Το θεμα ειχε παρουσιαστει με λεπτομερειες στο ΜΟΤΟ περιοδικο, οταν δοκιμασαν το συστημα. Για αυτο ηταν εφικτη η εκ των υστερων τοποθετηση, το hardware υπαρχει σε ολα τα 1190. Αν εγραφαν αρλουμπες και ξερεις καλυτερα, πασο.
Εγω ξερω πως προστιθεται ενα κουτακι με μια φυσα κατω απο τη σελα, οπου υπαρχει αναμονη. Αυτο ειναι το hardware.
Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω, έχετε δίκιο:
http://www.telegraph.co.uk/motoring/...ol-review.html
Cost is a drawback of many safety features, but MSC benefits from not requiring hardware in addition to that used by the Adventure's ABS and traction control.
http://blog.ktm.com/msc-retrofitting...-how-it-works/
The MSC retrofit does not require additional hardware, since the 1190 ADVENTURE is already equipped with a tilt angle sensor for the traction control (that is also measuring the pitch angle during extension and compression) and a combined braking system (eCBS). To equip the KTM with the MSC software, often described as ABS system that works while cornering, all you have to do is go to your next KTM dealer shop and let them install the new software.
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη
Γειά χαρά
Παιδιά, τέλος
Να επιστρέψουμε στο θέμα μας παρακαλώ.
![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Καλησπέρα σε όλους.
Επί του θέματος.
Πήρα το ΚΤΜ 1290 πριν από μερικές μέρες και έχω κάνει μόνο 500χμ. Το προηγούμενο μηχανάκι μου ήταν μία GS 1200 του 2007. Ο στόχος μου τα τελευταία 8 χρόνια είναι ένα ταξίδι το χρόνο των 5.000-6.000 χμ σε διάρκεια 8-9 ημερών (5 εργάσιμες λόγο φόρτου εργασίας και οικογενειακών υποχρεώσεων). Οι αρχικές εντυπώσεις είναι οι εξής (οι συγκρίσεις με την BMW αναπόφευκτες):
1. Εμφάνιση αν και υποκειμενικό, κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ όμορφο και σίγουρα πολύ πιο ωραίο από τις φωτογραφίες. Το αδικούν πολύ. Το άσπρο είναι ματ και δένει άψογα με το ασημί και γκρι. Λίγο πορτοκαλί παραπάνω θα το ήθελα.
2. Εξοπλισμός υπερπλήρης.
3. Γκάζι πολύ, έστω και αν το δουλεύω μέχρι τις 6.000-6.500 στροφές (είδα 180 στο κοντέρ χωρίς να περάσω το όριο που ορίζει ο κατασκευαστής για το ροντάρισμα).
4. Ήχος κινητήρα, μάλλον αδιάφορος. Πολύ πιο ωραίος ο μπάσος ήχος του BMW. Ειδικά ο ήχος του καινούριου GS είναι εκπληκτικός.
5. Σέλα σκληρότερη από το BMW αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.
6. Προστασία από αέρα, πολύ καλή με την ζελατίνα στο χαμηλότερο επίπεδο. Αρχικά νομίζω καλύτερο από το BMW.
7. Νομίζω ότι είναι χαμηλότερο από το GS, και η αίσθηση που σου δίνει είναι ότι πρόκειται για πολύ ελαφρί μηχανάκι. Το συγκρίνω με το απλό GS του 2007 και όχι με το Adventure. Τρομερό πλεονέκτημα ειδικά για οδηγούς στο ύψος μου (μόλις 1,73). Παρκάρισμα ξεπαρκάρισμα είναι παιχνιδάκι.
8. Το menu είναι είναι πολύ εύκολο και με πολύ απλό τρόπο αλλάζεις τις ρυθμίσεις στην μηχανή.
9. Πατώντας λίγο χώμα με τις ρυθμίσεις στο offroad mode ένιωσα πάρα πολύ άνετα.
10.Αυτό που δεν μου άρεσε σε σχέση πάντα με την BMW είναι η αίσθηση της ανάρτησης. Ακόμα και στο comfort το μηχανάκι μου φαίνεται πολύ σκληρό και δεν μου αρέσει ο τρόπος που απορροφά (ουσιαστικά δεν απορροφά) τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.
11.Ο κινητήρας ανεβάζει πολύ γρήγορα θερμοκρασία. Νομίζω ότι αυτό είναι κλασικό θέμα στα KTM.
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι το KTM είναι πολύ πιο "σπορ" σε σχέση με το BMW το οποίο είναι σίγουρα πιο όνετο όσον αφορά σέλα και ανάρτηση.
Ελπίζω να αποδειχθεί και αξιόπιστο καθώς τα τελευταία χρόνια η ΚΤΜ έχει επιδείξει σημαντική βελτίωση σε αυτό τον τομέα, τουλάχιστον στους μεγάλους κινητήρες.
Αυτά προς το παρόν.
στην διαχειριση της ζεστης οταν μπλεξει σε κινηση πως τα παει; σε ψηνει οπως φημολογειται οτι επραττε το 1190;
καλοταξιδο και απροβληματιστο λοιπον![]()
Ευχαριστώ,
αν και ακόμα δεν έχω κολλήσει σε κίνηση, από κάτι σταματήματα σε φανάρια η αίσθηση που έχω είναι ότι ανεβάζει πολύ θερμοκρασία. Πιστεύω ότι θα με ψήσει
Είναι θέμα αυτό. Το έχει και το 1190, αλλά και τα παλιότερα 990 και 950.
Καλοτάξιδο φίλε, να το χαρείς το εργαλείο
Από κατανάλωση τι λέει; και σε σύγκριση με το BMW;
Travel, Grow, Share
6,5 λίτρα δείχνει ο υπολογιστής, αλλά είναι νωρίς καθώς δεν το δουλεύω και πολύ ψηλά. Τόσα μου έδειχνε και το BMW σε μικτή χρήση. Δεν νομίζω ότι θα καίει λιγότερο. Αλλά το 30λιτρο τεπόζιτο είναι μεγάλη υπόθεση. Έκανα 450χμ με το πρώτο γέμισμα.
Για το θέμα της ζέστης για να λυθεί θέλει άλλη εξάτμιση ελεύθερη.
Για το θέμα με την ανάρτηση δοκίμασε μονοκαβαλος και στο street. Απέφυγε τις ρυθμίσεις με τα μπαγκάζια.
τα 185 του 990 είναι τρελή υπερβολή. δε παίζει αυτό σε νορμάλ 990, με ταχύτητες ισάξιες του GS 800. Όχι οτι δε καεί περισσότερο απο όλα, αλλά όχι τόσο πολύ. το δικό μου θα κάψει 140 - 150 λίτρα σε συνθήκες Εθνικής.
Δηλαδή μιλάμε για 7,5 λιτρα τα 100. (έχω δεί και πολυ λιγότερα αλλά βάζω μέσα οτι μπορεί και να τσιμπίσουμε το γκαζάκι περισσότερο)
αυτά που λεει αυτός, είναι για 10 λίτρα τα 100 που παίζουν (σε νορμαλ 990) μόνο στη πόλη και καγκουράδικα.