρε παλικάρι ότι τα ξέρω αυτά που μου αραδιάζεις, άλλη ήταν η ερώτηση helloooooooo !!!!!!!!!!

edited
    Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 08/05/2015 στις 14:58.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σε ποιά τρύπα?
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2007, 08:33
  2. τελικά με ποια μηχανακια να βγαινουμε βολτα???
    από tati στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2006, 08:36
  3. Ποια Ειναι Η Πραγματικη Εννοια Τηs Παγκοσμιοποιησηs ;
    από greekshadow στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 15:22
  4. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 10:28
  5. Ποιά Forum παρακολουθείτε ;
    από tifozif1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4