δεν είναι και έτσι ακριβώς
ωστόσο δε θα έλεγα "όχι ρε παιδιά" αν έβλεπα να τσακίζουν κανα κλεφτρόνι στις μάπες
δεν είναι και έτσι ακριβώς
ωστόσο δε θα έλεγα "όχι ρε παιδιά" αν έβλεπα να τσακίζουν κανα κλεφτρόνι στις μάπες
πουτσ@@@@@@@@@
Ρε Μαικ επειδη δε σε καταλαβαινω μα τη μπαναγια.
Προσωπικα, επειδη ειμαι οσφυοκαμπτης γραικυλος και δεν ξερω γω τί αλλο, προτιμω να μου φανε τη μηχανη παρα να βρεθω σε κατασταση που να πρεπει να στειλω καποιον σε χαντακι ή να του σπασω τα κοκκαλα.
Εγω φυλακη δεν μπαινω αδερφε, ουτε για μια μηχανη ουτε για δεκα. Δε μου βιασανε τη μανα! Τους δινω και τα κλειδια στο χερι να πανε στο καλο και περιμενω τα λεφτα απο την ασφαλεια.
Ειπαμε ομως εγω ειμαι οσφυοκαμπτης και κουβαλαω βαζελινη παντα στο τσαντακι μου.
Μια απορια μου λυνεις?
Γιατι δεν εχεις αρχισει να βγαινεις τα βραδια και να τη στηνεις μεχρι να πετυχεις καποιον να πηγαινει να κλεψει μια μηχανη και να κανεις αυτα που λες?
Σπας'του και τα κοκκαλα, κοψ'του και τα χερια, κοψ'του και τα @@ιδια, ξηγησου του και μια κολομβιανη γραβατα και κρεμασε τον αναποδα στην πλατεια του χωριου.
Δεν ξερω κι αν καπνιζεις κιολας, δεσμευομαι εγω να κατεβαινω απο Αθηνα να σου φερνω τσιγαρα.
Μην τα παρεις στραβα αυτα που σου γραφω. Δεν εχω κατι μαζι σου εννοειται.
Αλλα ρε αγορι ειτε κατι θες να πεις και μεσα στα νευρα σου τα κανεις ολα μπαλα, ειτε δεν το εχεις τραβηξει μεχρι τελους μεσα στο μυαλο σου ολο αυτο που προτεινεις.
Αν δεν είστε εσείς αγριεμένοι εκεί που ζείτε τότε εγώ μια χαρά είμαι. Και γενικά είμαι γιατί δε ζω τέτοια καταπίεση όπως ο περισσότερος κόσμος στην Αθήνα και σε όλα τα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά σαφώς αυτά είναι η άποψη μου.
Από εκεί και πέρα αν δε κάνουν κάτι οι ίδιοι οι πολίτες τότε το μόνο που θα συμβαίνει είναι να χειροτερεύουν τα πράγματα. Και αν το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, εγώ σόρρυ αλλά θα πάω σε άλλη παραλία. Εν ολίγοις και τέλος από μένα στο θέμα που άνοιξα όλη η λογική είναι ότι εμείς οι πολίτες πρέπει να προστατέψουμε τις κοινωνίες μας. Εξάλλου όλοι αυτοί που περνάν με κόκκινα λόγου χάρη είναι δολοφόνοι εκ προθέσεως και εμείς απλά τους κοιτάμε γιατί τι εγώ θα του μιλήσω; Να έχει και γκάνι να με θέσει χάμε; ή να τον κάνω τόπι και να μπω στη στενή; Άσε μωρέ αφού δε σκότωσε εμένα ας σκοτώσει κανάν άλλο.
Αγόρια και δεσποινίδες παλιότερα υπήρχαν 2 πράγματα, πρώτον κοινωνική αλληλεγγύη, δεύτερον σεβασμός. Σήμερα υπάρχει μόνο ο κώλος μας.
Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους.
Δυστυχώς υπάρχουν και πολύ χειρότερα πράγματα από το να σου κλέψουν το μηχανάκι.
Υπάρχουν και οι πρεζέμπορες που πουλάνε το θάνατο στα παιδιά μας (όπως λέγανε γραφικά παλιά οι δημοσιογράφοι).
Να στήσουμε οι πολίτες επιχείρηση "τσουγκράνα" και να πάμε να τους τσακώσουμε και να τους σφάξουμε με τα κουζινομάχαιρα λοιπόν.
Ζούμε σε οργανωμένες κοινωνίες γιατί δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.
Το κατά πόσον αυτό το μοντέλο λειτουργεί σωστά ή χρειάζεται βελτίωση είναι το θέμα.
Το να γυρίσουμε 50-100-500 χρόνια πίσω και να ντουφεκάμε όποιον θεωρούμε ότι μας αδίκησε/ότι βλάπτει το κοινωνικό σύνολο/ότι δεν ξέρω γω τί άλλο, μόνο λύση δεν είναι.
Η οργανωμένη κοινωνία είναι κατα το δοκούν αυτου που την επικαλείται.Εγω τώρα τελευταία, δε βλέπω κάτι τέτοιο πάντως, οπότε why not,ουπς.. ιτ γουοζ εν αξιντεντ, long live and prosper,και ζήτω οι manowar.
Φίου φίου φι φι φίου
Επειδη ομως οπως ειπωθηκε στα κλειστα γκαραζ μπαινουν και στο "ελαχε" κι αν δουν τιποτα να τους γεμισει το ματο το σηκωνουν, μπορει να σηκωσουν και xt, και παπι, και μια μαλακια και μιση.
@τολης
Προτιμω να τα πουμε απο κοντα περι οργανωμενων κοινωνιων και αλλων μαλακιων και να πιουμε και καμια μπυρα τη δευτερα στον κρικο.
Οι κλέφτες mike είναι τμήμα της κοινωνίας.
Ο συνεργιάς σου μπορεί να είναι κλεπταποδόχος και κάποιος γνωστός σου να έχει
φτιάξει το μηχανάκι του με κλεμμένα ανταλλακτικά, η να κυκλοφορεί κλεμμένο εν αγνοία του, ή να πούλησε την "άδεια" από το κατεστραμμένο μηχανάκι του.
Δεν κυκλοφορεί ο κλέφτης με καμιά πινακίδα στο μέτωπο για να τον πλακώσουμε στο ξύλο.
Ας ξεκινήσουμε ο καθένας μόνος του να δυσκολεύουμε το μεροκάματο του κλέφτη με λουκέτα συναγερμούς και γκαράζ,
ας προσέξουμε λίγο παραπάνω τα ανταλλακτικά στα μηχανάκια μας και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στους αρμόδιους
οταν λες αρμοδιους για ποιους λες?τους γνωστους καφεκοπριτες?
Αυτό έχω ακούσει και εγώ.
Η πλειοψηφία των κλεμμένων εξαγεται προς Βουλγαρία / Ρουμανία και ίσως Αλβανία.
Εκεί < τακτοποιούνται > και πανε στον επόμενο ιδιοκτήτη.
Δυστυχώς η πολιτική ελέγχου στα χερσαία σύνορα είναι έλεγχος στο τι έρχεται, όχι στο τι φεύγει.
Ένα μηχανάκι σε δύο/ τρία κομμάτια μέσα σε φορτηγά η ι.χ δεν ανιχνεύεται κάτω από το σκουπιδαριό που φαινομενικά μεταφέρουν.
Στην επαρχία είναι σπάνιο φαινόμενο οι κλοπές μότο, πέρα από παπιά που συνήθως οι πιτσιρικάδες τα κάνουν αποθήκη ανταλλακτικών για τα δικά τούς και βγάζουν και κάνα ψιλό από το car.
Το car και κάθε παρόμοια σελίδα πού βρίσκεις πραγματικά ότι θες και αν δεν υπάρχει γράφεις την αγγελία ζήτησης και περιμένεις το ντριν.
Δεν υπάρχει έλεγχος ούτε νομικό καθεστώς στο από πού προέρχεται αυτό που πωλείται.
Δεν υπάρχουν παραστατικά από που προήλθε το ανταλλακτικό ακόμα και το φτηνό μηχανάκι από τα Βαλκάνια δεν ξέρουμε ποιος το κλαίει.
Ακομα και εδώ μέσα έχουν < παίξει >κατα καιρούς περίεργες και ύποπτες αγγελίες.
Ακόμα και.εδω για κάποιον < επαγγελματια > του χώρου θυμίζει σούπερ μάρκετ .
Ο τάδε έχει tuono,ο άλλος r1 / xtx tdm κλπ.
Μην δίνεται τροφή στον αέρα.
Που το κλειδωνεται πώς το κλειδωνεται τι συναγερμό έχετε κλπ.
Όταν ξέρουν που θα πάνε και τι αντιμετωπίσουν ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής στα σημεία.
Κρατατε< πισινές > μόνο για εσάς.
Κάποτε στην προ ίντερνετ εποχή, τα λαμογια ήταν συγκεκριμένα, όλοι λίγο πολύ ήξεραν η είχαν ακούσει για άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο .
1990 κολλητος με ίδιο Glx πέφτει θύμα κλοπής, το βρίσκουμε πεταμένο να λείπουν τα πάντα ( πλαστικά, καρμπ, ηλελτρονικη κλπ)
Πηγαίνει σε< γνωστό > τσακαλο της εποχής - άστο - είπε - δεν έχω τώρα, αλλά σε δυο τρεις μέρες θα είναι έτοιμο.
Όταν πήγαμε να το πάρουμε μαζί όλα τα πλαστικά που του έλειπαν ήταν σε άλλο χρώμα ( το μηχανάκι, ήταν μπορντω, και του έβαλαν μπλέ)
Πλήρωσε φύγαμε και όλα καλά.
1994 κατεβαίνω Θεσσαλονίκη να αγοράσω ένα XR250 το πληρώνω, παίρνουμε τα χαρτιά κλπ.
Εγώ οδηγάω το αμάξι και ο φίλος και αφεντικό μού - τότε με συνεργείο μότο - είχε το xr.
Σταματαει για τσιγάρα αφήνει το xr απέναντι, και μέχρι να γυρίσει το xr άφαντο.
Με βρίσκει μου το λέει - πάγωσα - ταυτόχρονα με καθησυχάζει γιατί ήξερε κάποιον, που ήξερε έναν άλλο που ήξερε κάτι καλόπαιδα κλπ.
Μιλάει στο τηλέφωνο.
Και ξανά τηλέφωνο, εγώ να έχω χεστεί.
Τελικά το μηχανάκι θα είναι εκεί, το κλειδί εκεί
Μεχρι να φτάσουμε έχασα τα μισά μού χρόνια.
Όμως το xr ήταν εκεί και με περίμενε....
Dog eat dog είναι η φάση μας και δυστυχώς μόνοι μας είμαστε σε οποιαδήποτε στραβή.
οι κλοπές στα μηχανάκια είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης πίτας απο σκατά που τρώμε.
Έχει φτάσει, χρόνια τωρα, να κλέβονται ζωές ανθρώπων με εγκληματικά μεγάλη ποικιλία τρόπων, στα μηχανάκια θα κολλάγαμε;
Δεν είμαστε σίγουρα άμοιροι ευθυνών ως μέλη αυτης της κοινωνίας για το κατάντημα της, όμως δεν είναι και λύση τ'αρμάτωμα.
Αντιλαμβάνομαι την οργή του Μιχάλη και του κάθε Μιχάλη που μένει σε λίγο πιο χαλαρές γειτονιές της χώρας, όπως ομοίως καταλαβαίνω την αυτονόητη αγανάκτηση του Τόλη και του κάθε Τόλη (έχω υπάρξει θύμα κλοπής κι εγω).
Όμως ρε παίδες δεν μπορεί να αφήσουμε την ασχήμια να καταπιεί και την ψυχή μας.
Έχει απλώσει τα δίχτυα της παντού η ρουφιάνα,ας κάνουμε ότι στο διάολο είναι δυνατό να μην γίνουμε κτήμα της.
Δεν κατέχω καμία απόλυτη αλήθεια, τον πίνω πανηγυρικά εδώ και χρόνια όπως πολλοί απο εσάς, αλλά προσωπικά όσο μπορώ τη μαυρίλα που επιτάσσει η φτιάξη των καιρών (μολύβι,πόνο και καράτε) θα προσπαθώ να μην την αφήνω να με καταπιεί.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες – 145 περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν
http://www.makeleio.gr/?p=343076